Bruno Lage er i trøbbel med Wolves

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves etter kun 5 kamper. Er det i en liga man skal passe på å ikke få en dårlig start, er det i Premier League. Managere har fått sparken etter færre kamper tidligere i England. Portugiseren, Bruno Lage tok over jobben etter den mest populære manageren i Wolves, noen gang. Nuno Espirito Santo.

Estimated reading time: 5 minutes

Nuno til Bruno

Og Nuno Santo var en vandrende suksess i 3 av 4 sesonger og tok klubben opp fra Championship, til semifinale i FA-cupen, og kvartfinale i Europa League. Og har så langt vært en suksess i Tottenham – som er hans nye arbeidsgiver. Nuno Espirito Santo var elsket av fansen, men taklet dårlig massive skadeproblemer, kombinert med pandemi og tomme tribuner gjennom en lang sesong. Det var nok for eierne, Fosun International, som har store ambisjoner for klubben.

Lest denne? Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg

Årsaken til at Bruno Lage, en annen portugiser, som snakker godt med alle de portugisiske spillerne, ble ansatt. Var at han skulle spille mer angrepsvillig fotball enn forgjengeren. Skape flere sjanser og gjøre flere mål. Etter fem kamper har Wolves skapt nær hundre sjanser, men klart å gjøre kun 2 mål, hvorav det ene var et selvmål.

Nå kampplanen ser ut som følgende: “La oss gi ballen til lynraske Adama Traore, og se hva som skjer.” Vil det neppe være nok til å vinne særlig mange kamper heller. Mot Brentford nylig, skapte Wolves sjanser fra start, men klarte gjennom 90 minutter å ikke få ett skudd på mål. Og tapte kampen på hjemmebane med 0-2. Det er et krise-resultat. Og Bruno Lage er i trøbbel med Wolves – allerede fra start.

Forsvarsspillere

Bruno Lage stilte med samme mannskap etter den ene seieren de har, som kom mot Watford, borte. Da med en forsvarsrekke med kapteinen, Conor Coady, som var midtbanespiller da han ble kjøpt fra Liverpool i 2015. Ved sin side har han Roman Saiss, som har spilt midtbane i store deler av sin karriere i de fem årene han har vært Wolves-spiller. Den siste i den bakre treeren, unge Max Kilman, som ble hentet til klubben som Futsal-spiller. Altså innendørsfotball.

Wolves spiller altså med omskolerte forsvarsspilere i en av verdens tøffeste ligaer. Det kan bli skjebnesvangert.

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves
Bruno Lage Foto: The Guardian

I sommerens overgangsvindu var det planer i Wolves-leiren om å hente flere spillere, men det skjedde aldri.

Da skulle endelig en solid forsvarsspiller hentes inn, og det gjorde det, for så vidt. Yerson Mosquera (20) ble hentet inn fra den colombianske ligaen. Men dette er en spiller for framtiden, ikke som kan redde Bruno Lage nå. Wolves hentet også Hwang Hee-chan, på lån fra RB Leipzig.

På benken sitter Willy Boly, som har vært en klippe i forsvaret, men som har en tendens til å bli skadet ofte. Bruno Lage er i trøbbel med Wolves, om han ikke får omgjort sjanser til scoringer.

Lest denne? Gode og dårlige nyheter om du liker Premier League

Krise

I den meget svake kampen mot Brentford, var det til slutt 8 angrepsspillere på banen. Uten å få ballen på mål, en eneste gang. Det er et paradoks, all den tid det var årsaken til at Bruno Lage kom til klubben. Angrepsvillig fotball skulle serves og det skulle komme mål. Mye mål. Argumentet er ikke helt bak mål. Fordi Bruno Lage tok Benfica til seriegull, hvor laget gjorde 103 mål i 2018-19-sesongen.

når Wolves-spillerne ikke har dagen, ser det tragisk ut på banen. Erfarne spillere som Ruben Neves og Joao Moutinho var skygger av seg selv mot Brentford. Dødballene til Moutinho var håpløse, han har kun Cristiano Ronaldo foran seg på listen over antall landskamper for Portugal. Moutinho er 36 år og så lang erfaring at han vet at corneren ikke skal stoppe ved første forsvarer – hver gang. Neves traff verken med pasning eller skudd.

Når venstre vingback, Fernardo Marçal, maktet å legge seg på Brentford-spissen Ivan Toney, og lage en klønete straffe, må det bli tap. Ingen Wolves-spillere fikk godkjent av fansen etter tapet, hvor Brentford var nærmere 3-0 enn Wolves var utligning. En kamp som vil gå over i historien som en av de verste i moderne tid for den tradisjonsrike klubben.

Spissene

Spissen Raúl Jimenez, den populære meksikaneren er tilbake etter en fryktelig hodeskade. Men har så langt vært en skygge av seg selv, uten evne til å skape sjanser for andre eller seg selv, står uten mål. En spiller som kunne gjøre mål på bestilling, før hodeskaden satte ham ute av spill i mange måneder.

Bruno Lage er i trøbbel med Wolves fordi manageren ikke klarer å sette sammen et lag som omsetter sjanser til mål. Det er helt avgjørende i den moderne fotballen, å score mer mål enn motstanderen for å vinne kampen. Vi unders også på hvorfor en så god spiller som Leander Dendonker, midtbanespilleren, ikke får spilletid.

£35 millioners-mannen, det største spisstalentet fra Portugal på mange år, Fabio Silva har ikke fått mange minutter under Lages regime. Det mener vi er en gedigen tabbe, all den tid den unge spissen har vist at han har det som trengs i seg. Og når man er desperat for mål, bør jo manageren se hvilke krefter han har tilgjengelig, så langt gjør ikke Bruno Lage det.

Bruno Lage kan fort bli erstattet om ikke endringene kommer raskt. Fosun vil ikke nøle med å erstatte manageren med en ny. Fosun er nok like kyniske som Chelsea-eieren, Roman Abramovich i så måte. En klubb-eier som har “brukt” 17 managere siden juni 2003. Og når målsetning er progresjon og bedre resultater enn forrige sesong, har Lage en jobb å gjøre – om han får muligheten.

Neste kamp er Southampton borte, søndag 26. september. Et Southampton som holdt Manchester City til uavgjort på Etihad Stadium. Velkommen til Premier League, Bruno Lage.

Vargas

Nuno tilbake til Premier League

Nuno tilbake til Premier League og en ny og større utfordring enn da han tok over Wolves. Den sympatiske portugiseren tar over Tottenham Hotspur. Wolves’ mest suksessrike manager i moderne har takket ja til tilbudet og bli ny manager for Spurs og signert for tre år til 2024.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Ulv i fåreklær

Kilder nær Nuno, den gang han var sjef på Molineux har fortalt om situasjoner der manageren har hudflettet både spillere og journalister. Om en ærgjerrig og hardtarbeidende sjef som krever mye av alle rundt seg. Stiller du dumme spørsmål får du dumme svar.

Lest? Manchester United sikrer seg stjernespiller

Journalisten Tim Spiers i The Athletic har fortalt i sin podcast om en fyr som kan gå fra å være hyggelig og imøtekommende til å bli lyn forbanna på sekunder.

Vi kunne ikke la være å tenke på Rosenborgs gamle helt, Nils Arne Eggen, da vi hørte fortellingene. Orkdalingen som selv hevdet at aldri var sint mer enn ett sekund av gangen. Og at det finnes likhetstrekk som gagner laget sportslig, all den tid Nuno vet å få det som han vil.

Nuno Espirito Santo vil få det beste ut av sine spillere i Tottenham, om han ikke faller i fellen å ha for liten stall – som var den direkte årsaken til bruddet med Wolves. Og han vil aldri tolerere stjernenykker fra sine spillere.

Er det en ulv i fåreklær som tar over en av de største klubben i England, er det grunn til å spørre seg.

Populær manager

At det er en mann med et voldsomt temperament er det i ingen tvil om.

Nuno Espirito Santo ble forgudet av Wolves-supporterne, helt til siste dag som manager, og det er med tungt hjerte mange av oss ser Nuno gå til en annen klubb i Premier League. Mange vil nok spørre seg om han ble sparket for tidlig i Wolves – enda resultatene uteble i siste sesong.

Nuno har vært en svært populær manager for Wolves grunnet den sportslige suksessen.

Nuno tilbake til Premier League
Nuno Espirito Santo henger over senga – fortsatt Foto: Vargas12.com

Nuno gav penger av egen lomme til innbyggere i Wolverhampton by, under pandemien. Han tok klubben som har vært en bakgårdsklubb i mange tiår, med et par unntak, og gjorde den til den storklubben den engang var på femtitallet. Selvsagt blir en manager med sportslig suksess, populær, men det var noe mer med Nuno.

Nuno tilbake til Premier League – så fortjent, så fortjent.

Han hyllet fansen, flørtet med fansen, sa de tingene hardt prøvede fanst trengte og høre. Nuno sa: “Dreaming is for free.” For Wolves og Nuno ble det med drømmene. Nå er det Tottenham og deres fans som får være med Nuno på reise. Det skjærer i hjertet.

Vi benytter igjen muligheten til å si takk, Nuno, for at du fikk Wolves opp av gjørma og opp blant stjernene.

Perfeksjonist

I følge kilder i England, skal det være Tottenhams nye managing director of football, Fabio Paratici, som er en stor tilhenger av Santo, og nøkkelen til denne avtalen. Daniel Levy, Tottenhams styreformann og sterke mann – er nådeløs i alle økonomiske forhandlinger. Om Harry Kane skal selges, blir det ikke billig for en eventuell kjøper.

Daniel Levy er på alle Tottenhams kamper også lørdag 28. desember 2018. Kampen spilles på Wembley grunnet byggingen av den nye stadion. Tottenham møter Wolves, Spurs tar ledelsen 1-0, men taper til slutt 1-3 etter en fantastisk kamp av Nuno Espirito Santos menn. Levy noterte nok managerens navn, allerede da.

Nuno tilbake til Premier League og kan gjøre mirakler med Tottenham – tror vi.

Hva får Tottenham i sin nye manager? De får en perfeksjonist som har med seg et helt arsenal med ekspertise i sin stab. En stab som består av håndplukkede fagfolk som kan mye om kosthold, ernæring, fysisk trening, restitusjon og hvile, samt litt til. En av grunnene til at Nuno ikke ble manager i Everton eller Crystal Palace, skal være de totale lønnskravene fra en hel armé med assistenter.

I Wolves talte denne gruppen med assistenter 8 personer med Nunos egen nære gruppe med ‘trenere’.

I Wolves’ siste sesong fikk Nuno en rekke skader på sentrale spillere som gjorde den gamle storklubben svært sårbar. Som resulterte i flere ‘dumme’ tap og en 13. plass på tabellen – som ikke var bra nok for de ambisiøse eierne, Fosun.

Suksess til fiasko

Fansen på Tottenham Hotspur Stadium har ikke vært like glad for denne nyheten og ryktene om at Nuno var på vei, og nå klar som ny manager for klubben deres. Det sirkulerer en hashtag på Twitter som heter: “SayNoToNuno“. Om dette kan bli et problem om resultatene uteblir for 47-åringen – vil tiden vise.

Da Wolves signerte Nuno var det få som hadde hørt om ham. Nå har han bevist at han kan gjøre gull av gråstein, med riktige spillere på plass. Og det får Nuno Espirito Santo i Tottenham. Til tross for at Harry Kane kan bli solgt. Vi tror flere av Nunos favorittspillere kan bli forsøkt hentet fra gamleklubben, deriblant Pedro Neto når vingen er klar etter skade.

Nuno tilbake til Premier League som manager for Tottenham Hotspur.

Suksess ble til fiasko da sesongene ble for lange og harde med kvalik til Europa League, med 25 spillere i troppen. Ingen fans på tribunen rammet Wolves og Nuno hardt, og da skadene kom, begynte ulvene å tape kamper. Det ble starten på slutten for Nuno i Wolves.

Wolves rykket opp fra Championship, tok 7. plass i to sesonger på rad i Premier League. Spilte semifinale i FA-cupen og kvartfinale i Europa League på Nunos vakt. Tottenham får en fantastisk person og en glimrende manager i Nuno.

Første hjemmekamp for Bruno Lage og Wolves? Tottenham Hotspur og Nuno, selvsagt.

Vi tar med til slutt at Patrick Vieira (den gamle arsenal-spilleren, du vet) er ny manager for Crystal Palace.

Rafa Benitez som tok Liverpool til Champions League-suksess er ny manager i Everton.

Vargas

Wolves fra Nuno til Bruno?

Wolves fra Nuno til Bruno? Det burde ikke komme som noen stor overraskelse, men det kom som et slag i magen på fansen. Wolverhampton Wanderers, også kjent som Wolves i Premier League har sparket sin manager. Nuno Espirito Santo. Kanskje den mest populære fotball-personligheten som noen gang har hatt ansvaret for den tradisjonsrike klubben, i West Midlands – en halvtime unna Birmingham. Nuno var svært populær og gjorde sportslig suksess, men det var ikke nok for de rike eierne – Fosun.

I don’t consider myself a good manager because I believe perfection doesn’t exist

Nuno Espirito Santo

Nuno Espirito Santo

Nuno snakker med journalister og media, bare fordi han gjennom sitt ansvar som manager må. Nuno er født på øya Sao Tomé, en liten portugisisk perle som ligger i Guineabukten. Her liker 47-åringen å gå barfot i sanden, sitte foran bålet og filosofere over de store spørsmålene i livet, ifølge ham selv.

Via intervjuer har han fortalt om hva som er viktig for ham og da kommer familien alltid først. Det er én av flere grunner at det siste året har vært vanskelig for Nuno. Savnet av sine nærmeste har vært tungt å bære. Fordi Nedstengning og reiseforbud har gjort at han ikke har fått vært nære sine kjære. Slik det har vært for mange det siste året.

Lest denne? To av tre lag til Champions League

Nå kommer Nuno til å først og fremst, være sammen med familien etter fire år – fire sesonger, som manager for Wolves. Eventyret begynte i 2017. Nuno og en helt ny hær med assistenter, leger, fysioterapeuter, trenere og ernæringsfysiologer kom inn. Ingenting skulle være uprøvd. Rike Fosun skulle gjøre Wolves til et av de beste lagene i Europa. Da var ikke Championship noe sted å være. Nuno gjorde suksess og rykket opp med 99 poeng på første forsøk.

Messias

Fansen hadde fått sin Messias, Nuno Espirito Santo kunne ha gått gjennom Wolverhamptons gater uten å betale for én eneste øl. Fansen hadde fått en ny manager å synge om, siden ble det laget flere sanger om den nye spennende manageren med skjegget. Nuno ble ikke bare populær, han ble faktisk elsket av svært mange fans for sin væremåte, sin sindighet og ikke minst, Wolves hadde begynt å spille fantastisk god fotball. Og det skulle fortsette også i Premier League. Nuno sa: “Dreaming is for free” og dermed var sangen et faktum. “Nuno Had a Dream‘.

Wolves fra Nuno til Bruno?

Wolves fra Nuno til Bruno?
Wolves fra Nuno til Bruno?
Nuno Espirito Santo Foto: Wolves.com
Wolves fra Nuno til Bruno?
Wolves fra Nuno til Bruno?
Bildet av Nuno skal få henge, lenge Foto: Vargas12.com

Så populær ble Nuno at han henger på veggen over sengen til forfatteren av denne bloggen. Det skal ikke bli lett å ta ned bildet heller. Fordi Nuno Espirito Santo er og blir en levende legende for klubben i mitt hjerte. Nuno gjorde fantastiske ting for Wolves, men Fosun har hårete mål og de trodde åpenbart at 7. plass i Premier League var så langt Nuno kunne ta klubben i old gold & black. Manchester City fikk juling, Liverpool og Manchester United like så. Wolves imponerte mange under Nunos ledelse.

Andre sesong og opprykk til Premier League, burde vært litt av utfordring. Men Nuno fortsatte suksessen. Det ble 7.plass og Europa Lage-kvalifisering og semifinale i FA-cupen. Fantastiske spillere som Portugals legende, Joao Moutinho kom til Molineux. Den nye unge stjernen, og da Ruben Neves, også han sentral for Portugal, ble signert – skjønte mange at Fosun hadde store planer med sitt lag. Wolves var ikke lenger en sovende kjempe. Også Portugals nummer 1, målvakten Rui Patricio valgte Wolves med Nuno som sjef.

Europa League

Wolves fra Nuno til Bruno? Ingen jobb er mer utrygg enn å være managere i Premier League. Nuno fikk fire sesonger som manager for Wolverhampton Wanderers.

Den tredje sesongen ble den lengste i historien for et lag i Premier League. Wolves spilte til slutt 59 kamper grunnet en lang kvalifisering til Europa League. Wolves hadde spilt 6 kamper og reise mange tusen kilometer allerede da Premier League ble sparket i gang. Sesongen startet altså i juli og ble avsluttet i mai. Slitasjen på den miste spillergruppa i Premier League begynte å merkes. Nuno tok likevel Wolves til en kvartfinale mot Sevilla i Europa League og en ny fantastisk 7. plass i Premier League.

Inneværende sesong, den fjerde og siste for Nuno, begynte ikke bra for Wolves.

Pandemiens påvirkning fra forrige sesong lå som en tåke over både klubb, ledelse og spillere. Etter en lang sesong med nedstengning og spill uten tilskuere, ble det lite fri og ingen ferie på spillerne. Man måtte sparke i gang den nye sesongen, fortsatt uten fans på tribunene, for å få kabelen til å gå opp. For Nuno, som var mer populær enn noen gang, var savnet av tilskuere på tribunen – et voldsomt tap. Vi skal ikke påstå at det var grunnen til stadig svakere resultater, men en påvirkning på spillerne må det ha vært. For alle lag – vil vi tro.

Bruno Lage

Uten treningskamper, uten hvile og restitusjon etter tidenes lengste sesong. Var det med blandede følelser og et sterkt savn etter sine nærmeste, en mutt og stadig mer irritert Nuno som møtte pressen etter en lang rekke med tap. “Det er som vi er i fengsel alle sammen, fotball blir meningsløst, men vi må bare jobbe videre og forsøke å få til det vi trener på, hver dag“, sa Nuno. Mandag 17. mai 2021, bare timer før kampen og tapet for Everton – ble Nuno kalt inn på kontoret til direktør Jeff Shi i Fosun, på Molineux. Nuno fikk sparken.

Den siste kampen for sesongen, mot Manchester United og Ole Gunnar Solskjær søndag 23. mai, blir den siste for Nuno. 4500 tilskuere får komme inn på tribunene og de vil garantert hylle sin helt og sin avtroppende manager. Nuno Had a Dream‘ … Men drømmen slutter altså her. Wolves fra Nuno til Bruno?

I følge bookmakerne er det altså Bruno Lage (45) som vant ligaen med Benfica i sesongen 2018/2019 som er favoritt til å ta over på Molineux. Jorge Mendes, den kjente agenten som har både Nuno, José Mourinho og Christiano Ronaldo i sin stall – er også Bruno Lages agent. Portugiseren Mendes samarbeider med Fosun og har skaffet flere av lagets portugisiske spillere. Bruno Lage hadde en seiersprosent med Benfica på 76, som er svært høyt. Bruno Lage forlot Benfica i juni 2020.

Det er all grunn til å tro at en nye manager er på plass på Molineux i god tid før Premier League-sesongen starter 9. august.

Takk for alle minnene, Nuno!

Vargas

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben?

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben? Premier League er et nådeløst sted å være. Særlig om du er manager for et av de 20 lagene i verdens mest krevende liga. Wolverhampton Wanderers har trykket Nuno Espirito Santo til sitt bryst siden han signerte i juli 2017.

4 år senere kommer de første store utfordringene for den til nå, meget populære portugiseren. Kan det være over etter 6 seire på 19 kamper, inneværende sesong? Kanskje.

Tap mot WBA

Det første Nuno Espirito Santo fikk beskjed om da han kom til West Midlands for å ta over den tradisjonsrike klubben i det velkjente “Black Country” var følgende: “Uansett resultater du måtte klare å oppnå – du vinne mot West Brom, som Wolves-sjef. Det er ingen andre kamper som er viktigere.”

For 9 år siden var Mick McCarthy manager for Wolves. Han og spillerne hans tapte 1-5 mot West Brom, og manageren fikk sparken. Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben?

Lest? Januar-handelen og pandemien avgjør Premier League

Lørdag 16. januar 2021 tapte Wolves på ny mot samme lag, i lokaloppgjøret som gjør denne kampen helt spesiell. I det såkalte “The Black Country derby. Wolves var i utgangspunktet favoritter. Men maktet å få to strekker mot seg og tapte til slutt 2-3. Det er åpenbart ikke godt nok. Særlig når Nuno vet hva det betyr for fansen og han selv uttaler før kamp at dette er en “must win match.”

var det én kamp i løpet av sesongen Nuno slett ikke burde ha tapt, var det denne. Og så lenge dette var det ‘beste’ Wolves maktet i sesongen viktigste kamp – er det lett å forstå at klubben er inne i sin verste krise, under Fosuns eierskap og Nunos lederskap.

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben?
Nuno Espirito Santo Foto: Wolverhampton Wanderers

Forsvaret lekker

Vi ser utfordringene Nuno nå står ovenfor som truende for hans framtid i klubben. Om han er ferdig nå? Kanskje. Vi tror hans suksess de tre foregående årene med kvartfinale i Europa Cupen, 7. plass i Premier League to år på rad og til semifinale i FA-Cupen som nok til at han får bli. Men ikke lenge om dette ikke snur.

Eierne i Fosun International, et konsortium, som ser på investeringen med Wolverhampton Wanderers – ønsker sportslig suksess. Helst så raskt som mulig. Det Nuno har lykkes med er opprykk fra Championship på første forsøk. Så fortløpende suksess i serie og Europa og FA-Cup. Klart det har vært vellykket. fansen har vært mer enn fornøyd og hyllet Nuno – som blant de beste managerens i klubbens 144-årige historie.

Det hjelper dog så lite når forsvaret lekker som en sil, Raúl Jiménez er langtidsskadet og svært få av de andre offensive spillerne har mål-genet i seg. Skjønt det er noen få. Det er ungguttene Fábio Silva (18) og Pedro Neto (20). Hva hjelper det å ha noen unge sultne stjerner på laget, når tre sjanser blir til tre mål i mot? Av et lag som ligger på nedrykksplass og ikke vunnet på aldri så lenge?

Ok. WBA fikk to billige straffer og scoret på en heading som burde ha vært avblåst for en albue på Ruben Neves. Men dårlig dømming og et VAR som aldri har fungert, er endel av den moderne fotballen. Vi må dessverre regne med bingo framfor sunn fornuft, all den tid FA har bestemt seg for å beholde videodømming. Noe som selvsagt er mer ødeleggende for fotballen enn noe annet.

Utfordringene står i kø

I Nunos forsvar skal det sies at at Wolves har endel skader på sentrale spillere. Rául er nevnt. Borte er også venstre banken, Jonny Otto som er savnet. Framover er Daniel Podence skadet, men kanskje snart tilbake.

Fansen vil bli borte fra tribunene i langt tid grunnet smittespredningen i England, som er verre enn noen gang. Nuno har ikke sett familien sin siden i sommer, noe som åpenbart er krevende. Men det fansen reagerer mest på er omleggingen av spillestil.

Wolves har sluppet inn mål i 12 kamper på rad, de ni siste i serien har de også ligget under først, uten å komme tilbake å vinne i mer enn to av disse. Det lukter krise. Dette har skjedd etter at Nuno la om til fire spillere i forsvaret framfor tre.

En tidligere suksessformel har vært 3-5-2 eller 3-4-3 der Wolves har vunnet langt flere kamper enn å ha tapt.

Ved spørsmål om hvorfor denne omleggingen har vært nødvendig? “Flere mål”, har Nuno svart. Uten at det stemmer med virkeligheten.

I tapet mot West Brom, valgte manageren å plukke av sin kaptein, Conor Coady, som har spilt dårlig i lang tid. Den spilleren som har vært oftest på banen under Nunos ledelse i flere sesonger, men har i realiteten sviktet sin manager. En merkelig, men riktig avgjørelse å plukke kaptein av banen. En avgjørelse som burde vært tatt for veldig lenge siden.

Nye regler gjør at Premier League-klubbene ikke får lov til å hente utenlandske spillere under 18 år. Dermed havner de bak de europeiske storklubbene i køen om de største talentene.

TV2.no

Nuno ferdig?

Conor Coady, alene må ikke få skylden for alle innslupne mål for Wolves. Målvakten Rui Patricio har ikke vært særlig god. Faktisk heller svak i mange oppgjør. Romain Saiss, midtbanespilleren som i likhet med Coady er omplassert midtbanespiller. Kanskje burde Willy Boly tatt Coadys plass og spilt i midten av forsvaret, i en treer?

For Wolves under Nuno spille med tre spillere bak i forsvaret, som det eneste alternativet. Det viste tapet mot West Brom og mange av de foregående tapene.

Nélson Semedo ble hentet fra Barcelona, uten at forsvaret har blitt bedre, heller tvert i mot. Rayan Ait Nouri, den franske unge høyre banken er god framover, men alt for svak defensivt. På midtbanen har verken Ruben Neves, Joao Moutinho, eller Leander Dendoncker imponert nevneverdig. Sistnevnte har vært ute med skade i noe tid.

Adama Traore løper og løper, men mister ballen, serverer den ofte til motspillere eller blir taklet. Spanjolen mister ballen for ofte og har ikke fotballferdigheten som er nødvendig på dette nivået, dessverre. Han kunne ha blitt veldig god om han forsto fotballen og hvor han bør løpe, men det blir neppe for Wolves. Adama er raskest i verden på banen, men løper seg i trøbbel. Noen ganger går det bra, men alt for sjeldent.

Patrick Cutrone har vært på lån i Fioritina uten å imponere.

Spissen har det bare ikke i seg og er ikke Premier League-nivå. Neppe Championship heller. Morgan Gibbs-White er også kalt tilbake fra lån i Swansea uten å ville løfte Wolves ut av problemer.

Wolves sliter – Nuno ferdig i klubben? Målsetningen var å gjøre det bedre enn forrige sesong, som betyr inne blant de 6 beste, men nå ligger Wolves på 14. plass. Uten seier på de 6 siste kampene.

Managere i Premier League har fått sparken for mindre.

Brexit-trøbbel

Brexit er med på å lage trøbbel for alle lag i Premier League, fordi Brexit gjør det svært vrient å hente spillere fra Europeiske ligaer. Dermed vil det være mer krevende å hente forsterkninger nå i januar-vinduet enn tidligere. Dette er åpenbart likt for alle, men Wolves var klare å kjøpe minst én spiss nå. Med toppscoreren Rául ute, vil det være viktigst å ikke rykke ned for Wolves og Nuno.

Om ikke Nuno får orden på forsvaret vil det bli en voldsom kamp om å holde plassen i Premier League. Laget vinner ikke, men slipper inn alt for mange mål, alt for enkelt. West Brom hadde tre sjanser, ingen cornere og skapte ellers svært lite, men vant kampen uten særlig problemer med 3-2. I en kamp Wolves “måtte vinne”, ifølge Nuno.

Spørsmålet de fleste Wolves-fans spør seg nå, er om Nuno er rett mann for framtiden. Vi er ikke helt sikker på om han er det. Med så mange svake resultater uten å ta nevneverdige grep, har vel Nuno bevist at han ikke vet hva han skal gjøre. Da er tiden hans over på Molineux snart. Dessverre.

Vargas

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål, verken i førsteomgang og nå i det siste, ei heller i andre. Det har vært et økende problem for den tidligere storklubben. Med Raúl Jimenez ute med hodeskade på ubestemt tid, ser det mørkt ut for ulvene. Siden sommeren 2017 har manager, Nuno Espirito Santo hatt en formidabel suksess.

Wolves rykket opp fra Championship på første forsøk med pene 99 poeng. Første sesong i Premier League med Fosun, de kinesiske eierne, kom Nuno og hans menn på 7. plass i Premier League. Den samme flotte plasseringen, sesongen etter – med kvartfinale i Europa League, slått ut av Sevilla. Der sesongen ble rekordlang grunnet nedstengningen. Wolves avsluttet etter at hele 59 kamper var spilt.

Diogo Jota

Denne sesongen derimot, har det gått noe tråere for den hardtarbeidende og populære portugiseren. Den fjerde sesongen hvor Nuno styrer laget på ærverdige Molineux. Diogo Jota ble solgt til Liverpool, Matt Doherty til Tottenham. Vingbacken gjorde 25 mål under Nuno, Jota gjorde 33 mål på samme tid. Klart det merkes når den type spillere forsvinner.

Savnet av Jota er formidabelt. Wolves vil få £45m. etter et viss antall kamper, som er en halv milliard kroner. Men det var utvilsomt en megatabbe å la den unge portugiseren gå. Jota har vært Liverpools beste spiller så langt og ville utvilsomt ha gitt Wolves muligheter framover.

Disse to spillerne er erstattet med henholdsvis Pedro Neto, som er lik Jota, men er nok litt uferdig og er langt fra like målfarlig. Doherty var en sikker spiller under Nuno, men ble overraskende solgt for kun £16m. Erstatteren, Nélson Semedo, kjøpt for svimlende £27 + 10m. fra Barcelona har vært svære varierende. Portugiseren er svak i forsvar og scorer ikke mål. Et merkelig kjøp.

Fikk du med deg denne? Hvor går veien videre for fotballandslaget?

Fabio Silva

Fabio Silva (18) er den eneste rene spissen Wolves har tilgjengelig etter at Raúl ble skadet. Unggutten er klubbens dyreste spiller, ble kjøpt i sommer fra Porto for £35m. Et talent av de sjeldne som vil få sine muligheter, all den tid Wolves ikke henter ny spiss i januar-vinduet. Men en spiss man ikke kan forlange all verden av nå, grunnet hans manglende erfaring og unge alder.

Wolves må få kritikk for ikke å kjøpe bedre spillere så lenge målsetningen er å bli blant de aller beste. Ok, det har gått bra lenge, men nå scorer ikke Wolves nok mål og har begynt å tape kamper hjemme for antatt svakere motstandere. Da vil kritikken komme raskt og mange har begynt å tvile på Nuno.

Fabio Silva er spilleren som kan ta over spissplassen for Jiménez på sikt, men ikke ennå. Spørsmålet mange stiller seg, hvem skal gjøre målene for Wolves nå? I sin første kamp fra start, var Silva to centimeter fra å score med en heading mot Villa. I stedet fikk bortelaget straffe på overtid og stjal alle tre poengene. Surt.

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål

Ruben Neves

Champions Leagues yngste kaptein, Ruben Neves, var bare 18 år og noen dager som spiller for Porto. Et enormt fotballtalent som har hatt en dalende formkurve i lang tid. I skrivende stund er ikke Ruben engang på laget, men har startet på benken i begge tapene mot Liverpool 0-4, og Aston Villa 0-1. Hvordan skal Neves komme i form? Ved å spille fotball. Mye fotball.

Årsaken til formsvikten kan være flere ting. Ruben er 23 år, har fått to småbarn og har kone hjemme. Positivt det, vel?

En stadig endrende spillestil fra 3-5-2 som tidvis har vært vellykket, til 3-4-3 som har fungert bra, og til 4-3-3 som ikke har fungert i det hele tatt. Men burde det ikke vært plass til Neves på dette laget? Helt åpenbart.

Manageren ønsker åpenbart å endre spillestiler for å utvikle laget. Men så langt denne sesongen med 11 mål på 12 kamper har mye endt stang ut. Uansett formasjon.

Ruben Neves burde ha styrt midtbanen slik han gjorde det med bravur i de to første sesongene i Wolves-drakt. Både i Championship og den første sesongen i Premier League. Ruben Neves har også stoppet opp med å gjøre mål. Samtlige mål ligger på YouTube, Nuno burde ta en titt. At lagets beste spiller er ute av form og ikke gjør mål – er alene en alarmerende situasjon. 13. plass på tabellen nå, er åtte plasser for svakt.

Midtbanen

Legenden Joao Moutinho har aldri vært noen stor målscorer, men veteranen vet godt hvor målet står. Moutinho er arbeidsjernet på midtbanen som aldri gir seg. Mot Aston Villa fikk 43-åringen to gule og dermed rødt kort. Det siste var 100% feil. Spilleren som ble “taklet” kastet seg i gresset. Premier Leagues svakeste dommer, Mike Dean ble lurt.

Neto er nevnt. Ung og lovende. Daniel Podence har vært brukbar, så langt, men heller ikke han treffer målet ofte nok. Adama Traore, lynvingen med musklene, som alene senket Manchester City med to fantastiske mål forrige sesong, er også helt ute av form. Er uvenn med ballen og faller over ende som en fjær. Merkelig nok fortsetter Nuno å gi spanjolen tillit.

Midtbanen er motoren i et hvert fotballag. Til nå har ikke Nuno funnet den midtbanen han ønsker å spille fra kamp til kamp, uke for uke.

Nuno Espirito Santo Foto: Wolves.co.ik

Svakt forsvar

Wolves har svært få skader på sine spillere. Desidert sist på listen over lag med kort- eller langtidsskadde spillere. Så mye riktig blir gjort på treningsfeltet, før og etter trening og kamp mht restitusjon-arbeidet. Men at laget ser ut til å ha fått en kollektiv kollaps er svært urovekkende for alle som elsker Wolves. Spesielt når manageren ikke ser ut som om han vet hvilket system han skal bruke.

Lest denne? Leeds mot Wolves betyr krig

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål, nå er også superspissen Raúl Jimenez ute med skade.

Tidligere resultater var langt bedre når programmet var tett som hagl. Tre kamper på én uke kunne endte med tre strake seire for Nuno og Wolves. Nå, med én kamp per uke, med lange opphold grunnet landskamper i tillegg – ser ut til å slå negativt ut for Wolves’ form.

Forsvaret ser ut til å være nok en utfordring for Nuno. Forsvaret lekker som en sil. Det går nesten ikke noen kamper uten at Wolves slipper inn mål. Ikke mange, bortsett fra mot West Ham og Liverpool ( begge endte med tap 0-4).

Conor Coady

Kapteinen, Conor Coady spiller alle kamper, punktum. En middelmådig midtstopper med et svært begrenset repertoar, men som har Nunos evige tillit. Måtte ta det første målet mot Liverpool nylig, på sin egen kappe. Har også debutert for England uten at det nødvendigvis er noe kvalitetstegn.

Coady har hatt den digre franskmannen, Willy Boly ved sin side i tre manns-forsvaret. Boly har alltid spilt, men også han har vært svak, lenge. Nuno har variert med Romain Saiss, Max Kilman og Leander Dendoncker i forsvaret med Coady og Boly. Når det spilles med 4 bak, er Marcal på venstresiden, Saiss og Coady i midten og noe oppskrytte Nélson Semedo på høyre. Men målene renner inn bak en brukbar målvakt, Rui Patricio.

Wolves i trøbbel – scorer ikke mål, verken i første eller andre omgang.

Nå når formasjonen er fire mann bak, er plutselig spilleren som har imponert mest, unge Max Kilman vraket til fordel for Saiss som ikke har noen erfaring i en fire backs-linje. Forstå det den som kan. Alle fans vi har vært i kontakt med, ønsker at Wolves spiller med tre forsvarere. Det har vært en suksess-formel. Hvor endre den?

Midtbanen har verken levert særlig mål eller målgivende. Joao Moutinho, Leander Dendoncker, Adama Traore, Pedro Neto og Daniel Podence burde ha levert mye mål. De har det jo i seg. Vi sitter med følelsen av at laget er så fryktelig redd for å slippe inn mål, at det får konsekvenser for lagets framdrift – særlig første førtifem.

Formsvikt

Vi går ikke rundt og forventer at Wolves skal slå seriemesterne, men vi forventer at Nunos menn skal legge inn en viss innsats når Liverpool stå på den andre banehalvdelen. Ikke legge seg ned, gi opp og tape – uten kamp. Tapet mot Liverpool er kanskje den svakeste kampen vi har sett under Nunos ledelse. Og vi har sett alle kampene. En lang formsvikt som har blitt et problem for Wolves.

Skal Nuno Espirito Santo få fart på laget sitt igjen, må de antatt beste spillerne spille. Ut med Adama snublefot og inn med Ruben Neves på midtbanen. Hvorfor ikke la nye Vitinha få prøve seg snart? En spennende ung midtbanespiller på lån fra Porto.

Fosun International har gitt Nuno en ny treårskontrakt, men i fotball er ikke det forbundet med et langt og lykkelig forhold. Ingen managere er forskånet for manglende resultater. Spesielt ikke i Premier League. Wolves i trøbbel – scorer ikke mål.

Det positive så langt denne sesongen er seieren mot Arsenal 2-1 som var en opptur. Ellers har det vært kjedelig å se Wolves inneværende sesong. Under Nuno har ulvene spilt 37 kamper, hvor de har gått målløse til pause. Snakk om måltørke.

Som kjent blåser det på toppene. Nytt potensielt tap eller en overraskende seier for Wolves i neste kamp? Møter Chelsea hjemme – tirsdag 15. desember. Deretter

Vargas

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Det er nemlig 19 år gamle Rayan Ait-Nouri. Et av de største unge talentene på mange år i fransk og europeisk fotball. Rayan har vært linket til Barcelona og Manchester United, men det er altså Wolverhampton Wanderers som får hans signatur.

Tenk litt over hvor enormt store steg Wolves har tatt mot toppen av engelsk fotball.

Rayan Ait-Nouri (19) spiller venstre back for Angers, men blir Wolves-spiller mot prisen på £18M, etter én sesong på lån. Portugiseren Ruben Vinagre, som lenge var sett på som både ung og lovende for både klubb og landslag går på lån til Olympiakos. Med opsjon på kjøp. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves kjøper ungt

Rayan Ait-Nouri er 1,79, han har spilt 3 landskamper for Frankrike, vært jaktet av både Barcelona og Manchester United. Hans agent heter Jorge Mendes, og derfor blir unggutten Wolves-spiller. Manager Nuno Espirito Santo har sammen med de rike eierne i klubben, Fosun International – en langtidsplan. Derfor kjøpes det unge store talenter, som skal bli framtidens storspillere i Old Gold & Black.

Fra før i dette overgangsvinduet har Wolves kjøpt og solgt spillere samtidig som Nuno Espirito Santo har signert ny kontrakt. Diogo Jota har forlatt Molineux til fordel for Liverpool. Salgssum skal være £42M. Og spisstalentet Fabio Silva (18) ble kjøpt for £35M.

Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Som vil gå rett inn på laget så snart han er spilleklar.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5M. om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty.

Siste spiller inn for Wolves – før den unge franske backen, Ait-Nouri, var Barcelonas Nélson Semedo (26).

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!
Rayan Ait-Nouri Foto: Imago Images

Wolves 4.0

Nunos fjerde sesong som manager har startet så der. Seier mot Crystal Palace borte i første, tap mot Man City i andre og braktap mot West Ham med 4-0 i tredje kamp. Betyr at Wolves har endel å jobbe med framover. Det er som kjent nok av eksperter i England. Mange mener mye om mangt, og Wolverhampton Wanderers er intet inntak. Noen mener han endrer ting for raskt. Og endrer på det på det som faktisk fungerer.

Nuno har selv påstått at han har ønsket å gå vekk fra kontringsfotballen som gjorde Wolves et fryktet lag i to sesonger i Premier League. Der Manchester City blant andre ble slått både borte og hjemme. Dette er en av årsakene til at Jota ble solgt, han blir overflødig i et mer ballbesittende lag. Wolves skal holde mer i ballen og styre kampene inn i sin retning, hjemme som borte.

Å endre for mye for raskt vet vi kan få store konsekvenser. Bare spør Ståle Solbakken som forsøkte seg som manager for samme klubb for noen år siden. Det gikk ikke særlig bra. Det betyr ikke at Solbakken ikke har peiling, for det vet vi jo han har. Men det betyr at Premier League ikke er stedet å eksperimentere for mye – for raskt. Nuno bør kanskje gå tilbake til tegnebrettet og begynne litt på skrætsj.

Mot West Ham så alle Wolves-spillerne ut som de verken hadde tro på Nunos plan eller egne ferdighet. Spillerne var umotiverte og løp for lite. Forsvaret lakk som en sil og tapet kunne vært betydelige større om det ikke var for en god målvakt i Rui Patricio.

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Noe som er uvant all den til Nuno velger ofte portugisere til sin tropp. I skrivende stund er det flere portugisiske spillere – på landslaget til Portugal og på Wolves – enn portugisere i alle andre klubber i Portugal. Til sammen.

Ingen forberedelser

Nye ansikter, ny taktikk og lite ferie. Alt er annerledes foran denne sesongen i Premier League.

Wolves spilte uvirkelig mange kamper og stoppet på 59 totalt forrige sesong. Det endte med formsvikt og slitne ben i en kanskje litt for liten tropp. Med ingen pree season, men rett på en ny sesong, er det ikke rart at resultatene ikke kommer. Nå må Wolves rett og slett spille seg gode.

Spille seg i form og få overskudd gjennom nok hvile mellom kampene for å få overskudd til å prestere på toppnivå igjen.

En spiller som Joao Moutinho (34) spilte neste alle kamper forrige sesong, men forsvant mer og mer utover jo mer han spilte. Det får konsekvenser fordi han er én viktig brikke på midtbanen som må fungere for å få tilfredstillende resultater. Moutinho er som alle vet en klassespiller, emn ingen ungdom lengre, kanskje bør han få vike plassen til yngre krefter? Litt oftere.

Europa League hadde sin pris

Dårlig eller ingen forberedelser hjelper lite når lag på motsatt banehalvdel har fått optimale forhold med nok hvile og treningskamper. Derfor er det en ulempe for Wolves å ha spilt kvartfinale i Europa League, for første gang på 48 år. De er en erfaring rikere, men det har også kostet laget mye.

Hadde Wolves scoret på straffen mot Sevilla, kunne Nuno og hans menn gått hele veien. Slik ble det aldri. Europa League hadde sin pris.

Nå har ulvene fokuset på Premier League og en bedre plassering enn syvende plass. Men da må Nuno få spillerne sine til å tro på prosjektet og få dem i form litt brennkvikt. Samtidig må resultatene komme slik vi forventer av den ambisiøse klubben.

Så langt i dette overgangsvinduet har klubben som spilte på tredje-nivå (League One) for seks år siden, brukt 1,2 milliarder kroner på spillere.

Kapteinen Conor Coady (27), som nylig debuterte for England, og som er kalt inn til troppen på ny, har spilte samtlige kamper for Wolves i to sesonger på rad. ‘Scouseren’ skrev under ny kontrakt med Wolves som binder ham til Molineux og Wolves i fem nye år.

Vi håper på en positiv utvikling utover sesongen. Overgangsvinduet stenger mandag 5. oktober.

Vargas

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard! Fansen i Vest-Midlands byen en halv times biltur fra Birmingham er i sjokk. Til og med i sorg. Ja, vi har fått rapporter fra Wolverhampton at Wolves-fansen gråter. Diogo Jota, selve symbolet på suksessen under manageren, Nuno Espirito Santo – er solgt. Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Diogo Jota til Liverpool

Diogo Jota (23) går til en konkurrent – all den tid Wolves kunne ha målt seg med Liverpool på sikt. Å gjøre laget dårligere stemmer ikke i fansens øyne, men å tjene mye penger er eiernes viktigste agenda. Diogo Jota, den portugisiske venstrekanten er solgt for £41M med add-ons -antall spilte kamper, blir beløpet £45M, altså en halv milliard kroner. fansen har all grunn til å gråte.

Diogo Jota er 23 år gammel og helt sikkert de este årene i sitt unge fotball-liv foran seg. De skulle han ha fått i Wolves. Slik ble det aldri. Nå er Diogo Jota lagspiller med Salah, Firmino og Mané. Det gjør vondt langt inn i sjelen.

Under Nuno Espirito Santo har det helt tydelig vært en strategi hele veien. Få unge spillere opp og fram, når de er gode nok bør og skal de selges med stor fortjeneste. Fire spillere har gitt Wolves 100 millioner pund i kassa i år. Helder Costa til Leeds £20m. Ivan Cavaleiro £20M til Fulham, (denne overgangen skjedde i fjor) Matt Doherty til Tottenham for £15M, og Diogo Jota for £45M.

Det er vel å bra med stor fortjeneste, problemet for Wolves og ikke minst fansen – hvem er neste spiller ut? Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard!
Diogo Jota (23) er solgt fra Wolves til Liverpool for £45M. Foto: The Irish Times

Wolves kjøper ungt

Adama Traore? Ruben Neves eller Raúl Jiménez? Ingen av disse spillerne kan forsvinne i fansens øyne, men det vil de gjøre. Før eller senere, om det riktige budet kommer. Wolves er i ferd med å etablere seg i toppen av Premier League og da behøver man solide spillere. Å tro at 18-20-åringer skal gjøre jobben er å tro på julenissen.

Wolves har signert flere unge gode spillere, men disse trenger utvilsomt tid for å etablere seg, bli gode nok til å forsterke et lag i en tøff og lang liga. Fabio Silva (18) kostet £35M, men vil nok sitte endel på benken for å studere sin spissmakker, Jiménez før han selv får prøve seg. Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5 om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty. Men, igjen. Han er 18 år og uferdig. Kan han være med å løfte Wolves til et bedre lag? Høyre på tabellen enn syvendeplassen fra den forrige? Vi er ikke helt sikker på det.

Fosun fra populær til uspiselig?

Wolves-stjerne til Liverpool for halv milliard! Og det smerter fansen voldsomt, at en av lagets beste spillere har blitt solgt til en konkurrent i Premier League. For Fosun International er det viktige å gjøre god business for hver spiller som blir solgt. Det har Fosun lykkes med. Eierne har vært svært populære – helt til denne dag, nå kan fansen snu seg mot kineserne, de er i ferd med å selge klubbens sjel, det er aldri særlig smart, uansett profitt.

Fosun delivered medical supplies in several shipments during March 2020 to the city of Wolverhampton, UK, the home of the Wolves football team, which is owned by Fosun.

Wikipedia.org

Jeff Shi er styreleder og bestemer alt i Wolverhampton Wanderers. Han har flere roller og sier utad at han og Fosun er villig til å gjøre alt de kan for å gi manageren de spillerne han ønsker. Vi har all grunn til å tro at salget av Diego Jota er velsignet av Nuno. Men det gir ikke manageren rett til å tro at han har gjort en populær avgjørelse.

Under ligacup-exiten mot Stoke torsdag, ble Nuno spurt om Jota, hvorfor han ikke var i troppen. Så svarte den populære manageren unnvikende nok til at frykten for salg, ble berettiget. Nuno svarte at Jota ikke var valgt til å være i troppen. I dag er han solgt til Liverpool.

Trøsten for Wolves-fansen får være at overgangsvinduet ikke stenger før 5. oktober. Alt kan skje, hvem som helst kan bli kjøpt. Eller solgt …

Vargas

Liverpool og Tottenham signerer spillere!

Liverpool og Tottenham signerer spillere! Liverpool har vært gjerrige på forsterkninger, men nå ha Klopp fått viljen sin. Stjernespilleren Thiago Alcantara (29) er på vei Bayern München for €30M. Dette er nå bekreftet av sikkert hold. Done deal!

Thiago Alcantara er en spansk midtbanespiller med 39 landskamper for Spania, han ble kjøpt av den gang, BM-manager, Pep Guardiola. Og han har syv seriemesterskap på rad for Bayern München og spilt 235 kamper. En solid forsterkning for seriemesterne. Thiago signerer en 4-årskontrakt til 2024. Liverpool og Tottenham signerer spillere! Overgangsvinduet er brennhett.

Chelsea handler

I et stort intervju med BBS-Radio 5 Live nylig, sa Jurgen Klopp at de ikke hadde de økonomiske musklene til å handle som Chelsea. Men endelig kommer det altså en klassespiller til Merseyside. Liverpool og Tottenham signerer spillere!

Lest? Premier League endelig tilbake – hvem vinner?

Chelsea på sin side har vært aktive på overgangsvinduet, kanskje ivrigere enn noen gang.

Roman Abramovitsj’ Chelsea har hentet hele seks nye spillere – Timo Werner fra RB Leipzig, Hakim Ziyech fra Ajax, Kai Havertz fra Bayer Leverkusen, Ben Chilwell fra Leicester, samt herrene Thiago Silva og Malang Sarr som bosmanspillere.

VG.no

Chelsea fortsetter handlingen. Nå er målvakten Edouard Mendy på vei inn dørene på Stamford Bridge fra franske Rennes. West Hams Declan Rice er nestemann på blokka til Frank Lampard, men er ikke villig til å betale €80M. som klubben forlanger.

Bale til Tottenham

Tottenham har også begynt å våkne etter det flaue tape mot Everton i første serierunde.

Og jaggu er det ikke gode gamle Gareth Bale som er på vei “hjem.” Waliseren har hatt et par miserable sesonger i Real Madrid, nå var det på tide å endre kurs. Bale var en gang verdens dyreste fotballspillere. Nå er det ikke snakk om £100M. lengre, men £13M. for ett års låneavtale.

Det var lenge snakk om at Dele Ali skulle gå motsatt vei, til Real Madrid i bytte, men dette ser ut til å ikke bli noe av. Det er Tottenham-manager, José Mourinho som er arkitekten bak overgangen til Gareth Bale som nå er done deal.

Tottenham slo Manchester United i jakten på ny venstre back. Sergio Reguilon (23) har vært på lån i Sevilla, men er i Real Madrids eie, og velger Tottenham framfor Manchester United. Ed Woodward påstår at Manchester United nektet å gå med på en retrett-avtale etter to sesonger.

Liverpool og Tottenham signerer spillere!
Thiago Alacantara til Liverpool Foto: Wikipedia.org

Manchester United sliter

Manchester United som trekkplaster er ikke like attraktivt som før. Hva som er årsaken? Det faktum at storklubben ikke har vært med å sloss om titler på flere, må ha en innvirkning på spillere med ambisjoner. At Solskjær og co nå skal spille i Champions League, ser heller ikke ut til å være nok.

En hel haug med spillere som nordmann har forsøkt å få inn i sin spillergruppe har valgt andre klubber. Selvsagt må Ed Woodward, Glazer-familiens egen mann som har ansvaret for alle spilleroverganger – har slitt lenge. Spissen Jadon Sancho har vært linket siden sesongslutt, men blir værende i Borussia Dortmund.

Gabriel var på blokka til Solskjær, men gikk til Arsenal. Nathan Aké var tidlig linket, men han gikk til Manchester City. Chris Smalling har vært utlånt til Roma i én hel sesong, og ønsker å få overgangen gjort permanent. Selv ikke det klar Ed Woodward å gjennomføre. Hva er det med den mannen? Den eneste spilleren inn for Manchester United er Nederlenderen, Donny van de Beek.

Sergio Reguilon var lenge på vei til Old Trafford, men Tottenham snappet ham opp rett foran nesen på Woodward. Nevnte Bale og Thiago har også vært linket til Manchester United, men velger altså å gå til andre klubber. Det er utvilsomt et problem for Solskjær – at han ikke får gjennomslag for sine ønsker om hvordan bygge opp klubben i sitt hjerte.

Wolves mot toppen

Liverpool og Tottenham signerer spillere! Og siden det er to uker igjen av overgangsvinduet, kan fortsatt mye skje. Vi tror at både Manchester City, Wolves, Liverpool og Chelsea vil fortsette handelen. Se ikke bort fra at det er nettopp disse fire lagene som er framtidens mest toneangivende lag i årene som kommer.

Wolves spør du deg selv, kanskje? Hvordan kan den lille klubben brått havne helt i toppen av verdens tøffeste liga? Den klubben lå jo i League One for seks år siden, tenker du kanskje. Ja, det stemmer. Men nå har den gamle storklubben fått vind i seilene igjen. Årsaken til suksessen må Nuno Espirito Santo få.

Manageren signerte nylig en ny tre-års kontrakt med Wolves. Han fikk klubben opp fra Championship på første forsøk. Styrte Wolverhampton Wanderers til Syvendplass – to sesonger på rad. Og nå siktes det enda litt høyere. Wolves volum 4 er på plass. De knuste Sheffield United i første kamp.

Forrige sesong slo Wolves Manchester City både borte og hjemme. Til helgen kommer City på besøk til Molineux igjen. Se ikke bort fra ny hjemmeseier. Klubben brukte nylig €40M. på spiss-talentet Fabio Silva (18) –som spås en lysende framtid. I tillegg har Wolves signert venstre backen, Fernando Marcal fra Lyon. Og midtbane-juvelen, Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) på lån med opsjon på kjøp, også han fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer.

Framtiden har aldri vært lysere for Wolves og vil gleder oss vilt til fortsettelsen.

Vargas

Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Wolves-sjefen er kommet for å bli! Nuno Espirito Santo (46) er Wolves viktigste signering kanskje noen gang. Årsaken er den populære managerens suksessfaktor gjennom tre sesonger. Fra opprykket fra Championship til Europa-Cup-semifinale og sterke syvendeplasser i Premier League – to sesonger på rad.

Nuno vil mer, han vil gi fansen det de ønsker og han er oppriktig når han sier han savner dem på tribunen. Wolves-sjefen er kommet for å bli! Nå har portugiseren signert en ny treårskontrakt som holder Nuno knyttet til klubben til 2023. Han har fått en betydelig lønnsøkning fra de £3M. han hadde i kontrakten som gikk ut om ett år.

Nå har den sindige manageren altså forpliktet seg til tre nye sesonger på vakre Molineux Stadium og fansen elsker det. Jeff Shi, som er direktør på Molineux, Fosuns daglige leder, sier at Nuno er Wolves’ Special One, for det han har gjort med Wolverhampton Wanderers. Fått spillerne til å tro på egne ferdigheter og til å bli et meget godt fotball-lag.

Satser alt på Premier League

Wolves gjør sjeldent mål i førsteomgang, men i andreomgang smeller det ofte. Rául jiménez ble toppscorer med 24 mål. Nå får han hjelp av en unggutt på 18 år, Fabio Silva, som kostet nær 450 millioner kroner fra Porto. Wolves spilte i League One for seks år siden. Nuno er en meget viktig årsak til at d”en sovende kjempen” har våknet til liv igjen. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

59 kamper forrige sesong med alle turneringer og cuper ble i meste laget. Denne sesongen skal Wolves ha fokus på Premier League og kun det. Vi tror det er et redusert lag som går på banene i ligacupen og til og med FA-cupen. Nuno vil opp blant de fire beste. Med ingen Europacup-kamper denne sesongen, vil Nuno og hans menn kunne skaffe et overskudd gjennom hele sesongen.

Lest? Fabio Silva til Wolves! Done Deal!

Derfor har det blitt gjort tre viktige signeringer som alle kan gå inn og forsterke et allerede meget godt fotball-lag. Nuno var klar i sin tale til styret etter endt sesong i august. Det måtte forsterkninger til, og vi tror det kommer minst to spillere til. Spillere som også skal gå rett inn og forsterke laget.

Målsetningen er selvsagt Champions League på sikt.

Nuno er krevende

Wolves kommer til å sloss om å komme blant de aller beste. Nuno er nådeløs mot seg selv, sine stab og sine spillere – ingenting blir overlatt til tilfeldigheter. Kosthold, restitusjon, hvile, treningsvariasjon, vilje til å bli bedre hver dag og terping. Terping på detaljer. Det er Nunos filosofi i et nøtteskall. Samtlige i Nunos stab har også signert forlengede kontrakter.

Wolves-sjefen er kommet for å bli!
Byen Wolverhampton hyller Wolves etter opprykket

I feel good. Ready for it. Looking forward to it. Working really hard for it, because it’s a new cycle, no matter what you did before, it’s about what’s in front of us and this is what we think we should do. Let’s prepare well, let’s challenge, do the way we do things, fight for it.

Nuno Espirito Santo
Wolves-sjefen er kommet for å bli!
Nuno Espirito Santo er svært populær i Wolverhampton Foto: SkySports.com

Nuno er en krevende manager. Han er kompis med spillerne utenfor banen, ser det som helt avgjørende at spillerne tilbringer tid med hverandre privat og står opp for hverandre – alltid. Men er knallhard på trening og i kamp. Derfor bruker Wolves mye tid og penger på å reise til varmere strøk, et par ganger per sesong, så sant det er forsvarlig mht smitte.

Samhold i spillergruppa er en av suksessfaktoren under Nunos ledelse. Utvilsomt. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Nuno krever full pupp og 100% innsats på trening og i kamp. Gidder du ikke å jobbe hardt nok, blir du raskt byttet ut med bedre spillere med en bedre holdning. At en av hans favoritt-spillere, Matt Doherty gikk til Tottenham handlet om spillerens eget ønske, etter ti år i klubben.

Det handlet om å utvikle Wolves i riktig retning. For samtlige spillere som har forsvunnet under Nuno, har en bedre spiller kommet inn.

Nuno elsker fansen

Nuno elsker fansen og fansen elsker ham. Synger med ham og synger for ham. Hyller sin største og viktigste manager for suksessen han har gitt klubben i deres hjerter. Ingen lag i Premier League har med dedikerte fans enn Wolves. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Når man hører den stemningen på dette klippet, er det lett å forstå at både fansen og Nuno savner åpne tribuner.

Ingen synger høyere heller. Derfor bruker Nuno alltid mye tid på å hylle fansen. (den gang de var en støtte på tribunen.) Og han sier det ofte at han savner fansen støtte og håper de snart kan møtes igjen.

Det er ifølge Nuno selv, en av grunnene til at han har valgt å bli værende på Molineux. For å være der for fansen når portene åpnes igjen. Kanskje i oktober, kanskje i desember, kanskje før jul. Ingen vet. Wolves-sjefen er kommet for å bli!

Forsterkninger

Arsenals høyre vingback, Ainsley Maitlands-Niles blir stadig linket til Wolves. Et bud på £15M. er avvist, men Nuno og hans rådgivere er villig til å komme med et høyere bud. Jesus Corona, jo, han heter faktisk det. Ny Porto spiller har vært linket lenge. ET bud på £22m. er avvist, men ogå her kan ny bud komme.

Tomás Esteves (18) en ving fra Porto har også vært linket til Wolves. Nuno har nå ti portugisere i stallen. Det kan bli flere. Finnes det unge portugisere som er villig til å blø for drakta og lære av de stjernene som allerede er i Wolves-troppen. kan de bli signert. Wolves-sjefen er kommet for å bli! Og det blir tatt i mot med jubel i Wolverhampton og øvrige steder i verden Wolves-fans ferdes.

Nuno har hentet unge Fabio Silva (18) fra Porto for £35M. Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) på lån med opsjon på kjøp, også han fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Inn er også venstrebacken Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon kommet.

Til og med en av verdens beste venstrebacker, Alex Telles (27) selvsagt fra Porto, men er brasilianer, har vært sterkt linket til Nuno og hans listige plan for suksess i Wolves.

Aldri før har det vært mer stas å være Wolves fan. Undertegnede har 43 års erfaring.

Sheffield United-Wolves kan du se mandag 14. september kl 18:30.

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Fabio Silva til Wolves! Done deal! Overgangen fra Porto til Wolverhampton Wanderers skal lyde på £35M. som er rundt regnet 400.000 millioner kroner. Om du ikke var klar over det – er det tidligere storlaget i ferd med å bli nettopp det igjen.

Avtalen mellom klubbene Porto, som Wolves-sjef, Nuno Espirito Santo kom fra, før han tok over på Molineux – er klar. Den medisinske testen er gjennomført og 18-åringens personlige betingelser er signert. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Lest? Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!

Unggutten har spilt en rekke kamper for ungdomsavdelingene til Portugal og blir sett på som et av de største talentene i Europa. Fabio Silva har vært på blokka til Jurgen Klopp i Liverpool i lengre tid. Det faktum at Wolves er full av landsmenn for Silva – kan ha vært en grunn til at unggutten velger Nuno og Wolves.

Ny klubbrekord

Wolverhampton Wanderers har to flotte syvendeplasser, to sesonger på rad i Premier League og kom til semifinale i Europa League. Fosun, de rike eierne ønsker å få klubben opp blant de fire beste innen fem år og som Champions innen ti år.

Fábio Daniel Soares Silva ble 18 år, 19. juli i år og klubbens dyreste spiller – noen gang. Kontrakten skal være på fem år. Og med Silva på laget har Wolves snart flere portugisere enn … Portugal.

Wolves are on the verge of signing young Porto striker Fabio Silva, deemed one of the biggest and most promising prospects in Portuguese football, for a club record fee of 40 million euros.

Tugascout.com

Fabio Silva til Wolves! Done deal!
Silva har lenge blitt kalt den nye Christiano Ronaldo Foto: Getty Image

Et kjøp for framtiden

Unggutten er uprøvd på øverste nivå, men hans talent er udiskutabelt. Er han god nok for Porto, kan Nuno og Wolves ha gjort et varp ved dette kjøpet. Fosun er et investeringsselskap, som ikke kaster penger ut av vinduet. De ønsker å se penger komme inn, like ofte som ut, helst oftere. Derfor selges ingen spillere med tap.

Om Fabio Silva skal selges engang i framtiden, blir det til summer vi sannsynligvis ikke kan forstille oss, nå. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Nuno og Wolves kjøpte Adama Traore for £18M. Spanjolen er i dag verdt det dobbelte, kanskje det triple av kjøpesummen.

Kjøpe ungt, utvikle, gjøres gode nok til å spille blant Nunos beste menn og deretter bli et ettertraktet salgsobjekt på sikt. Klubbens ledelse har imponert i måten å forme spillere på. Det være seg ung som etablerte. Se på Matt Doherty som kom for £150.000 for ti år siden og ble solgt til Tottenham for £15M.

Klassespiss

Det snakkes om £60M. for mexicaneren, Rául Jiménez, som ble hentet for £32M. fra Benfica. Men Nuno og Wolves ønsker å beholde spissen som nylig ble kåret til årets spiller for Wolves. Ruben Neves, en annen av klubbens gode portugisere, kom for £15,8M og vil garantert ikke bli solgt for mindre enn £40M.

Wolves have broken their transfer record to bring the highly-rated 18-year-old to Molineux, with the fee surpassing the £30m they paid for Raul Jimenez in 2019.

SkySports.com

Det betyr at forretningene til Fosun og eier, Guo Guangchang, som er blant de 30 rikeste i Kina går godt. Fabio Silva til Wolves! Done deal! Og fansen er i jubelrus for det overraskende kjøpet. Spilleren som presenteres om kort tid, har ikke vært nevnt eller linket til klubben på en stund. Desto mer gledelig er rekordkjøpet.

Men en klassespiss på topp, som makker og kanskje arvtager for knallgode Rául, ser det straks litt bedre ut i den tynne stallen til Nuno. Det er ventet en rekke kjøp der også en forsvarsspiller og en erstatter for solgte Matt Doherty til Tottenham – er ventet.

Champions League

Fabio Silva får så mange superlativer og godord om sitt talent, at om bare halvparten stemmer med virkeligheten. Kan portugiseren fra Gonomar, hjelpe Nuno og Wolves opp og fram til en enda bedre plassering kommende sesong. Vil det ikke gå lenge før vi er Silva for Wolves i Champions League.

Wolves var bare et par tre kamper for mange, unna en finale i Europa League. Sesongen ble rett og slett for lang, med 59 kamper spilt, totalt. Hadde Nuno og hans menn vunnet Europa League, ville de nå vært kvalifisert til Champions League. I stedet blir det en lang sesong med kun serie- og Cup-kamper. Noe som kan passe Wolves godt denne sesongen.

Kanskje kan Wolves overraske positivt igjen?

Premier League starter igjen etter en kort sommerferie. Lørdag 12. september spilles de første kampene i den nye sesongen. Wolves og Fabio Silva spiller ikke før mandag 14. september, da mot Sheffield United. Før Manchester City venter i sesongens første hjemmekamp på vakre Molineux Stadium.

Forsvarsspilleren, Tomás Esteves (18) også han fra Porto, kan være neste spiller inn for Nuno og Wolves.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com