Arbeiderpartiet i fritt fall – Støre må gå!

Jonas Gahr Støre (A) vet det selv også, når meningsmålingene fortsetter å falle, uansett hva som skjer med partiets politikk – er det i ledelsen det først og fremst må gjøres dramatiske endringer. Støre må gå, Arbeiderpartiet må opp og fram med ny struktur, med ny ledelse og en strategi som velgerne tror på.

Støre har vært uheldig med massive, interne konflikter som ikke er i nærheten av å være løst. Høyre med FRP ved sin side holder stø kurs, med mindre uroligheter og konflikter i en sittende regjering – sett bort i fra utenriksministeren som måtte gå, fordi hun ble en belastning for Erna Solbergs regjering.

Sylvi Listhaug er Norges mest populære politiker. Sannsynligvis fordi hun sier det folk vil høre, hun er også kontroversiell i stil og utførelse og går ofte sitt eget parti, FRP, midt i mot. Sylvi Listhaug er den naturlige arvtager til å ta over for Siv Jensen som leder i partiet, det betyr i så fall, enda mer juling for Jonas Gahr Støre (57), som er utpekt av regjeringen som deres erkefiende nummer én.

Jonas Gahr Støre har blitt en bremsekloss i eget parti: Foto Wikipedia.org

 

Continue reading «Arbeiderpartiet i fritt fall – Støre må gå!»

Trond Giske tatt med buksene nede!

Etter all sannsynlighet er det over for Arbeiderpartiets kronprins. Over for godt for mannen som så seg selv som den naturlige arvtageren til Jens Stoltenberg, før Gro Harlem Bruntlands veskebærer ble trukket inn i styre og stell – for den gang Norges største parti.

Lest? Selfie-Erna setter politikken i skyggen

Jonas Gahr Støre, har utvilsomt kommet i veien for Trond Giske på flere måter. Nestlederen som har vært skjørtejeger i hele sin politiske karriere, blir nå felt av sin vovete tone, sitt begjær for unge kvinner i eget parti. Festløven i Arbeiderpartiet, blir innhentet av sin fortid med mye utagerende festing, med høy sigarføring. Det har alltid blåst litt ekstra rundt Trond Giske.

Trond Giske (51) har lenge vært nestleder i Arbeiderpartiet, sammen med kollega Hadia Tajik (34) og det faktum at de to har hatt et heller anstrengt forhold til hverandre, er ingen hemmelighet. I følge nære kilder på Stortinget, som har uttalt seg til media, skal Giske og Tajik ikke tåle hverandre over hode. Et meget dårlig utgangspunkt for en liten ledergruppe – som skulle forsøke å dra et av Norges største politiske partier opp av gjørma etter stortingsvalget 2017.

For alle som ikke tror at dette handler om maktkamp, tar feil.

Det har som i politikken forøvrig, alltid vært forskjellige fløyer innad i de respektive partiene, så også i Arbeiderpartiet. Bare spør Gro. Giske har sine venner fra langt tilbake i tid, men det samme har Tajik. Det som er verst for Giske, og som etter all sannsynlighet vil felle ham, er Hadia Tajiks voldsomme popularitet hos stor deler av kvinnene i Arbeiderpartiet. Nettopp derfor, har de såkalte varslerne, de som har noe å fortelle om Trond Giskes oppførsel, valgt Tajiks side.

Trond Giske (51) Arbeiderpartiets nestleder Foto: Arbeiderpartiet

Continue reading «Trond Giske tatt med buksene nede!»

22. juli markeringen- Erna hyllet Jens

22.juli vil gjennom mange år og kanskje videreføres for kommende generasjoner som en dag vi aldri skal glemme. #Viskalaldriglemme vil være en emneknagg som vil bli brukt av både unge og gamle, berørte og andre som ikke mistet noen, men som allikevel vil være med å hjelpe andre til å aldri glemme de 77 som døde 22. juli 2011. 

Viljar Hanssen (20) overlevde Utøya-massakren så vidt etter å ha blitt truffet av terroristens kuler. Han er nå ute av politikken etter å ha jobbet i AUF gjennom neste halve livet. Viljar var 17 år da han ble rammet sammen med sine politiker-venner på Utøya. I dag postet han dette bildet på Twitter under tittelen- ikke alle sår gror.

Viljar delte også dette diktet på sin Facebook-profil i dag- sammen med dette bildet. Et sterkt symbol som forteller så mye.

Skyt meg i venstre arm, og eg skal kalle såret solidaritet

skyt meg i høgre arm, og eg skal kalle arret samhald

skyt meg i kjeven, og eg skal heve røysta mi

skyt meg i kneet, og eg skal reise meg igjen

skyt meg i hofta, og eg skal løpe raskare

skyt meg i brystet, og eg skal jobbe mot all urett

skyt meg i auget, og eg skal sjå verda klarare

skyt meg i øyret, og eg skal høre dei nye røystene synge

skyt meg i hjartet, og eg skal rope: vår kjærleik lever

– Frode Grytten.

Continue reading «22. juli markeringen- Erna hyllet Jens»

Politiets bilde av terroristen på Utøya

Hjelp oss vi dør, han er utkledd som politi og skyter på oss! Kom fort! Dette og en lang rekke hjerteskjærende samtaler utspant seg de grusomme timene terroristen slaktet ned sine uskyldige ofre på Utøya for tre år siden. Fortsatt er det mange som sliter og har store traumer av opplevelsen etter hendelsen som endret Norge for alltid. 

Politiet gjorde det de kunne under de forutsetninger de hadde. Dessverre for mange av de uskyldige ungdommen kom hjelpen så alt for sent.

Fortsatt sitter det venner, familie, skadde og etterlatte uten nevneverdig støtte eller nettverk rundt seg etter 22. juli 2011. Vi leser om det i aviser og ser fortvilte foreldre som fortsatt ikke klarer å komme videre etter å ha mistet en av sine nærmeste. Du husker selvsagt hvor du var, hva du tenkte og hvem du ringte til for å si at Norge har blitt angrepet av terrorister. 

Det var en naturlig reaksjon for oss alle. Vi hadde bare hørt om terror langt vekk fra Norge. Utført av terrorister som så alt annet enn norske ut.

Norge ble på mange måter lammet den sommeren det smalt i Oslo. Vi satt som fjetret og trodde ikke det var sant. Dagen etter kom politiet med ubegripelige tall. Kanskje så mange som 80 unge mennesker kunne ha blitt drept på Arbeiderpartiets sommerparadis. Et paradis som var blitt omgjort til et skrekk-kabinett.

Foto: Politiet

Continue reading «Politiets bilde av terroristen på Utøya»

Jens til Nato- åpner for Jonas som statsministerkandidat

I følge en rekke kilder er det klart at Arbeidepartiets leder Jens Stoltenberg (55) skal bli ny sjef i Nato. En hyllest til Norsk politikk generelt og APs politikk spesielt. Alt kommer til å skje i løpet av kort tid. 

Jens Stoltenberg er en av de mest markante politikere i Norden, den mest omtalte i Norge i en årrekke som Norges statsminister gjennom 8 år, også da Norge ble rammet av terror i 2011 og fikk med det verdens søkelys på seg gjennom lang tid.

Når Arbeiderpartiet nå mister sin markante leder vil det åpne for andre kandidater, og i AP er det ingen konkurranse. Jonas Gahr Støre (53) er utvilsomt den eneste og ifølge partiet selv, den beste kandidaten til å føre partiet videre opp og fram.

Utvilsomt en sterk konkurrent til den sittende blåblå regjeringen, enten alene eller sammen med andre partier.

Continue reading «Jens til Nato- åpner for Jonas som statsministerkandidat»

Nå sparkes valgkampen i gang for alvor!

De politiske partiene i Norge bruker i år rekord-mye penger på å få deg opp av sofaen og inn i valglokalet. Om det hjelper? Neppe! Få politikere har evnene til å engasjere, eller si noe så vettugt at du som hadde planer om å la være å stemme, ombestemmer deg. 

De som ikke velger å bruke den viktige stemmeretten, har heller ikke så mange gode argumenter å komme med når de velger å klage på noe i samfunnet, men er det rart de lar være å bruke stemmeretten sin?

– Du ser de står på TV, bruker masse fine ord, ord som du ikke engang har klart å skrive om programmet var tekstet. Man kan lett forstå at folk sitter hjemme i stedet for å stemme. Årsaken er enkel, de vet jo ikke hvem de skal stemme på for svingende.

– Politikerforakten er voksende i Norge, mulig fordi så mange av de som sitter på Stortinget sier det samme for ofte, de er tatt i løgn gang på gang og de blir i tillegg tatt i lovbrudd en etter en. En gjeng med løgnere, kjeltringer og døgenikter som har litt over gjennomsnittlig godt ordforråd.

  

Continue reading «Nå sparkes valgkampen i gang for alvor!»

Terroristens ytringer en trussel for alle?

AUF har sin første sommerleir etter 22.juli 2011 da Anders Behring Breivik endret Norge med sin bombe og massedrap. I demokratiets navn bør han få ytre seg i brevs-form, men er han fortsatt en trussel?

Noen av de AUF medlemmene  som overlevde terrorangrepet på Utøya og på Norge for to år siden er også på årets sommerleir. En leir som har stor fokus på sikkerhet for at de som er der skal føle seg trygge nok.
Continue reading «Terroristens ytringer en trussel for alle?»

Jens Stoltenbergs viktigste dag -Ikke gjør som de sier Jens!

 Beck Gjørv-Kommisjonen etter 22. juli kom med en knusende dom mot politiet og den norske politiske ledelse. Det må regjeringssjefen svare for i stortinget. Allikevel kan ikke Jens Stoltenberg alene få skylden for at Norge ble rammet av terror i fjor sommer. 

Da Alexandra Beck Gjørv fikk oppdraget som leder for 22. juli Kommisjonen var det noen viktige punkt på forhånd de ønsket å sette fokus på.

Kommisjonen har samlet seg om seks hovedfunn og 31 enstemmige anbefalinger for å styrke beredskapen og bedre samfunnets evne til å avverge, bekjempe og håndtere angrep.

– Hvis Statsminister Stoltenberg skulle måtte trekke seg pga den knusende kritikken etter 22. juli kommisjonen vil det være å kaste Norge ut i et nytt kaos. Man kan i etterpå klokskapens navn si at det er Jens´s ansvar å sørge for sikkerheten til norske borgere. Det vil være en påstand med feil adressat.

Statsminister Jens Stoltenberg.

* Terroristen burde vært stoppet tidligere av PST.

* Politiet burde ha hatt bedre plan på å håndtere terroren, med politihelikopter i beredskap og kommunikasjons-samband som fungerte.

* Representanter for Nedre Romerike politikammer stod på land siden i mer enn 30 minutter da skytingen var i gang på Utøya og burde tatt seg over på egenhånd. Ikke ventet på Delta fra Oslo.

* Politi-direktør Ingelin Killengreen (64) satt som politidirektør i 11 år, og gikk av bare noen uker før 22. juli 2011. Skulle noen svart for, eller stått til ansvar for at det gikk så galt med det meste den svarteste dagen, burde Killengreen vært i første rekke.

Fler av de feil og mangler som 22. juli kommisjonen avdekket skulle ha vært behandlet og gjennomført i den periode Killengreen satt som sjef i politiet.

* Hadde politiet gjort jobben sin skikkelig med bla tipset med registreringsnummeret VH 24605 son var terroristens bil, som ble ringt inn og så skrevet ned på den gule lappen som bare ble liggende og liggende på Oslo operasjonssentral. Kunne resultatet av angrepet vært totalt annerledes.

Hadde politiet valt riktig rute ut til Utøya, og fått tak i en båt som ikke havarerte ville resultatet vært et annet.

– Gummibåten ble  overlastet. Elleve mann var den åpenbart ikke beregnet for. Båten var så ustabil under opplastingen at de la baugen opp på en stein i vannkanten for å holde båten i ro/stabil. Et «signal» som det er uforståelig at hverken føreren eller den ansvarlige lederen oppfattet.

– Argumentet om at «alle ville bli med», er hoderystende og patetisk. Båten burde aldri bli satt på vannet, og var en feilvurdering som åpenbart kostet et titalls ungdommer livet pga den forsinkelsen dette skapte.

Politiets gummibåt ved Utøya

Selvsagt blir det for lettvint og helt feil å gi Jens Stoltenberg skylden for dette.

– Statsministeren bør få frie tøyler til å jobbe iherdig, sammen med regjeringen og politiets øverste ledelse og andre impliserte for å få kommisjonens graverende punkter på plass raskest mulig.

Opposisjonen, med Siv Jensen vil prøve å sverte Statsministeren for det som ble avdekket av kommisjonen. Det er både sjofelt, ondskapsfullt og tegn på ren dumskap.

ALLE politikere, også de fra FRP- må ta ansvar og tåle den knusende kritikken som Beck Gjørv-Kommisjonen avdekket.

Samtlige politikere har makten til å sette de lover og regler for at Norge skal være et trygt og sikkert land å leve i for alle innbyggere.

Terrorberedskapen, politiberedskapen, PSTs jobb mot det høyreekstreme miljøet og politiet som sviktet da det gjaldt som mest, er årsaken til at det gikk så forferdelig galt 22. juli 2011.

Statsminister Jens Stoltenberg stod opp i stormen og var en klar, tydelig og en markant, ryddig og en god leder under og ikke minst etter terrordøgnet.

Det er ingen selvfølge, og han bør derfor slippe en usaklig og uverdig kritikk for andres slendrian.

Politiets røde gummibåt-fadese vil for mange stå igjen som det offentlige Norges forsøk på å redde livredde ungdommer fra ren henrettelse.

Aldri mer 22. juli!

Ifølge Regjeringen.no skal det tas sikte på å samle politiets helikoptertjeneste, beredskapstroppen og hundetjenesten i Oslo politidistrikt.

Etablering av et slikt senter vil, i tillegg til å sikre en hurtig responstid, bidra til at viktige beredskapsressurser ses i sammenheng samtidig som det tilrettelegges for videreutvikling av et beredskapsfaglig kompetansemiljø.

Beredskaps-sentret skal ligge på Alnabru som i dag disponeres til jernbaneformål. Prisen på dette vil komme på mer enn 100 millioner kroner. Det er et skritt i riktig retning, men kommer så alt for sent for de som ble rammet 22. juli 2011.

Vargas