Barn tar selvmord! Årsak: mobbing!

Tenk deg å leve med angst, redsel og uttrygghet uten å bli sett eller hørt. Tenk å si fra hjemme uten at verken mor eller far kan gjøre noe med det. Tenk å si fra til lærere og rektor – uten at de gjør noe med det.

Mobbingen fortsetter til du ikke som offer ikke ser noen mening med noe som helst lenger. Da sniker selvmordstankene seg inn i sinnet.Mobbing er og blir en folkesykdom, et onde som må røskes om med roten, særlig i og rundt den norske skolen.

Lest? Odin orket ikke mer mobbing – han ble bare 13 år gammel! 

Odin ble bare 13 år gammel  Foto: NRK.no

Continue reading «Barn tar selvmord! Årsak: mobbing!»

Mann – vær ærlig i dine meninger

Menn i sosiale medier, som ytrer seg på nett, har en egen evne til å gå utover kvinner. Skal du si eller skrive dine meninger, stå for de, både på nett og face to face. Ikke skriv nedsettende ting om folk du ikke kjenner. 

Nett-troll som elsker å spre rundt seg med negative kommentarer til alt og alle, vil aldri forsvinne. All den tid det er mulig å skrive kommentarer under flask flagg eller under et alias, vil du risikere trusler. Bruker du falsk identitet i sosiale medier som Facebook eller Twitter vil det være mulig å luke ut og sperre disse. Skal du mene noe i debatten, gjør det heller med fullt navn og vær saklig.

Bare feige, redde og sinte debattanter, sjikanerer andre for å være uenig – anonymt.

Det er bare trist å lese kommentarer fra menn som alt for ofte tar ‘spilleren og ikke ballen.’ Lær deg litt folkeskikk, tør å diskutere sak foran person. Vis deg som en debattant som har saklige argumenter framfor å sjikanere. Noen få gutter eller menn har ødelagt for mange andre i den lukkede Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar» ved å skrive usakligheter i kommentarfeltet.

businessman with a cup of coffee

Wirawat Lian-udom via Compfight

Continue reading «Mann – vær ærlig i dine meninger»

Blir du trakassert på jobben?

Dessverre er det et økende press på arbeidstakere på norske arbeidsplasser, der overordnede bruker ufine metoder. Kvinner er oftest ofre i slike saker, der mannlige ledere eller sjefer trakasserer ansatte med fysisk eller psykisk vold. 

Ofte kan det få store konsekvenser for den som tør å varsle ledelsen om de faktiske forholdene, derfor velger mange å holde kjeft.

Hos den norske tekniske entrepenør-bedriften Caverion, er det nulltoleranse for mobbing, folk har mistet jobben for trakassering. En foregangsbedrift i Norge. Ingen arbeidsgivere bør ha rom for at ansatte skal mistrives i sitt daglige virke, forårsaket av ledere eller kolleger.

bloggtroll

Continue reading «Blir du trakassert på jobben?»

Odin orket ikke mer mobbing – han ble bare 13 år!

I den norske skolen heter det at det skal være nulltoleranse for mobbing. Både på skoleveien, inne på skolen og i friminuttene. Problemet er at disse reglene ikke engang er verdt papiret de er skrevet på.

Mang en lærer og rektor har snudd seg vekk når mobbing har foregått på deres skole, av ulike årsaker. Ditt barn kan være et av 170.000 barn – som gruer seg til å gå på skolen hver eneste dag. Er det greit? Selvsagt er det ikke det. Ingen rektorer i den norske skole aksepterer mobbing, dessverre er det for få som tar problemet alvorlig nok.

Det kostet Odin livet. Han ble bare 13. Det er direkte skammelig.

Tallenes tale er klar, det er tusenvis av norske barn som gruer seg til å gå på skolen hver eneste dag i Norge. Noen blir så fortvilet etter lang tids trakassering, terging, slag, spark, psykisk og fysisk sjikane at de velger å ta sitt eget liv. Barn helt nede i åtte års alder har begått selvmord i Norge.

Det er uakseptabelt, skremmende og fryktelig vondt for alle som er berørt av mobbing i en eller annen form. Hva kommer det av at noen velger å trakassere andre? Hvordan kan voksne mobbe barn og hva kan forhindre at barn mobber hverandre? 

14467971706_b11e7a442d.jpg

Continue reading «Odin orket ikke mer mobbing – han ble bare 13 år!»

JEG ER SÅ TJUKK, BLIR FETTSUGING ETTER JUL!

Dette innlegget er skrevet av bloggeren Fitfager.com Vi gjør oppmerksom på at innholdet på denne bloggen har 18 års aldersgrense!

1905988-11-1418440275153

 

Jeg er tjukk, feit, ekkel og et drog! Slankeoperasjon er det jeg bør begynne å spare opp penger til hvis ikke jeg klarer å legge på meg et par kg til slik at jeg får det dekket av staten. Jeg har overflødig fett fra topp til tå og folk klarer ikke å se på meg uten å bli kvalm av fedmen min. Jeg er rett og slett helt grusomt overvektig og det er et under at jeg noensinne har klart å få meg kjærester.

Etter jul planlegger jeg å ta fettsuging fordi mange sier at jeg har tjukk deigete hengerumpe og at de vil spy av hele kroppen min. Jeg får høre at jeg er så stygg at jeg ikke bør vise trynet mitt utenfor døren og særlig ikke på internett! Noen synes faktisk at jeg er så feit og ekkel at jeg bør ta livet av meg i en garasje hvor ingen finner meg. Kanskje jeg må slutte å spise noen uker for at folk skal synes at jeg er fin. Kanskje jeg bør begynne å telle alle kaloriene jeg spiser og prøve å ikke få i meg mer enn 500 kalorier om dagen. Eller kanskje jeg skal gjøre alle en tjeneste og bare skyte meg selv?

Dette er tanker unge jenter kan plages av etter å få slike kommentarer som jeg får. Ikke alle jenter trenger en kommentar engang før spiseforstyrrelsene tar over livet deres. Jeg har vært nært innpå jenter med alvorlige spiseforstyrrelser som ikke spiser noe som helst som inneholder kalorier, de blir innlagt ofte og er veldig syke. Målet til mange som mobber meg på nett er sikkert at jeg skal bli usikker på meg selv og begynne å kaste opp

maten min helt til livet mitt er så ille at jeg ikke klarer å leve lengre. Det er sikkert ikke mange av dere som tenker over at andre jenter kan ta seg nær av hva dere skriver til meg. Kanskje jenter du er glad i sitter å ser på bilder av  meg med kommentarer som ”Du e så tjukk at det e pinlig at du legg ut bilda av dæ sjøl”, ”feite fittetryne, du e tjukk og ekkel” osv. Jeg veier mindre enn mange 15-åringer, hva tror dere de føler når de ser at jeg har en helt normalvektig kropp og dere kaller meg smellfeit og et ekkelt drog? Det er nemlig disse jentene som får plager på grunn av de stygge kommentarene dere gir meg.

Jeg er selvsikker, jeg trives så bra i min egen kropp at jeg legger ut bilder av meg selv naken og jeg er ikke litt feit engang. Rumpen min har en del fett og muskler og vet dere hva? Målet mitt har lenge vært å få stor veltrent rumpe fordi det er dritsexy, jeg elsker å få høre om hvor feit stor rumpe jeg har! Kunne jeg valgt hvilken som helst kropp i hele verden ville jeg ikke valgt en beinete tynn kropp, jeg er stolt av å ha litt fett for det er faktisk sexy! ♥

Så jenter: vær stolte av dere selv! Er dere tynnere enn meg, vær glad i kroppen deres. Er dere tykkerer enn meg, vær glad i kroppen deres. Har dere stor rumpe og hater det, vær dritstolt for gutter og menn med god smak liker jenter med en sunn og veltrent kropp! Jeg personlig synes at jenter som er tynnere enn meg ofte ser usunne ut og siden jeg er ME-syk (utmattelsessyndrom) så er det å vær usunt tynn noe av det siste jeg ønsker. Jeg vil se frisk og sunn ut slik at alle kan se at jeg har det bra selv om jeg også har mine dårlige dager som alle andre.

Flere bilder fra denne shooten finner du på Scandalbeauties.

Disse kommentarene fikk jeg på bursdagsnatten min, sånn er det å være blogger noen ganger. I mitt tilfelle er det sånn å være blogger hver dag så det kan være lurt å vurdere om blogging er noe du er nok psykisk klar for før du setter i gang. 


 


 

Og dette er bare Facebook.. I kommentarfeltene på blogginnleggene mine er det så drøyt at mange leser bloggen min kun for å se på alt hatet jeg håver inn!

– Ikke vær en mobber, det gjør ikke deg noe slankere, penere, mer populær i lengden eller lykkeligere. Jeg har selv mobbet, blitt mobbet og helt ærlig så er begge delene veldig destruktivt i ettertid. Fokuser heller på å finne deg selv for det er noe du ikke har klart hvis du har glede av å gjøre andre vondt(eller så er du en demon)!

Dette innlegget ønsker vi å dele fordi det gir et viktig budskap. Du som ikke klarer å la være å slenge med leppa til flotte kvinner, er enten misunnelig eller bare dum og ondskapsfull. «Miss Ninja» er faktisk en av Norges mest sexy kvinner og liker å vise seg fram, nettopp derfor er vi stolte over å vise henne fram også på denne bloggen.

Foto: Copyright: Fitfager.com

 

Vargas

Mobbing- Foreldre må ta sine egne mobbe-barn hardt og brutalt!

I den norske skolen heter det at det skal være nulltolleranse for mobbing. Både på skoleveien, inne på skolen og i friminuttene. Problemet er at disse reglene ikke engang er verdt papiret de er skrevet på.

Mang en lærer og rektor har snudd seg vekk når mobbing har foregått på deres skole, av ulike årsaker.

Tallenes tale er klar, det er tusenvis av norske barn som gruer seg til å gå på skolen hver eneste dag i Norge. Noen blir så fortvilet etter lang tids trakassering, terging, slag, spark, psykisk og fysisk sjikane at de velger å ta sitt eget liv. Barn helt nede i åtte års alder har begått selvmord i Norge.

Det er uakseptabelt, skremmende og fryktelig vondt for alle som er berørt av mobbing i en eller annen form. Hva kommer det av at noen velger å trakassere andre? Hvordan kan voksne mobbe barn og hva kan forhindre at barn mobber hverandre? 

7556041492_5ce55a12da.jpg

Continue reading «Mobbing- Foreldre må ta sine egne mobbe-barn hardt og brutalt!»

Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende?

Norges mest populære radioprogram, «Radioresepsjonen» med brødrene Steinar og Tore Sagen og Bjarte «Gollum» Tjøstheim har fått massiv kritikk, men også ros fra sine trofaste fans. Sakens kjerne er bloggerens Sophie Elises pupper, og det faktum at Tore Sagen kalte henne for «knulle-dukke». 

Rød-strømpene og feministene rundt om i Norge er hysteriske på vegne av kvinnen som kjønn og ber trioen om å gå å vaskemunnen sin. Selv hørte jeg på programmet og la merke til at det ble en del diskusjon rundt det i studio også. Man skal ikke snakke dritt om folk som ikke er til stede og kan forsvare sin sak. Men det som derimot ble sagt handlet om bilder i andre fora, der Bjarte leste om Sophie Elise; som var redd for at puppene hennes falt ut av kjolen da hun nylig deltok i TV2 (Bliss) sin høst-introduksjon nylig.

Tore Sagen spurte Bjarte: «Hun knulle-dukka med silikon-pupper?» Dermed var rabaldre i gang. Er det rart det er mye krig i verden. (Det er egentlig ikke det, men poenget er altså storm i et vannglass.)

Poenget med denne debatten og at det nå eskalerer er at RR-gjengen fortsetter slik de har gjort det i en årrekke.

De skal provosere, det er et humor-program, ingen har blitt skadelidende av det som har blitt sagt. Humor kan være så mangt, Radioresepsjonen kaller en spade for en spade og ei fitte for ei fitte. Mulig feministene må få hyle opp av den grunn, men særlig mye skade gjør radio-gjengen ikke.

Tvert i mot, det må være rom for å tulle med 19 år gamle bloggere som elsker å få oppmerksomhet når de velger å ta silikon i puppene sine.

5458235895_6f7b522811_z

Foto: Copyright Oatmeal 2000

Continue reading «Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende?»

«Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore»!

Slike meldinger og det som verre er, er en typisk melding eller kommentar til kvinner som tør å ytre seg i det offentlige rom. Dessverre er trenden stadig verre og nærmer seg svenske tilstander.

Der må flere kjente kvinnelige kjendiser, journalister, forfattere og programledere som tør å ytre seg- få politibeskyttelse for å kunne bevege seg fritt. Så ille er det ikke i Norge ennå, men det nærmer seg.

All debatt er bra, men når debatten blir usaklig mister den sin misjon. Man skal ikke lenger enn til flere land i Øst-Europa for å finne slåsskamper inne i det som vi kjenner best som stortingssalen. Både i Polen og senest i Ukraina klaser politikerne til hverandre så fillene fyker. Dem om det. Her i Norge har vi hatt en forholdsvis ryddig offentlig debatt, så lenge debattantene må presentere seg med navn og nummer.

Internett har gitt alle muligheten til å ytre seg om alt, uten å tilhøre en organisasjon eller et politisk parti. Det har vært starten på det samfunnet vi ser i dag. Anonyme menn som ikke vil ha kvinners meninger om noe som helst, fordi de er kvinner.

Kvinner i alle samfunnslag blir hetset på aller groveste måte, spesielt på nett er lett å sitte bak sin anonyme profil å ytre seg om andre på verst tenkelig måte. Det er både patetisk, ondskapsfullt og det er ulovlig. Sjikane er en ting, men trusler og lovnader om at; «du skal faen meg få svi hvis du ikke slutter å uttale deg eller ytre deg i sosiale medier» kan straffes med fengsel.

Menn i alle aldre, men også noen kvinner kommer med usaklig propaganda mot kvinner som er åpen med sine meninger på nett.

Så kan sikkert ekspertene uttale seg om hva som får vanlige folk til å kalle en kvinne for jævla hore for en politisk kommentar, eller en annen mening som er ytret via Twitter eller Facebook. Hva er poenget med å være så voldsom i bruk av ord?

Er det mangel på selvtillit? Er det en dårlig barndom der med mangel på kjærlighet og omsorg som får voksne; i all hovedsak menn, til skrive så voldsomme utbrudd der lovnad om død og fordervelse er en del av innholdet?

Menn har en tendens til å mangle gode ord når de blir hissige, og et manglende ordforråd tvinger disse «nett-trollene» til å bruke kjønns-ord som sitt sterkeste varemerke. Ordet fitte brukes derfor flittig for å forsterke sin mening mot den kvinne som har ytret seg.

Poenget i kvinnenes innlegg eller kommentar er ikke sakens kjerne. Det er det faktum at det er en kvinne som mener noe, som får det til å bruse i årene til alt for mange menn. 

Neste alle kvinner som har skrevet meningsbaserte tekster som en anmeldelse, en artikkel, et blogginnlegg eller kommentarer via nettet, har opplevd sjikane, trusler eller mobbing i etterkant. Kvinner som har sterke meninger må tåle å få argumentert sin sak, problemet er ofte at mot-debattanten så alt for fort mangler saklig argumentasjon og tar med det debatten ned på et minimumsnivå ved å skjelle ut vedkommende.

Mange norske menn er feige og tør ikke ta debatten, de gjemmer seg bak sine anonyme profiler, de tør heller ikke stå for det de mener og alt for mange norske menn bruker usaklig argumentasjon for å fremme sin mening- uansett tema. Norske menn er ikke dumme, men du gjør dumme handlinger under press.

Ingen fortjener å bli truet til taushet, eller truet med vold for å egne selvstendige meninger. Det er ytringsfrihet, også for kvinner i Norge, nå må norske menn ta seg kraftig sammen og skjerpe seg. Det går faktisk ikke an å kalle en kvinne for jævla hore, bare fordi hun er kvinne.

– Menn som er enige i en sak, kan gjerne argumentere i mot; om det er en kvinne som ytrer seg. Nettopp derfor hun er den hun er skal hun aller helst bringes til taushet for godt. Sosiale medier er et fantastisk verktøy, men det kan også misbrukes ved å bruke voldsomme hersketeknikker for å bringe spesielt kvinner til taushet.

Unge norske jenter, mødre og bestemødre, lærere, studenter journalister, forfattere, programledere, prester og bloggere, ikke slutt å ytre dere eller skrive! Skriv mer, snakk mer, ikke gi opp kampen mot idiotene, de vil tape kampen om ytringsfriheten. 

Som norsk mann er jeg flau på bestandens vegne!

Kilde: #SammenMotHets-portal/ «Oss fitter i mellom» av Ingvill Dybfest Dahl.

 

Foto: Flickr/ APH0risma

Vargas

Formfulle rumper og lår og stolt av det?

Du kvinne som er litt større enn gjennomsnittet og som vet å vise fram sin former burde ha vært forbilder for alle andre kvinner. Frodige og sexy kvinner finnes over alt, men de fleste er redd for å kle av seg, redd for å gå på stranda og skjuler sine former i store flagrende kreasjoner. Dessverre. 

Slik har samfunnet blitt, vi må passe på at så få som mulig skiller seg ut, er noen litt større enn de andre så bør disse umiddelbart få beskjed om å å gå gjemme seg. Ihvertfall til vedkommende er ned på normal-vekt, det er vel visse grenser for utskudd. Fysjom!

Satt på spissen så er det dessverre slik noen steder. Frodige og litt større jenter og helt sikkert en del gutter, føler seg utstøtt og pekt på av de andre. Mobberne vet å peke på de som skiller seg ut i mengden ganske raskt.

– Slik skulle det ikke ha vært naturligvis og det er derfor det er så viktig for den som tør å vise sitt sanne jeg, til tross for at det er noen kilo mer her og der enn hos de fleste andre. Media må ta deler av skylda for at det er modell-tynne som er mange unges målsetning og ideal rundt egen kropp. Ukeblader og magasiner er smekkfulle av syltynne kvinner retusjert i hue og ræva på glanset papir.

Er det rart mange unge tror det er noe galt med deres kropp som egentlig er både fin og helt normal?

Continue reading «Formfulle rumper og lår og stolt av det?»

Hva andre mener om deg er ikke viktig!

Er du redd for hva andre mener om deg? Er du opptatt av at naboene skal synes at du er rik og vellykket, til tross for at du egentlig sliter hver eneste dag? Du er nok ikke alene.

Ikke alle har problemer med å framstå som mer vellykket enn de egentlig  er, men de fleste liker å bli likt. Det er menneskelige og naturlige trekk. Vi mennesker synes det er ok å få ros, vi liker positive tilbakemeldinger både om vår person, våre barn og gjerne hvordan vi framstår i nabolaget.

Noen opplever det som både flaut og skambelagt å ikke kunne ha samme fine bil som naboen.

Faktisk så er det så viktig for veldig mange, hva andre mener om oss at vi tar opp lån i millionklassen for å framstå som rik, vellykket og perfekt. Blir vi gjennomskuet som mindre perfekt og helt gjennomsnittlig så er det nesten verdens undergang for mange, har du ikke sett det på Facebook?

Continue reading «Hva andre mener om deg er ikke viktig!»

Robban jakter nett-troll!

Robert Aschberg, en av Sveriges mest kjente programledere, tar et tak mot ekstrem mobbing og trusler i sosiale medier. Mange toppbloggere med Kissie.se i spissen har blitt truet på livet. Skal en blogger enten ende opp med å ta sitt eget liv av all mobbingen og trakasseringen, eller bli drept av noen som gjør alvor av truslene?

Vi kjenner til nett-troll som skriver masse drit i kommentarfelt i Norge også, men i Sverige er det langt verre, og slik har det vært lenge. TV3 og ‘Robban’ forsøker å skrape litt i overflaten på dette meget omfattende og alvorlige problemet.

Programmet #Trolljegerne» går hver mandag kl 21:30 på TV3 i Norge og i Sverige. Her er programfakta:

I Trolljegerne begir Robert Aschberg seg ut i den villmarken som er Internett. Her jager han på anonyme nettroll som gjør livet til et helvete for sine offer. Når han endelig finner dem må de selv stå ansikt til ansikt med Aschberg for å forklare hvorfor de oppfører seg som de gjør. Men Trolljegerne slutter ikke der. Ofrene må nemlig også vurdere om nettrollenes handlinger er av en så seriøs art at de kan kreve erstatning for det de har vært gjennom. Man kan ikke lenger spre hat over Internett, nå skal trollene tas.

Eksemplene man finner på hva nett-trollene skriver er så grove at de ikke kan skrives engang på denne bloggen, men omfattende netthets der bloggere, unge jenter og andre som har egne profiler på sosiale medier som Facebook og Twitter, blir forsøkt overtalt til å ta sitt eget liv er blant de største utfordringene man står ovenfor.

Programleder Robert Aschberg. Foto: TV3.se

Continue reading «Robban jakter nett-troll!»

Forfengeligheten når nye grenser…

Sommeren er her og mange unge vet at det er pop med brunfarve, og store pupper. Noen velger også å forstørre leppene sine for å få et så «perfekt» utseende som mulig. I den anledning velger stadig flere unge også å bruke stoffet Melanotan får å få den perfekte brunfarve. 

– Melanotan selges ikke over disk i noe land i Europa eller USA, men det omsettes ulovlig fra flere forskjellige nettsteder. Legemidler generelt kan på visse vilkår lovlig kjøpes via Internett innenfor EØS-området. Det stilles krav om at legemidlet er lovlig anskaffet, eksempelvis må reseptpliktige legemidler være forskrevet av lege.

Noen går så langt at de velger å sette sprøyte på seg selv for å få den perfekte brunfarve, et livsfarlig eksperiment skal man tro på ekspertene.

Sophie Elise Isachsen (19), en av Norges mest kjente bloggere,  innrømmer at hun har tatt dette stoffet og skriver om det på sin blogg som er blant de mest leste i Norge. Hun, og en rekke andre bloggere har også fått refs fra Forbrukerombudet for å reklamere for produkter de ikke presiserer nok i sine  blogginnlegg, faktisk er reklame.

Continue reading «Forfengeligheten når nye grenser…»