Kategoriarkiv: Reise

Norge i desember – nei takk!

På tide å komme seg vekk fra gamle landet, til sol og varme, lange strandlinjer og nydelige utsikt. Å oppholde seg i Norge vinterstid, er ikke en bare en prøvelse for de eldre. På tide å pakke og dra.

Thailand next!

Noen kommer plutselig på hva som skjedde i Asia, julen 2004, om man nevner Thailand i samme setning som julen.

Tsunamien som tok så mange liv, brått, uventet og nådeløs. Man kan ikke frykte nye tsunamier og unngå å reise når paradiset ligger der og venter. Det ville være uklokt og ikke reise, enda man skal vokte seg vell for å bli hovmodig.

Heldigvis skjer slike katastrofer svært sjeldent og det ligger i bakhodet, hva som skjedde den gang. Det uvirkelige marerittet.

Thailand, det virkelige paradiset? Foto: The Telegraph

Fortsett å lese Norge i desember – nei takk!

QATAR Airways – gjør verden mindre

Når du endelig skal ut på drømmereisen, bør selvsagt også flyturen være av aller beste kvalitet. Enhver reise – starter jo i det øyeblikket du går ut av døren, og varer til du er hjemme igjen. QATAR Airways gjør reisen kortere, fordi du som reisende er deres gjest, med kompromissløst gjestfrihet.

Hva er det QATAR Airways har, som ikke andre flyselskap kan tilby, tenker du sikkert. Sett bort i fra de aller mest moderne flyene i verden, ikke mer enn fem år i snitt, der både giganten Airbus A380 og Dreamliner Boeing 787 inngår, er det selvsagt flere grunner. For det er selvsagt den overtrufne kvaliteten på servicen om bord, som gjør QATAR Airways til et av de aller beste flyselskapene i verden.

Lest? Turfolket!

Uansett reisemål, er det ofte til de aller mest eksklusive destinasjonene man finner flyene til QATAR Airways. Blant annet til eksotiske Dubai eller kanskje Doha?

Fortsett å lese QATAR Airways – gjør verden mindre

Lite penger i sommerferien?

Penger er neppe viktigere enn når du har ferie, og sommerferien er viktigst av alle ferier for mange. Planlegger du litt på forhånd, betaler reisen din med riktig bank-eller kredittkort – kan du betale oppholdet lenge etter du har kommet hjem.

På den måten får du frigjort kapital som kan brukes når du er på reise. Trenger du ekstra penger når det brenner som verst? Les videre, vi vet vi kan hjelpe deg.

Lest? Sommerferie-budsjett – har du kontroll? 

Bankene anbefaler deg å ta med ett VISA-kort, samt ett ekstra-kort, om uhellet skulle være ute, at du blir fra stjålet eller mister det første. Bankene anbefaler også at du tar ut kontanter på destinasjon, og betaler med kort på stedet, om mulig.

Bruk uansett kortet ditt med omhu. Ved en betaling skal du holde kortet, ingen andre.

Da skal verken servitør eller den ansatte i resepsjonen på hoteller der du bor, ta med seg ditt kort på bakrommet for å gjøre transaksjonen, den skal forgå slik at du ser hva som skjer.

047

Amy Jutras via Compfight 

Fortsett å lese Lite penger i sommerferien?

Sommerens begivenheter står i kø!

Om du er ung eller gammel, eller kanskje sånn akkurat midt i mellom, sommeren står for døren, og planlegger du riktig, kan du rekke over alle de viktigste begivenhetene.

Din sommer er nær, gjør det beste ut av den, men sørg for å hold deg selv i live. Husk at det er økt risiko ved å være ute i det fri gjennom en lang sommer. Du kan faktisk dø av det.

Les gjerne: Mat på P

Du kan drikke deg full, falle i vannet og drukne, du kan bli påkjørt av terrorister og du kan risikere å ta en overdose av nye, livsfarlige stoffer av narkotika, som du ikke kjenner. Poenget er: Sommeren 2017, kan bli din siste om du ikke er på vakt og tenker over konsekvensene for dine handlinger. Gjør du det, kan nettopp denne sommeren bli din aller beste.

Den sommeren da alt falt på plass, da du møtte den rette, da du opplevde tidenes festival-sommer, du fikk nye venner og kom inn på den skolen du hadde ønsket. Og sola gav deg vidunderlige og minnerike øyeblikk, sent og tidlig – sommeren igjennom.

Summer Memories

Christian Kortum via Compfight

Fortsett å lese Sommerens begivenheter står i kø!

Rike nordmenn bruker penger som fulle sjømenn i sommer

Lav boliglånsrente gir de fleste nordmenn god økonomisk handlefrihet. Sommerferien går ikke nødvendigvis til de dyreste destinasjonene, vi besøker fortsatt aller helst Sverige, Danmark og Spania.

Svak norsk krone gjør at vi velger våre reiser med omhu. Stadig flere nordmenn reiser heller innenlands enn utenlands, for å få mer for sine norske ferie- og skattepenger som nå er oss i hende. I følge Hovedorganisasjonen Virke, vil nordmenn svi av like mye som i julemåneden – i juli og august. 50 milliarder på hver sommermåned.

Hører du om nordmenn som har dårlig råd, er det en sannhet med visse modifikasjoner. Arbeidsledigheten er på mindre enn 3% og de aller fleste arbeidsføre i Norge har svært god råd, sommeren 2016. Ikke alle, men de fleste. 

IMG_1781 Foto: Vargas12.com

Fortsett å lese Rike nordmenn bruker penger som fulle sjømenn i sommer

Redd for å fly? Fortsatt svært lite farlig!

Dessverre skjer det dramatiske flyulykker med jevne mellomrom, men det skjer fortsatt svært få alvorlige ulykker i luften eller med passasjerfly rundt om i verden.

Det at fly blir skutt ned eller av andre årsaker havarerer av ren å skjær ondskap, endrer denne statistikken noe. Du skal måtte fly titusenvis av timer uansett, for å bli rammet ombord i en flymaskin. Ca hver dag i 7000 år e.l. Heldigvis.

En Airbus A320 fra EgyptAir med 66 mennesker ombord, fra 12 forskjellige nasjoner skal ha havarert i Middelhavet nylig. Uvisst av hvilken grunn foreløpig. En av verdens smarteste, er overbevist om at dette kan være en villet handling, eller terror, som det også kan kalles. Mulig han har rett, for en gangs skyld.

  •  Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris klokka 23.09 onsdag kveld og forsvant fra radaren ca. 2.39 natt til torsdag.
  •  Flyet er av typen Airbus A320-232, og tilhører Egypt Air.
  •  Maskinen brukes til passasjertrafikk både på kort- og mellomdistanse-flygninger.
  • De første meldingene gikk ut på at det var 69 personer om bord inkludert en besetning på 10, men det totale tallet ble senere nedjustert til 66 personer.
  • Vraket av flyet ble funnet utenfor den greske øya Karpathos.

SU-GBT Egypt Air  Pieter van Marion via Compfight

Fortsett å lese Redd for å fly? Fortsatt svært lite farlig!

Ferie? Men jobber allikevel? Tabbe!

Din velfortjente sommerferie bør gå til å gjøre andre ting enn å jobbe. Ikke bare for deg selv og din egen helse, men også for de du omgås. Mange nordmenn har hektisk arbeidsuker gjennom hele året, da bør ferien brukes til å koble av.

Noen bedrifter har resultatorientert produksjon, som tvinger ledere og ansatte til å jobbe – til tross for ferietid og utenlandsreiser, midt i fellesferien. I all hovedsak for å berge viktige avtaler og holde omsetningen i gang. Mulig det er viktig og riktig, men da bør man få på plass en avtale slik at man kan avspasere disse timene, ved en senere anledning.

Du har sett det før, og vil se det mang en gang i framtiden også. Foreldre med småbarn til stede, som ikke klarer å legge vekk PC, smarttelefon eller nettbrett. Både når det er ferietid og ellers. Trist for de små, dumt gjort av de voksne.

Ferie skal være den tiden på året, de få ukene du har til rådighet-  til å kunne gjøre helt andre ting enn de resterende 47 ukene.

Push Hard

Domenico via Compfight

Det skal ikke så mye til, før man finner roen og hvilepulsen i ferien, om man velger å gjøre fem viktige, men enkle grep. Grep som sender deg i feriemodus og som gir deg og dine nærmeste de aller beste forutsetningene for en vellykket sommerferie, uansett destinasjon.

  • Slå av PC og mobil
  • La barna få bestemme aktiviteter
  • Drikk begrenset med alkohol
  • Planlegg ferien så detaljert som mulig
  • Snakk med hverandre, lytt og vær tilstede for barna

Har du ikke barn, er singel eller skal feriere bare sammen med venner, så har du allikevel godt av å sette jobben til side, og heller gjøre ting som hører sommeren til. Har du en arbeidsgiver som vil ha deg på banen gjennom dine ferieuker, husk å få rikelig betalt.

Ingen kan hjelpe deg å få feriedagene tilbake om du selv velger å jobbe, når du egentlig burde hatt fri. Å møte veggen, bli utbrent har verken du eller din arbeidsgiver nytte av. Kjenn på kroppens signaler. Ingen jobb er viktigere enn din helse.

Still krav til arbeidsgiveren, fortell hva du ønsker å gjøre og forklar hvorfor du vil stenge av både PC og mobil. Det er lettere enn du tror.

God Sommer!

 

Vargas

Turen går til Kiel med Color Magic

Etter at Brasil ikke kom seg videre i VM og Tyskland slo Argentina i finalen, er skuffelsen så stor at vi velger å ta en tur til nettopp Tyskland for å sjekke forholdene. Letteste vei fra Østlandet er selvsagt sjøveien. Vi valgte Color Magic, verdens største Cruiseskip med bildekk. 

Et to-dagers cruise til Kiel er ikke rare reisen, men ombord i et slikt skip som er større enn de fleste andre cruiseskip i Norden, kan turen bli en opplevelse selv for både liten og stor. En reise vi allerede nå kan anbefale, ikke koster det stort heller. Det kommer helt an på hvor du velger å sove i de to nettene overfarten varer.

Her er det lugarer for enhver smak, både suiter på 35 kvadratmeter, og innvendig lugarer med køyeseng på nedre dekk.

Color Magic

En sommerferie skal være hyggelig for alle, også de yngste som er med på reisen. På Color Magic er det eget badeland, 11 restauranter og en fantastisk utsikt uansett hvor du befinner deg på det 224 meter langes skipet med 15 dekk.

Color Magic har også en egen handlegate som er 160 meter lang. Her er det butikker for enhver kresen shopoholic, men også puber, restauranter og spisesteder for den med kresen gane. TaxFree-butikken ombord har det aller meste du kan komme på å finne; i et stort skip i Colorlines-flåte.

Med 1016 forskjellige lugarer fordelt på seks forskjellige dekk, akter, midtskips og forut i skipet; er det lett å gå seg vil, men med en av Colorlines dyktige ansatte å spørre, er det alltid et godt svar og et smil å få uansett på døgnet.

Color Magic er et skip du ønsker å komme tilbake til så snart som mulig, fordi skipet gir deg opplevelse av luksus over alt. Enten det er i den digre spisesalen helt akter i skipet, eller det er i den luftige baren på femtende dekk, med panoramautsikt.

Vil du gjøre det godt igjen med svigermor, eller om du har venner du vil imponere, ta de med på en reise de sent vil glemme. Kiel er neppe verdens beste reisemål- strengt tatt er det ikke nødvendig å gå i land. Til det har Color Magic for mye å tilby til at det er verdt å gå glipp av.

Ikke bruk mer penger enn du kan tåle å tape i Casinoet, ikke spis på deg tarmslyng i restauranten eller drikk deg for full i baren eller på puben, men nyt en vakker sjøreise sammen med de som betyr mest.

Color Magic er som skapt for den perfekte seilasen, en kort reise i livet, men som kan sette spor og gi deg et minne du vil huske lenge.

God Tur!

Foto: Colorline.no

Vargas

Sexy og klar for sommerferien?

Nå drar det seg kraftig mot en for mange; lang og etterlengtet sommerferie. Er du klar og godt nok forberedt? Er kontoen fylt opp, bikinien og boksershortsen pakket i bag og koffert, solkrem kjøpt inn og sommerkroppen ferdig trimmet?

Vel om flere av disse punktene ikke oppfylt, så blir det garantert sommerferie på deg i år også. Du kan dessuten få en perfekt sommer om du verken har “ræva full”  av penger, ikke har six pack på maven eller perfekt rumpe eller lår.

Hvem du skal tilbringe sommerferien sammen med og hvor dere skal er av langt større betydning. Skal du langt, er det selvsagt ok med litt ekstra penger. Ved å planlegge sommerferien så detaljert som mulig, jo større sjanse har du og ditt reisefølge for å få en vellykket reise.

Om det er den eneste rette, med storfamilien og svigermor på slep, på guttetur, jentetur eller flere par som reiser jorda rundt i din nye seilbåt. Sommerferien er endelig her, det er nå du bør benytte de lange sommerdagene, de svale sommerkveldene til å gjøre det du liker aller best.

Bestill f.eks reisen med et kredittkort, så får du den beste reiseforsikringen i billetten når du betaler.

– Ikke glem det viktigste som f.eks pass, penger, favoritt-leketøyet, gode sko og solbriller. De vanligste tingene du bruker hver eneste dag er ofte de du glemmer når du skal ut på tur. Skriv opp alt du vet du skal ha med, og kryss ut eller strek over etterhvert som du pakker ned i kofferten. På den måten får du ihvertfall med det du har husket å skrive opp.

Fortsett å lese Sexy og klar for sommerferien?

Sexy i bikini til sommeren?

Den norske sommeren er like rundt hjørnet. Gutter og jenter, kvinner og menn i alle aldre har et lite håp om at den kan bli like bra som i fjor. Været snakker vi mye om, men lite får vi gjort. Blir det norsk, dansk, svensk eller kanskje spansk sommer i år også?

Norsk sommer er best

Uansett hvor du skal tilbringe dine late dager, noen sommerdager får du. Da er det selvsagt viktig å være riktig kledd både til strandlivet, shoppingen og bylivet på kvelden. For de single er kanskje det å ta seg best ut på stranda, ved sjøen eller ved bassenget det viktigste?

De fleste menn liker nok å se sin kjære i det hun kler best, uansett hvor det måtte være. Også på stranda.

Med mer nedbør enn sol gjennom store deler av sommerferien i Norge, er det viktig å benytte de få soldagene man får. Ved å være godt forberedt, ved å ha baggen allerede pakket med alt man trenger til de første deilige late dagene, får man mest ut av tiden.

Norske jordbær, grønt gress, fuglekvitter og bølgeskvulp. Det er ikke så mye som kan sammenligne seg med den norske sommeren når den viser seg fra sin beste, varme og solrike side. Det er lov til å glede seg nå.

Fortsett å lese Sexy i bikini til sommeren?

Bestille Sommerferie-billetter allerede nå!

Nesten uansett hvilke planer du og familien har, så skal dere reise litt når sommeren endelig er her. Du tror kanskje du har god tid til å bestille billetter til fergen til Danmark, til flyturen om dere skal til varmere strøk, eller booke hotell til en av de flottere storbyene i Europa?

Om du er smart, bestiller du billetter og reise allerede i dag, på den måten får du de beste prisene og kan dermed planlegge sommerferien i god tid. De beste hotellene fylles først og jo flere fly som blir fylt opp jo dyrere blir de få billettene som er tilbake.

Vet du allerede nå når du skal ha sommerferie er det bare å bestille, bestiller du mer enn halvparten av reisen med et kredittkort; husk at du der får en gunstig reiseforsikring. Med et kredittkort kan du ha god oversikt over økonomien, men husk å betale hele summen inn igjen før de normalt 45 dagene har gått. Slik unngår dyre renter.

– Dagene går fortere og fortere jo høyere sola kommer på himmelen, ihvertfall får de fleste travlere dager jo varmere det blir, det er enda en god grunn til å forberede seg godt for dagene som kommer hvor du og de som er aller viktigst for deg, endelig skal ha late, deilig og varme dager sammen.

Fortsett å lese Bestille Sommerferie-billetter allerede nå!

Svakere krone gir deg dyrere utenlandsreise

Oljeprisen går rett til himmels og den norske krona taper seg i verdi for hver time som går. Det gir deg en betydelig dyrere sydentur eller annen type utenlandsferie. 

Siden starten av august i fjor har kronen falt fra 7,2 til 7,9 mot euro – altså omkring 10 prosent.

Eksperter som følger børsmarkedet nøye mener at dette er en forbigående effekt fordi sommer gir store svingninger i markedet fordi det opereres med langt lavere tall enn ellers i året.

Hvis den norske krona holder seg lav, er det duket for en rentenedgang ved neste justering hos Norges Bank nettopp for å unngå enda en mer svekket norsk krone.
Fortsett å lese Svakere krone gir deg dyrere utenlandsreise