Winnerbäck-magi i Fredrikstad

Winnerbäck-magi i Fredrikstad, med Sveriges svar på Bruce Springsteen, som var på besøk denne vakre sommerkvelden ved Glommas utløp. En fantastisk ramme rundt en konsert hvor Melissa Horn, Sveriges svar på Marion Ravn, kanskje, varmet opp for selves Winnerbäck.

Estimated reading time: 5 minutter

Winnerbäck og jeg

Det var stinn brakke på Tollbodplassen i Fredrikstad, hvor mer enn ti tusen publikummere hadde tatt turen, visst ble det magisk. De aller fleste av de mest kjente og ikoniske låtene ble presentert, langt ut i den vakre sommerkvelden.

Les også: Ringen – slik begynte historien

Vi skal på ingen måte gå musikkanmelderne i næringen, bare gi et lite innblikk i egne inntrykk fra en fantastisk konsert. Fredrikstad vil dog aldri bli musikkens sentrum hva gode konserter angår.

Til tross for flere suksessfylte år med “Månefestivalen“, så er det andre ting Fredrikstad er langt mer kjent og berømt for. Enn konserter og musikalske godbiter. Men denne kvelden var i musikkens ånd fra to fremragende artister. Der særlig Lars Winnerbäck og hans dyktige band imponerte stort.

Melissa Horn

Melissa Horn gjorde også et veldig godt inntrykk, men vi satt hele kvelden med en følelse av at det var Lasse de fleste var kommet for å oppleve. Så også undertegnende. Fordi det kom inn fler og flere publikummere jo nærmere Winnerbäck med band, skulle på scenen.

Hun er kanskje mest kjent for sine melankoliske låter, Horn, også hun skriver og framfører kun svenske tekster. Der særlig “Som jag hadde dig förut” og “Jag saknar dig mindre och mindre …” er hennes største hit. Men det var altså Winnerbäck som gjorde den største magien og den beste stemningen.

Winnerbäck-magi i Fredrikstad ble skapt gjennom et band som var drillet til fingerspissene nøyaktige.

Det gikk sjelden mer enn noen få sekunder fra en låt var avsluttet til en ny kjent låt var i gang. Bandet med Lars som tydelig sjef var en nytelse og høre på, fordi bandet, alle seks, – koste seg på scenene. Og det smittet av på publikum fra første tone.

Siden 1996 har Winnerbäck gitt ut nærmere 20 album, og han leverte nylig i følge anmelderne en mesterlig konsert i Oslo Spektrum

Arrangør i Fredrikstad

Lars og Agnes

Winnerbäck-magi i Fredrikstad
Populære Lars Winnerbäck Foto: Copyright Vargas12.com
Winnerbäck-magi i Fredrikstad
Lars Winnerbäck Foto: Copyright Vargas12.com
Winnerbäck-magi i Fredrikstad
Lars Winnerbäck Foto: Copyright Vargas12.com

Om du ble inspirert til å se og høre en av Sveriges beste live-band, så er det fortsatt 11 konserter igjen å besøke i løpet av sommeren. Alle disse arrangeres i Sverige, bortsett fra 20. august, da er Lars med band på Lillehammer. Det eneste vi vet er at det vil være verdt turen – uansett hvilken konsert du velger å besøke.

Les også: Verdens ti beste filmer på Netflix

Er du glad i ballader, svenske kjærlighetslåter eller folkerock, framført på svensk, vil du elske Lars Winnerbäck.

Lasse Winnerbäck, som han ofte kalles blant sine fans, er gift med en av Norges mest markante skuespillere, Agnes Kittelsen.

Om du Lämnade mig nu” er spilt av 63,5 millioner ganger på Spotify. Du bør vurdere å legge den til egen spilleliste, om du ikke har den allerede.

Selvsagt ble det allsang i på Tollbodplassen i Fredrikstad når denne fantastiske svisken ble presentert denne kvelden.

Lasse og Bruce

Om du ikke er kjent med Lars Winnerbäcks musikk, så bør du vite at han er i samme liga som de aller største svenske artistene eller legendene, om du vil. Lasse sammenlignes med og har latt seg inspirere i Sverige av Evert Taube og Ulf Lundell.

Winnerbäck nevnes også i samme åndedrag som Cornelis Vreeswijk, Stefan Sundström, Håkan Hellström og bandet Kent. Men Winnerbäck har først og fremst funnet sin stil og sound som passer perfekt til hans stemme. Her kan bedømme selv, det er svært mange låter å velge blant, siden Lasse lenge har vært en svært produktiv artist.

46-åringen har et stort publikum i hele Norden, derfor er de fleste konsertene også utsolgt. Men du kan være heldig å finne ledige billetter i utvalgte byer, men vær rask. Sommeren er kort og etter svært gode anmeldelser vil mange ønske å se og høre Sveriges svar på “The Boss”.

Til slutt vil vi sterkt anbefale to TV-dokumentarer, uten sammenligning for øvrig.

Den ene er legendarisk, Bruce Springsteen & E Street Band, live fra New York, på NRK.no. Og den andre, litt mindre kjente dokumentaren, om og med artisten Lars Winnerbäck – “Et slags liv” på TV2 Play.

God fornøyelse.

Øyvind Teige for

Vargas

Endelig sommerfest på Rådhusplassen

Endelig sommerfest på Rådhusplassen med publikum tilbake. VG-lista er sommerens vakreste eventyr for mange. Sett av fredag 17. juni, da skal Oslo svinge seg inn i sommernatten. artistene som kommer vil gi deg en konsertopplevelse du sent vil glemme. Og best av alt – det hele er gratis.

Publikum

Emma Steinbakken kommer. Kamelen kommer. Det samme gjør Jonathan Floyd og Alan Walker. Innen 17 juni har NRK og VG, som leverer dette fantastiske konseptet til deg og osten av Norges befolkning. Plukket ut en hel haug med fantastiske artister.

Alt du behøver å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev, så får du ferske oppdateringer når de blir kjent.

Etter to år uten VG-lista på Rådhusplassen grunnet pandemi, er det altså duket for et aldri så lite comeback i år. Dette startskuddet for mange studenter som går til sommerferie akkurat på denne fredagen. Endelig sommerfest på Rådhusplassen igjen – med opp mot 80.000 tilskuere til stede, om været er bra nok.

Som arrangør ønsker vi at vår konsert skal gi deg en fin opplevelse. Vi skal gjøre vårt for å skape en god og trygg ramme rundt musikken, men du må også gjøre ditt. Ta vare på deg selv og vennene dine på konserten. Bruk festivalvett!

VG-lista
Endelig sommerfest på Rådhusplassen

Turné

Politiet har satt inn store ressurser for å holde ro og orden. Både synlig og sivilt politi vil være til stede, men du har ansvaret for at du klarer deg bra under konserten, ved å oppføre deg ordentlig. 

Ikke la deg lure til å tro at det finnes billetter til salgs. VG-lista er gratis, også billetter til Golden Circle, er også gratis. Styr derfor unna alt som finnes på nettet om salg av billetter. Det er ren svindel. Ikke kjøp!

Sliter du med å komme deg til hovedstaden denne fredagen, fortvil ikke. VG-lista er et gjennomarbeidet arrangement for hele landet, derfor blir det satt opp flere konserter, forskjellige steder. De fleste av artistene som går på scenen i Oslo, kan du oppleve flere steder. Men foreløpig er kun to byer klare.

6. juli kommer hele VG-lista showet til Trondheim. Og 13. juli får deilige Bergen besøk av artistene på VG-lista.

Bruk hele dagen

Fredag 17. juni er ikke bare en konsert som skjer på kveldstid på Rådhusplassen. Flere steder rundt om i Oslos gater vil være preget av denne festen. Derfor kan det være smart å våkne i hovedstaden denne fredagen, om du bor andre steder i landet. Bestill hotellovernatting i dag.

VG-lista er Scandinavia’s største konsert til stor glede for tilskuere fra hele landet. En dag du vil huske lenge.

Aktivitetene starter allerede kl 10:00 denne fredagen som er satt i underholdningen og musikken tegns i hovedstaden. De første artistene går på scenen ca kl 19:00, og det hele varer i ca fire timer.

På det innerste område er det ikke lov å ta med drikke, men det selges både mat og drikke inne på området, hver finnes det også toaletter.

Sikkerheten er satt i høysetet, men ikke send barn på egen hånd til Oslo-sentrum denne kvelden. Arrangørene ønsker at barn skal være sammen med voksne, om de skal oppleve VG-liste på Rådhusplassen.

God fornøyelse!

Kilde: VG.no

Vargas

Adele er tilbake – Easy On Me!

Adele er tilbake – Easy On Me! Verdens beste artist har ikke gitt ut musikk på seks år, men endelig skal fansen få en ny dose av fløtestemmen til Adele Adkins (33). Milliardæren har ligget lavt i lang tid, men det siste halve året har det skjedd mye i superstjernenes liv.

Estimated reading time: 3 minutter

Easy On Me

Men om det blir ny konserter rundt om i verden for Adele-fansen er vi ikke overbevist om, dessverre. Adele har selv innrømmet at hun har sceneskrekk og ikke bekvem nok til å gjennomføre live musikk – slik hun har gjort tidligere.

“Easy On Me” er den første singelen som er kjent fra det kommende albumet som heter “30“. Det nye albumet kommer 19. november. Vi som kjenner litt til Adeles fantastiske karriere har notert oss navnene på de tre første albumene. Rett og slett hennes egen alder da albumet ble utgitt.

Karrieren

Singelen “Hello” fra det siste albumet “25” som ble utgitt i november i 2015, er avspilt 2 886 309 935 ganger, siden 25. oktober 2015. Tenk litt på det.

Adele Live in Consert in Oslo 2015 Foto: Vargas12.com

19” som det aller første albumet kom i 2008, “21” var det andre albumet, dette kom i 2011 og da begynte fansen å trykke Adele til sitt hjerte. Før det hittil siste som kom i 2015, som ble kalt “25“. Et album som har fått en hel haug av velkjente priser.

Adele fikk også Oscar for låta “Skyfall” i James Bond filmen av samme navn i 2013. Nå kommer hennes første singel på seks år – Adele er tilbake – Easy On Me!

Den britiske kvinnen er bosatt i Beverly Hills, som seg hør og bør en verdensstjerne som Adele. Hun er skilt fra sin tidligere ektemann, Simon Konecki som er far til deres felle sønn, Angelo (8). Nå er Adele sammen med sportsagenten Rich Paul (39)

1. mai i 2016 gjestet artisten Norge og Telenor Arena til enorm jubel og vidunderlige tilbakemeldinger.

30

Årsaken til at det er spekulasjoner til at albumnavnet er beslektet med de foregående, er ikke bare den naturlige rekkefølgen. Men at det faktisk er publisert massive 30-tall rundt om i verden, i byer knyttet til artisten fra Tottenham Nord i London.

The ’30’ title would certainly fall in line with Adele’s preferred way of naming her albums, with all three of her studio albums named after her age.   

DailyMail

Er det noe Adele-fansen er raske med å dele, er det rykter og spekulasjoner i sosiale medier. Både i New York, Paris, og Roma har det vært delt digre tall som knytter Adele til hennes kommende album. Men også i Dubai, Sør Korea og Irland har fansen funnet det mye omtalte 30-tallet på være bannere framvist på projektorer.

Om det er et pr-stunt eller faktisk et taktisk valg av artisten som har tjent flere milliarder kroner på sin musikk, får vi vite i løpet av året. Allerede 15. oktober kommer altså den aller første singelen fra hennes lenge planlagte album. Adele er tilbake – Easy On Me!

Vargas

Billie Eilish svarer fansen

Billie Eilish svarer fansen. Og er du fan av verdens neste store superstjerne, bør du se denne videoen som gir et innblikk i Billies innerste tanker. Vet du ikke hvem Billie Eilish er, bør du notere deg navnet først som sist. Det var hun med det sorte og grønne håret, som nå er farget lys blond.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Billie

Glem Michael Jackson, Lady Gaga, Adele, Justin Bieber eller Beyonce. Billie Eilish vil bli den største stjernen på kloden og hun er på god vei.

Hva er våre argumenter for at at denne “vanlige” 19-åringen skal bli den største artisten av dem alle, spør du kanskje? Vel, du har myten rundt historien om hvordan Billie og broren hennes, Finneas O’Connell, laget de store hittene. Du har moteikonet som revolusjonerte internett med førstesiden i magasinet, Vogue. Og du har det viktigste av alt. Tidenes mest fløyelsmyke stemme. Teknopop-prinsessen har X-faktoren.

Billie Eilish er allerede på god vei mot stjernehimmelen. Det er ingen tilfeldighet at musikkvideoene til Billie er avspilt mer enn 1 milliard ganger på YouTube. Verden trenger Billie Eilish sin stemme, hennes vesen, hennes svar til fansen og hennes musikk. Billie Eilish har allerede endret verden med å bare synge. Billie er dermed blant verdens viktigste influensere og artister.

Billie kommer til å bli den største artisten som har levd på kloden.

Dokumentar

Vi anbefaler alle å se den fantastiske dokumentaren om Billie Eilish, som går på Apple TV+. Den er heter: “Billie Eilish: The World’s a Little Blurry“. Her fortelles historien mens den blir til, fordi mye av det viktigste som har skjedd i unge Eilish sitt liv er heldigvis festet til film. Vi får vite fra starten av hvordan hun og broren Finneas lager musikk sammen.

Hvorfor de rare navnene? Fordi familien Eilish er av irsk og skotsk herkomst. Men det visste du selvsagt.

Billie Eilish Pirate Baird (19) Foto: Pinterest

Billie Eilish svarer fansen slik at vi som er fan, kan bli bedre kjent med den beskjedne, men også kule og utadvendte artisten. Legg merke til fnisingen når hun får øye på de respektive artistene som hun selv ser opp til – kommer med sine spørsmål i videoen. Hun beviser her at hun fortsatt er en usikker tenåring på vei inn i voksenlivet.

Jeg er veldig annerledes fra mange folk, og jeg prøver på en måte å være det. Jeg liker ikke å følge regler i det hele tatt. Som for eksempel hvis noen har på seg noe på en måte, vil jeg ha det på meg på den totalt motsatte måten. Jeg har alltid gått med det jeg vil gå med og sagt det jeg vil si. Jeg er alltid, alltid der ute. Jeg vil bli husket, så jeg liker å se spesiell ut.

Billie Eilish // Wikipedia.org

Vogue

Årsakene til de kritiske kommentarene rundt det mye omtalte cover-bildet, handler om hvem Billie Eilish har vært fram til i dag. Hun har vært den uskyldige gutte-jenta i de store posete buksene. Hettegenser og svære gensere som alltid har skjult mye av hennes kropp. Så plutselig står hun der på som cover-girl, sexy og utringet i verdens største motemagasin. Selvsagt måtte det bli bråk.

Billie Elilish svarer fansen på en måte som gjør at vi bare får sympati for henne.

De velkjente grønne og sorte lokkene ble også til manges overraskelse, byttet ut med det blonde Marilyn Monroe-håret. mange elsket stil endringen. For det er Billie slik hun vil være. Annerledes. Skille seg ut i mengden. Til tross for den mer konservative stilen tidligere. Mye tyder på at det er en mer moden ung kvinne vi ser i Billie Eilish nå.

Billie Eilish er allerede et stilikon, men vil ikke være noe sexsymbol for noen, før hun selv bestemmer seg for det. Akkurat her har hun sterke krefter i mot seg. Hun er en ung, vakker kjendis med millioner av fans. Selvsagt er hun et sexsymbol for både kvinner og menn allerede. Det er prisen å betale for å bli en superstjerne. Derfor ble hun avbildet i anerkjente Vogue også.

Billie Eilish svarer fansen
Billie skapte store overskrifter verden over – grunnet dette Vogue-coveret Foto: Today.com

Musikken

Uansett hvordan Billie Eilish kler seg, uansett hvem hun blir sammen med i framtiden, eller oppfører seg, håper vi det er musikken hun vil bli elsket for. For det er det som er hennes viktigste verktøy, nå og i framtiden. Billie Eilish vil komme til å erobre musikk-elskere verden over, jo mer musikk hun kommer til å presentere.

Om ikke alt for lenge, vil du garantert se og høre verdensstjernen på norsk jord. Konsertarrangørene har ikke råd til å la være å invitere Billie Eilish til Norge. Om du husker rabaldret som ble da Justin Bieber kom for å holde konserter her hjemme, vil det bli langt verre når Billie kommer.

Fordi hun er allerede en større stjerne enn det Justin Bieber en gang var. Også for norske fans.

Om du ønsker å lese mer om Billie Eilish, om hvordan du skal få tak i billetter til hennes kommende konserter i Norge. Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi lover å være svært tidlig ute med nyheter om billettsalget og historier om jenta som synger seg inn i hjertet ditt.

Vargas

Adele – endelig tilbake!

Adele Adkins (31) er endelig ute med ny musikk, om vi skal tro på de britiske sladderspaltene. Adele – endelig tilbake!

Den britiske milliardæren har gitt ut tre album som har solgt millioner av eksemplar og nedlastninger og gjort superstjerne til en av de rikeste og største i musikkbransjen. Adele – endelig tilbake!

Lest? Adele – endelig er alle skattene tilgjengelige på Spotify

Fantastiske Adele besøkte Norge 1. mai 2016, hvor hun holdt en forrykende konsert i Telenor Arena for et fullsatt og trollbundet publikum. Dessverre for fansen vil ikke den britiske artisten gjøre turneer igjen med det første.

Hun har ifølge egne utsagn sceneskrekk som gjør henne fysisk syk, og vil derfor unngå det for alt det er verdt å stå på en scene foran et live-publikum igjen.

Mest solgte album

Det betyr ikke at hun ikke skal gjøre mer musikk. For endelig skjer det noe rundt den myteomspunnede superstjerne som i følge Forbes er god for flere milliarder og tjente $69m.

Adele – endelig tilbake! Og snart kommer hun til Norge, igjen!

Bare i 2017, året etter den omfattende verdensturneen og altså kun tre album utgitt. “19“, “21” og “25“. Alle titlene for hvilken alder Adele hadde da denne musikken ble produsert. Og albumet “25” var det mest solgte i verden etter kun få uker i salg, i 2015.

Adele - endelig tilbake!
Adele på scenen i 2016 Foto: Wikipedia.org
Adele - endelig tilbake!

Adele - endelig tilbake!

Adele – endelig tilbake!

Adele fikk også Oscar for beste filmmusikk etter James Bonds: “Skyfall” i 2013, der låta hadde samme navn. I tillegg har hun røsket med seg en hel haug med Emmy-priser og andre utmerkelser – for sin svært populære popmusikk.

Årsaken til at det ikke finnes noen video eller bilder, i hvert fall ikke offentlig kjente, er at stjernen var høygravid under innspilling av Bond-låta “Skyfall” og Adele ville derfor ikke la seg avbilde.

When We Were Young

Via videonettstedet YouTube er flere av Adeles låter, blant de mest avspilte av alle i samme genre. “Hello” ble utgitt 23. oktober 2015 og har siden blitt avspilt drøyt 2,5 milliarder ganger. Albumet “25” – altså det siste, er solgt i hele 22 millioner eksemplar.

Nå, altså høsten 2019, er det hele fire år siden Adele kom med noe nytt. Da fikk verden høre låtene: “Water Under the Bridge” – “When We Were Young” – “All I Ask” og altså monsterhiten, “Hello”.

I følge DailyMail skal Adele gi ut sitt album 8. november, som igjen betyr at en eller flere singler blir sluppet i god tid før dette. Vi snakker faktisk kun om dager før du kan høre helt ny musikk, fra en av de aller største artistene gjennom tidene. Fansen er i ekstase.

Det er ventet at det nye albumet, som sannsynligvis er kalt, “Adele” blir mye omtalt og sannsynligvis like populært som de forrige utgivelsene. Skjønt, det er kanskje umulig å kopiere verdensherredømme som Adele har hatt siden det siste albumet kom? Fansen venter uansett i åndeløs spenning.

31-åringen ble skilt i fjor sommer fra Simon Konecki, som hun har en sønn, Angelo med. Og igjen ifølge britisk sladrespalter, skal Adele ha funnet tonen med den britiske artisten og rapperen, Skepta (37).

Someone like You

Adele har vunnet 146 priser av de 309 hun har vært nominert til og vil bli husket for å være den artisten som ble styrtrik og verdenskjent for å lage musikk om sin kjærlighetssorg, den velkjente “Someone like You“.

Å oppleve en artist live, av Adeles kaliber går ikke an å beskrive. Fordi stemmen hennes er så unik at den ikke kan sammenlignes med noen andre. Vi mener bestemt at kvinnen fra Tottenham har en gave ingen andre kan måle seg med. Vi er helt i hundre over å endelig skal få høre noe nytt fra vår favorittartist igjen. Endelig.

Vi hatt ikke fått noen hint om navn på låtene som kommer, men lover å være tidlig ute når dette blir kjent. Følg vårt nyhetsbrev for mer info.

Allerede etter album nummer to, “21” fylte Adele verdenskjente “Royal Albert Hall” i London, hvor hun holdt en fantastisk konsert som også kan kjøpes på DVD og sees på youTube.

Kilde: Adele.com

Vargas

Månen er i Fredrikstad!

Månen er i Fredrikstad! Da tenker vi ikke på satellitten, av stein og Silisium som går i bane rundt planeten Tellus, nei, vi tenker på festivalen. En av de beste konsertopplevelsene i Norge – denne sommeren.

Månen skjer i Fredrikstad og det er selvsagt Månefestivalen vi sikter til.

Denne festivalen startet som de fleste i det små, årstallet var 2001, stedet var gamle FMV, i området der Norges fineste fotballstadion nå er plassert. Ikke de største navnene kom den gang, verken i antall eller attraksjoner, men festivalen skulle vise seg å holde mål. Og i 2015 hadde Månefestivalen sitt 15-års jubileum.

25. juli – 28. juli bør du finne din besøkelsestid – Thøihusplassen i Gamlebyen i Fredrikstad. Konserten mange vil snakke om, helt til neste gang.

Arrangementet ble for stort for FMV, derfor ble alt flyttet til mer passende Gamlebyen, Fredrikstads stolthet, rosinen i pølsa i Norges mest attraktive by. Er du rask, kan du få både festivalpass og dagspass til betydelige konserter – med de aller beste artistene i Norge.

Månefestivalen har blitt stor og meget bra.

Mange tusen mennesker, fra fjern og nær, velger å besøke den gamle garnisonsbyen i hjertet av Gamle Fredrikstad for å oppleve stemningen, musikken, bodene, menneskene og maten. Du skulle bare vite hvilke fantastiske kulinariske opplevelser man kan få på en slik helg.

For Månen arrangeres alltid på en weekend, fra fredag til søndag, med tjuvstart på torsdag, der OBOS, kjører sin egen greie med både Vinni og September When på hovedscenen, har denne første dagen vært utsolgt i lang tid.

Månen er i Fredrikstad!
Foto: Maanefestivalen.no

Månen er i Fredrikstad!

Gåte kommer, Skambankt, ISAK og Marion Ravn skal på scenen, det samme skal jaggu Highasakite, og Wyclef Jean også. I tillegg er det stor aktivitet på flere scener rundt om i Gamlebyen, på et betydelig område med plass til store folkemengder. Dette er en opplevelse for hele familien på dagtid, men kanskje mest for voksne på kveldstid.

Stemningen pleier å være ubeskrivelig.

Konsertene og festivalene rundt om i Norge har blitt svært mange, og de fleste holder et meget godt nivå, så også Månefestivalen som gradvis har vokst seg til å bli blant de største og aller mest populære. Dette er ikke bare en happening for fotfolket, som valfarter til alle festivaler, på ølrus, for å feste.

Månefestivalen er for lokalbefolkningen, men også for de smarte turistene, uansett alder, som har valgt Fredrikstad generelt og Gamlebyen spesielt, denne sommeren. Dette er ikke en betalt reklametekst, men vår ærlige oppfatning om et arrangement i ypperste klasse. Enda vi bor et steinkast unna og har opplevd de fleste festivalene siden tidenes morgen, forsøker vi å være objektivet.

Dette bør du få med deg.

Om du elsker Jazz, rock eller pop, joik eller soul, du får oppleve alt dette og litt til på Månefestivalen i Gamlebyen. Du kan fortsatt kjøpe billetter, men det er få igjen. Hvilke artister som går på scenen til sin tilmålte tid, finner du her.

Fredrikstad er en by i vekst, plankebyen sliter kanskje på fotballbanen, men byen har fått et populært sentrum, med gratis-ferger som tar publikum til og fra byen, Gamlebyen, Isegran, Gressvik og Cicignon. Fra Sellebakk, kan man komme seg til sentrum, eller over til Lisleby-siden.

Fredrikstad kan også presentere en splitter nyoppusset bybru, som lyser opp sommerhimmelen over Glomma. Store deler av sentrum har også fått en behagelig ansiktsløftning, hvor du velge mellom et stort antall spisesteder. Fra Norges beste fiskerestaurant, Slippen, på Kråkerøy-siden, til McDonalds midt i sentrum.

Bryggepromenaden er alene en opplevelse man snakker om i det ganske land. Du ser veldig godt hvorfor når du seiler forbi i en av de fine fergene våre.

Skulle du allerede ha muligheten til å komme på besøk denne uken, vil du oppleve en skutefest av de sjeldne, da arrangeres det nemlig Tall Ships Races i Fredrikstad, 11. – 14. juli. Mer enn 70 skuter, blant de største i verden – viser seg stolt fram på innseiling fra Hvaler til Isegran og bysentrum.

Skulle du ikke ha ferieplanene klare, har du et glimrende eksempel i Fredrikstad. Du vil sjelden føle deg mer velkommen enn akkurat da du kommer til Norges mest attraktive by.

Vargas

VG-lista på Rådhusplassen!

VG-lista på Rådhusplassen! Fredag 21. juni, sommerferien står for døren og starter dermed med en durabelig fest, midt i Oslo-sentrum. VG-lista Top 20 er den største gratiskonserten i Skandinavia. Møt opp i tide. Keiino kommer!

Men det gjør en hel haug med glimrende artister fra inn- og utland, for å imponere deg. Astrid S, Julie Bergan, TIX, Lauren og Stina Telling er bare noen få av artistene som skal gjøre sommerkvelden til en minnerik aften – for alle de titusener av frammøtte.

Om det er overraskelsesmomenter i den sammenheng? Selvsagt er det det.

Bruce Springsteen

Du som forventer store navn på scenen på Rådhusplassen, blir sjeldent skuffa. Til og med Bruce Springsteen, har vært på VG-lista sitt arrangement. Dette skjedde i 2012, året etter 22. juli 2011 i forbindelse med minnesermonien på Utøya og i Oslo Sentrum.

Da ble ‘The Boss’ spurt om å vise ansikt i sympati med de etterlatte ved å synge på konserten, hvilket samfunnsbevisste Springsteen takket ja til.

VG-lista på Rådhusplassen er et meget populært tiltak, som blir gjort i nært samarbeide med VG og NRKP3, slik det har vært siden 1998, som i år gir oss den 21. utgaven av dette gratis-fyrverkeriet av en konsert.

Publikumsrekorden er på 100.000 tilskuere, året var 2003, Kurt Nilsen sang vinnerlåta fra Word Idol, “She’s So High” resten er som kjent historie. I 2009 sto A-ha på scenen for aller første gang. Isac Elliot er en annen VG-lista-helt som har vært en svært populær artist, flere ganger på besøk.

Vi håper å se Sondre Justad, og Cezinando,

Lest? Kjendiseri

Været er alltid av stor betydning om hvor mye folk som kommer på konsert. Den norske sommeren har mye forskjellig vær å by på. La oss håpe regnet holder seg unna.

VG-lista på Rådhusplassen!

VG-lista Top 20 er en unik mulighet for mange, som av ulike årsaker ikke kan delta eller reise på konserter som koster flere hundre kroner. VG-lista Top 20, har alltid vært, og vil alltid bli gratis. Du bør sette av datoen, fredag 21. juni til å besøke Rådhusplassen, sammen med dine beste venner.

Lykkes du ikke å komme til hovedstaden denne lørdagen, kan du se konserten i sin helhet på NRK1. 

Når svært mange tilskuere samles på et sted, vil sikkerheten være viktig for arrangørene og alle som deltar. Derfor er det visse forhåndsregler du bør tenke over før du møter opp på Rådhusplassen.

Arrangementet er alkofritt. Møter man opp beruset, vil man bli bedt om å forlate området eller vist vekk. Og politiet oppfordrer publikum til å vise sunt festivalvett, som betyr at man viser hensyn til andre, spise og drikke nok i forkant, ta vare på vennene dine og si fra hvor du går. Ikke spre usanne rykter og lytt til erfarne festivalfolk.

Gratiskonsert

Politiet har satt inn store ressurser for å holde ro og orden. Både synlig og sivilt politi vil være til stede, men du har ansvaret for at du klarer deg bra under konserten, ved å oppføre deg ordentlig.

Ikke la deg lure til å tro at det finnes billetter til salgs. VG-lista er gratis, også billetter til Golde circle, er også gratis. Styr derfor unna alt som finnes på nettet om salg av billetter. Det er ren svindel. Ikke kjøp!

Vil du nærmest mulig ditt store idol? Golden circle er området nærmest scenen, hit kan du sikre deg plass ved å stille deg i kø tidlig på konsertdagen eller vinne billetter i forkant på nett og i sosiale medier! For dere med golden circle-armbånd er innslipp kl 16.30 i Oslo.

VG-lista

VG-lista besøker tre byer denne sommeren. Oslo, fredag 21. juni, Trondheim, onsdag 3. juli og Bergen, onsdag 10. juli. Også disse konsertene er selvsagt gratis.

Det er ventet at arrangementet i hovedstaden vil kunne få mellom 50- og 60.000 tilskuere på VG-lista på fredag, derfor bør du være tidlig ute med nok klær, gode sko og godt humør.

God fornøyelse.

Kilde: Vg-lista

Vargas

Velkommen, Andrea Bocelli!

Endelig kommer han, tenoren, smørsangeren, verdensstjernen, operasangeren, den italienske artisten som så mange elsker. Velkommen, Andrea Bocelli! Nå er han på vei til Norge. Telenor Arena – torsdag 14. mars. Det er få billetter igjen. kjøp nå! Dette blir et minne for livet.

Jeg var kanskje tolv, tretten år da jeg hørte den stemmen første gang. Siden har jeg vært bergtatt. Det er noe med Bocellis magiske stemme som gjør at han fenger sitt publikum. Han behøver ikke bruke mange sekundene for å bli gjenkjent heller. Han synger til hver og én av sitt publikum på en fortryllende måte. Han må rett og slett oppleves. Andrea Bocelli er helt unik, både som artist og som menneske.

Til dags dato har Andrea Bocelli solgt mer en 80 millioner album på verdensbasis, inkludert to millioner i Skandinavia. Hans album ”Romanza” fra 1997 er med flere enn 20 millioner eksemplarer, det bestselgende italienske albumet noensinne.

TelenorArena.no

Men han synger jo på italiensk sier du kanskje, et språk mange ikke snakker særlig godt. Teksten behøves ikke å forstås heller, musikken og tonen er der, den er global og alle som kan høre musikk – vet at Andrea Bocelli trekker millioner mennesker til sine konserter hvert eneste år, mange av hans tilhengere snakker ikke italiensk, forståelig nok. Endelig var det Norge sin tur. Først København 12. mars, så, Telenor Arena og Oslo 14. mars, deretter Gøteborg 16. mars.

Man bør kanskje være håpløst romantisk som meg, elske denne typen musikk, som smørsangeren er best på, eller man bør høre det millioner av andre fans hører – at Andrea Bocelli synger med sjelen rett til hjertet ditt.

I sin aller siste hit, har Andrea tatt med seg sin eldste sønn, Matteo og laget den vakre balladen Fall On Me. Videoen har drøy 41 millioner avspillinger på YouTube på noen få måneder. Kanskje ikke så rart. Melodien og teksten, ja låta, går rett i hjertet på mange. Denne spesielle sangen var på Bocellis siste album, Si, som kom 26. september 2018.

Andrea Bocelli er blant de aller største artistene på kloden, utvilsomt. Han har mange strenger å spille på, at han faktisk er blind, har aldri vært noen hindringer for ham. Han synger en rekke genre, pop, klassisk, opera, ballader og jazz. Multikunstneren har gitt ut 17 album og er fortsatt svært aktiv som artist. Heldigvis.

Duettene med en rekke kjente artister, som han er så kjent for, har skaffet Andrea Bocelli et navn på stjernehimmelen, som neppe vil erstattes noen gang. Konserter over hele verden selges ut, live-konsertene i London, New York og Toscana i Italia går for mange tusen korner billetten.

Nå kommer denne store stemmen til Norge, til Telenor Arena, man kan nesten ikke vente. Bare navnet, får det til å gi varme strømninger gjennom kroppen. At musikken til Andrea Bocelli ikke er på blå resept, er vanskelig å forstå. Om du ikke hører på denne type musikk, sverger jeg på at du liker noe av det du kan høre, på et eller flere av hans album.

Andrea Bocelli er gift med den smellvakre fotomodellen, Veronica Berti (35), som sang med sin ektemann, på stranden i Portofino, og nettopp den mye omtalte konserten, som har gått på norsk TV en rekke ganger, blir sett på som en av de aller beste i Bocellis karriere.

Musikk er så mangt. Det finnes så mange genre, så mange artister som utfører sin profesjon på så mange flotte måter, at det er umulig å bedømme kvaliteten. Flere jeg kjenner, kan ikke leve uten sine favoritter, sin musikk. Jeg hadde nok overlevd om jeg ikke hadde Bocellis musikk i livet mitt, men livet ville ha vært fryktelig mye fattigere uten.

Velkommen, Andrea Bocelli! Vi har ventet så alt for lenge på deg.

Om vi ser på antall solgte album og konsertbilletter gjennom hans eventyrlige karrieren, havner italieneren, Andrea Bocelli, ganske høyt opp på listen over de som har levert varene. Bocelli har tilhengere og fans over hele kloden.

I 2010 ble Andrea Bocelli beæret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame, for sin innsats for scenekunsten. Ikke et minutt for tidlig. Han har besøkt Telenor Arena to ganger tidligere i 2010 og 2017, og han besøkte Vikingskipet på Hamar i 2005 og Oslo Spektrum i 2006. En ekte Norges venn.

Når Andrea nå kommer til Telenor Arena, for å underholde oss, har han med seg Stocholm Konsert Orchestra, Majorstuen kammerkor og Ensemble 69 Kammerkor. Det er ventet at tenoren skal synge flere av sine aller største hits, i tillegg til flere av låtene på hans siste album. Det er også ventet at jeg griner og bærer meg som et barn, så snart artisten åpner munnen.

Endelig skal jeg få oppleve en av mine aller største favoritter, Andrea Bocelli!

Bestill billetter på Tickemaster, Telenor Arena er i ferd med å fylles til fest.

Kilde: Andreabocelli.com

Øyvind Teige for Vargas

Kim Larsen er død – takk, lille du, for musikken!

Selveste, Kim Larsen er død. Hvorfor skal de største heltene alltid forsvinne først? Ingen lever evig, men noen lever som den siste dag er kommet, og det ville kanskje Kim sagt seg enig i. Han levde et tøft liv i sangen og underholdningens tjeneste, med en Bayer i den ene og mikken i den andre. 

Kim Larsen er død – takk, for musikken, lille du. Scandinavia er i sorg.

Vi som vokste opp med Gasolin’ og Kim Larsens karakteristiske stemme, vil aldri glemme Danmarks største artist, vi vil for alltid huske de legendariske låtene som for mange nordmenn er – skatter for evigheten. 

Kim Larsen er død - takk, lille du, for musikken!

Legenden, Kim Larsen er død, takk, lille du, for musikken du gav oss Foto: Wikipedia

(mer…)

Søknadsskjema for IDOL 2018!

Du har jo sunget så lenge du kan huske, men ikke for andre enn de aller nærmeste, i badet og på vei til skole, trening eller jobb. Hvorfor ikke la drøm bli til virkelighet? Verdens største sangkonkurranse er snart i gang på TV2 – meld deg på her.

IDOL er digert og de fleste vinnerne har alle forutsetninger til å forbli en stjerne, enda vi vet at det ikke automatisk er slik. Du må være talentfull, ha gode folk rundt deg, treffe på første forsøk, etter at TV2-kameralyset slukker og selv da, er det ingen garanti for at du lykkes.

Fyll ut søknadsskjema etter beste evne og spill inn eller last opp en video der du viser frem din stemme.
I videoen ønsker vi å se en ærlig og uredigert opptreden som viser din personlighet og talent. Svar utfyllende og ærlig på hvert spørsmål i søknaden slik at vi får et inntrykk av hvem du er!

Aldersgrense: søker må ha fylt 16 i løpet av 2018.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

Castingteamet, IDOL 2018 – TV2

Musikkbransjen er tøff, nådeløs og har mange fallgruver og bitre sjeler etter seg, som ikke har fått drømmen i oppfylles. Men, skitt au, det bør jo selvsagt ikke stoppe deg for å forsøke å nå dine hårete mål og gigantiske ønsker, om å nå stjernehimmelen.

Se på Kurt Nilsen, som ble Norges største stjerne, nesten over natten, for femten år siden. I dag er han en internasjonal megastjerne, med millioner på bok og fans over hele kloden. Du kan bli den neste IDOL-stjernen, men da bør du søke allerede nå. Snart er IDOL-sirkuset i gang i en by nær deg.

Tenker du over hvor mange artister du kan navnet på, som har imponert deg og gitt ut egenprodusert musikk, på bakgrunn av sin deltagelse i nettopp IDOL – finner du mye talent og begavede musikkfolk.

De fleste kjenner konseptet IDOL, der man kommer inn som ukjent og nervøs deltager, skal forsøke og imponere dommerpanelet, ofte A cappella, men du kan få ha med deg et instrument – der du raskt får beskjed om du er god nok til å bli med videre, eller ikke. Skummelt? Ja, men det blir verre – vær du sikker.

Nytt for den 15. sesongen av IDOL på TV2, er at det kun skal være tre dommere. Det er agent og produsent, Gunnar Greve, som mange kjenner fra før. Nye dommere er Madcon-vokalist, Tshawe Baqwa og manager for selveste ‘Karpe Diem‘, Silje Larsen Borgan.

Ny programleder denne sesongen, er smellvakre Katarina Flatland (28) som de siste årene har vært “Kirsten Giftekniv” i programmene “Jakten på Kjærligheten” og “Sommertid” – begge sendt på TV2.

Å nå sine største drømmer kan koste deg for mye, men er det viktig nok for deg, og du virkelig vil forsøke å se hvor langt du faktisk kan nå – bør du åpenbart forsøke. Du har ikke annet å tape enn stolthet, hårete målsetninger, og å bli utskjelt på norsk TV i beste sendetid.

Er du derimot god nok, vinner du.

Lykke til!

HER FINNER DU SØKNADSSKJEMA!

Kilde: TV2

Vargas

Pin It on Pinterest