Slik takler du idiotene på jobb

Slik takler du idiotene på jobb, de som gjør alt for å lure seg unna oppgaver andre må ta. Kjenner du deg igjen? De fleste har opplevd å ha en kollega som ikke vil delta, men later som om han eller hun – er en viktig resurs for bedriften.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Slike folk har enten et dårlig selvbilde, er fryktelig lat, eller varige svekkede sjelsevner.

Noen er nemlig på jobb, kun for å tjene penger, ingenting annet. Dessverre er det en dårlig arbeidsmoral blant mange nordmenn. Det er derfor det, under normale omstendigheter, er så mange svensker i Norge, som tar de jobbene nordmenn ikke gidder å takke ja til. Servitører eksempelvis. Når traff du på en svenske på en norsk restaurant sist? Ofte nok, ikke sant?

Lest? Aksjeporteføljen for de med store baller

Lønn

Nordmenn er late, egoistisk, grådige og fryktelig selvopptatte. Ikke alle, men den gjennomsnittlige arbeidstager, etnisk norsk med gullskje i munnen, har langt flere krav enn de som ikke har opplevd velferdssamfunnet på sitt beste. De vil ha god lønn, fire dagers arbeidsuke og seks ferieuker. Og helst gjøre minst mulig når han eller hun stempler inn.

Og vil helst avslutte arbeidsdagen ved lunsjtider på torsdag. Vedkommende skal jo på hytta på Hafjell, også denne weekenden. I Teslaen.

Derfor er det ingen enkel sak å være arbeidsleder, bedriftseier eller avdelingssjef, med ansvar for å motivere sin kollegaer til god innsats. Idiotene florerer og de vil aller helst klage på alt, det være seg berettiget eller ikke. Særlig lønna blir et tilbakevendende team under lunsjen. Man får liksom aldri nok – uansett, noen.

Slik takler du idiotene på jobb – du må rett og slett overse dem, gjør det du skal og ikke omgå dem verken sosialt, på jobb eller på fritiden. Du bør ikke la deg lure i fella til å si imot, diskutere eller irettesette idiotene, da havner du i den lille sorte boken og de legger deg for hat. Det er det neppe verdt.

Slik takler du idiotene på jobb

Stenstrøm

I boken: “Irriterende kollegaer” – har forfatteren, Per Henrik Stenstrøm, tatt dem for seg én etter én. Kverulanten, bedreviteren, primadonnaen, pessimisten, skrytepaven og superoptimistene. De er en deilig blanding av det norske folk, men sjelden en god kollega. Du er kanskje selv i en av disse kategoriene uten selv å vite det.

Boken til Stenstrøm er skrevet med glimt i øyet, det er ingen fagbok eller gir deg noen fasitsvar av noe slag.

Den innholdet nok mer egne arbeidserfaringer fra et langt yrkesliv, enn noe annet. Etter 20 refusjoner som forfatter, er helt sikkert mange av idiotene Stenstrøm selv har møtt – fra litteraturbransjen. En pill råtten bransje, på flere måter. Men han har også erfaring som foredragsholder, journalist og som programleder. Slik blir det endel kollegaer å velge blant.

Lest? Dødstrusler og rasisme i engelsk fotball

Selvsagt finnes det gode kollegaer man ikke kunne vært foruten, rundt om på tusenvis av arbeidsplasser rundt om i landet. Men idiotene er der de også, vi vet at du vet det. Og idiotene selv, er ikke alltid klar over at det er akkurat “dem” det gjelder. De har ikke selvinnsikt nok til å tro at det er noe galt, verken med instilling til egeninnsats, kollegaene eller ledelsen.

Arbeidsmoral

Arbeidslyst, arbeidslyst kom til meg og du skal motstand finne! Har man god arbeidsmoral om man jobber seg i hjel? Ikke nødvendigvis, det kan være smart å være mer effektiv enn å jobbe så snørr, blod og tårer renner. Men i nært samarbeide med gode kollegaer – er det langt lettere å stå på ekstra, enn når man er tvunget til å jobbe alene.

Slik takler du idiotene på jobb, ved å være deg selv etter alle kunstens regler. Ikke blande deg borti ting du strengt tatt ikke har noe med å gjøre. Ikke gå i opposisjon til verken ledere eller kollegaer. Legg ned en solid innsats, forsøk å være en god kollega og kom når du skal.

Alt for mange idioter rundt om i landet har en elendig arbeidsmoral. Var det mulig, rent lovmessig, ville mange kunne bli sparket for slett arbeidsinnsats. Men et strengt lovverk gjør det vanskelig for arbeidsgiver å gi noen fyken fordi de ikke passer inn i bedriften.

Alternativet til å unngå å omgås idiotene på jobben, er å enten si opp, gå til noe annet. Det er det man gjør om man går lei ektefellen også, man skiller seg. Har man en ufyselig nabo som bråker og ikke holder fred, flytter man.

Det eneste man holder ut med, til tross for mye smerte og frustrasjon, men også jubel, kjærlighet og glede – er to ting.

Egne barn og favoritt-fotballaget.

God bedring!

Vargas

Bitcoin Code er svindel – styr unna

Bitcoin Code er svindel – styr unna. Kreative svindlere får det til å se veldig ekte ut. Og at det faktisk er gode og trauste NRK som skriver artikkelen. Det er det altså ikke. Artikkelen er skrevet på dårlig norsk, men det er i adressefeltet du ser at innlegget ikke har noe med NRK å gjøre.

Lest? Ikke plassere sparepengene dine i banken

Staude og Thon misbrukt

Dette er Bitcoin, en faktisk digital valuta, som stadig flere banker aksepterer som betalingsmiddel. Men det er mange kreative kjeltringer som ønsker å bruke Bitcoin i et forsøk på å lure vanlige forbrukere for sparepenger.

Tusenvis av nordmenn blir svindlet på denne og andre måter hver eneste dag, året gjennom. Er det for godt til å være sant, er det nettopp det det er. Ikke la deg lure og ikke sett pengene dine på noe som heter Bitcoin, før du vet hva det handler om. Bitcoin finnes, det kan brukes som betalingsmiddel, men Bitcoin Code er svindel – styr unna.

Her ser du svindel-artikkelen i sin helhet.

Det blir brukt kjente navn som Vår Staude i God Morgen Norge og Olav Thon i Thongruppen, som er misbrukt på vers mulig måte. Men disse har åpenbart ikke noe med Bitcoin Code å gjøre.

I artikkelen kommer det fram at man kan tjene raske penger, bare på noen enkle grep. Det er feil, det svindel og du bør holde deg langt unna.

Bitcoin Code er svindel - styr unna

Bitcoin Code eksisterer ikke

På hjemmesiden skal programlederen for TV2s «God Morgen, Norge» – og hennes kollega Espen Fiveland – ha hatt besøk i studio av en suksessrik Bitcoin-kunde som angivelig har overbevist Staude om kryptovalutaens fortreffelighet.

VG.no

Eivind Molde framstår som om han har skrevet artikkelen. Han er journalist i NRK, men er en ærlig og hederlig mann som ikke driver med nettsvindel. Verken med Bitcoin Code eller andre former for krypto-valuta, så vidt vi vet.

Lest? Slik stopper du alle uønskede eposter

Svindlet av “kjæreste”

Svindlet på nettet? Ikke du vel? Du møter en hyggelig og kjekk mann via internett, på en god og velkjent datingside som en venninne av deg har gått god for, er kilden. Mannen framstår som sympatisk, har ingen barn, men han ticker alle boksene for hvordan drømmemannen skal være. Dere har til og med flørtet på telefon, tre helger på rad. 

At han bor i USA synes du bare er spennende, ikke sant? Litt eksotisk, det.

At han har fått deg til å ringe synes du ikke gjør noe. Så dyrt kan det vel ikke være, har du tenkt. Du liker tross alt å sitte å bli overøst med komplimenter og pene ord – dessuten har han lovet å komme til Norge, så snart han har penger nok.

Ikke sende penger

Du er blitt advart mot å sende penger til mennesker du ikke kjenner via nettet. Men tanken har slått deg, dessuten så har dere gjennom snart to måneder blitt skikkelig godt kjent. Du ville sjekke svaret og spurte ham, om han ville ta i mot pengene dine.

Overraskelsen var derfor stor da han nektet å ta i mot penger til flybilletter. I første omgang, helt til han la fram et forslag om at dere heller skulle reise sammen og møtes på Hawaii. Om du bare sendte penger skulle han ordne med billetter og hotellopphold. Prislapp 47.000 kroner.

Hadde du overført pengene til amerikaneren? Sannsynligvis, om du hadde de samme følelsene som kvinnen i dette eksemplet. Det er nemlig følelser, forhåpninger og drømmer som får oss til å ikke tenke rasjonelt, særlig når det er nettopp det vi burde ha gjort.

Bitcoin Code eksisterer ikke, det er kun et forsøk på å stjele penger – fra litt naive nordmenn.

Politiet advarer

Nettsvindel er en type bedrageri som blir utført ved bruk av internett. Svindelen kan for eksempel skje via SMS, telefon, e-post, applikasjoner og nettsider. Metodene som blir brukt, varierer. Svindleren har økonomisk vinning som mål.

Politiet.no

ID-tyveri, nettsvindel i en rekke forskjellige utkledninger er endel av hverdagen også for nordmenn, dessverre. Det man kan gjøre for å unngå å bli lurt for store summer, er å tenke kritisk ved kontakt fra folk man ikke kjenner.

Ikke klikke på linker eller gå inn på nettsider som ikke ser ekte ut, denne siden er ikke ekte! Enda det ser ut til at den er fra NRK.no. Om det hadde vært en side fra NRK.no, ville den sett slik ut. Da står det nrk.no i søkefeltet.

Sørg for å ha gode nok passord, ikke navnet på barn eller kjæledyr, men passord som inneholder store og små bokstaver, siffer og tegn. Ikke vanlige ord. Passordene dine bør heller ikke være de samme på de forskjellige innloggingene, og du bør bytte passord hver andre uke, dessverre. Skriv de gjeldende passordene i en bok ingen vet om.

Bitcoin i utgangspunktet som en kryptovaluta er et gyldig betalingsmiddel, Bitcoin Code er svindel – styr unna.

Vargas

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet er for noen to viktige spørsmål. Sannsynligvis finnes det ikke noe fasitsvar på noen av dem. Men det kan hende det finnes gode råd som hjelper på veien til et mer vellykket liv. om man kjenner sine mål, enten det er i jobbsammenheng eller i forholdet til partneren.

Lest? Ikke plassere sparepengene dine i banken

Gjennom livet endres vi gradvis av omgivelsene vi omgår. Begge steder. Faller du for en mann som har lett for å ta til alkohol, narkotika og andre fristelser man bør være forsiktig med. Bør ikke du som partner bli avhengig, men sjansen er litt større, all den tid dere kanskje ferdes i utfordrende miljøer. Er du med?

Kjærligheten

Det samme i yrkeslivet. Om du satser på en tung utdannelse, lykkes med å bli lege. vil sjansen være større for at du blir gift med en annen person med en master eller en rørlegger. Ikke sant? Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet, kommer an på hvilke målsetninger du setter deg.

Kanskje lykkes du ikke profesjonelt eller i jobben din, bare i kjærligheten. Det er da noe. Kjærligheten er viktig i de fleste forhold, men den er minst like viktig for de som ikke er er i noe forhold. Noen mennesker har evnen til å ta til seg kunnskap og læring langt enklere enn andre.

Andre sliter med å huske sin egen adresse, eller hvor de skulle midt i en rundkjøring, mens andre igjen – kan huske lange krevende tekster. Uten problemer.

Menn trenger kanskje kvinner mer enn kvinner trenger menn? Er du enig? Det er til og med forskning som viser at menn som gifter seg med smarte kvinner – lever lengre. De forblir lykkeligere og unngår samtidig å få Alzheimer. Tenk litt på det.

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet

Hjernetrim

Menneskenes fineste verktøy er hjernen. Den har enorm kapasitet, men vi bruker ikke kun 10 prosent, det er en myte. Og i lys av at vi holder oss hjemme mer enn noen gang grunnet pandemien. Har det nå faktisk blitt populært å trene hjernen til å bli enda bedre, gjennom applikasjoner og trenings manualer.

Hjernetrim er ikke noe nytt fenomen, men at vi ønsker å bli smartere er knyttet til at vi vil være bevisst egne ferdigheter.

Hvordan lykkes profesjonelt og i privatlivet finnes det ingen manualer for. Men det er hevet over enhver tvil at smarte mennesker lever lengre enn de som ikke har brukt tid på utdanning eller aldri lest en bok. Ikke bare grunnet utdanningen, men de smartere har forstått viktigheten av kunnskap generelt.

De smarte lar være å begynne å røyke, kjøre i fylla og gjøre lite smarte valg. Hjernetrim eller å velge å ta kloke valg, kan aldri bli for sent for noen. Det er dermed fortsatt håp så lenge du har puls.

Intelligens er det som setter deg i stand til å ta deg frem i livet uten akademisk utdannelse. Akademisk utdannelse er det som setter deg i stand til å ta deg frem i livet uten intelligens.

Ordtak.no

Den beste utgaven

Hvordan man lykkes i livet handler mye om hvilke snarveier du velger å ta. Det er nemlig ikke sikkert at du det er så smart å velge korteste vei til målet, om det kreves at du gjør jobben skikkelig. Enten du er hjernekirurg eller flyteknikker.

Privat er det litt andre kjøreregler, men er du en tulling som lyver, er utro, bruker all tid på det du selv synes er gøy. Uten evne til å tenke på andre. Vil du raskt bli singel og du vil forbli alene over tid. Ingen er interessert i å bruke tid på en ubrukelig tulling. Derfor bør de sette visse krav til deg selv. For å ikke bli uspiselig.

Du blir den beste utgaven av deg selv, den utbrukte floskelen, men akk så viktig – om du viser respekt for deg selv og andre. Sett deg hårete mål i livet, forsøker å lykkes profesjonelt, i yrkeslivet og i privatlivet. Kanskje går det så der, kanskje går det litt til helvete av og til.

Da er det viktig å ha evnen til å reise seg igjen. Enten man er forsker, aksjemegler eller rørlegger. Vi er alle like mye verdt.

Vargas

Når broer brister og veier skilles

Når broer brister og veier skilles gjør det noe med oss. Enten det er på hjemmebane, blant venner eller i jobbsammenheng. Av ulike årsaker havner mange av oss i et uføre vi gjerne skulle ha vært for uten, enten vi er skyld i elendigheten selv eller er uskyldig.

Når broer brister og veier skilles kan vi kanskje føle oss alene, mer enn noen gang. Fordi det kan skje over natten. Vi kan miste gode venner, kollegaer eller hakket verre – vår livsledsager gjennom mange år. Det er en av årsakene til at vi hører om drap og selvdrap i en og samme aksjon.

Drap og selvdrap

Et grufullt eksempel fra virkeligheten: Han får beskjed om at hun vil skilles, hun er hans store kjærlighet, han dreper henne, kanskje til og med barna, og seg selv. Eller man er et sted i livet der alt oppleves håpløst og man ikke ser noen framtid, man velger selv å dø, men tar barna med seg i døden. Dessverre også fra en norsk virkelighet.

Lest? Kjendiser fronter ny og viktig selvmordskampanje

Ofte er det når venner forsvinner og man sitter igjen med tanker om hva som skjedde, hva kunne du gjort annerledes og er du skyldig i konflikten som er er oppstått. Og et håp om at forholdet og vennskapet kan repareres?

Husk at jo lengre tid som går fra bruddet oppstår, jo vanskeligere er det å vende tilbake – med ett unnskyld.

Menn takler brudd langt dårligere enn kvinner. Oftest er det menn som velger å gå til de mest drastiske tiltakene ved samlivsbrudd. Det er nesten alltid menn som velger å ta sitt eget og til og med partnerens liv. Menn har det også verst etter bruddet. Og menn tåler dårlig å sitte igjen med kjærlighetssorg. Hvorfor er det slik? Er menn det svake(ste) kjønn?

Når broer brister og veier skilles

Når broer brister og veier skilles er det oftes mennene det går ut over, men ikke alltid. Kvinner kan også oppleve det som dramatisk og sårt å miste sin aller beste venn, men så er det en avgjørelse hun har tatt på egen hånd. En venn kan ofres om nødvendig på veien mot toppen. De ble ansatt på samme tid, ble gode kollegaer, men det var kun én sjefsstilling. Den jobben måtte hun ha. Koste hva det koste ville.

House Of Cards

La oss se for oss det øyeblikket president Donald Trump fikk vite at en pandemi utartet seg i Kina. Han måtte vise seg som en sterk og klok leder. USA var truet av en usynlig fiende som kunne ramme nasjonen over natten. Presidenten kunne velge å lytte til ekspertene, legene og rådgiverne sine. Eller han kunne la forretningsmannen i seg ta avgjørelsen, å ta de valgene han trodde var til det beste for nasjonen. Late som om dette gikk over av seg selv.

Ti måneder senere er vi alle mye klokere, men for 306.000 amerikanere ble det en fatal avgjørelse. Donald Trump sviktet som president når nasjonen trengte ham som mest. Fiaskoen presidenten sto for under pandemiens gang – vil stå som et av de dystreste i landets historie.

I skrivende stund, dør flere mennesker i USA – hver dag, enn det gjorde 11. september 2001. Da Osama Bin Laden og Al Qaida rammet tvillingtårnene i New York. Under hele andre verdenskrig døde det 291.557. amerikanere. Smitten fortsetter å ta liv med full tyngde, men vaksinen fra BioNtech og Pfizer er endelig godkjent og på plass.

I Netflix-serien House Of Cards er vi med Frank og Claire Underwoods virke i Det Hvite Hus. Uten sammenligning med virkeligheten forøvrig, brenner det fort på dass for det ambisiøse politikerparet, på lik linje som for Trumps reise som president. Løpet er kjørt. Joe Biden tiltrer embetet offisielt, som Commander-in-chief, 20. januar 2021.

Claire Underwood i Robin Wrights skikkelse Foto Netflix.com

Som de fleste vet som har sett den spennende politiske thrilleren, bruker utspekulerte Claire Underwood sin ektemann for å komme til makten som den første kvinnelige ‘presidenten’. Om det finnes bare snev av sannhet i sammenligningen mellom fiksjon fra Netflix, og Det Ovale Kontor – er det virkelig ikke rart det er krig i verden.

Lest? Hjem til Jul – endelig på Netflix

Claire Underwood er en kynisk leder som president i denne prisbelønte serien, spilt av Robin Wright.

Smertefulle brudd

Når broer brister og veier skilles gjør det noe med oss som kan være vanskelig å takle. Det være seg blant kollegaer, ektefelle eller gode venner. Man vet ikke hvor smertefullt og vanskelig det blir før man står midt i marerittet. Og da kan det være vrient å handle rasjonelt. Man føler seg sviktet, lurt og bedratt. Det er vondt å oppleve – alltid.

Se for deg alle de nær 300.000 nordmenn som i mars 2020 og utover året, ble rammet av pandemien. Ikke så galt som de stakkarene i USA som har mistet livet, men mistet jobben. Det kan ha visse likhetstrekk for mange. Man mister fotfestet, venner, kollegaer, økonomien og evnen til å se framover. Alt blir uttrykt.

Smertefulle brudd og arbeidsløshet kan sammenlignes med når broer brister, og veier skilles. Vi blir i dette avgjørende øyeblikket betydelig mindre verdt som menneske, i egne tanker. Å oppleve å bli sveket av sine aller nærmeste kan gi blødende psykiske sår, som aldri vil gro.

Derfor er det viktig å lære seg å tenke selvstendig. Ikke ta alt som sies for fakta, ikke fra noen. Tenk selv og handle deretter. Ellers kan du oppleve stor sorg og fortvilelse gjennom livet. Vær hard i hodet, hold venner nært, men fiender enda nærmere.

Vokt deg vel for å stole på andre enn deg selv.

Vargas

Har du din mentale radar påslått?

Har du din mentale radar påslått? Nok til å vite at noen forsøker å få kontakt med deg uten å si noe? Er du oppvakt og har antenne opp, nok til å vite hva som skjer rundt deg? Eller lar du deg lure? Det er noen som er bedre enn andre på dette. Og det er mennesker som har sin mentale radar påslått.

Lest? Mennesket – fra villmann til intellektuelt geni?

Sjekkefronten

På sjekkefronten spesielt, er det viktig å være påslått for å kunne være oppmerksom på detaljer, ikke sant? Ansatte vektere som leter etter butikktyver må også være ekstra på vakt når de er på jobb, de av dem som ikke streiker. Politiet og tollere like så. De må se etter nervøse tegn og spor som kan avsløre kjeltringer.

Slik er det for folk flest også. Har du din mentale radar påslått? Vet du om sjefen er fornøyd med innsatsen din, fordi du selv har gjort en god nok jobb. Eller sender hun deg dette blikket og det velkjente nikket som betyr, “bra jobba!” Eller kan dette blikket misforstås?

Å legge an på sjefen, er kanskje noe av det dummeste man kan gjøre.

Har du din mentale radar påslått?

Kvinnens hjerte

Om signalene er fra en person du ønsker å innlede et forhold til, det være seg en kvinne eller mann. Leser du signalene riktig? Betyr kanskje ikke et smil “kom og ta meg”? Eller en berøring at det nå er klar bane for alt? Har du din mentale radar påslått?

Leser du en potensielt ny partners signaler feil kan det bety store konsekvenser. Det smarteste du kan gjøre er å ta det hele med stor ro – spesielt i de aller fleste av de første viktige møtene dere i mellom. Gi deg selv tid til å forstå signalene riktig og på ordentlig. Tar du feil så tør å innrømme det.

Menn kan ha en evne til å misforstå kvinner, noen ganger gjør hun det for å få oppmerksomhet, men dessverre er det ofte menn som tror vennlige, hyggelige kvinner med glimt i øyet; vil noe mer med det. Noen ganger vil de kanskje det også, sannsynligvis gjør de bare et iherdig forsøk på å være hyggelig, hverken noe mer eller mindre. En hver vei til et kvinnes hjerte går via kiosken på hjørnet.

Menn tolker kvinner feil

Å tolke kvinner er kanskje ikke menns sterkeste sider, derfor går mange menn på en stjernesmell, når de faktisk tror de har sjanse til å få noe mer enn bare hyggelige ord og et pent smil. De blir lurt til å tro at det er noe mer mellom linjene. Da hun forsøker å være hyggelig i sitt møte med en fremmed, en kollega eller bekjent, kan noen menn tro hun vil ha sex.

Fortvil ikke, for det er faktisk ganske så vanlig at både menn og kvinner misforstår og feiltolker hverandres signaler.

Derfor bør spesielt kvinner gjøre seg forstått ved å gi riktige signaler til menn, om de i utgangspunktet ikke er interessert i en flørt. I en ny undersøkelse gjort av NTNU i Trondheim, kom det fram at begge kjønn opplevde at deres sosiale signaler ble mistolket av det motsatte kjønn. Men flest menn gjorde nesten aldri mistolkninger av kvinner som faktiske gjorde seksuelle framstøt.

Kaller man en spade for noe annet enn en spade, kan det altså bli trøbbel i kommunikasjonen – noe ingen er tjent med.

Sex

Misforståelser mellom mennesker, menn og kvinner, kvinner og kvinner og menn og menn har garantert ført til store problemer. Det er ikke sikkert hun vil pule om hun flørter med deg med blikket sitt. Det er ikke sikkert han vil pule selv om han gir henne komplimenter.

Hun er vennlig – han tror hun vil pule. Menn kan ha en evne til å misforstå kvinner, noen ganger gjør hun det for å få oppmerksomhet, men dessverre er det ofte menn som tror vennlige, hyggelige kvinner med glimt i øyet, vil noe mer med det.

Noen ganger vil de kanskje det også, sannsynligvis gjør de bare et iherdig forsøk på å være hyggelig, hverken noe mer eller mindre.

Har du din mentale radar påslått? Vil du alltid være på vakt når farer truer, noen ønsker å få kontakt med deg eller omvendt. Kanskje er det nettopp du som skal ta kontakt med en person som kan bety mye for deg – livet ut, om du tar riktig avgjørelse?

Vargas

Slik når du dine hårete mål!

Slik når du dine hårete mål! Det er alltid smart å sette seg egne målsetninger i livet. Enten det er jobbrelatert, sparing, kjæreste, trening, vekt, investeringer eller neste reisemål. Du som har fast inntekt kan planlegge enklere enn de som av ulike grunner ikke har så mye å rutte med. Slik når du dine hårete mål!

Du må vite hva du vil med livet ditt, jo tidligere du planlegger jo større forutsetninger har du for å nå målsetningen.

Det umulig er ikke uoppnåelig, det tar bare litt lengre tid å få gjennomført. God planlegging, nok tid og disiplin på å ikke sprekke – er viktige holdepunkter. Du vil bli millionær før du er 25 år, sier du? Ja, men det er slett ikke umulig om du vet hvordan du skal få inn pengene – helst på lovlig vis.

Vanskelig å bli best

Du går inn for å få de beste karakterene i klassen, men opplever stagnasjon og du er langt unna målsetningen. Hvorfor? Andre ting tar fokuset vekk fra arbeidsoppgavene, du jobber ikke riktig eller nok med fagene, eller du har en lærer som ikke ser jobben du legger ned.

Det er nemlig lettere sagt enn gjort å bli best – uansett hvem du måler deg med og i hvilken kategori du konkurrerer.

Lest? Årets spiller i Premier League!

Derfor bør du slutte å konkurrere der du er dømt til å tape. Sett deg heller egne hårete mål, der du ‘konkurrerer’ mot deg selv, og kun deg. Da vet du at du kan bli den beste utgaven av deg selv, med å nå målet med god strategi og grundig planlegging. Det er viktig at du ikke gaper over for mange mål på engang. Forsøk å begrense det til ett eller to hårete mål.

Å bli født fattig er ikke din egen skyld, men å dø fattig er din skyld

Bill Gates

Å ønske noe sterkt og inderlig, bør være motivasjon god nok. Enten om du vil bli krokodillejeger i Amazonas, jagerpilot i Forsvaret eller fotballproff i England. Drømmer er til for å jobbe mot målet. Den som gir seg har tapt. Følg magefølelsen og aldri gi opp. Slik når du dine hårete mål!

Slik når du dine hårete mål!

Marit Bjørgen

Tror du Marit Bjørgen hadde blitt så fantastisk på ski, om hun la seg ned på sofaen og håpet på det beste? Selvsagt ikke. Marit Bjørgen har vært heldig med sine foreldre, hun har de riktige genene for å bli fysiske sterk. Lav og kompakt, rett og slett bygd for fart. Samt at hun fra barnsben av jobbet med kroppen sin på gården i Rognes. Og i tillegg lagt ned titusenvis av treningstimer med gode folk rundt seg – gjorde til slutt Marit Bjørgen til den mestvinnende skiløper gjennom tidene. Heia Marit!

Du behøver ikke å forsøke å kopiere Marit Bjørgen, det er umulig. Men du kan lær mye av hvordan trønder-jenta har jobbet strategisk mot sine mål. Hun hadde jo opp- og nedturer gjennom karrieren, men flest oppturer som vi vet. Det har kostet blod, svette og tårer for vår store Olympier. Men det skal du vite, ingenting kommer av seg selv. For noen. Du må jobbe knallhardt, hver eneste dag for å nå dine hårete mål.

Slik når du dine hårete mål! Ved opprettholde en viss standard på alt du foretar deg i jobben som må gjøres mot målet.

Forfatter

Tusenvis av nordmenn går rundt med en forfatterspire i magen. Det skrives side opp og side ned, den store drømmen er å gi ut en fantastisk roman som blir hyllet fra alle verdenshjørner. bare en ørlite promille av alle skrivere blir antatt og får verkene sine publisert og utgitt. Maja Lunde, eksempelvis. Det er som du skjønner fryktelig krevende å bli forfatter. En god forfatter, enda litt vanskeligere.

Slik når du dine hårete mål! Ved å jobbe iherdig i en og samme retning, helt til du ser resultater av innsatsen du legger ned.

Manus på manus blir levert til forlagene, faktisk flere tusen hvert eneste år. Slitene redaktører blar og blar, leser og leser, men må refusere de aller fleste. Faktisk blir ikke dårlige manus engang vurdert, de blir forkastet etter et par sider. Derfor må du rett og slett ha dette lille ekstra, der forlagene ser etter – fortellerstemmen som fenger. For å bli antatt.

Til og med de aller største forfatterne i det 21. århundre har gjennom tiden fått avslag på grått papir. Refusert og avvist, gang på gang, før et forlag, Bloomsbury, endelig tok sjansen og gav ut J.K. Rowlings eventyr om “Harry Potter og de vises stein.” Dette forlaget, har gjennom den historien vokst til å bli et av de største i verden. Muligens ved en tilfeldighet fikk verden oppleve bøkene, senere filmene om Harry Potter. Gudskjelov.

Kompani Lauritzen

Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid! Den tidligere topp-syklisten Dag Otto Lauritzen har skrevet en bok om viljestyrke. Det er en bok du så absolutt bør lese om du vil vite om det det umulige faktisk er mulig.

Du har sett han på TV en rekke ganger, med blant annet “”På Hjul med Dag Otto” og i en rekke “Tour de France” sendinger gjennom mange somre. senere som distre Oberst i Kompani Lauritzen. I boken forteller 64-åringen om opp- og nedturer i sin karriere og i livet forøvrig. Hva du kan gjøre for å rette kursen i ditt liv om du havner utenfor komfortsonen, og er på vei ut av rytmen som gjør at du har det ok.

Som Oberst i Kompani Lauritzen er det nettopp det som er befalets viktigste oppgave. Å få deltagerne til å ha tro på egne ferdigheter. Tro kan som kjent flytte fjell. Med gode lagspillere når det butter i mot, når melkesyre og fortvilelse tar overhånd, blir du oppmuntret og jaget av kompisene dine. Som kan være nok til at du lykkes med dine hårete mål.

I den populære reality-serien er det kjendiser som blir satt på harde fysiske og psykiske tester, de ikke selv engang, tror de skal klare. Men så skjer det noe underveis, man har mer krefter enn man tror, man ønsker å hjelpe laget til suksess som får deltagerne til å ta ut sitt ytterste.

Det sitter veldig ofte i hodet. Alle de sperrene som setter begrensninger for hvordan du lever livet ditt. Slik når du dine hårete mål! Du må ville det nok, ikke la mentale sperre stoppe deg, men du må jobbe målrettet mot drømmen. Du kan klare alt du setter seg som mål.

Lykke til!

Vargas

Det aldrende og døende angrer på i livet …

Det aldrende og døende angrer på i livet … Aldrende og døende mennesker har levd lange liv, men ikke nødvendigvis fått utrettet alt de ønsket. Den australske sykepleieren, Bronnie Ware brukte tiden i samtale med døende, som hadde bare uker igjen av livet. For å sette fokus på hva de angret på å ha gjort, eller angret på å ikke ha gjort gjennom livet.

Svarene Bronnie Ware fikk, var svært forskjellig, men et likhetstrekk var overraskende. Nesten samtlige av de spurte ønsket å ha brukt mer tid med egen familie. Det er noe å tenke over, du som har et langt liv foran deg – sjansen er stor for at også du kan komme til å tenke likt.

Du vil kanskje angre på å ikke se nok til mor, far, søsken, bestemor, onkler, tanter og farfar. Det aldrende og døende angrer på i livet …

Lest? Ung til sinns så lenge som mulig

Menn angret på at de jobbet for mye, at de ikke brukte mer tid på familien. Kvinner angret også på arbeidsmengden, at de ikke tok vare på de nærmeste vennene og at de ikke tok grep i sitt eget liv langt tidligere.

Angret på å ikke få flere venner

Mange av de spurte døende, mente de hadde levd sine liv slik andre ville det skulle leves, ikke først og fremst slik man selv ville leve livet. Er ikke det trist? Å leve livet sitt gjennom andres ve og vell?

De fleste angret på at man ikke fikk flere gode venner gjennom livet, gode venner man kunne dele alderdommen med. Og mange angret også at de ikke tok vare på de vennene man allerede hadde fått i ung alder.

Når livet går mot slutten etter å ha opplevd masse gjennom mange år, er det lett å sette fokus på minnene, men også det man så gjerne skulle ha gjort annerledes. På dødsleiet, når man ser tilbake på hva livet har gitt av gode og dårlige erfaringer, er det kanskje lett å se for seg mennesker man har møtt på livets landevei.

Det aldrende og døende angrer på i livet ...

Det aldrende og døende angrer på i livet …

Mennesker man er glade for å ha blitt kjent med, mennesker man skulle ha vært foruten å ha møtt, og mennesker som har endret livet, nettopp pga det første møtet, den gangen for lenge siden.

Unge tror ofte de er udødelige, tror livet varer evig, men så skjer det plutselig noe. En person de kjenner godt, kanskje i nær familie dør, brått og plutselig. Da får også de unge et annet perspektiv på livet. Man er ikke udødelig allikevel.

Lest? Svindlere jakter dine verdier i sommer …

Bronnie Ware la også merke til et fellestrekk hos mange døende, som hun mener er verdt å nevne.

Drømmer som forble drømmer. Det var anger å spore hos mange som skulle ha fått mer ut av livet, som skulle heller ha fulgt drømmene sine i stedet for å fortsette å drømme. For flere av Bronnies pasienter gikk tiden for fort mot slutten, de rakk rett og slett ikke å leve, slik de så gjerne skulle.

God helse

Tanken på å ha god helse, var også et tema hos de som snart skulle dø. Derfor er det viktig å vite hva aldrende og døende angrer på i livet, rett før det er over …

En tanke vi bør legge på minne og sette pris på, uansett alder. De som gikk gjennom livet og glemte å leve, glemte å sette pris på sin gode helse, de glemte helt å strekke seg etter drømmene. De tenkte ikke på hvor viktig det var å ha god helse og hvilken frihet det innebærer, før det var for sent.

Working with dying people and developing close relationships with them during their last weeks resulted in raw, honest conversations about life and death, including what the patients wished they had done differently.

Bronnie Ware

Alle skal jo dø engang, men å ha best mulig helse, så lenge som mulig er det kanskje ikke så lett å ha på minne.

Unnlot å si sannheten for ofte

Så til det siste tema mange snakket om som det viktigste de skulle ha ville gjort annerledes. Å ta kampen, diskusjonen og krangelen, alt for mange lot være å si sannheten for å unngå ubehaget med en debatt. Særlig undertrykte kvinner, lot for ofte være å si sannheten. Enten det var privat eller i jobb-sammenheng.

Å tie ihjel sine meninger gagner ingen, man må tørre å kalle en spade for en spade og stå for sine meninger i alle perioder av livet, og i så tidlig alder som mulig.

Bare på den måten kan man være et lykkelig menneske som står for egne ord og handlinger.

Moralen må være – lev livet, hver av disse dager som kommer og går som er ditt liv. I dag og i morgen er det du som kan påvirke livet. Lev det!

Kilde: TheTelegraph.co.uk

Vargas

Naboen din er trist og ulykkelig

Naboen din er trist og ulykkelig. Men det er jo ikke ditt problem, vel? Hva kan du gjøre med det liksom? Du kan se det på stilen. På den lute holdningen, på det matte blikket og måten hun drar hardt i snoren som har en liten hund i enden. Utålmodig. Du har forsøkt å hilse, men du får bare dette blikket og et grynt tilbake. Hvorfor skal du gidde å bry deg?

Dessverre er det en gjengs følelse over det ganske land i disse tider. Man kan bli lei av å holde avstand når man egentlig trenger en skulder å gråte på. Ei hand å holde i eller en armkrok å krype inn i. Ensomheten er en pandemi alene. Naboen din er trist og ulykkelig. Og det kan du fort bli også, om du ikke er utfordringen bevisst.

Lest? Jakten på adrenalin kan drepe deg

Hva kjennetegner mennesker som er i ferd med å bli deprimert eller allerede sliter med vanskelige tanker? Det er et spørsmål som er betimelig å stille i disse dager. Vi vet at konsekvensene av en langvarig nedstengning av samfunnet, som vi har opplevd i Norge denne våren. Kan føre til økt selvmord i befolkningen. Både hos kvinner og menn, unge som gamle. Men inntil vi kommer så langt, kan vi hjelpe hverandre og se etter faresignaler.

Trist og ulykkelig nabo

Det er nok en grunn til at naboen din ser både trist og ulykkelig ut. Kanskje er det en bevisst holdning for å vise sitt sanne jeg, til deg. I håp om at du skal være en venn i nøden? Men da burde vel vedkommende ha hilst på en ordentlig måte? Eller er dette gryntet det beste hun får til, fordi hun er så langt nede at hun ikke kan bedre? Ikke orker.

En endret hverdag, der du går fra å være i full jobb, sosial med venner, trener og er ofte ute blant folk. Går ofte på kino, kafé og på pub. Public house. Til å bli beordret bak egen dør på ubestemt tid. Blakk, permittert, ensom og forlatt. Med nyheter om sykdom og død som lusker stadig nærmere. Selvsagt er det en belastning for de fleste av oss. Men det skal bli bedre, det skal bli bra. Alt skal bli bra igjen. Er vi lovet.

Naboen din er trist og ulykkelig

Nyt solen, nyt varmen, gå en tur i parken og forsøk å tenke positive tanker. Kjenn etter lykka i sjelen din, for den er faktisk der inne et sted. Bak alt slagget. Bak alle negativ frykt og tristhet. Bak ensomheten og lengselen etter andre mennesker. Gi det en sjanse. Livet er til for å leves – ikke engste seg over. Ta grep i eget liv. Nå. Du har ikke tid til å være trist.

At naboen din er trist og ulykkelig, skal jo ikke gå ut over deg. Eller er du egentlig enda mer ulykkelig enn naboen? Sånn egentlig, om du kjenner ordentlig etter? Eller er det du som faktisk er den triste og deprimerte naboen? Du har begynt å falle litt sammen, har du ikke?

Her er noen tanker om de triste og hvorfor de velger å leve slike liv,:

  • De deprimerte tenker de verste tankene
  • De deprimerte ser ikke “skogen for bare trær” alt er håpløst – ingenting hjelper
  • De triste og ulykkelige forsøker å kontrollere verden, inkludert været – det er umulig
  • I det øyeblikket noe ukontrollert skjer i livet, raser verden sammen
  • Unødig frykt og uønskede tanker kommer i veien for positivitet og glede
  • Du sammenligner livet dit med andres, med f.eks Kylie Jenner
  • Du bør lære deg å sette pris på deg selv, ditt utseende og dine handlinger
  • Du bør lære deg tanken om at du er mer enn bra nok
  • Du er sikker på at alle lurer deg, for du har ikke stolt på noen siden … 1972?

Unødig bekymring

Alle mennesker med en viss sunn fornuft, vet at det er lite klokt å bekymre seg unødig. Være redd for ting man ikke få gjort noe med. Være trist og ulykkelig for tanker man ikke behøver å tenke på. Har du tenkt på det noen gang? Hvorfor bekymre seg for om man dør av viruset, når man kanskje ikke engang blir smittet av det? Da er det mange timer unødig bekymring som forringer livskvaliteten. Enig?

Bør du ikke heller rydde plass til tanker du kan gjøre noe med? Gjøre det du kan for at tankene dine ikke styrer livet ditt. Er det ikke på tide å bli sjef i eget liv, ikke la deg smitte av den deprimerte, triste og leie naboen – som går der og sparker i grusen. Livredd for at verden skal falle i hodet på henne. Helt uten grunn.

Sammenligner du deg med mennesker du ser opp til, dine helter eller superstjerner med veldig mye penger. Er du faktisk dømt til å tape. Fordi du er jo deg selv, du kan umulig være noen andre. Du er deg med alle de skavankene du ble født med. Men som allikevel får deg til å tro at du ikke er bra nok? Du er jo helt perfekt, innse det, for pokker.

Du bør begynne å lære deg å være fornøyd med deg selv, din kropp og ditt sinn.

Spør den deprimerte naboen, neste gang du møter henne, om det er noe du kan hjelpe henne med. Da skal du se fisen får en annen lyd. Og det hjelper deg å bli fornøyd med egne holdninger, du gjør en god gjerning.

Mange sier det er det som er ekte lykke. Å gjøre andre lykkelige.

Er dette egentlig en fortelling om deg, eller er det en historie om naboen din? Ser du deg selv, eller naboen der inne i speilet?

Vargas

Voksen utenpå og barnslig på innsiden?

Voksen utenpå og barnslig på innsiden? Du ser det ganske raskt. Menn som blir som barn igjen. Særlig når det kommer til bilbane, togbane, leker av alle slag, som tar voksen menn tilbake til barndommen. Det er kanskje bare en klisjé, men mange menn er som Peter Pan. De nekter å bli ordentlig voksen – slik som Jon Almås, eksempelvis.

Barnslig til det pinlige. Intelligent, smart og til og med intellektuell i store doser. Men også så barnslig at det går over til å bli problematisk. Fordi det krever litt av en arbeidstaker å stilles til ansvar for de arbeidsoppgaver man er satt til å gjøre. Om man ikke har sitt eget TV-program, da – slik Almås har i TVNorge med “Praktisk Info.”

Naughty?

Alle mennesker ønsker å ta seg best ut. Leve som nok en klisjé tilsier. Være den beste utgaven av seg selv, med jevne mellomrom. De fleste ønsker egentlig å være skikkelig naughty, når muligheten byr seg. Være på grensen til pervers når kåtskapen herjer, har jo særlig menn, men kanskje også kvinner mest lyst til om de kunne. Og fikk lov. Uten konsekvenser.

Lyst på alt det som er forbudt. Dette vet vi fra evolusjonens begynnelse. Mennesker tiltrekkes av det forbudte.

Lest? Lurer du på hvorfor kvinner lever lengre enn menn?

At det som frister oss, det som er forbudt og ikke mulig å gjennomføre. Det er det vi helst vil ha. Derfor knuller gjerne kvinner gifte menn, derfor går noen menn bak ryggen på kona og ligger med bestevenninnen hennes. Ikke fordi hun nødvendigvis er så mye vakrere, men det er “ulovlig” – spennende og fristende.

Er du ikke barnslig nok?

Kvinner kan åpenbart være voksen utenpå og barnslig på innsiden, like mye som menn. Men vi mistenker at menn ikke bryr seg om å skjule det i like stor grad som kvinner. Det å være barnslig behøver ikke være et negativt begrep. Tvert i mot. Det kan være både lystbetont og viktig. Særlig for barn.

Voksen utenpå og barnslig på innsiden?

Tenk å være så heldig å ha en pappa som er så barnslig at han finner på gøyale ting hele tiden. Tenk å ha foreldre som er så barnslige at de blir to ekstra lekekamerater hele tiden. Selvsagt er det verdifullt for barnet. Særlig i de tilfellene foreldrene er gode omsorgspersoner parallelt med det å være en lekekompis.

Tenk å ha Peter Pan som far? Det ville jo ha vært fantastisk.

Å være barnslig er som sagt viktig for de fleste. Det tar brodden av hva livet faktisk handler om og hvordan vi lever.

Planer for livet

Hva livet ditt handler om for deg er det jo du som avgjør og bestemmer. Det er sikkert svært ulikt hvordan naboen, vennene dine eller foreldrene dine lever sine liv, ikke sant? Hver enkelt har sin agenda, sine mål og sine planer for livet. Noen velger å gå for drømmene sine, jobbe strategisk mot hårete mål. Bli hjernekirurg eller krokodillejneger i Amazonas.

Andre tør knapt gå over gulvet. Holder seg til trygge og kjente rammer. Reiser på hytta i helgene og jobber på fabrikk hele livet. Og er fornøyd med det.

Vi er jo som klisjeen forteller oss. Jævlig heldig som lever og vokser opp i en fredfull del av verden. Norge har sikkert sine feil og mangler, men de fleste av oss lever gode liv. Vi har nok mat, nok penger til å overleve fra måned til måned. Vi kan tillate oss en tur til Syden et par ganger i året og kjenne etter at det går bra.

Vi rekker å kjenne på lykken i livet. Vi behøver ikke ha det for travelt slik at livet bare går forbi oss. Men kjenne etter hva det er som er viktigst. Som jo er svært individuelt for hver og en av oss. Har vi ikke tid til å tenke etter, er det vanskelig å vite også. Hva som er viktigst i livet vårt.

Dropp dårlige venner

Kanskje er det nettopp det å tørre å være litt barnslig som er viktig, av og til?

En klok mann sa en gang: “Om du har venner som gir deg dårlige dager, dårlig samvittighet og negativ energi er det en venn du bør slutte å være venn med.” Kanskje er det veldig naturlig å unngå mennesker som ikke gir deg noe positivt tilbake?

Ok, men er det så lett å kutte ut en venn du har hatt i mange år, kanskje for alltid?

Da bør du nok engang velge. Vennen, eller et bedre liv sammen med mennesker som gir deg det du føler du har behov for. Du er gammel nok til å stå for dine meninger og egne handlinger – ergo så faser du ut vedkommende, sakte, men sikkert ut av livet.

Man kan senke tempoet i livet, men være like effektiv, smart og jobbe like mye som før, man gjør det bare mer effektivt.

The ‘Peter Pan Syndrome’ affects people who do not want or feel unable to grow up, people with the body of an adult but the mind of a child. The syndrome is not currently considered a psychopathology. However, an increasingly larger number of adults are presenting emotionally immature behaviors in Western society.

ScienceDaily.com

Peter-Pan syndromet

Du visste det kanskje ikke, men det er faktisk noe som heter Peter-Pan syndromet. Litt som Michael Jackson. Han ville aller helst bare være barn, omgås barn og leke hele dagen. Derfor lagde han også i sin tid sin helt egen fornøyelsespark, “Neverland” til alle som ønsket å være sammen med ham å leke.

Dessverre er det mange som mener superstjernen ønsket å være sammen med barn av helt andre grunner. Det velger vi å ikke kommentere videre her og nå. Søk i arkivet om du vil vite mer. Vi har skrevet en rekke artikler om tema.

Voksen utenpå og barnslig på innsiden? Kanskje på tide å endre den holdningen?

Skal du ha et godt og harmonisk liv, bør du tørre å kjenne etter hvordan du egentlig har det. Skulle du ønske du kunne være litt mer barnslig, gjerne utad og til tross for å være en voksen – bør du selvsagt leve ut drømmen din. Det har du fortjent.

Peter Pan er en alv, en fantasifigur vil mange si. Skapt av forfatteren J. M. Barrie i 1904, senere gjort kjent for barn over hele verden gjennom amerikanske Disney.

Like fullt en helt for mange norske barn, og rollemodell for voksne menn og kanskje noen kvinner?

Vær litt mer som Peter Pan du også. Det vil senke stressnivået i livet ditt. Våg å være litt mer barnslig på utsiden.

Ditt liv er ingen klisjé. Lev det på ordentlig på egne premisser.

Vargas

Gambling på nett: psykologiske forskjeller

Gambling på nett: psykologiske forskjeller mellom kjønn. Er det store forskjeller mellom kvinner og menn når det kommer til gambling? En sosial konstruksjon er noe som eksisterer, og som alltid har eksistert. Den får oss til å dømme mennesker basert på en spesifikk karakter, tittel eller til og med kjønn. 

Selv om kjønnskonstruksjonen i samfunnet vårt sakte, men sikkert, har begynt å endre seg, kan man gjøre seg flere interessante observasjoner likevel.

Det finnes felt hvor kvinner ikke engang har blitt ansett som en likeverdig del, som for eksempel ved gambling. Før i tiden tenkte man at gambling ikke var noe for kvinner, men nå til dags viser tall fra Storbritannia at 56,2 % av menn og 43,8 % av kvinner har gamblet minst en gang i løpet av livet. 

Denne undersøkelsen ble gjort i 2016, hvor 1 000 respondenter deltok. Deltakerne ble valgt ut tilfeldig fra forskjellige regioner i Storbritannia, for å få et så nøyaktig og representativt utvalg av befolkningen som mulig. 

Vi skal se nærmere på 7 faktorer, som vil vise forskjellene, eller likhetene, mellom kvinnelige og mannlige gamblere. 

Foretrukne spill 

73 % av mennene som deltok i undersøkelsen foretrakk oddsspill når de spilte på nett. På andreplass kom nettpoker med 29,18 %, og på sisteplass bingo – noe 28,65 % av menn spiller på nett. 

Gambling på nett: psykologiske forskjeller

Når det gjelder kvinner er bingo soleklart på førsteplass – over 60 % av kvinner foretrakk denne typen spill. Andreplassen gikk til oddsspill, noe som betyr at også kvinner er opptatt av konkurranse. Sisteplassen gikk til spilleautomater, som 34 % av kvinner spiller på nettet. Nesten 30 % av menn spiller poker på nett, men kun 20 % av kvinnene. 

Hvorfor spiller de? 

Da spørsmålet “hvorfor spiller du?” ble spurt var svarene stort sett de samme. Flesteparten av spillerne er der for en av tre grunner, som er enten penger, underholdning eller drømmen om å vinne. 

Hvis vi går på tallene, så svarte 54,9 % av kvinnene og 56,6 % av mennene at de spilte for å tjene penger. 51,8 % av kvinnene og 54,4 % av mennene sa at de spilte for å vinne i lengden. 22,5 % av kvinner og 19,4 % av menn sa at de spilte fordi de kjedet seg.

Så det betyr ikke så mye om du har to X-kromosomer, eller et par med XY – begge kjønn gambler av stort sett samme årsaker. Men likevel har kvinner en helt egen psykologi når det kommer til gambling, og den skiller seg veldig ut fra den mannfolkene har. 

Hva om? 

Det finnes alltid en liten mulighet for å vinne mye penger, eller i hvert fall en god del penger. Samtidig er det også en mulighet for å tape masse penger, med mindre man velger spillsider som tilbyr bonus uten innskudd. I dette tilfellet ble respondentene spurt om hva de ville gjøre hvis de vant £500 (rundt 6 000 norske kroner) 

Svarene viste at kvinnene var mer forsiktige enn mannfolkene. 72,3 % av kvinnene ville tatt ut pengene umiddelbart, mens kun 61% av mannfolkene ville gjort det samme. Kun 9 % av kvinnene ville brukt pengene til å forsøke å vinne enda mer penger, mot 13 % av mennene. 

“Jeg har aldri spilt”-leken 

Dersom du i leken “Jeg har aldri spilt” kan svare “på badet”, “toalettet”, “foran TV-en”, “i bilen” eller “på familiesammenkomster”, så vil du vinne. Dette er de vanligste stedene folk har gamblet. Resultatet for begge kjønn er omtrent helt like. 34 % har gamblet foran TV-en, 15 % på do, 11 % sammen med familie – inkludert både bryllup og begravelser – og 8 % i bilen mens de kjørte! 

En gambler er en gambler, uansett hvor de er – de trenger bare en enhet og internett. 

Er du utro?

Med større lojalitet til spillsidene de vanligvis bruker, viste det seg at kvinner var litt mer lojale enn mannfolkene. Resultatene viste at flere kvinner var lojale til kun en spillside (over 35 %), mens kvinner som byttet mellom to sider kom på andreplass (31 %). Tallene var byttet om for menn; 33 % av mannfolkene spilte på to sider, mens kun 29 % spilte på bare én side. 

Alt handler om penger 

Til slutt var det interessant å se hvor mye mannlige og kvinnelige gamblere brukte på nettet daglig. Undersøkelsen viste at det ikke var noen særlig stor forskjell her per uke. 51,8 % av kvinner bruker mellom £1 og £10 i uka, mot 35,9% av mennene. Likevel var det langt flere menn enn kvinner som var villige til å satse store engangsbeløp. 

Noen interessante forskjeller, og likheter, ble altså identifisert i undersøkelsen. En ting begge kjønnene har til felles er i alle fall dette: begge er gamblere! 

Vargas

Pin It on Pinterest