Ung og ensom? Du er ikke alene!

Ung og ensom? Du er ikke alene! Mange unge har tusenvis av “venner” på sosiale medier, men ingen å snakke med. Det er det 21. århundre i Norge. Det er ekstreme krav, det er slankepress, skoleprest, pandemi og det er ikke lov å kle seg i det man aller helt ønsker å gå kledd i.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Røde kors

Det er vanskeligere enn noen gang å være ung i Norge i dag. Hvorfor det?

Røde kors og hjelpetelefonen for barn og unge har ikke hatt flere telefoner enn denne sommeren. Og samtalene er både tyngre og tøffere. Barn og unge, jenter og gutter fra åtte år opp til atten, ringer for å få hjelp. De finner ingen utvei av fortvilelsen. Det kan handle om alt fra spiseforstyrrelse, mobbing, vold i hjemmet, og om bare det å ikke ha noen å være sammen med. En venn.

Lest denne? Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Røde kors har startet en kampanje som heter “kors på halsen.” Her kan barn og unge møtes anonymt, spørre om hjelp, dele tanker og erfaringer med likesinnede i et eget forum. Men også snakke én til én med en Røde kors-medarbeider, som lytter og gir gode råd. Ung og ensom? Du er ikke alene!

Gratis, trygt og anonymt for deg opp til 18 år. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder på forumet.

Røde Kors

Ensomhet

For mange mennesker har nettopp ensomheten vært den største utfordringen i en vanskelig tid etter 12. mars i fjor. Man behøver verken være ung student, tenåring eller pensjonist for å kjenne på annerledesheten som har rammet oss.

‘Vanlige’ norske kvinner og menn i arbeidsfør alder, har også kjent på at ensomheten har fått grobunn i oss. Det er slett ikke bare enkelt.

Ifølge VG.no har mer enn 3000 unge i ungdomsskolealder tatt kontakt med Røde kors, bare i sommerferien. Det er ensomhet mange av de unge ønsker å snakke om. Røde kors melder om en økning på 60 prosent, sammelignet med juli i fjor. Det er voldsomme tall og en stor utfordring vi må jobbe oss gjennom – sammen.

Ung og ensom? Du er ikke alene!

Alt har vært lukket og stengt i lang tid, man har ikke kunnet møte opp på arrangement slik man tok for gitt, før pandemien. Man kan riktig nok møtes mer nå enn i vinter, men det er fortsatt store forskjeller rundt om i landet.

Kors på halsen” er nettsted man kan finne andre som er mye ensom, og som ønsker seg noen å snakke med og være sammen med. Kanskje er dette nettforumet den muligheten du behøver for å finne en god venn – der du bor? Ung og ensom? Du er ikke alene!

Nedstengningen

Pandemien har endret verden totalt. Den har tatt flere millioner mennesker og endret måten vi lever på også i Norge. Nedstengningen har tatt arbeidsplasser og det sosiale livet fra oss. Studenter har sittet på hybelen sin uten muligheter for sosial omgang med medstudenter, et helt semester har gått fløyten.

Lest denne? Norske menn taper på flere fronter

All sosial kontakt er begrenset grunnet smitterestriksjoner. Men for barn og unge, strekker utfordringene seg så mye lengre enn til det å passe seg for den usynlige smitten. Ung og ensom? Du er ikke alene!

Det er åpenbart en mager trøst for tenåringer at det er mange som dem selv. Mange som ikke har noen å være sammen med etter skoletid, men det finnes gode råd og hjelp. Håpet er at man skal få så god kontroll på de forskjellige virus-variantene at vi kan leve tilnærmet normalt med dem.

Heldigvis går vaksinetallene opp, noe som gjør at det blir færre syke.

Venner

Det viktigste du kan gjøre for å selv komme deg ut av ensomheten, er å ta kontakt med noen du tidligere har hadde god kjemi med. Husk at man kan være god venn med en av det motsatte kjønn også, det må ikke være en venninne eller tidligere kompis.

Noen forblir ensomme og alene, til tross for at man har mennesker rundt seg hele døgnet. Det er forskjell på kollegaer, bekjente, familie og barn. Venner er venner og venninner er venninner. Uvurderlige på godt og vondt, når man er lei seg og trenger trøst eller når man føler seg bra. 

Det er vennene man ønsker å ta kontakt med når livet går på skinner. Og det er de beste vennene som trøster best, når livet stopper opp og man sliter eller føler på tomheten. Uansett hvilket stadium man er på, uansett alder – er og blir venner og venninner viktige for oss. Ta grep i dag. Ung og ensom? Du er ikke alene!

Trenger du noen å snakke med? Ring nødtelefonen for barn og unge, på 111 116, som er åpent døgnet rundt, eller til “Kors på halsen800 33 321, som er åpen fra mandag til fredag fra 14:00 til 22:00.

Vargas

Verdens øyne er på Simone Biles

Verdens øyne er på Simone Biles (24). Forståelig nok. Den firedobbelte verdensmesteren i turn fra OL i Rio var klar til å fortsette suksessen i Tokyo – fem år etter. Den amerikanske turn-yndlingen er kun 142 centimeter høy, men blant de største turntalentene verden har sett. Nå kan karrieren allerede tre over.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Drømmen

Psykiske utfordringer har fått flotte Biles til å trekke seg fra en rekke øvelser i Tokyo-OL. Hun var den største favorittene av dem alle i turn, men klarte ikke presset av ulike årsaker. At slitasjen på kroppen etter til dels livsfarlige turnelementer er én av grunnene – er naturlig, men det er ikke alt.

Siden vi ikke har peiling på turn, men mer årsakene til hvorfor Simone Biles har vært åpen om sine problemer, er det dette innlegget handler om. Ikke så mye om 24-åringens turnferdigheter, som ifølge ekspertene er så gode at dommerne, som ikke kan gi mer enn 10 som beste karakter. Og dermed ikke kan dømme henne rettferdig.

Verdens øyne er på Simone Biles fordi hun lever den amerikanske drømmen og har fram til i dag trent 36 timer per uke – i flere år. Hun er en ener i sin idrett, har 4 OL gull og én bronse fra Rio og 13 VM-gull. Hun bodde i fosterhjem som barn og vokste opp hos sine besteforeldre.

Simone Biles har hele 4 forskjellige turnelementer oppkalt etter seg, har 6,1 millioner følgere på Instagram og er hyllet av blant andre Michelle Obama. Og er den ubestridte ener i en svært krevende idrettsgren.

Så krevende at karrieren kan allerede være over. Man kan sjelden holde toppnivået i turn – når man bikker 25 år. Simone Biles tildels korte, men fantastiske karriere stopper med OL i Tokyo – sannsynligvis.

Best og forrådt

Simone Biles er turneren som tidligere i år gjennomførte og landet en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto, som første kvinnelige turner noensinne. Ingen andre tør, det er for stor risiko.

NRK.no
Verdens øyne er på Simone Biles
Simone Biles i Rio 2016 Foto: Wikipedia.org

Å være best i verden i en individuell idrett krever psykisk og fysisk styrke, mot, talent og treningsglede.

Når flere av disse viktige elementene forsvinner blir det vanskelig å konkurrere på aller høyeste nivå. Også for de antatt beste. Simone Biles har vært åpen om suksessen i sin karrieren, men også de de tøffe utfordringene hun har fått – på bakgrunn av sin idrett.

Hun har takket dypt og hellig i god støtte fra amerikanske kjendiser, turnere og andre idretts-personligheter verden over. Men det hjelper så lite når hodet ikke fungerer optimalt når man skal prestere på sitt beste.

Dessverre var det fra “en av sin nærmeste” hun skulle bli forrådt – på verst mulig måte.

Larry Nassar

24-åringen var nemlig endel av det unge laget som imponerte verden i OL i Rio, men en enorm skandale i det amerikanske turnforbundet, ble avslørt i 2015. Det viste seg at hele 265 unge kvinner hadde blitt misbrukt av den gang, det amerikanske forbundets lege, Larry Nassar (57). Simone Biles var én av disse.

Larry Nassar som var gift og selv hadde to døtre og én sønn, misbrukte turnjentene systematisk gjennom flere år. I 2018 ble han dømt til livsvarig fengsel – uten muligheten for benådning. Simone Biles løftet seg etter tragedien og vant det som var å vinne. Etter alt det hun hadde opplevd er det nesten umulig å forstå.

Overgrepsmannen var landslagslege, en respektert professor i nær tjue år. Men også mannen som ødela stormaktens turntalenter med systematisk ondskap. Simone Biles visste at hun måtte fortsette å trene skulle hun fortsette å vinne, men overgrepene hadde endret livet hennes. Det er de utfordringene hun sliter med i dag.

Store, lille Simone

Når vi vet bakgrunnen for Simone Biles mentale utfordringer i OL i Tokyo, er det enkelt å forstå hennes valg. Verden går glipp av verdens beste turner, men skal Biles lande på føttene og leve et tilnærmet normalt liv – etter karrieren, må hun lytte til kroppen sin og hodet sitt.

Å være 142 centimeter og bære USAs turn-ansvar på sine unge skuldre er krevende. Men å skulle stå i det kaoset som overgrep gjør med et ungt sinn, og i tillegg prestere med kameralinsene på deg, hvor enn du går, er tilnærmet umenneskelig.

Verdens øyne er på Simone Biles fordi hun har vært en helt unik turner, med en spesiell livshistorie som sannsynligvis blir til film. Og OL er ikke på langt nær over, men har allerede skapt en vinner det vil bli snakket om i mange, mange år.

Simone Biles fortjener respekt og hyllest for å tørre å stå fram som, helt, verdensener, offer og bare lille Simone.

Kilde: NRK.no

Vargas

7 gode nyheter du vil like

7 gode nyheter du vil like og som vil sette et smil i ansiktet ditt. Happy Wife is happy life, right? Du må huske på å holde kjæresten din lykkelig, så dette er basert på hva kvinner liker, og hennes måte å se på det gode liv på.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Nyheter

Det finnes så mange gode grunner til å se lyst på livet, særlig for oss nordmenn, at vi bør lage en ny artikkel for dette tema. Også en egen tekst som er godt nytt for menn, men den kommer senere i sommer.

Vi lover en hel haug med gode artikler utover høsten. Noen vil du like, andre vil la deg provosere og gjøre deg forbanna. Det er derfor vi skriver.

Lest denne? Gode nyheter i en vanskelig tid

Hva som er gode og dårlige nyheter er selvsagt individuelt. Om aksjekursen går ned i en aksje, er det noen som taper, andre vinner ikke sant? De som har kjøpt taper, de som ‘shorter‘ aksjen, tjener penger. That’s the name of the game.

Lavere renter er bra for alle med lån, men ikke for bankene som skal tjene penger på utlån av penger. Er du med?

7 gode nyheter du vil like

7 gode nyheter

Her kommer 7 gode nyheter du vil like – om du er kvinne.

 • Sjokolade har blitt 25% rimeligere
 • Sexleketøy har aldri vært bedre og rimeligere
 • Menn sloss om deg på Tinder
 • Som fullvaksinert kan du igjen gå på date
 • Høsten 2021 kommer mange nye bøker, filmer og serier – 5. sesong av Papirhuset på Netflix
 • Aldri før har du hatt bedre råd – om du er i fast jobb
 • Som kvinne i Norge blir man ca 85 år i gjennomsnitt – fire år eldre enn menn

Forventet levealder ved fødsel har aldri vært høyere enn i 2019. For gutter var den 81,2 år, for jenter 84,7 år.

SSB.no

Forventninger

Som kvinne i Norge har du lov til å ha forventninger. Du vil sannsynligvis blir ganske gammel, du vil klare deg økonomisk. Du kan vrake og velge blant veldig mange menn som ser opp til deg, som er villig til å gjøre hva som helst, for å få akkurat deg.

7 gode nyheter du vil like, ble ikke helt som du trodde fordi forventingene var for store? Kjenner du deg igjen?

Om vi skal spå ditt liv om du blir født i 2021, vil du absolutt kunne bli svært lykkelig som norsk i Norge. Så et lite alvorsord til kvinner generelt. Ikke til den nyfødte jenta som kommer til verden i år, men til kvinner med store forventninger.

Det er når forventningene ikke innfris at skuffelsen kommer. Og den kan bli både brutal og voldsom om du tror at livet ditt blir en dans på roser, det vil ikke skje. Du må jobbe hardt for å nå dine mål og være både standhaftig og grundig i alt du gjør.

Først da vil lykken smile i din retning.

Mye fotball

Et lit tips til alle kvinner som ønsker å ha fjernkontrollen for seg selv utover høsten. Sørg for å ha én TV ekstra.

Mediehuset TV2 sender nemlig rekord-mange fotballkamper fra august til mai – kommende sesong. Men sørg for å betale abonnementet før 1. august, etter dette går prisen på fotball – kraftig opp.

Hva som er god nok underholdning for deg, er kanskje ikke det samme for ham. Pass på at han er opptatt med sitt. Menn er enkle sjeler og lett å lure, de tror de går rundt og er Peter Pan, fortsatt.

Om du ønsker å få gode nyheter direkte til innboksen din, sørg for å motta vårt nyhetsbrev. Det vil alltid være gratis og uforpliktende. Her vil du få de nyeste sladre-nyhetene, hvem er med på “Skal vi danse”, og hvilke deltagere får melke kyr på “Farmen.”

Og alt som handler om de beste nyhetene for kvinner generelt, nå og i framtiden. Vi ønsker våre kvinnelige lesere velkommen.

Takk for oppmerksomheten.

Vargas

Hvilken tekst ønskes på egen gravstein?

Hvilken tekst ønskes på egen gravstein? Hva med: “takk til alle som var med å bar?” Eller hva med: “Sistemann slukker lyset!” Noen mener det ikke er alt man kan kødde med, eller lage humor av. Er det noe man bør få gjøre humoristisk – er ens egen død, selvsagt. Her er et forsalg til: “Om jeg banker på lokket så begynne å grave!”

Bergenet lesetid: 4 minutter

Døden kommer

Om du har forslag til gode tekster på egen gravstein hører vi mer enn gjerne fra deg i kommentarfeltet. Du kan som alltid være anonym, men kun seriøse kommentarer og henvendelser blir stående som synlig.

Vargas12.com er en av de bloggene i Norge som tør å ta vare på humoren i alvoret, vi skriver tabubelagte tekster og vi vaier med Pride-flagget høyt og lenge i disse dager. Det anbefaler vi alle andre å gjøre også.

Det gikk engang rykter om at den gang Rimi-Hagen, altså Orkla- og Komplett-eier, Stein Erik Hagen, skal ha sagt følgende om egen gravstein: “Jeg solgte aldri en Pepsi.” Om det er riktig eller ikke, spiller ingen rolle, men kan være forespeilet hans eierskap i Orkla i så fall.

Hvilken tekst ønskes på egen gravstein? Et godt forslag er: “Hva var det jeg sa?” En liten gåte på en måte, kanskje?

Mange nordmenn har nok et litt for anstrengt forhold til døden enn det som sundt er. Døden vil ramme oss alle sammen, før eller siden. Dessverre. Døden kommer også som et friskt pust for noen som ikke ønsker å leve lengre. Men vi har ikke lov til å la andre velge døden for oss – vi må dø “naturlig”. I hvert fall i Norge.

Siden det nå engang er slik, at vi blir født, vi lever, blir gamle og dør, bør vi gjøre det beste ut av det – den tiden vi har på denne planeten. Før vi skal vi videre. Eller skal vi det? Eller bli vi værende nede i kisten til evig tid? Alene. For alltid.

Hvilken tekst ønskes på egen gravstein?

Per Fugelli

I boken “Døden, skal vi danse?” av selveste Per Fugelli er Per vidunderlig ærlig, når han snakker om døden. I tillegg skrev han dagbok om døden fordi han visste han hadde uhelbredelig kreft – som til slutt tok hans liv. Dette ble også til en bok som ikke ble ferdigstilt før Per døde, den boken heter “Per dør“.

Hvilken tekst ønskes på egen gravstein?

Nå skulle man tro det var bruk for huskelapp også i livets siste akt? Men nei, nå er døden min huskelapp. Nå har jeg døden å holde fast i. Det gir trygghet nok.

Per Fugelli

At Per Fugelli, denne kloke gode mannen som hadde så mye på hjertet til alle nordmenn, uansett hvor de kom fra, maktet å sette døden på kartet for oss – har vi lyst til å hylle og takke ham for. Takk, Per, for at du snakket og skrev oss klokere. Takk for at din død gjorde oss mindre engstelig for å dø, men forstå at døden er livets punktum.

Per Fugelli ble nær 74 år gammel og døde onsdag 13. september 2020, med sine nærmeste rundt seg.

Lev livet

Alle mennesker har et selvstendig liv i en kropp det er smart å ta godt vare på. De døende gamle som har rundet et langt liv og som vet at der er på siste reis, kommer med skremmende like fortellinger om hva de skulle ha gjort annerledes.

Den australske sykepleieren, Bronnie Ware brukte tiden i samtale med døende, som hadde bare uker igjen av livet. For å sette fokus på hva de angret på å ha gjort, eller angret på å ikke ha gjort gjennom livet.

Svarene Bronnie Ware fikk var svært forskjellige, men et likhetstrekk var overraskende. Nesten samtlige av de spurte ønsket å ha brukt mer tid med egen familie. Det er noe å tenke over, du som har et langt liv foran deg – sjansen er stor for at også du kan komme til å tenke likt.

Menn angret på at de jobbet for mye, at de ikke brukte mer tid på familien. Kvinner angret også på arbeidsmengden, at de ikke tok vare på de nærmeste vennene og at de ikke tok grep i sitt eget liv langt tidligere.

Hvilken tekst ønskes på egen gravstein?

Vargas

Hva gjør deg lykkelig?

Hva gjør deg lykkelig? å vandre i duggfrisk gress om sommeren, lytte til barnelatter og bølgeskvulp eller måkeskrik og lyden av en snekke som tøffer forbi din barndoms sommersted? Sol, sommer, norske jordbær, Reiseradioen og duften av solkrem, er nok for veldig mange nordmenn, snev av lykke.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Dagene som kommer

Livet er for kort til å ikke være lykkelig så ofte som mulig. Men så er det slik i livet for de fleste, at det kommer opp- og nedturer, sorg, sinne, skuffelser, kjærlighetssorg, sykdom og død. Vi vet at noe av dette vil ramme de fleste av oss, og det er faktisk det som er selve livet. Vi må møte utfordringene etter beste evne – hver dag.

Lest denne? Slik gjør du leiligheten til luksusleilighet

Hva gjør deg lykkelig? Bruk gjerne kommentarfeltet. Vi ønsker å vite hva du gjør for deg selv, eller hva andre kan gjøre for deg slik at du opplever lykke. Kan det være tidenes orgasme? Selvsagt kan det det, bare så synd den varer ikke mer enn noen sekunder av gangen. Dagene som kommer er ditt liv, lev det etter beste evne.

Hva gjør deg lykkelig? Å se glade barn leke? Å få fisk på første kast? Å vite at du har noen som er veldig glad i akkurat deg? Eller at kreftsykdommen ikke ha spredt seg videre i kroppen? Lykke er så mangt. Hva er den for deg?

Om man spør eldre mennesker, som kanskje er over middagshøyden etter et langt liv, om hva de gjerne skulle ha gjort mer av i livet. Så kommer det overraskende store likehetstrekk. Mennesker som går mot livets slutt skulle ønske de ikke tok for mye hensyn til andre, men hadde mer fokus på seg selv og sitt liv. Tenk litt på det.

Hva gjør deg lykkelig?
Gode venner kan gi evig lykke Foto: Pixabay

Inspirasjon

Behøver du gode råd for å finne egen lykke, vil vi presentere noen forslag du kan prøve ut. Kanskje virker det positivt for deg, kanskje ikke, men her kommer noen forslag som kan gi deg inspirasjon til et bedre liv.

 • Se en god film med kjæresten din
 • Bak en kake
 • Hopp i fallskjerm
 • Spill musikken du liker best
 • Les en spennende eller rørende bok
 • Gjør noe hver dag, som du ikke kan
 • Dekk bordet til frokost, spis det du liker best, og bruk god tid
 • Å gjøre noen andre lykkelig
 • Ha gode relasjoner på jobb og privat
 • Fjern forstyrrende elementer
 • Gjør det du liker beste – ofte
 • Ta vare på helsen din, fysisk og mentalt
 • Reis ofte og bo godt
 • Gi deg selv noen fysiske utfordringer, bestig et fjell, prøv rafting eller gå langt
 • Ta lange, varme bad i eget badekar og tenn lys, fyll glasset med Champagne – nyt livet

Har du ekte og gode venner rundt deg, eller gode kolleger på jobb – er det en av måtene å ha gode relasjoner. Om du omgås mennesker som tapper deg for krefter, skaper bry og sliter deg ut, fjern de forstyrrende elementene. De fortjener deg ikke.

Lest denne? Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet

Lykken sitter i hodet og det er opp til deg å endre det, om du har et mørkt sinn du gjerne skulle kvitt. Det kan være tidkrevende, men ved hjelp av ekspertise kan du få livet på skinner igjen. Om du ikke bruker energi på ting du ikke får gjort noe med, slipper du å bekymre deg unødig. Lettere sagt enn gjort, kanskje, men verdt et forsøk.

Ta grep

Å være lykkelig er ikke helt det samme som å føle lykke i et øyeblikk. Du som går rundt og har et dystert liv grunnet andre mennesker, bør ta grep. Så vidt vi vet, har vi bare kun dette ene livet, derfor er det viktig å gjøre det beste ut av det. Noen kommer seg ikke ut av forholdet til en psykopat, men det er kun du som kan ta det første skrittet.

Om vi ser litt større på tidsperspektivet vi lever, om vi blir ca 80 år gammel i gjennomsnitt, lever vi kun et lite blunk av historien. Som et lite knips. Vi blir født, vi lever livet vårt og vi dør. Det er alt vi vet og som er felles for oss alle. Hvordan vi lever livet og hva som gjør oss lykkelig nok er åpenbart individuelt. Derfor bør du planlegge livet.

Lykke burde ha kommet på blå resept, men det er dessverre en illusjon vi ikke får. Heldigvis finnes det knep som gjør at livet blir bedre å leve for hver og én av oss. Men da må du ta grep for eget velvære, selv. Sil vekk dritten og bruk tid på det gode liv.

Hva gjør deg lykkelig? Det bør være så enkelt at du tenker den tanken når du våkner hver morgen, resten av livet. Akkurat i dag blir en god dag, fordi du vet hvordan du gjør det. Det sitter som sagt i hodet.

God sex er som trening og regne, og fysisk aktivitet utløser endorfiner som gir deg lykkefølelse. Hvorfor ikke begynne der?

Vargas

Er det viktig å ha noen å hate?

Er det viktig å ha noen å hate? For enkelte kan det være det. Adolf Hitler hatet jødene. Ikke en og annen jøde, men alle jøder og jøder som menneskerase. Det endte med Holocaust og Andre Verdenskrig. For noen nordmenn er det tilsynelatende viktig å ha noen å hate. Hvor skadelig er det og hvilke konsekvenser får det?

Bergenet lesetid: 5 minutter

22. juli 2011

Ti år etter 22. juli står flere bygninger som åpne sår midt i Oslo sentrum etter bomben som Anders Behring Breivik detonerte. Fortsatt krangles det ved Utøya ved Tyrifjorden, hvor minnesmerke for de 69 døde skal stå, ti år etter marerittet.

I Skien fengsel sitter Fjotolf Hansen, som han nå heter, og soner en 21 år lang forvaringsdom. Breivik hatet demokratiet, Arbeiderpartiet og muslimer. Og gjø

Lest denne? Greit å kalle en politiker, fitte?

I rettssaken som fulgte etter den verste terrorhandlingen på norsk jord etter krigen, sa Breivik rett ut at han hadde sine grunner for angrepet. Han hadde siden syv årsalderen hatet muslimer, fordi han hadde negative og trivielle hendelser som preget ham i lang tid. Hatet vokste i ham, noe som til slutt endte med angrepet på Oslo og ungdommene på Utøya for 10 år siden.

22. juli 2011 vil bli stående som et symbol på hatet fra en gal manns gjerninger. Hat er farlig for hele samfunnet, det er derfor vi bør være på vakt når unge mennesker endrer seg, blir radikalisert eller ytrer seg i en høyre ekstrem retning.

Muslimer

Er det viktig å ha noen å hate?

Hat er en intens følelse av uvilje overfor en person, en gjenstand, et sted, en handling, et fenomen og så videre. Hat er ikke fornuftsstyrt, men kan være en blanding av andre følelser som avsky og forakt, svik og skuffelse. Ordet kommer fra det norrøne hatr.

Wikipedia.org

Hvilke forventninger man har til mennesker man møter på sin vei gjennom livet? De påvirker oss kanskje mer enn vi tror. Venner i barnehage, i nabolaget og på lekeplassen. Skolekamerater, kjærester, venner man får i militæret, eller mennesker man møter gjennom hverdag og fest, påvirker hvilke avgjørelser vi gjør. Både negative og positive handlinger.

Menneske vi møter gjennom livet gjør noe med oss. Særlig de vi omgås over tid.

Er det viktig å ha noen å hate?

Om Breivik ikke bygde opp et stadig sterkere hat mot muslimer i ung alder, er det ikke sikkert han hadde tatt så ekstreme valg i voksen alder heller. Men det vet vi for lite om til å være helt sikker. Det vi vet, er at alle barn og unge har forbilder de ser opp til, og det kan av ulike grunner være mennesker med ekstreme holdninger.

Homofile

Vi vet også at hat og diskriminering mot minoriteter i Norge har økt. Enten det er mot samene, lesbiske og homofile eller innvandrere. Hatet får grobunn av ulike årsaker, noen ganger er det kunnskapsløse mennesker som hater for hatets skyld. Eller som hater av politiske grunner. Er det viktig å ha noen å hate? Helt åpenbart er det det for noen.

I følge Kvinneguidens forum, stedet hvor titusenvis av norske kvinner deler sine meninger om alt og alle, er det særlig menn som er lett å rakke ned på. Stedet for sladder, seksuelle preferanser, om det å være mor, om barn, og ikke minst stedet for å hate menn. Menn er og blir et hatobjekt for mange kvinner i dette forumet.

På lik linje som menn hater kvinner, muslimer og andre utlendinger i mannegruppa Ottar. Et sted å kunne ytre sine innerste tanker, et sted å dele sitt hat mot mennesker man ikke har noe til overs for. Er det viktig å ha noen å hate?

Hatet isolert sett fører ikke til noe annet en åpne konflikter, vold og til og med drap. Hat er og blir en verkebyll i det moderne samfunnet vi slett ikke har bruk for, men som blir brukt i ytringsfrihetens navn. For ofte, av foreldre, av lærere og til og med politikere. Det er farlig vei å gå og det truer vårt frie demokrati og nettopp ytringsfriheten.

Politisk hat

Den russiske journalisten Anna Politkovskaja turte å si Vladimir Putin midt i mot. Det kostet henne livet i 2006. Uten sammenligning forøvrig. Anna Lindh ble også drept, hun var Sveriges utenriksminister når en mann stakk henne ihjel på et kjøpesenter i Stockholm i 2003. Politisk hat er like galt som noe annen form for hat. Det er destruktivt, fordummende og farlig.

Kloke, sterke, modige og tøffe kvinner med makt og meninger, blir for mye for noen. At kvinner med med makt skal knebles fordi de er kvinner er også en trist holdning hos en rekke norske menn. Derfor bør hatet stoppes på et tidlig stadium.

Breivik ville drepe Gro Harlem Brundtland, men kom for sent til Utøya.

Hatet bør stoppes ved dets utspring, derfor bør den norske skolen bruke disse samfunns-utfordringene til inspirasjon og læring. Ved å sette respekt, følelser, hat, omsorg og kjærlighet på dagsorden og i pensum fra 1. klasse. Er det viktig å ha noen å hate? Dessverre ser det slik ut i det norske samfunnet.

Vi må faktisk tåle ulikheter og forskjeller, lære seg å leve med andre mennesker som ikke har de samme meningene som oss selv. På tvers av religion, nasjonalitet, legning og hudfarge. Respekt må læres så tidlig som mulig.

Kvinners meninger må selvsagt også respekteres likestilt menns. Er du ikke enig, er det du som har et problem.

Vargas

5 Fun Ways to Help Your Partner’s Mental Health After Reopening

5 Fun Ways to Help Your Partner’s Mental Health After Reopening. Whether you began a new relationship during the pandemic or your long-term relationship. Simply changed during the pandemic (and what hasn’t?) you have probably gotten used to a style of living that will be different from what is in store.  

Bergenet lesetid: 5 minutter

Open up

As the world begins to open up again, the dynamic of your relationship will likely be subject to change as well. 

Navigating the reopening with your partner will be important, both for the health of your relationship and for the mental health of yourself and your partner.  

If you notice that your partner is especially anxious about reopening, consider seeking guidance from professionals such as those at MyTherapist.  

Until then, some of the tips and tricks that we will review in this article can shine some light on how you may be able to help your partner. And regain a hold on their mental health after reopening.  

Reasons Your Partner Might Be Anxious 

To understand how to best help your partner with their mental health. It is important to first understand why they might be feeling nervous about the reopening.  

Consider some of the following: 

 • Quality Time: If your relationship blossomed during the quarantine. The issue might be that your partner is nervous about retaining the same amount of quality time that they grew comfortable with/accustomed to. The idea of the relationship dynamic changing might bring up feelings of uneasiness and stress.  
 • Finances: If your partner was able to save money during the quarantine. They might be feeling anxious about managing their spending once the world begins to reopen. Naturally, as people begin to make plans, more money will be spent.  
 • Work-Life Balance: Without many commitments, perhaps your partner was able to get a grip on their work-life balance. With more commitments coming up, they might be nervous about retaining that balance.  
 • Health & Safety: Of course, your partner might be concerned about staying safe and healthy. If they are not ready to be around more people, the concept of opening up might bring about feelings of fear.  
 • Going Into The Office: If your partner got used to working from home, the idea of going back into the office might be less than favorable. 
 • Social Anxiety: Without much in-person social interaction throughout the quarantine, your partner might be feeling nervous about socializing with others. 
5 Fun Ways to Help Your Partner's Mental Health After Reopening

What You Can Do 

Considering the root of anxiety or other mental health concerns is one of the best ways to figure out how to respond in a way that is truly beneficial. Of course, the best way to figure out what specifically is concerning your partner is to openly communicate.  

5 Fun Ways to Help Your Partner’s Mental Health After Reopening.

Once you’ve pinpointed relevant concerns or specific obstacles that might impact your partner, you can begin to make an effort to change things for the better. Here are some suggestions to get your brainstorming started: 

5 fun ways

 1. Set a regular date night. To ensure that your relationship will remain stable and steadfast as the world reopens, consider picking a regular date night. Or setting aside a scheduled time to spend together. Even if you are not always able to do date night, the conversation about trying to make it a regular occurrence will show your partner that you care about keeping your time together as a priority.  
 1. Listen. It might not sound “fun”, per se, but likely the best thing you can do when your partner is experiencing struggles with their mental health is simply to listen. While you might feel helpless or solution-less, just giving them the opportunity to feel seen and heard is important to their wellbeing.  
 1. Surprise them with flowers or another gift. Sure, flowers are nice on special occasions. But have you ever given your partner flowers just because? Being sporadically thoughtful is sometimes the best way to lift your partner’s spirits while they are feeling down. 
 1. Create a movie list. Find out which movies you or your partner have not seen. Make a list of some of your favorites that you would like to show each other, and pull up the list whenever there is a rainy day. 
 1. Explore. Now that more things are beginning to open up, there will be more things to do and to see. Whether you enjoy walking, biking, or driving, go on an adventure with your partner whenever you get the chance. Even if it is a place, you have been to before you will likely be able to create new memories and give your partner something to look forward to.  

Conclusion 

Being concerned about how changes in the world and the way we live may impact your partner is undoubtedly a sign that you’re a caring and thoughtful force in their life. And you’ve already taken the first step toward ensuring your bond stands the test of time. 

Be sure to encourage your partner to honestly communicate their feelings, struggles, and worries throughout this period. But don’t forget to prioritize your own mental health too. 5 Fun Ways to Help Your Partner’s Mental Health After Reopening.

Though our partners are often the most important people in our lives, no one except a licensed professional can act as a true therapist. If necessary, it can be very beneficial to just encourage your partner to seek out the care they need. 

Vargas

Slik takler du idiotene på jobb

Slik takler du idiotene på jobb, de som gjør alt for å lure seg unna oppgaver andre må ta. Kjenner du deg igjen? De fleste har opplevd å ha en kollega som ikke vil delta, men later som om han eller hun – er en viktig resurs for bedriften.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Slike folk har enten et dårlig selvbilde, er fryktelig lat, eller varige svekkede sjelsevner.

Noen er nemlig på jobb, kun for å tjene penger, ingenting annet. Dessverre er det en dårlig arbeidsmoral blant mange nordmenn. Det er derfor det, under normale omstendigheter, er så mange svensker i Norge, som tar de jobbene nordmenn ikke gidder å takke ja til. Servitører eksempelvis. Når traff du på en svenske på en norsk restaurant sist? Ofte nok, ikke sant?

Lest? Aksjeporteføljen for de med store baller

Lønn

Nordmenn er late, egoistisk, grådige og fryktelig selvopptatte. Ikke alle, men den gjennomsnittlige arbeidstager, etnisk norsk med gullskje i munnen, har langt flere krav enn de som ikke har opplevd velferdssamfunnet på sitt beste. De vil ha god lønn, fire dagers arbeidsuke og seks ferieuker. Og helst gjøre minst mulig når han eller hun stempler inn.

Og vil helst avslutte arbeidsdagen ved lunsjtider på torsdag. Vedkommende skal jo på hytta på Hafjell, også denne weekenden. I Teslaen.

Derfor er det ingen enkel sak å være arbeidsleder, bedriftseier eller avdelingssjef, med ansvar for å motivere sin kollegaer til god innsats. Idiotene florerer og de vil aller helst klage på alt, det være seg berettiget eller ikke. Særlig lønna blir et tilbakevendende team under lunsjen. Man får liksom aldri nok – uansett, noen.

Slik takler du idiotene på jobb – du må rett og slett overse dem, gjør det du skal og ikke omgå dem verken sosialt, på jobb eller på fritiden. Du bør ikke la deg lure i fella til å si imot, diskutere eller irettesette idiotene, da havner du i den lille sorte boken og de legger deg for hat. Det er det neppe verdt.

Slik takler du idiotene på jobb

Stenstrøm

I boken: “Irriterende kollegaer” – har forfatteren, Per Henrik Stenstrøm, tatt dem for seg én etter én. Kverulanten, bedreviteren, primadonnaen, pessimisten, skrytepaven og superoptimistene. De er en deilig blanding av det norske folk, men sjelden en god kollega. Du er kanskje selv i en av disse kategoriene uten selv å vite det.

Boken til Stenstrøm er skrevet med glimt i øyet, det er ingen fagbok eller gir deg noen fasitsvar av noe slag.

Den innholdet nok mer egne arbeidserfaringer fra et langt yrkesliv, enn noe annet. Etter 20 refusjoner som forfatter, er helt sikkert mange av idiotene Stenstrøm selv har møtt – fra litteraturbransjen. En pill råtten bransje, på flere måter. Men han har også erfaring som foredragsholder, journalist og som programleder. Slik blir det endel kollegaer å velge blant.

Lest? Dødstrusler og rasisme i engelsk fotball

Selvsagt finnes det gode kollegaer man ikke kunne vært foruten, rundt om på tusenvis av arbeidsplasser rundt om i landet. Men idiotene er der de også, vi vet at du vet det. Og idiotene selv, er ikke alltid klar over at det er akkurat “dem” det gjelder. De har ikke selvinnsikt nok til å tro at det er noe galt, verken med instilling til egeninnsats, kollegaene eller ledelsen.

Arbeidsmoral

Arbeidslyst, arbeidslyst kom til meg og du skal motstand finne! Har man god arbeidsmoral om man jobber seg i hjel? Ikke nødvendigvis, det kan være smart å være mer effektiv enn å jobbe så snørr, blod og tårer renner. Men i nært samarbeide med gode kollegaer – er det langt lettere å stå på ekstra, enn når man er tvunget til å jobbe alene.

Slik takler du idiotene på jobb, ved å være deg selv etter alle kunstens regler. Ikke blande deg borti ting du strengt tatt ikke har noe med å gjøre. Ikke gå i opposisjon til verken ledere eller kollegaer. Legg ned en solid innsats, forsøk å være en god kollega og kom når du skal.

Alt for mange idioter rundt om i landet har en elendig arbeidsmoral. Var det mulig, rent lovmessig, ville mange kunne bli sparket for slett arbeidsinnsats. Men et strengt lovverk gjør det vanskelig for arbeidsgiver å gi noen fyken fordi de ikke passer inn i bedriften.

Alternativet til å unngå å omgås idiotene på jobben, er å enten si opp, gå til noe annet. Det er det man gjør om man går lei ektefellen også, man skiller seg. Har man en ufyselig nabo som bråker og ikke holder fred, flytter man.

Det eneste man holder ut med, til tross for mye smerte og frustrasjon, men også jubel, kjærlighet og glede – er to ting.

Egne barn og favoritt-fotballaget.

God bedring!

Vargas

Bitcoin Code er svindel – styr unna

Bitcoin Code er svindel – styr unna. Kreative svindlere får det til å se veldig ekte ut. Og at det faktisk er gode og trauste NRK som skriver artikkelen. Det er det altså ikke. Artikkelen er skrevet på dårlig norsk, men det er i adressefeltet du ser at innlegget ikke har noe med NRK å gjøre.

Lest? Ikke plassere sparepengene dine i banken

Staude og Thon misbrukt

Dette er Bitcoin, en faktisk digital valuta, som stadig flere banker aksepterer som betalingsmiddel. Men det er mange kreative kjeltringer som ønsker å bruke Bitcoin i et forsøk på å lure vanlige forbrukere for sparepenger.

Tusenvis av nordmenn blir svindlet på denne og andre måter hver eneste dag, året gjennom. Er det for godt til å være sant, er det nettopp det det er. Ikke la deg lure og ikke sett pengene dine på noe som heter Bitcoin, før du vet hva det handler om. Bitcoin finnes, det kan brukes som betalingsmiddel, men Bitcoin Code er svindel – styr unna.

Her ser du svindel-artikkelen i sin helhet.

Det blir brukt kjente navn som Vår Staude i God Morgen Norge og Olav Thon i Thongruppen, som er misbrukt på vers mulig måte. Men disse har åpenbart ikke noe med Bitcoin Code å gjøre.

I artikkelen kommer det fram at man kan tjene raske penger, bare på noen enkle grep. Det er feil, det svindel og du bør holde deg langt unna.

Bitcoin Code er svindel - styr unna

Bitcoin Code eksisterer ikke

På hjemmesiden skal programlederen for TV2s «God Morgen, Norge» – og hennes kollega Espen Fiveland – ha hatt besøk i studio av en suksessrik Bitcoin-kunde som angivelig har overbevist Staude om kryptovalutaens fortreffelighet.

VG.no

Eivind Molde framstår som om han har skrevet artikkelen. Han er journalist i NRK, men er en ærlig og hederlig mann som ikke driver med nettsvindel. Verken med Bitcoin Code eller andre former for krypto-valuta, så vidt vi vet.

Lest? Slik stopper du alle uønskede eposter

Svindlet av “kjæreste”

Svindlet på nettet? Ikke du vel? Du møter en hyggelig og kjekk mann via internett, på en god og velkjent datingside som en venninne av deg har gått god for, er kilden. Mannen framstår som sympatisk, har ingen barn, men han ticker alle boksene for hvordan drømmemannen skal være. Dere har til og med flørtet på telefon, tre helger på rad. 

At han bor i USA synes du bare er spennende, ikke sant? Litt eksotisk, det.

At han har fått deg til å ringe synes du ikke gjør noe. Så dyrt kan det vel ikke være, har du tenkt. Du liker tross alt å sitte å bli overøst med komplimenter og pene ord – dessuten har han lovet å komme til Norge, så snart han har penger nok.

Ikke sende penger

Du er blitt advart mot å sende penger til mennesker du ikke kjenner via nettet. Men tanken har slått deg, dessuten så har dere gjennom snart to måneder blitt skikkelig godt kjent. Du ville sjekke svaret og spurte ham, om han ville ta i mot pengene dine.

Overraskelsen var derfor stor da han nektet å ta i mot penger til flybilletter. I første omgang, helt til han la fram et forslag om at dere heller skulle reise sammen og møtes på Hawaii. Om du bare sendte penger skulle han ordne med billetter og hotellopphold. Prislapp 47.000 kroner.

Hadde du overført pengene til amerikaneren? Sannsynligvis, om du hadde de samme følelsene som kvinnen i dette eksemplet. Det er nemlig følelser, forhåpninger og drømmer som får oss til å ikke tenke rasjonelt, særlig når det er nettopp det vi burde ha gjort.

Bitcoin Code eksisterer ikke, det er kun et forsøk på å stjele penger – fra litt naive nordmenn.

Politiet advarer

Nettsvindel er en type bedrageri som blir utført ved bruk av internett. Svindelen kan for eksempel skje via SMS, telefon, e-post, applikasjoner og nettsider. Metodene som blir brukt, varierer. Svindleren har økonomisk vinning som mål.

Politiet.no

ID-tyveri, nettsvindel i en rekke forskjellige utkledninger er endel av hverdagen også for nordmenn, dessverre. Det man kan gjøre for å unngå å bli lurt for store summer, er å tenke kritisk ved kontakt fra folk man ikke kjenner.

Ikke klikke på linker eller gå inn på nettsider som ikke ser ekte ut, denne siden er ikke ekte! Enda det ser ut til at den er fra NRK.no. Om det hadde vært en side fra NRK.no, ville den sett slik ut. Da står det nrk.no i søkefeltet.

Sørg for å ha gode nok passord, ikke navnet på barn eller kjæledyr, men passord som inneholder store og små bokstaver, siffer og tegn. Ikke vanlige ord. Passordene dine bør heller ikke være de samme på de forskjellige innloggingene, og du bør bytte passord hver andre uke, dessverre. Skriv de gjeldende passordene i en bok ingen vet om.

Bitcoin i utgangspunktet som en kryptovaluta er et gyldig betalingsmiddel, Bitcoin Code er svindel – styr unna.

Vargas

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet er for noen to viktige spørsmål. Sannsynligvis finnes det ikke noe fasitsvar på noen av dem. Men det kan hende det finnes gode råd som hjelper på veien til et mer vellykket liv. om man kjenner sine mål, enten det er i jobbsammenheng eller i forholdet til partneren.

Lest? Ikke plassere sparepengene dine i banken

Gjennom livet endres vi gradvis av omgivelsene vi omgår. Begge steder. Faller du for en mann som har lett for å ta til alkohol, narkotika og andre fristelser man bør være forsiktig med. Bør ikke du som partner bli avhengig, men sjansen er litt større, all den tid dere kanskje ferdes i utfordrende miljøer. Er du med?

Kjærligheten

Det samme i yrkeslivet. Om du satser på en tung utdannelse, lykkes med å bli lege. vil sjansen være større for at du blir gift med en annen person med en master eller en rørlegger. Ikke sant? Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet, kommer an på hvilke målsetninger du setter deg.

Kanskje lykkes du ikke profesjonelt eller i jobben din, bare i kjærligheten. Det er da noe. Kjærligheten er viktig i de fleste forhold, men den er minst like viktig for de som ikke er er i noe forhold. Noen mennesker har evnen til å ta til seg kunnskap og læring langt enklere enn andre.

Andre sliter med å huske sin egen adresse, eller hvor de skulle midt i en rundkjøring, mens andre igjen – kan huske lange krevende tekster. Uten problemer.

Menn trenger kanskje kvinner mer enn kvinner trenger menn? Er du enig? Det er til og med forskning som viser at menn som gifter seg med smarte kvinner – lever lengre. De forblir lykkeligere og unngår samtidig å få Alzheimer. Tenk litt på det.

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet

Hjernetrim

Menneskenes fineste verktøy er hjernen. Den har enorm kapasitet, men vi bruker ikke kun 10 prosent, det er en myte. Og i lys av at vi holder oss hjemme mer enn noen gang grunnet pandemien. Har det nå faktisk blitt populært å trene hjernen til å bli enda bedre, gjennom applikasjoner og trenings manualer.

Hjernetrim er ikke noe nytt fenomen, men at vi ønsker å bli smartere er knyttet til at vi vil være bevisst egne ferdigheter.

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet finnes det ingen manualer for. Men det er hevet over enhver tvil at smarte mennesker lever lengre enn de som ikke har brukt tid på utdanning eller aldri lest en bok. Ikke bare grunnet utdanningen, men de smartere har forstått viktigheten av kunnskap generelt.

De smarte lar være å begynne å røyke, kjøre i fylla og gjøre lite smarte valg. Hjernetrim eller å velge å ta kloke valg, kan aldri bli for sent for noen. Det er dermed fortsatt håp så lenge du har puls.

Intelligens er det som setter deg i stand til å ta deg frem i livet uten akademisk utdannelse. Akademisk utdannelse er det som setter deg i stand til å ta deg frem i livet uten intelligens.

Ordtak.no

Den beste utgaven

Hvordan man lykkes i livet handler mye om hvilke snarveier du velger å ta. Det er nemlig ikke sikkert at du det er så smart å velge korteste vei til målet, om det kreves at du gjør jobben skikkelig. Enten du er hjernekirurg eller flyteknikker.

Privat er det litt andre kjøreregler, men er du en tulling som lyver, er utro, bruker all tid på det du selv synes er gøy. Uten evne til å tenke på andre. Vil du raskt bli singel og du vil forbli alene over tid. Ingen er interessert i å bruke tid på en ubrukelig tulling. Derfor bør de sette visse krav til deg selv. For å ikke bli uspiselig.

Du blir den beste utgaven av deg selv, den utbrukte floskelen, men akk så viktig – om du viser respekt for deg selv og andre. Sett deg hårete mål i livet, forsøker å lykkes profesjonelt, i yrkeslivet og i privatlivet. Kanskje går det så der, kanskje går det litt til helvete av og til.

Da er det viktig å ha evnen til å reise seg igjen. Enten man er forsker, aksjemegler eller rørlegger. Vi er alle like mye verdt.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com