Kategoriarkiv: Musikk

Julemusikk man ikke blir lei av

Butikkene og sentrene bogner ikke bare av julegaver i disse tider, men også prangende dårlig julemusikk som er ispedd reklame for ett eller annet.

( Denne artikkelen har et skjult budskap, vennlig lese hele og del gjerne. )

Da liker vi heller de ekte, men kanskje ikke de mest tradisjonsrike julelåtene mye bedre. Her er et lite knippe av hva vi setter på vinylen, de nærmeste dagene.

For å gjøre det enkelt for våre lesere, har vi hentet hver enkelt julelåt fra videonettstedet YouTube. Vi klarte ikke å la være å ta med en av de mest tradisjonsrike, nemlig udødelige “Driving Home for Christmas” med Chris Rea.

Dårlig opptak, gir dårlig lyd, men det er altså ikke artisten(e)s feil. Den siste er ingen musikkvideo, men utvilsomt den viktigste, vi setter pris på om du kan ta en titt.

 

Fortsett å lese Julemusikk man ikke blir lei av

Kurt, Damli, Astrid S og Weel Skram til felles?

Du gjettet det sikkert. IDOL, selvsagt. Endelig skal den 10. sesongen av Norges største sangkonkurranse spilles inn – og du kan bli Norges neste superstjerne. 

Søknadsskjema finner du her!

Det hele startet med Kurt Nilsen for 15 år siden, så har det gått slag i slag, med noen års pause i mellom, men jubileet finner sted høsten 2018. Nå kan du melde deg på, om du mener du har stemmen, X-faktoren og artist-emnet i deg.

Her finner du enda litt mer info fra TV2, som også arrangerer den 10. sesongen av IDOL.

SØKNADSSKJEMA FOR IDOL 2018

Idol er endelig tilbake og nå har du sjansen til å vise hele Norge din sangstemme!

Fyll ut søknadskjema etter beste evne og spill inn eller last opp en video der du viser frem din stemme.
I videoen ønsker vi å se en ærlig og uredigert opptreden som viser din personlighet og talent. Svar utfyllende og ærlig på hvert spørsmål i søknaden slik at vi får et inntrykk av hvem du er!

Aldersgrense: søker må ha fylt 16 i løpet av 2018.

TV2.no

Fortsett å lese Kurt, Damli, Astrid S og Weel Skram til felles?

Før ELVIS var det ingenting …

Det velkjente sitatet er lånt fra John Lennon, og det er kloke ord for å hylles kongen. Før Elvis Presley var det ikke mange heltene å skrive hjem om, ikke var det skikkelig musikk heller. 

Elvis Aaron Presley 8. januar 1935 – 16. august 1977.

16. august 1977 kom sjokkbeskjeden til fans verden over. Kongen var død. Elvis var død. Fansen gråt – verden ble aldri den samme igjen. I dag, 16. august er det 40 år siden.

Det er blitt skrevet bøker, laget filmer og sunget sanger som er relatert til kongens liv, Elvis Presley ble bare 42 år gammel, men klarte å sette uforglemmelige spor. Fortsatt valfarter fansen til Graceland, stjernenes hjem, som er et av USAs mest populære turistmål.

Elvis Presley, slik fansen vil huske ham Foto: NME.com

 

Fortsett å lese Før ELVIS var det ingenting …

Norges flotteste 20-åring?

Astrid Smeplass, eller Astrid S som managementet hennes bestemte at hun skulle hete offisielt, er kanskje Norges flotteste 20-åring? Hun er i hvert fall en av de mest populære artistene.

Hennes popularitet vises over alt, mye fordi den unge artisten er meget dyktig på å promotere seg selv i sosiale medier, nettopp der hennes fans kan dyrke henne. Katy Perry skal være en av flere artister som offentlig har omtalt Astrids musikk i positive ordelag.

Astrid S er allerede et stort idol for mange unge, men også internasjonale eksperter på unge artister har trykket henne til sitt bryst. Hun har X-faktoren, Astrid har alt en internasjonal artist skal ha. Mange sammenligner henne med Sveriges-popyndling Zara Larsson, som allerede er en verdensstjerne, 19 år gammel.

Astrid Smeplass (20) foto: Wikipedia.org

Fortsett å lese Norges flotteste 20-åring?

Adele til Wembley med fire konserter i sommer!

Londons egen engel kommer hjem, etter en meget sorgtung og dramatisk periode, trenger Londonerne all mulig trøst, hva kan bli bedre enn at Adele (29) kommer og opptrer for dem?

Fire konserter på byenes legendariske stadium. 28. og 29 juni samt 1. og 2. juli er satt av til fest. Adele kommer hjem etter 122 konserter over to år.

 

En rekke terrorangrep ble avløst av en grufull og nådeløs brann i høyblokken “Grenfell Tower” i London-sentrum, hvor minst 79 mennesker mistet livet. Superstjernen Adele ble observert bare timer etter at brannen utartet seg, trøste pårørende og offer for den meningsløse brannen. Adele vil hedre, trøste og gi til de som ble rammet av tragedien, samt alle som ble berørt av terroren i Manchester og i London.

Lest?: Adele – endelig er alle skattene tilgjengelig på Spotify

Adele is coming home for the finale of her world tour. In June and July 2017 Adele will perform 360°, in-the-round, for four special evenings in London’s iconic Wembley Stadium

 

Fortsett å lese Adele til Wembley med fire konserter i sommer!

Kjenner du ikke Magne, Morten og Paal?

Da har du enten ett problem, eller for ung til å forstå. A-ha er navnet på gruppa og Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktaar Savoy er Norges ubestridte pop-konger. 

Musikk er et fag på barne-og ungdomsskolen, men å vite hvem de aller største gjennom alle tider er – det har blitt borte fra pensum på veien. Dessverre.

Vi må ikke la tidenes utvilsom aller største internasjonale suksess-band, gå i glemmeboken for den oppvoksende generasjon. Musikken de spilte, som de slo gjennom med og som ble hyllet over hele kloden, er minst like tidløs som ABBAs musikk f.eks.

 Evige helter: Magne, Morten og Paal Foto: Wkipedia.org

Fortsett å lese Kjenner du ikke Magne, Morten og Paal?

ADELE – endelig er alle skattene tilgjengelig på Spotify

En av verdens største artister, flotte Adele, gjorde den genistreken å ikke la sitt rekord-album “25” være tilgjengelig – gratis på streamingtjenester. Før nå. Alle skattene du er blitt så glad i, kan du laste ned gratis på din favoritt-liste.

Adele (28) er fortsatt ikke ferdig med sin verdensturne, som startet i  februar i Belfast i Nord- Irland, og ender om en måneds tid i Arizona, USA. I mai var den meget populære briten i Norge hvor hun holdt en eventyrlig konsert på Telenor Arena. Ikke mindre enn 107 konserter har Adele holdt når hun nå nærmer seg slutten. Imponerende.

Denne siste konserten, er i USA, holde 21. november, men skulle ha vært holdt 17. august. Da ble Adele febersyk, stemmen holdt ikke, og ble derfor tvunget til å avlyse. allerede da, lovte artisten å holde ny konsert for alle som hadde løst billett. Slikt gjør bare de største, for sine fans.

adele_live_2016

https://www.youtube.com/watch?v=DDWKuo3gXMQ

Fortsett å lese ADELE – endelig er alle skattene tilgjengelig på Spotify

Marcus og Martinus til IDOL!

Brødrene Gunnarsen, Marcus og Martinus har allerede lagt hele Norge, og nå hele Sverige for sin føtter. Ingen andre norske artister, har være like populære i Sverige, som da Aha herjet topplistene midt på åttitallet.

La det være sagt, tvillingen Marcus og Martinus er så populære, at de ligger an til å slette alle norske rekorder, hva popularitet og platesalg angår, om man ser hvilken hysteri det er rundt deres musikk per i dag. Sin unge alder til tross, brødrene har allerede rukket å gjøre mange opptredener ute og hjemme. De har blant annet sunget for 70.000 tilskuere på VG-lista Top 20, på rådhusplassen i Oslo for andre året på rad.

De har også vært nominert til en rekke høytstående musikkpriser ute og hjemme, blant annet tre nominasjoner for Spellemannprisen.

Les også: Zara Larsson – største siden ABBA

Tvillingene har sunget på norsk tidligere, før den første singelen nylig ble sluppet på engelsk. “Girls” er en låt som Marcus og Martinus har gjort i et samarbeide med suksess-duoen Madcon. Albumet “HEI” som ble sluppet i februar i år, var en eneste stor suksess, med monsterhittene “Plystre på deg” og “Elektrisk” har også slått meget godt an også i Sverige. Deres nye album, “Together” blir sluppet 4. november 2016. På album nummer to, kommer alle låtene på engelsk.

 

photo

 

Fortsett å lese Marcus og Martinus til IDOL!

Zara Larsson – største siden ABBA

Den 18 år gamle pop-yndlingen Zara Larsson slo gjennom som 15 åringen, nå er hun 18 og på vei mot stjernehimmelen. Med låta “Uncover” som var hennes debut-singel, ble hun sammenlignet med Rihanna. 

Forståelig nok.

Den siste hitten “Ainy My Fault” ble sluppet 30. september i år, og er via video-nettstedet YouTube vist hele 20 millioner ganger. Et bevis på at den svenske skjønnheten vet hva hun driver med – å erobre popverden.

Zara Larsson har gjort navnet sitt til en eksklusiv merkevare. Hun er feminist, en samfunnsengasjert låtskriver og klok i sin uttalelser når hun opptrer for et stadig større publikum. Jenta fra Solna i Stockholm, har åpenbart flinke folk rundt seg, som vet hvordan hun skal bli enda litt større globalt, for hver eneste utgivelse. The Sky Is Her Limit.

Sverige har vært stolte av ABBA’s suksess i førti år. Om førti år fra nå, er det like sannsynlig at verden snakker like mye om Zara Larsson’s fantastiske karriere. Som om ABBA. Bare hennes egen vilje setter begrensningene.

Etter å ha vunnet sangkonkurransen, Sveriges “Talang” i 2008, hvor hun framførte Whitney Houston’s legendariske “The Greatest Love Of All” – bare 10 år gammel, har Zara vært i søkelyset som et fantastisk talent. Nå vet alle hvem hun er.

zara-larsson-hd-wallpaper Zara Larsson (18) Foto: FullHDpiqtures.com

 

Fortsett å lese Zara Larsson – største siden ABBA

Reiseradioen – Norges viktigste radioprogram starter 18. juni!

Du har kanskje gledet deg siden medio august i fjor? Hele Norges Reiseradioen, sannsynlig landets viktigste radioprogram. Hørt av titusener gjennom hele sommeren, hver sommer, siden 24. juni 1963. 

Utvilsomt Norges mest populære radioprogram med et snitt på rundt en million lytter per dag. Og flosklene kan bare hagle, for det blir faktisk ikke ordentlig sommer for mange, uten dette programmet. Reiseradioen er nemlig tettpakket av tradisjoner, værvarsel, viktig og mindre viktige meldinger fra hele landet, tapt og funnet, intervju, reportasjer og selvsagt badetemperaturer fra et sted langs kysten – nær deg.

Reiseradioen, med sol i ørene.

Heldigvis har NRK-radio stor respekt for sine lyttere og derfor er det bare de aller ypperste av hva som kan gå og krype av programledere som får det ærefulle oppdraget å lede nasjonalskatten. Også i år, nøyaktig klokka 09:05 lørdag 18. juni, er det statsminister Erna Solberg som offisielt åpner sommeren 2016, i Reiseradioen på NRKP1. Intet mindre.

qtkmnXuc_Kigd9bdUasmagCS0ZahaLrmF9eNI9X7tF1g Reiseradioens utvalgte og utsendte Foto: NRK

Fortsett å lese Reiseradioen – Norges viktigste radioprogram starter 18. juni!

VG-lista TOP 20, fredag 24. juni – artistene er klare!

Ina Wroldsen. IDOL-dommer, artist og låtskriver kommer sammen med kompisene i “Broiler” kommer for å underholde deg. De skal framføre fantastiske “Lay It On Me”. Et av de største høydepunktene etter vår smak. 

Selvsagt kommer også dyktige Astrid S og Norges-vennen Isac Elliot, er det for fjerde året på rad den populære finnen kommer? Uansett til stor glede for en rekke norske fans.

En annen idol-dommer blir også å se på scenen i heksegryta på Rådhusplassen, denne første dagen i sommerferien for svært mange. Vinni kommer med kompis “Pope Dawg” som danner rap-gruppa “Paperboys“. Det er bare å glede seg vilt.

Matoma“, Sonny Alven og Alan Walker kommer også. Er du blant de aller yngste fansen, setter du sikkert stor pris på at selveste Marcus og Martinus også skal framføre et par av sine meget populære låter.

ac dc concert

Roberto Trombetta via Compfight

 

Fortsett å lese VG-lista TOP 20, fredag 24. juni – artistene er klare!

Norah vinner IDOL 2016!

Du avgjør, sammen med tusenvis av andre IDOL-fansen, om det er Norah eller Marius som går av med seieren, hederen og æren når finalen går av stabelen. Vi tippet Norah som vinner allerede 2. april

Hvem tror du vinner IDOL 2016?

View Results

Loading ... Loading ...

Norah Benatia (19) er allerede en ferdig artist, som utvilsomt vil selge masse av sine egne låter, og om hun selv vil – leve godt av å være artist i uoverskuelig framtid. En vidunderlig stemme med stålkontroll uansett genre og låtvalg. Ikke har hun bare stemmen, men framføring, stil og eleganse samt en fantastisk utstråling. Hver gang hun står på scenen. Et musikk navn du bør merke deg.

images-12 Marius og Norah, verdige finalister Foto: THOMAS REISÆTER / TV 2

Fortsett å lese Norah vinner IDOL 2016!