Fram med spanskrøret i skolen!

Fram med spanskrøret i skolen! Ja, for vi skal ikke så mange tiår tilbake da det faktisk var lov for lærerne å slå elvene. Slå hardt og, med det man kalte et spanskrør. Et spanskrør er stengslene fra diverse palmer, som ble brukt til ulike formål, blant annet å avstraffe elever i skolen, før i tiden. Kanskje det er løsningen, nå?

Bergenet lesetid: 5 minutter

Disiplin

Selvsagt oppfordrer vi ikke til å tilbakeføre vold i skolen, det har aldri noe godt med seg, men den norske skolen er i fritt fall. Vi må ha lærer som kan sørge for at det blir ro og orden i klasserommet, før det er for sent.

Nå slutter lærerne i jobben sin – fordi de ikke får gjort det de skal, nemlig å undervise og gi elvene læring.

Les også: Leksefri skole – et folkekrav?

Nå blir lærerne rundt om i Norge truet med juling, de bruker masse tid på å få elvene rolig. Og de sliter med umotiverte elever som ikke takler skolehverdagen. Med litt mer disiplin som på sytti og åttitallet, da vi som var elever den gang, hadde respekt for både lærere og rektor. Ble vi ok elever og, som bestod de testene vi fikk.

Nå ler elevene av lærere som forsøker å være veiledere eller de som irettesetter elvene.

Noen lærer trues også på livet, andre blir banket opp og makter ikke å gjøre jobben sin på bakgrunn av denne behandlingen. Andre lærere gir seg fordi de bruker all sin tid på å være psykolog eller medmenneske. Er det slik skole vi vil ha for barn og unge i framtiden? Hvilke lærere vil ta den jobben?

Noen elever lar seg krenke av blikk. Ingen lærere har lov til å røre én eneste elev, det kan ende med avskjedigelse for læreren. Om to elever sloss, kan ikke lærerne skille kamphanene fysisk.

Fram med spanskrøret i skolen! I det minste mer disiplin, for at elvene på barne- og ungdomsskolen skal forstå at skolen ikke er en barnehage.

Jon Abraham Lie Leinæs fortalte på NRK hvordan man er sjakk matt som lærer: «Hvis jeg skulle diskutert surrogati og tatt utgangspunkt i en påstand om at det er feil. Da kan jeg jo ha en elev i klasserommet som er surrogatbarn. Og da kan du ikke lenger diskutere dette fordi eleven føler seg krenket, eller føle seg mobbet av lærer.»

VG.no
Fram med spanskrøret i skolen!

Bildet er tatt av 14995841 fra Pixabay

Pensum

All makt ligger i hendene på elvene og deres foreldre.

Det ender med en katastrofe i norsk skole, der vi snart ikke har villige og flinke lærere igjen. Her må Kari Nessa Nordtun, som Kunnskapsminister, på banen litt brennkvikt. Lærerne må få et mandat til å ha langt mer disiplin i klasserommet. Hvis ikke får vi elever som ikke har noen sjanse til å komme seg ut i arbeidslivet, fordi de har mistet for mye læring.

Les også: Tar du foreldrerollen på alvor?

Elevene bør kunne sendes hjem om de ikke tilpasser seg skolen lover og regler. Da er det eleven selv som mister viktig læring, uten å ødelegge for alle de elevene som ønsker å være på skolen, nettopp av den grunn.

Vi skal ikke mange tiår tilbake da elvene, klassevis, måtte stille opp utenfor skolen, for deretter å marsjere inn i klasserommet. Vi ble stille da læreren kom inn og vi satte oss rolig ned, og gjorde det vi fikk beskjed om.

Selvsagt var det én eller ei, som var klassens klovn, den gang som nå. Men det var disiplin og vi lærte det som stod i pensum.

Fram med spanskrøret i skolen! Om pensum skal gjennomføres for hvert skoletrinn, må lærerne få bruke tiden sin på læring. Ikke alt det andre. Alt for mange lærere sier nå offentlig at de ikke får gjort jobben sin, mange av disse finner seg noe annet å gjøre. Da er den norske skolen i en ond spiral.

Opplæringsloven

Det er helt sikkert behov for at opplæringsloven skal beskytte elvene mot mobbing, trakassering og det som verre er, fra lærere eller andre elever. I denne mye omtalte loven, vektlegges elvenes subjektive opplevelse av ulike situasjoner.

Altså, om en 16-åring synes en lærer sender henne blikk, kan hun med loven i hånden, i verste fall, få læreren sparket. Satt på spissen. Statsforvalteren (tidligere fylkesmannen) skal da i samråd med Mobbeombudet i respektive kommune, ta avgjørelsen for den respektive lærer. Hvem gidder å bli lærer med en slik lov?

Det er mange tusen saker som ender på Statsforvalterens bord, hvert skoleår. Og mobbing isolert sett, uansett hvor den kommer fra, må selvsagt alltid tas på største alvor.

Men i såfall ved siden av eller parallelt med skolens viktigste budskap, som er å gjennomføre pensum. Helst på en så god og lærerik måte – for alle elever som ønsker å lære.

Da må lærerne få en langt større frihet til å gjennomføre jobben sin. Og da må bråkmakerne, de som forstyrrer de andre elevene, fjernes fra klasserommet med makt om nødvendig.

Vargas

Appene du bør ligge unna!

Appene du bør ligge unna! Livet ditt er en app. Snart finnes det en app som tørker deg bak, om du får behov for det. Appene, de viktige og uviktige, de nyttige og unyttige og appene du absolutt bør ligge unna, florerer på nettet. Appene du bør ligge unna – kommer som perler på en snor.

Politiet går ut og advarer foreldre som ikke tar seg tid til å bli kjent med sine håpefulle barn og unge sine vant på nettet. Hvilke appen de laster ned og hvilke de ikke bør bruke. Mor og far lar ungdommene styre dette selv. Det er lite smart.

Lest? Din TV-hverdag revolusjoneres

Visste du som mor at det finnes apper hvor barn, uansett alder, selv kan få kommentarer på bilder de legger ut. Absolutt anonymt, for å få negative eller positive tilbakemeldinger? “Amihotornot“, er en slik app, der mange tror de skal få skryt og ros, blir isteden mobbet og sjikanert.

Fjern disse appene snarest

På Insta, Facebook, Snap og en rekke idiotiske apper, handler det om krenkelser. Men også trusler, sjikane og mobbing, som foregår i stor skala på nettet.

Via disse apper som vi ønsker å anbefale at dere som foreldre eller omsorgsforelder sjekker om barna deres bruker – bør disse fjernes fra telefonen, snarest.

Vi fikk nylig en henvendelse fra en mamma som ønsker at Barnevakten og politiet advarer mot “Likee” etter erfaringer i appen med eget barn. Etter denne henvendelsen har vi lest hva foreldre i utlandet skriver om appen, og det er kort sagt mange advarsler.

Barnevakten.no
Appene du bør ligge unna!

Mobbing og trusler

Tellonym“, er en app hvor man kan være anonym, når man gir kommentarer og tilbakemeldinger. Beskjeder som igjen betyr ifølge Barnevakten.no, at det utvilsomt gagner alle brukene til trusler, sjikane og mobbing. Livsfarlig for alle som opplever dette som en trussel og handler deretter.

Det finnes også apper som pedofile bruker for å komme i kontakt med barn.

Appen “Likee” brukes av mange barn som liker å legge ut filmsnutter de har laget selv. Men som blir plukket ut av uærlig aktører, voksne fortrinnsvis menn. Fordi appen er åpen for alle, har 16 års aldersgrense, man alle som får tillatelse av foreldre kan legge ut videoer.

Appen “Sarahah” som betyr ærlig på arabisk, er ganske så lik. Her gjelder for alle bruker å kommentere til hverandre anonymt. Dette er igjen kilde for sjikane, mobbing og trusler.

Noen skoler og kommuner har stengt mulighetene for at slike apper kan lastes ned eller brukes via offentlige WIFI-nettverk. Det er en bra måte å forebygge alvorlige hendelser på. Problemet er at de fleste får tilgang til appene i det øyeblikket de kommer hjem.

Å ikke ha venner

Dissen appene kan få konsekvenser for barn og unge som gjør at de velger å holde seg for seg selv, trekke seg vekk fra venner, bli deprimerte, droppe ut av skolen og til slutt ende opp med å ta sitt eget liv – i ytterste konsekvens.

Som de fleste voksne vet, trenger mange unge oppmerksomhet, tilbakemeldinger, bekreftelse og venner som bryr seg om dem. Mange higer etter likes og kommentarer, og vokser på de positive tilbakemeldingene, men blir desto mer knust når det går dem i mot.

Å falle utenfor eller ikke ha venner, eller få negative kommentarer er nåtidens mobbing, barn kan være så voldsomt ubetenksom og slemme, om de får en mulighet til å trykke noen ned – særlig anonymt, slik at ingen vet hvem de er.

Kriminelle

Både gutter og jenter vil bli sett og verdsatt for den de er, men noen ganger går det for langt i jakten på oppmerksomhet. De møter noen som ber om en tjeneste, de blir lovet både gaver og penger om de kler av seg foran kamera – dermed er en farefull ferd mot en potensiell katastrofe i gang. Konsekvensene tør vi ikke engang tenke oss. Gjør du?

Kriminelle som ønsker å bruke appene til krenkende kontakt med seksuelle preferanser mot barn i alle aldre, bruker nettopp slike apper for å gjøre fantasi til virkelighet.

Sannheten om hvor ondskapsfulle og jævlige mennesker, voksne som unge, kan være, også mot barn – er nesten ikke til å tro.

Ta kontakt med politiet

For å gjøre internett tryggere trenger politiet at du melder fra. Gi politet informasjon om identiteter, kallenavn og hendelser hvor barn og unge er usikre på hvem de snakker med, og intensjonene vedkommende har. Ring 02800 – døgnet rundt.

En uskyldig app kan i verste fall føre til at ditt barn får problemer det ikke kommer seg ut av på egenhand. Dessverre vet man sjeldent konsekvensene av å havne i en slik desperat situasjon.

Vi vet med sikkerhet at barn helt ned i ni års alder, har valgt å ta selvmord. Valgt døden framfor livet, etter å møtt utfordringer og problemer – de selv ikke har sett noen konstruktiv løsning på.

Vis deg som en omsorgsfull forelder, sjekk appene dine barn besøker daglig via egne smarttelefoner. Og snakk med barna om hva som finnes på nettet. Det kan være det viktigste du gjør.

Kilde: Politiet.no

Vargas

Lite fornøyd med deg selv?

Lite fornøyd med deg selv? Da er du ikke alene. Svært mange mennesker sliter med eget selvbilde, men det er faktisk et nytt fenomen, det er dessverre en mager trøst, men for 30 år siden – når dine foreldre var unge, var det ikke kroppspress som nå.

Du bør snakke med mormor, morfar, mor, far, bestefar onkel eller en voksen du stoler på. Spør rett ut, hvordan levde dere i gamle dager, som på 80-tallet f.eks? Ja, for det er nemlig i gamle dager for den som er 12 år i dag.

Som møter kvisene i speilet hver morgen og av den grunn kvier seg for å gå på skolen. Det er selvsagt ikke bare enkelt. Samme 12-åring dusjer med trusene på, fordi noen kan ta bilder i dusjen på skolen. Det er mye å ta hensyn til, mye å frykte, mange tanker som skal gjennom et barnesinn.

Andre 12-åringer vurderer å hoppe foran bussen eller trikken fordi de ikke orker mer. Enten det er press, vold eller misbruk hjemmefra, mobbing i skoletiden, på fritiden eller venner som uteblir.

Jo. Det var sikkert terging, mobbing og slåssing før i tiden også, men ikke på samme måte som nå. Sosiale medier og internettet er mange unge sin største fiende, fordi det er så mange muligheter å nå hverandre på. Både på godt og vondt.

Enda det er snille foreldre hjemme, kan man føle seg hjelpeløs og fortapt fordi man ikke føler seg verdsatt, man er ensom eller passer ikke inn i flokken. Det være seg blant vennegjengen eller i familien. Om man er født i Norge, i Syria, eller Pakistan.

Hver religion har sitt eget utgangspunkt. Å være født i Norge burde ha vært en fordel, men det stemmer ikke alltid med virkeligheten. Mange norske barn og unge sliter voldsomt med sitt eget selvbilde.

Venner som man trodde var ærlige og kunne stoles på, går bak ryggen og sier stygge ting om deg, om klærne, utseende, vekta eller hårfrisyren. Det er lett å si at de unge har det bedre enn noen gang, men det stemmer nok ikke. Mange unge sliter med eget selvbilde, man strekker ikke til, verst er det kanskje for gutta.

Lite fornøyd med deg selv?
Mobbing er farlig … Foto:  Alexas_Fotos

Læreren snakker et språk som er vanskelig å forstå, leksene er et lite helvete og det er vondt å leve. “Kanskje er ikke engang foreldre mine glad i meg, fordi jeg er en fiasko”. Slik kan mange unge gutter tenke.

Lite fornøyd med deg selv?

Vi hører om skrekkhistorier om barn som har blitt trakassert fysisk banket opp, stappet ned i do, blitt spyttet på og kalt de verste ting. Hver eneste dag, gjennom flere år i skolen. Hvordan skal skolen håndtere mobberne? Skal offer eller gjerningsmenn tas ut av skolen? Tar man for lett på elevene som utøver eller blir tatt for å trakassere andre medelever.

Makter du som er ung, å snu på tankesettet og lære deg til å bli fornøyd med deg selv, glad i deg selv og etter hvert – stolt av deg selv for den du er. Som medfødt feilvare, som en person som er minst like mye verdt som mobberen på skolen, læreren som snakker vanskelig og uforståelig, og foreldre som har for krevende mål.

Da skal du se at livet får en annen farge. Du blir hel ved.

Første bud for resten av livet ditt, er å bli fornøyd med deg seg selv. Gi litt mer faen, som Per Fugelli så klokelig sa det. Særlig unge mennesker, må lære seg og senke skuldrene. om du får tre eller tre hundre ‘likes’, hva er forskjellen? Du er jo like fantastisk om du ikke får en jævla ‘like’ du.

Generasjon prestasjon burde ha vært en unik mulighet ikke en belastning.

Du bør se på deg selv som en viktig personlighet. Ikke en mislykket dott som ikke presterer. Gjør å godt du kan, sett deg selv egne målsetninger, ikke lytt til alle andres krav. For at du skal bli fornøyd med deg selv, må du være førstemann til å like deg selv.

Tror du Restylane, og rumpeimplantater gjør deg mer lykkelig?

Hvorfor tror du Vargas12.com har hatt et bestemt ordtak siden 2010? You Are Perfect! Har stått skrevet sammen med logoen fra første ord som er skrevet på denne bloggen, og vi har skrevet 6500 artikler. Mange innlegg om det at du som ung, skal lære deg å være fornøyd med deg selv, fordi du er jo perfekt.

Du må senke skuldrene og gi mer faen i alt som andre måtte mene om deg.

Å måtte prestere på alle felt i livet, å føle at man ikke strekker til når man egentlig må være best, penest, mest populær og vellykket, samtidig ha tilgang på siste mote, få flest likes og ha mange nok følgere på Insta, kan det selvsagt bli krevende i lengden. For mange unge er det nesten umulig å gi litt mere faen, som kunne ha hjulpet litt på presset.

For de fleste er det angst, depresjoner og mangel på selvtillit og kanskje selvinnsikt, som fører til et dårlig selvbilde, som igjen fører til et ræva liv – som til slutt fører til at man dropper ut av skolen, begynner med dop, langt sterkere enn bare en joint.

Alle rektorer på norske skoler, skal følge nulltoleranse-lovene for mobbing i skolen, ellers kan de miste jobben. Det bør du som skoleelev vite om. Og derfor si fra til andre voksne på skolen eller hjemme, om mobbingen ikke blir håndtert riktig.

I verste fall, kan du faktisk ringe barnevernet, Rådmannen i din kommune eller politiet – for å få den hjelpen du har lovfestet krav på.

For noen går det så langt at man velger å forkorte sitt eget liv, man går rett og slett til grunne. 600 mennesker tar livet sitt hvert år i Norge, mange av disse er barn og unge.

Det er en handling som ikke kan gjøres om. Den er dødelig og endelig. Som et jævla digert punktum etter siste vers. Du er død for alltid. Selvmord skaper kaos og helvete for de som står igjen.

Du som har slike tanker, bør ringe dette nummeret. Det kan redde livet ditt.

Vargas

Barn tar selvmord! Årsak: mobbing!

Barn tar selvmord! Årsak: mobbing! Tenk deg å leve med angst, redsel og uttrygghet uten å bli sett eller hørt. Tenk å si fra hjemme uten at verken mor eller far kan gjøre noe med det. Tenk å si fra til lærere og rektor – uten at de gjør noe med det.

Mobbingen fortsetter til du ikke som offer ikke ser noen mening med noe som helst lenger. Da sniker selvmordstankene seg inn i sinnet.Mobbing er og blir en folkesykdom, et onde som må røskes om med roten, særlig i og rundt den norske skolen.

Hvor ligger logikken i det at offeret skal måtte flytte skole, hva med mobberne, burde ikke de være dem som ble tvunget vekk?

Lest? Odin orket ikke mer mobbing – han ble bare 13 år gammel! 

Vi hører om skrekkhistorier om barn som har blitt trakassert fysisk banket opp, stappet ned i do, blitt spyttet på og kalt de verste ting. Hver eneste dag, gjennom flere år i skolen. Hvordan skal skolen håndtere mobberne? Skal offer eller gjerningsmenn tas ut av skolen? Tar man for lett på elevene som utøver eller blir tatt for å trakassere andre medelever.

Barn tar selvmord! Årsak: mobbing!

Eller er vi får hårsåre og kaller all terging og uenighet for mobbing? Spørsmålene er mange og komplekse. Svarene har de fleste skoler ikke funnet selv ennå. Heldigvis har barneombudet forlangt nulltoleranse for mobbing i skolen, dessverre uten at det hjelper, men en lovendring er endelig vedtatt.

§ 9 A-3.Nulltoleranse og systematisk arbeid

Skolen skal ha nulltoleranse mot krenking som mobbing, vald, diskriminering og trakassering.

Skolen skal arbeide kontinuerleg og systematisk for å fremje helsa, miljøet og tryggleiken til elevane, slik at krava i eller i medhald av kapitlet blir oppfylte. Rektor har ansvaret for at dette blir gjort.

Hver eneste dag mobbes 5 av 100 elever på norske skoler, det er kun 5% kanskje lavere enn du skulle tro. Men legger man til alle de elevene som ikke tør å åpne munnen fordi de er redd for å bli sett på som sladderhank eller pysete – kan vi kanskje legge på noen prosent til. Mobbing er en uting, det kan være straffbart om det går for langt, men det er framfor alt farlig for den som går gjennom den psykiske og fysiske påkjenningen daglig. Det kan i noen tilfeller ende med selvmord. Hvem sitter på ansvaret?

Lest? Sitter du passiv å ser på mobbing, er du også en mobber

Foreldrene til de som mobber, sammen med foreldre til offeret og skolen barna går på til daglig, må snakke sammen for å få dritten på bordet og få forklart de unge i klartekst, hva konsekvensene kan være. Den som mobber må selvsagt også få hjelp, enten det mobbes i flokk eller om det er enkeltindivider som gjør forsøk på å ødelegge andres liv.

Ingen foreldre eller andre foresatte bør ta for lett på det, om barnet kommer hjem og forteller om mobbing i skolen – uansett hvem offeret eller gjerningspersonen(e) er. Voksne er forpliktet til å bry seg. Hvem skal barn som mobbes gå til, om ikke de voksne i nærmiljøet bryr seg?

Det er verdt å merke seg at det fra 1. august 2017, har kommet en lovendring rundt tema mobbing. Noe som kort fortalt forteller at samtlige rektorer bryter loven, om de ikke har nulltoleranse for mobbing. Da kan det være håp for framtiden, men da må både foreldre og skolen ta ansvar for sine barn og elever.

Det neste på agendaen, er en lovendring om å fjerne mobberne framfor å tvinge vekk den som er offer og blir mobbet. Det er faen meg direkte kvalmt, at norske barn skal velge døden, framfor å forsøke å lære å bli et selvstendig individ.

Kilde: NRK.no og udir.no

Vargas

Mann – vær ærlig i dine meninger

Mann – vær ærlig i dine meninger. Menn i sosiale medier, som ytrer seg på nett, har en egen evne til å gå utover kvinner. Skal du si eller skrive dine meninger, stå for de, både på nett og face to face.

Ikke skriv nedsettende ting om folk du ikke kjenner. 

Nett-troll som elsker å spre rundt seg med negative kommentarer til alt og alle, vil aldri forsvinne. All den tid det er mulig å skrive kommentarer under flask flagg eller under et alias, vil du risikere trusler. Bruker du falsk identitet i sosiale medier som Facebook eller Twitter vil det være mulig å luke ut og sperre disse. Skal du mene noe i debatten, gjør det heller med fullt navn og vær saklig.

Bare feige, redde og sinte debattanter, sjikanerer andre for å være uenig – anonymt.

Det er bare trist å lese kommentarer fra menn som alt for ofte tar ‘spilleren og ikke ballen.’ Lær deg litt folkeskikk, tør å diskutere sak foran person. Vis deg som en debattant som har saklige argumenter framfor å sjikanere. Noen få gutter eller menn har ødelagt for mange andre i den lukkede Facebook-gruppa “Mannegruppa Ottar” ved å skrive usakligheter i kommentarfeltet.

Mann – vær ærlig i dine meninger.

Ikke bare fleip og moro, men trusler mot unge kvinner, samt sjikanering og mobbing.

Alle menn elsker å se på, og gjerne diskutere lettkledde og sexy kvinnekropper. Det ligger i menns natur å mene noe om hvordan disse ser ut. Slik har det alltid vært og vil alltid være. Dette kan gjøres på flere måter. Men, bør ikke kvinner generelt, hylles for hvordan de ser ut – uansett? Tenk hvilket under som skjer i en kvinnekropp, der et annet menneske vokser inni magen hennes, og fødes til et selvstendig individ etter ca 9 måneder. Og i den sammenheng. Alle gutter og menn som skriver nedsettende om unge kvinner har en mor; hva ville hun ha sagt om hun visste hva du skrev – om andre kvinner? Din mor?

Dessverre er det ikke bare på nett og i sosiale medier; menn trakasserer og oppfører seg dårlig og usaklig mot kvinner.

Til og med den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, bruker hersketeknikker, usakligheter og mobbing mot kvinner generelt, mot Hillary Clinton spesielt. Heldigvis, ser det ut til at sistnevnte ler sist og vinner valget. Også i arbeidslivet i Norge, er det en dårlig skjult hemmelighet at kvinner kommer til kort i maktkampene der menn er motstander. De taper kampen mot menn i viktige stillinger, ikke nødvendigvis fordi de er dårligere alternativ, men fordi de er kvinner. Likestillingen har et stykke igjen i Norge.

I Sverige får nett-trollene ytre seg mot kvinner i ledende stillinger, i bloggosfæren og i sosiale medier. Faktisk i langt større grad enn i Norge. Her er det vanlig at programledere, journalister, forfattere, bloggere og andre kjente fjes – blir truet på livet. Fordi de er kvinner. Hver uke. Av anonyme debattanter. Bare feige, redde og sinte debattanter, sjikanerer andre for å være uenig – anonymt. Uansett nasjonalitet.

Ekte norske menn respekterer kvinner. Men, disse mennene bør går enda litt lengre ved å fortsette å gå i strupen på andre gutter og menn, som ikke viser jenter og kvinner den respekten de fortjener. Det er nettopp det som har skjedd nå. Den gemene hop, ‘Kari og Ola Nordmann’ aksepterer rett og slett ikke kommentarene i “Mannegruppa Ottar.” Noen blir politi-anmeldt, andre har stukket halen mellom bena og meldt seg ut. Sammen, er vi som ikke setter noe særlig pris på trusler, grov hets, mobbing og sjikane, sterke.

Komikeren Dag Sørås, mener folk bør kunne fleipe med alt, og ikke blande seg inn i debatten om hva andre skriver og gjør i et lukket forum. Vi kan ikke si oss mer uenig. Vi kan ikke lukke øynene for at voksne fedre, oppfordrer til voldtekt mot jenter på 13 år. Slike meninger kan aldri aksepteres, enten det er ytringer på Facebook eller i en sms.

Bruk humor, skriv saklige meninger, men se for deg egne barn som mottaker, som skal lese det du skriver til andre eller i kommentarfelt på nettet. Eller at din mor skal redigere teksten før du sender den. Da vil du la være å komme med trusler og grov hets, fordi du ikke er enig i innholdet eller ikke liker utseende til vedkommende.

God bedring!

Øyvind Teige,

admin for Vargas12.com

Blir du trakassert på jobben?

Dessverre er det et økende press på arbeidstakere på norske arbeidsplasser, der overordnede bruker ufine metoder. Kvinner er oftest ofre i slike saker, der mannlige ledere eller sjefer trakasserer ansatte med fysisk eller psykisk vold. 

Ofte kan det få store konsekvenser for den som tør å varsle ledelsen om de faktiske forholdene, derfor velger mange å holde kjeft.

Hos den norske tekniske entrepenør-bedriften Caverion, er det nulltoleranse for mobbing, folk har mistet jobben for trakassering. En foregangsbedrift i Norge. Ingen arbeidsgivere bør ha rom for at ansatte skal mistrives i sitt daglige virke, forårsaket av ledere eller kolleger.

Almost two-thirds of women aged 18 to 24 have been sexually harassed at work, new figures have revealed https://t.co/Vcbzx6fGpK

— Sky News (@SkyNews) August 10, 2016

(mer…)

Mobbing- Foreldre må ta sine egne mobbe-barn hardt og brutalt!

I den norske skolen heter det at det skal være nulltolleranse for mobbing. Både på skoleveien, inne på skolen og i friminuttene. Problemet er at disse reglene ikke engang er verdt papiret de er skrevet på.

Mang en lærer og rektor har snudd seg vekk når mobbing har foregått på deres skole, av ulike årsaker.

Tallenes tale er klar, det er tusenvis av norske barn som gruer seg til å gå på skolen hver eneste dag i Norge. Noen blir så fortvilet etter lang tids trakassering, terging, slag, spark, psykisk og fysisk sjikane at de velger å ta sitt eget liv. Barn helt nede i åtte års alder har begått selvmord i Norge.

Det er uakseptabelt, skremmende og fryktelig vondt for alle som er berørt av mobbing i en eller annen form. Hva kommer det av at noen velger å trakassere andre? Hvordan kan voksne mobbe barn og hva kan forhindre at barn mobber hverandre?

(mer…)

Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende?

Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende? Norges mest populære radioprogram, “Radioresepsjonen” med brødrene Steinar og Tore Sagen og Bjarte “Gollum” Tjøstheim har fått massiv kritikk, men også ros fra sine trofaste fans.

Sakens kjerne er bloggerens Sophie Elises pupper, og det faktum at, Tore Sagen kalte henne for “knulle-dukke”. 

Rød-strømpene og feministene rundt om i Norge er hysteriske på vegne av kvinnen som kjønn og ber trioen om å gå å vaskemunnen sin. Selv hørte jeg på programmet og la merke til at det ble en del diskusjon rundt det i studio også.

Man skal ikke snakke dritt om folk som ikke er til stede og kan forsvare sin sak.

Men det som derimot ble sagt handlet om bilder i andre fora, der Bjarte leste om Sophie Elise; som var redd for at puppene hennes falt ut av kjolen da hun nylig deltok i TV2 (Bliss) sin høst-introduksjon nylig.

Tore Sagen spurte Bjarte: “Hun knulle-dukka med silikon-pupper?” Dermed var rabaldre i gang. Er det rart det er mye krig i verden. (Det er egentlig ikke det, men poenget er altså storm i et vannglass.)

Poenget med denne debatten og at det nå eskalerer er at RR-gjengen fortsetter slik de har gjort det i en årrekke.

De skal provosere, det er et humor-program, ingen har blitt skadelidende av det som har blitt sagt. Humor kan være så mangt, Radioresepsjonen kaller en spade for en spade og ei fitte for ei fitte.

Mulig feministene må få hyle opp av den grunn, men særlig mye skade gjør radio-gjengen ikke.

Tvert i mot, det må være rom for å tulle med 19 år gamle bloggere som elsker å få oppmerksomhet, når de velger å ta silikon i puppene sine.

Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende?
Foto: Copyright Oatmeal 2000

Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende?

47 år gamle, Bjarte Tjøstheim sier til sitt forsvar at det er diskriminerende om ikke han og hans gode venner, brødrene Sagen. Som forøvrig er meget etablerte humor-navn i både TV og radio for NRK i en årrekke, ikke skal får snakke om pupper, rumper og “knulledukker” i sitt populære radioprogram.

Lest? Reiseradioen 2019 – kommer snart!

Et radioprogram som har fått en rekke priser, deriblant “Årets radionavn og årets programledere“. Og de har 112.340 fans på deres egen Facebook-side. Populariteten, eller skal man kalle det pupp-ulariteten, har de selvsagt fått fordi de har vært lenge på TV og på radio, der de har servert frekke, morsomme og på grensen til det sexistiske og vulgære.

Tiss, promp og bæsj er også endel av deres humor. Det er det mange som fortsatt synes er hysterisk morsomt.

Så er det noe dere kvinner ønsker å gjøre med programmets form- så er det mange som vil tale dere midt i mot.

RR går nå på NRK P13 fra kl 1100 til 1300, fra mandag til torsdag, og i reprise på fredager. Du som vil vite mer, men aldri hørt på Radioresepsjonen, har noe å glede deg til. Brødrene Sagene samt deres gode venn, unge Tjøstheim vil holde på med å prate tull på radio så lenge noen vil høre på. Heldigvis er det mange ennå.

Å ta seg selv høytidelig er mange kvinner jævlige gode på.

At menn, uansett alder ikke skal få snakke om sex,ekte pupper, falske pupper, “knulle-dukker“, rumper og lår, er like diskriminerende og feil som å be noen om å holde kjeft om det. Det er ytringsfrihet i Norge, og det er lov å lage humor både på radio og TV, så lenge ingen blir skadelidende av det.

Uten sammenligning forøvrig så var det for en tid tilbake et rabalder av en annen verden ta Bård Tufte Johansen og Harald Eia, mobbet artisten Finn Kalvik så ofte og så lenge at han måtte til slutt sette en stopper for det. Humorduoen hadde til og med en egen spalte om, Finn Kalvik, der artisten ble omtalt i negative ordelag.

Dette ble så omfattende at Kalvik selv ble sykemeldt til slutt. Det har ikke noe med humor å gjøre, og det finnes ikke det grann morsomt, fortsatt. “Parodiene” og sketsjene var direkte ondskapsfulle mot Kalvik. Slik må stoppes før det går for langt.

RR derimot, er ikke i nærheten av å være slemt på noen måte.

Det er humor i en provoserende setting, med underbuksehumor, det tas i bruk endel vulgære vendinger og de snakker om silikon puppene til bloggere som selv synes det hele er uskyldig moro.

Nå må kvinnesaks-kvinnene se å skjerpe seg. Slutt å ta dere selv så jævlig høytidelig. Se dere selv i speilet, “oj sann, nei der var det jo et kjønn og et par pupper jo”- hvorfor kan ikke det fleipes med? Selvsagt kan det det.

Stå på gutter i “Radioresepsjonen”, dere har tusenvis av fansen som digger programmet!

Øyvind Teige for

Vargas

Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore!

“Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore!” Slike meldinger og det som verre er, er en typisk melding eller kommentar til kvinner som tør å ytre seg i det offentlige rom. Dessverre er trenden stadig verre og nærmer seg svenske tilstander.

Der må flere kjente kvinnelige kjendiser, journalister, forfattere og programledere som tør å ytre seg- få politibeskyttelse for å kunne bevege seg fritt. Så ille er det ikke i Norge ennå, men det nærmer seg.

All debatt er bra, men når debatten blir usaklig mister den sin misjon. Man skal ikke lenger enn til flere land i Øst-Europa for å finne slåsskamper inne i det som vi kjenner best som stortingssalen. Både i Polen og senest i Ukraina klaser politikerne til hverandre så fillene fyker. Dem om det. Her i Norge har vi hatt en forholdsvis ryddig offentlig debatt, så lenge debattantene må presentere seg med navn og nummer.

Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore! Er ikke spesielt hyggelig å høre, eller, hva?

Anonyme menn

Internett har gitt alle muligheten til å ytre seg om alt, uten å tilhøre en organisasjon eller et politisk parti. Det har vært starten på det samfunnet vi ser i dag. Anonyme menn som ikke vil ha kvinners meninger om noe som helst, fordi de er kvinner.

Kvinner i alle samfunnslag blir hetset på aller groveste måte, spesielt på nett er lett å sitte bak sin anonyme profil å ytre seg om andre på verst tenkelig måte. Det er både patetisk, ondskapsfullt og det er ulovlig. Sjikane er en ting, men trusler og lovnader om at; “du skal faen meg få svi hvis du ikke slutter å uttale deg eller ytre deg i sosiale medier” kan straffes med fengsel.

Menn i alle aldre, men også noen kvinner kommer med usaklig propaganda mot kvinner som er åpen med sine meninger på nett.

Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore!

Så kan sikkert ekspertene uttale seg om hva som får vanlige folk til å kalle en kvinne for jævla hore for en politisk kommentar, eller en annen mening som er ytret via Twitter eller Facebook. Hva er poenget med å være så voldsom i bruk av ord?

Er det mangel på selvtillit? Er det en dårlig barndom der med mangel på kjærlighet og omsorg som får voksne; i all hovedsak menn, til skrive så voldsomme utbrudd der lovnad om død og fordervelse er en del av innholdet?

Nett-trollene

Menn har en tendens til å mangle gode ord når de blir hissige, og et manglende ordforråd tvinger disse “nett-trollene” til å bruke kjønns-ord som sitt sterkeste varemerke. Ordet fitte brukes derfor flittig for å forsterke sin mening mot den kvinne som har ytret seg.

Poenget i kvinnenes innlegg eller kommentar er ikke sakens kjerne. Det er det faktum at det er en kvinne som mener noe, som får det til å bruse i årene til alt for mange menn. 

Neste alle kvinner som har skrevet meningsbaserte tekster som en anmeldelse, en artikkel, et blogginnlegg eller kommentarer via nettet, har opplevd sjikane, trusler eller mobbing i etterkant. Kvinner som har sterke meninger må tåle å få argumentert sin sak, problemet er ofte at mot-debattanten så alt for fort mangler saklig argumentasjon og tar med det debatten ned på et minimumsnivå ved å skjelle ut vedkommende.

Mange norske menn er feige og tør ikke ta debatten, de gjemmer seg bak sine anonyme profiler, de tør heller ikke stå for det de mener og alt for mange norske menn bruker usaklig argumentasjon for å fremme sin mening- uansett tema. Norske menn er ikke dumme, men du gjør dumme handlinger under press.

Jævla hore

Ingen fortjener å bli truet til taushet, eller truet med vold for å egne selvstendige meninger. Det er ytringsfrihet, også for kvinner i Norge, nå må norske menn ta seg kraftig sammen og skjerpe seg. Det går faktisk ikke an å kalle en kvinne for jævla hore, bare fordi hun er kvinne. Du burde ha blitt voldtatt di jævla hore!

– Menn som er enige i en sak, kan gjerne argumentere i mot; om det er en kvinne som ytrer seg. Nettopp derfor hun er den hun er skal hun aller helst bringes til taushet for godt. Sosiale medier er et fantastisk verktøy, men det kan også misbrukes ved å bruke voldsomme hersketeknikker for å bringe spesielt kvinner til taushet.

Unge norske jenter, mødre og bestemødre, lærere, studenter journalister, forfattere, programledere, prester og bloggere, ikke slutt å ytre dere eller skrive! Skriv mer, snakk mer, ikke gi opp kampen mot idiotene, de vil tape kampen om ytringsfriheten. 

Som norsk mann er jeg flau på bestandens vegne!

Kilde: #SammenMotHets-portal/ “Oss fitter i mellom” av Ingvill Dybfest Dahl.

Foto: Flickr/ APH0risma

Vargas

Formfulle rumper og lår og stolt av det?

Formfulle rumper og lår og stolt av det? Du kvinne som er litt større enn gjennomsnittet og som vet å vise fram sin former burde ha vært forbilder for alle andre kvinner.

Frodige og sexy kvinner finnes over alt, men de fleste er redd for å kle av seg, redd for å gå på stranda og skjuler sine former i store flagrende kreasjoner. Dessverre. Formfulle rumper og lår og stolt av det?

Slik har samfunnet blitt, vi må passe på at så få som mulig skiller seg ut, er noen litt større enn de andre så bør disse umiddelbart få beskjed om å å gå gjemme seg. Ihvertfall til vedkommende er ned på normal-vekt, det er vel visse grenser for utskudd. Fysjom!

Frodige og større jenter

Satt på spissen så er det dessverre slik noen steder. Frodige og litt større jenter og helt sikkert en del gutter, føler seg utstøtt og pekt på av de andre. Mobberne vet å peke på de som skiller seg ut i mengden ganske raskt.

– Slik skulle det ikke ha vært naturligvis og det er derfor det er så viktig for den som tør å vise sitt sanne jeg, til tross for at det er noen kilo mer her og der enn hos de fleste andre. Media må ta deler av skylda for at det er modell-tynne som er mange unges målsetning og ideal rundt egen kropp. Ukeblader og magasiner er smekkfulle av syltynne kvinner retusjert i hue og ræva på glanset papir.

Er det rart mange unge tror det er noe galt med deres kropp som egentlig er både fin og helt normal?

Formfulle rumper og lår og stolt av det?

Noen kvinner og helt sikkert noen menn har den nødvendige selvtilliten som skal til for å vise seg fram. Enten det er på stranda, blant venner, i andre sosiale sammenhenger eller på jobb. Slike personer er til inspirasjon for andre som sliter med et dårlig selvbilde pga sin vekt. Hva andre mener er for de unge veldig viktig, nesten alle liker å bli likt. Det er helt naturlig, det er derfor det smerter så voldsomt å bli utstøtt blant venner.

De som er litt eldre og som har litt mer livserfaring klarer å sette ting i perspektiv. Hva andre mener om deg er jo ikke viktig for fem flate øre. Hva DU mener om deg selv derimot, det er veldig viktig. I det øyeblikket du ser på deg selv og liker det du ser; da vil du være på riktig spor til å få et bedre og meningsfylt liv.

Husk at du ikke kan forlange at andre skal like deg selv som du er om du ikke gjør det selv.

Aksepterer du derimot at den du ser i speilet er helt unike og fantastiske deg- uansett størrelse, form og farge- så er du en av de som kan bli et stort forbilde for andre som er litt større enn gjennomsnittet. En stor og formfull rumpe og frodige lår kan være nettopp det en gutt eller mann ser etter.

Faktisk så er det mange menn som heller liker frodige kvinner foran andre, men det trenger ikke å være en motivasjon for at du skal lære deg å like deg selv.

Slutt å bry deg om hva andre synes om deg

Du bør snarest og helst i går, begynne å bry deg mindre om hva andre sier og mener om deg. Hva du mener om deg selv bør være det aller viktigste. Vær stolt av den store rumpa di, vis den fram til alle og fortell at det er nettopp slik du ønsker å framstå- liker du det ikke så stikk.

– Heldigvis så er den en lang rekke kjente og kjære artister, skuespillere og kjendiser som er frodige og formfulle. Disse kvinnene gjør en langt viktigere jobb enn de selv er klar over. De vet å kle seg utfordrende og viser derfor mer enn gjerne sin kropp som den er. Til glede for fans verden over.

Sliter du med å finne klær, badetøy og sexy undertøy i de ordinære kjøpesentrene er du slett ikke alene. Ved å lete litt på nett kan du finne gode og seriøse nettbutikker som har all verdens vakre kreasjoner- til deg selv og andre flotte og frodige kvinner i Norge.

Vi kan anbefale zizzi.dk og cellbes.com eller du kan finne flere gode nettbutikker her som tar de frodige på alvor på deres premisser.

‘Big is beautyful’, og du bør ta grep for din egen skyld. Vær stolt av deg selv; nettopp slik du er i dag. Hva andre mener betyr ikke en dritt, du betyr alt for deg selv og de som bryr seg om deg. Vis fram kroppen din og elsk deg selv. Du er perfekt!

Foto: Flickr/girgene

Vargas

Pin It on Pinterest