Bildene som avslører norske pedofile

342 norske barn er funnet som offer i forskjellige pedofilisaker, dessverre bare toppen av et skremmende isfjell som vokser for hver eneste dag. Overgrep mot barn i Norge har steget med flere hundre prosent på noen tiår.

I alderen 14-16 år og seksuell handling med barn under 16 år, er det en økning på 27 prosent siden i fjor, og 206 prosent siden 2013. Antallet anmeldeseder har økt fra 239 til 733 på fem år.

Mulig var det like ille eller verre før, men endelig finnes det verktøy og systemer som plukker opp offer og gjerningsmenn- og kvinner. Via Europol, det internasjonale politisamarbeidet, som Kripos i Norge er ev viktig del av, søkes det etter tips fra publikum.

Kjenner du igjen noe på DISSE BILDENE, som kan hjelpe politiet med å spore opp barn som er offer for nettovergrep, vold, fysiske- eller seksuelle overgrep i nære relasjoner – vil politiet mer enn gjerne snakke med deg.

Du kan være med på å hindre overgrep mot barn, ved å tipse politiet. Tipse om seksuell utnytting av barn, menneskehandel, rasistiske ytringer på internett, internasjonale forbrytelser, radikalisering og voldelig ekstremisme på internett og bombekjemikalier. Tipsløsningen er bemannet 24 timer i døgnet

KRIPOS

drawing...

Syahrin Nazri via Compfight 

Continue reading «Bildene som avslører norske pedofile»

Ebolasmitten kommer- frykter du det dødelige viruset?

Ebola-frykten sprer seg verden over, eksperten påstår at Norge er ikke i fare mht å få smitten spredt her til lands. Hvordan kan man si dette med så stor sikkerhet?

Mulig det ikke er noen umiddelbar fare, men hva om det fortsetter og sprer seg i Afrika, så til Sør- Europa, da er det brått kort vei til Skandinavia. Man kan heller ikke med stor sikkerhet si hvor viruset kommer i fra. Flaggermusarten flygehund regnes som den mest sannsynlige kilden. 

Viruset fører til blødningsfeber, og har en dødelighet på opptil 90 prosent. Viruset kan ramme mennesker primater som aper, sjimpanser og gorillaer. Det finnes ingen medisin eller vaksine mot sykdommen.

Symptoms_of_ebola

Foto: Wikipedia.org

Continue reading «Ebolasmitten kommer- frykter du det dødelige viruset?»

En hårreisende beskjed!

Også barn og unge kan rammes av kreft. Når som helst og  noen ganger helt uten forvarsel. Er du redd for å miste noen av dine nærmeste, eller har du allerede opplevd at en av dine nærmeste og kjæreste døde av kreft? Vit at det jobbes på spreng, med uforminsket styrke  på tvers av landgrenser verden over.

images

Continue reading «En hårreisende beskjed!»

Ebola-viruset kan ta livet av 400.000 mennesker før 2015

Ebola-viruset som herjer en rekke land i vest og sentral-Afrika er ute av kontroll. Nå dør det flere mennesker enn det er mulig å medisinere. Flere dør i påvente av behandling. Mangelen på kvalifisert helsepersonell er skrikende. 

FNs sikkerhetsråd sitter i kontinuerlige krisemøter for å finne en løsning på katastrofen som utspinner seg i Afrika, foreløpig kun i Afrika. Hvis det dødelig viruset muterer, det vil si sprer seg på nye foreløpige ukjente måter som f.eks via luften vil vi kunne få en katastrofe av uante dimensjoner der millioner av mennesker dør.

Status på Ebola-viruset per 10. september 2014

Continue reading «Ebola-viruset kan ta livet av 400.000 mennesker før 2015»

Ebola-viruset, blir du smittet dør du!

Det svært farlig og smittsomme viruset Ebola er på vei til å eskalere, nå er det ikke lenger under kontroll. Kommer det til Europa kan alt skje dessverre. Om du trodde terror og krig var vår største fiende? Tro om igjen. Får du denne smitten av Ebola-viruset, vil du dø. Punktum. 

Foreløpig er viruset kun etablert i noen få Vest-afrikanske land, men på kort tid har mer enn 700 mennesker død. 96% av de smittede dør inne kort tid.

Skal man ha noen som helst sjanse for å overleve etter å ha blitt smittet, kommer det an på hvor langt sykdommen har kommet og tilgangen til medisinsk hjelp når symptomer som feber, hodepine, ledd-og muskelsmerter først oppstår. Etter den tid, når sykdommen utvikler seg til blødninger, er det nesten alltid for sent.

Lagos i Nigeria er en av verdens raskest voksende byer med en befolkning på allerede mer enn 8 millioner mennesker.  Et av de siste landene som har fått registrert Ebola-smittede mennesker, da skjønner man lett alvoret når Ebloa-viruset har krevd sitt første offer- nettopp her.

  • Blødningsfeberen Ebola skyldes flere typer Ebola-virus som tilhører filoviridae-familien. Viruset har sitt opphav i det sentrale Afrika.
  • Ebola er svært smittsomt, og smitte blir overført ved direkte kontakt med blodet eller andre kroppsvæsker til syke personer.
  • Symptom på Ebola er plutselig høy feber, kraftige magesmerter, vondt i hodet og i muskler, oppkast og diaré, svekka nyre- og leverfunksjon, og indre og ytre blødninger. Pasientene blir også fort dehydrert.
  • Mellom 40 og 90 prosent av de som blir smitta dør av sykdommen, alt etter hva virus den syke er smitta av. Det finnes ingen medisin mot Ebola, og sykdommen kan ikke kureres.
  • Ebola-viruset kan smitte fra dyr til menneske.
  • Kilde: WHO 

Norge har aldri opplevd å få bekreftet det dødelige viruset, men det kan fort skje om spredningen fortsetter å eskalere. Om vi er forberedt på det? Neppe. Det er ingen, ikke en eneste forsknings-gruppe som noen gang  har brukt et minutt på å se nærmere på Ebola-viruset og dets virkning på mennesker- etter å ha fått symptomer på viruset.

Flere britiske medier melder nå et britisk mann er testet for Ebola-viruset ved sykehuset i Birmingham etter at han kom ankom landet fra Nigeria via Paris. Testen viste at mannen ikke var smittet, men saken skaper bekymring for en en mulig spredning til Storbritannia.

– Om man skal ha klart å overleve, i mot alle odds, så er det noen få haker man bør legge merke til. Har man fått diagnose med Ebola-viruset i kroppen, vil du som overlevende ofte utvikle visse kroniske «inflammatoriske» tilstander som påvirker ledd og øyne, problemer som kan følge en overlevende gjennom resten av livet, disse kroniske tilstander er et resultat av kroppens immunrespons. I følge WHO skal en laboratorium-arbeider i Afrika ha blitt smittet, men overlevd viruset. 61 dager etter at han ble erklært frisk, skal det ha blitt funnet rester av Ebloa-viruset i mannens sæd, noe som igjen beviser at han var smittefarlig i mange uker etter å ha blitt helt frisk.

Hvis vi kan sammenfatte verdens største og farligste trusler, så er det utvilsomt menneskene selv som utgjør den absolutt største fare for vår videre eksistens på kloden. Siden Ebola-viruset altså først og fremst smitter ved direkte fysisk kontakt eller ved kroppsvæsker er situasjonen vanskelig, da lokale skikker tilsier at avdødes slektninger forventes å berøre liket som en avskjedshilsen.

Alle mulige helsepersonell verden over- med en viss kunnskap om dette viruset, inkludert «Leger Uten Grenser», jobber på spreng for å få kontroll på Ebloa-smitten. Så langt uten å lykkes.

– Den opprinnelige smittekilden er usikker. Det kan ha vært en smittet person som kom til Conakry hovedstaden i Guinea , men helsemyndighetene fokuserer på mulighetene for smitte fra flaggermus, som sammen med annet såkalt «bushmeat» som er tilgjengelig på torg og gater i mindre og større byer.

Også i nabolandene Sierra Leone, Liberia og nå altså Nigeria er Ebola-viruset registrert og på vei til eskalere langt utenfor WHOs kontroll. Blir Ebola-viruset funnet i Europa, hvilket virker svært sannsynlig, vil det også kunne komme i til Norge, kanskje allerede i år. Dessverre.

Kilde: WHO/ Wikipedia.org

Foto: Flickr/ IFRC

Vargas

 

Vellykket eller mislykket? Sliter du?

Er du redd for hva andre mener om deg? Er du opptatt av at naboene skal synes at du er rik og vellykket, til tross for at du egentlig sliter hver eneste dag? Du er nok ikke alene.

Ikke alle har problemer med å framstå som mer vellykket enn de egentlig  er, men mange liker å bli likt.

Det er egentlig helt naturlig, vi mennesker synes det er ok å få ros, vi liker positive tilbakemeldinger både om vår person, våre barn og gjerne hvordan vi framstår i nabolaget.

Faktisk så er det så viktig for veldig mange, hva andre mener om oss at vi tar opp lån i millionklassen for å framstå som rik, vellykket og perfekt. Blir vi gjennomskuet som mindre perfekt og helt gjennomsnittlig så er det nesten verdens undergang for mange, har du ikke sett det på Facebook?

Continue reading «Vellykket eller mislykket? Sliter du?»

Allergisk? Allerede nå bør du starte med å forebygge!

Alle de hundre tusener som sliter med allergi, har det nok verst i disse dager. Sommer, sol og varme gjør det tørt, og det som kan blomstre, det gjør ikke annet. – Pollensesongen bruker å begynne i mars med pollen fra or og hassel. Så kommer bjørkepollen etterpå. Deretter gress, før burot avrunder sesongen i august. Å få pollen i lufta allerede nå er veldig tidlig, men det er den altså.

– Gress, pollen, Timotei, midd, hund, katt, hest, bjørk og masse annet, gjør livet til en allergiker til et sant helvete. Det klør i øynene, et eller annet sted inne i hodet går snørr pressa for fullt. Alle allergikere spør seg det samme spørsmålet, hvor i helvete kommer alt det snørret fra?!

Man snyter seg en gang, så går det ti sekunder og det er minst like mye snørr der!

Foto: Flickr/ leonid sp

Continue reading «Allergisk? Allerede nå bør du starte med å forebygge!»

Selvmordstanker, depresjon og nedstemthet- DU har selv løsningen!

Om du føler at livet ditt ikke er verdt å leve, der du bruker det meste av din tid på å vurdere å avslutte det, kan du komme deg ut av mørket, men det krever en viss innsats av deg. Føler du at livet ditt står på stedet hvil, du føler deg som en lort og alt er tungt, det kan være en personlig krise som det for mange er svært vanskelig å komme seg ut av

Hvis noen har fortalt deg at du ikke er verdt noe som helst, så er det nok vedkommende som har et markeringsbehov. Noen mennesker kan gå langt for å fremme seg selv og sin stilling, du kan være en verdifull ressurs og et godt menneske med gode verdier, selv om det er noen som forsøker å gjøre livet ditt ulevelig.

Gråter du mye, er mye fortvilet og ser ingen løsning på problemet så er det viktig å forsøke å ta grep, det første du bør gjøre er å bryte det daglige mønstret. Se utfordringer foran problemer. Se tilbake på livet ditt og hva som gjorde deg glad og positiv. Snakk med mennesker som har positiv påvirkning på deg og som vil deg alt det beste.

Først må du innse at det er alvor og at du trenger hjelp av fagfolk som setter en diagnose og som faktisk kan hjelpe deg, så kan du i mellomtiden gjøre ditt for at livet skal bli bedre. Det kan bli bedre, du vil få hjelp.

Foto: Copyright Morten Pettersen

Continue reading «Selvmordstanker, depresjon og nedstemthet- DU har selv løsningen!»

Fyllesyk og yr?

Det er faktisk en sammenheng mellom det å være kåt etter en fest der man har drukket mer enn man burde. Rent medisinsk er det vel ikke så mange som kan svare på hva dette kommer av. Leser man kommentarfelt rundt tema er det svært mange som bekrefter denne påstanden. 

Du er ikke alene om å være kåt og bakfull etter en solid fest, de fleste har vondt i hodet, men mange er også «fysen» på sex.

Man snakker aldri med andre enn sin partner, og knapt nok det om å være kåt. Sex og lyst er fortsatt litt tabu her i Norge, men vi er absolutt på gli. Salg av sex-leketøy viser at nordmenn er hypp og villig til å bruke mye penger på leketøy for voksne.

Hva som gjør oss kåte er også en situasjon det er ubehagelig for mange å snakke om. Heldigvis blir vi kåte, noen oftere enn andre. Menneskeheten ville sakte, men sikkert død ut om vi ikke var i stand til å forplante oss.

– Vi mennesker er skapt til å være kåte for å lage barn, derfor er denne følelsen viktig for både kvinner og menn. Noen velger å utnytte situasjonen og onanerer når man er kåt. Det blir det ikke mange barn av, men det er nesten like godt som sex med en potensiell partner.

Continue reading «Fyllesyk og yr?»

KREFT- en fånyttes kamp mot en lumsk sykdom

Du har hørt om den i mange år, du har opplevd venner, familie kanskje en søster eller bror eller en kjæreste kjempe kampen, mot kreften? Og tapt. Kreftforeningen i Norge gjør utvilsomt en fantastisk jobb for alle som blir berørt av den lumske sykdom som fortsatt tar så alt for mange liv også i Norge.

– Norge er også et foregangsland i forskningen mot alle de forskjellige kreftsykdommer som finnes, milliarder av kroner er brukt gjennom mange år, noen svar har man funnet, men fortsatt er det en lang vei å gå før man finner svar på gåten eller en vaksine som kan redde liv fra kreft-døden.

– Som du helt sikkert vet finnes det et utall av kreftformer, noen rammer kvinner (brystkreft), noen rammer menn (prostatakreft), andre kreftformer kan ramme oss alle også barn. Om det noen gang vil finnes en vaksine, ser det ut til at det er langt fram. Eksperter over hele verden jobber på spreng, dessverre dør mange i påvente av gode nok medisiner.

Continue reading «KREFT- en fånyttes kamp mot en lumsk sykdom»

Helse- Frykter du å bli alvorlig syk i Norge?

Mange tusen mennesker står i forskjellige helsekøer rundt om i de største byene i Norge. Eldre som blir syke eller trenger plass på et alders- eller sykehjem bor på fellesrom med andre beboere. Å bli gammel og syk i rike Norge er ikke lett. Frykter du å bli gammel og syk?

– Samtidig er det masse meget dyktig helsepersonale, sykepleiere, hjelpepleiere og leger som gjør alt de kan for sine pasienter. De aller fleste av disse gjør en fantastisk jobb for å hjelpe syke og eldre. Problemet for norske sykehus, alders- og sykehjem og andre institusjoner er bemanning, kapasitet, plassmangel og sprengte budsjett som tvinger ledelsen til å ta grep som ikke gagner pasienten, ei heller de ansatte.

Arbeidsforholdene hos de ansatte i helsevesenet er så dårlig mange steder, at det skremmer vekk unge som er i ferd med å utdanne seg. Mange velger heller andre yrker fordi de ser alle den negative omtalen behandlingen eldre og syke får i Norge.

Continue reading «Helse- Frykter du å bli alvorlig syk i Norge?»

Når sorgen tar over sjel og sinn

Sorg er et tabubelagt tema- mange ønsker å være alene med sine tyngste stunder når sorgen inntar sjel og sinn. Man kan sørge over så mangt. Tap av venner, dyr, kjæreste, nære familie medlemmer og verst av alt egne barn. Men sorg er komplisert.

-Det er ikke alltid sorgen må være knyttet til et dødsfall.

– Sorgen kan komme til de som har alt de trenger, ingen nære har gått bort, men sakte og helt ut av ingenting kan en snikende følelse komme. Første tegne er kanskje humørsvingninger, så nedstemthet og fortvilelse. Til slutt sitter man med en sorg som det er nesten umulig å se slutten på.

Foto: Copyright Morten Pettersen

Continue reading «Når sorgen tar over sjel og sinn»