Slik blir nettsiden din funnet på Google

Slik blir nettsiden din funnet på Google og andre søkemotorer. Du må sørge for å ha et godt nok innhold. Du må vite hva du skriver om og du bør ha et lærerikt innhold. Jo mer viktig info, jo mer lærer dine lesere og jo flere vil søke opp din artikkel. Du bør ha en søkemotor-optimalisert side. SEO er den viktigste faktoren for å bli lest av mange. La oss ta et eksempel.

Papirhuset

Om du søker på verdens mest populære TV-serie på Netflix, som ikke har engelsk som originalspråk. “Papirhuset” på Google, vil du oppdage at Vargas12.com er på den aller første Google-siden, med artikkelen: “Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?“. Fordi denne artikkelen har alt en god artikkel behøver, blant annet perfekt SEO.

Ikke mer enn 8 ord (6-8 ord i overskriften er optimalt.) Og den er passe lang og inneholder endel kunnskap om serien. Hva den heter på engelsk (Money Heist) på norsk og på spansk: “La Casa de Papel“. Å score høyt hos Google kommer ikke av seg selv, men lykkes du, vil det bety svært god trafikk.

Tenk hvor stor trafikk, klikk og besøk det gir oss fra bare denne ene artikkelen.

Dette er altså bare én av veldig mange innlegg som er høyt oppe på Google-søkene. Her deler vi hemmeligheten med våre lesere for å gi et innblikk i hva som betyr mest for å bli lest av mange. Våre venner i YOAST, sørger for at SEO er optimal på hvert innlegg. YOAST er den mest populære plugins du finner om du bruker WordPress.

Du bør ha mange bilder, langt flere enn det vi har på våre innlegg. Artikkelen bør også være mellom 1500 og 2000 ord. Du bør også ha interne og eksterne linker, samt video. Jo mer faktabasert innhold du har om det tema du skriver om, jo bedre er det.

YOAST og WP Rocket

Det er helt avgjørende å ha riktige plugins for å få nettsiden til å fungere som den skal. Men du bør ikke ha for mange heller, for det gjør nettsiden treg og lite leservennlig. En rask nettside er faktisk like viktig som å ha en som er søkemotor-optimalisert. Slik blir nettsiden din funnet på Google, ved å være nøye med innholdet når du publiserer en artikkel.

Har du ingenting å skrive om, la være å publisere tull ball. Ha en agenda, et buskap eller en nyhet. Jo mer nytte flere har av din tekst, jo mer populær blir den hos Google. Jo flere lesere får du. Slik blir nettsiden din funnet på Google, ved å ta leserne dine på alvor.

Slik blir nettsiden din funnet på Google

Vargas12.com har skrevet mer enn 6500 artikler på ti år. Vi kan SEO og derfor har vi svært god trafikk på de fleste innleggene vi publisere. Både de artiklene vi skriver for våre kunder, men ikke minst alle de gode blogginnleggene vi skriver for dere. Enten de handler om fotball, sex, mat, teknologi, politikk eller underholdning.

Apropos plugins: Vi har kun 19 stk. Fordi vi har slettet minst seks som vi følte ikke fungerte for vårt bruk. Faktisk ble nettsiden betydelige raskere ved at vi slettet disse, som ikke behøver å nevnes med navn. Men vi velger å ha to plugins som er premium-utgaver, som vi betaler for. Det er for YOAST og WP Rocket.

Ikke for mange plugins

YOAST hjelper oss å gjøre artiklene perfekt mht SEO, hvor vi får grønne smilefjes ved riktig bruk av overskrift, god tekst og riktig innhold. WP Rocket gjør vår nettside blant de aller raskeste bloggene som også gir betydelig bedre plassering i Google. Har du en treg nettside, vil den automatisk falle nedover blant konkurrerende nettsider i hos teknologiselskapet.

Vi har også fått god hjelp av det norske selskapet WPologi, som har saumfart nettsiden for at den skal bli så rask som mulig. Her fikk vi også gode råd om å slette endel plugins som gjorde nettsiden dårligere. Du bør faktisk velge dine plugins med omhu – lærte vi da. Vær helt sikker på at du behøver hver plugins og hvilken funksjon den har, før den installeres. Den bør være oppdatert ganske nylig og være kompatibel med din nettside.

Behøver du hjelp til å komme i gang med din egne nettside, kan du ta kontakt med eksperten hos WPologi. Eller ønsker du å bli lest via denne populære bloggen, hvor vi poster dine artikler med din nettside, bør du ta kontakt via vår link oppe til høyre. Vi skriver for deg.

Slik blir nettsiden din funnet på Google, om du forbereder siden og gjør deg flid med tekstens innhold. Slurv gjør det langt vanskelige å bli godtatt av de største søkemotorene.

Vargas

Slik får du billigere TV-underholdning!

Slik får du billigere TV-underholdning! Å la seg underholde av god underholdning er noe vi mennesker har gjort siden tidenes morgen. Spør man ti forskjellige mennesker kan de fleste svare veldig forskjellig på hva de lar seg underholde av. Noen liker fotball, andre vil se strippeshow, spør du en tredjemann, vil vedkommende heller lese en god bok.

Det er ikke sikkert det er TV, strømmetjenestene eller radioen som gir underholdning for kommende generasjoner. Sjansen er stor for at det et underholdningstilbud vi ikke kjenner til i dag, som er “snakkisen” blant ungdommen da. Slik får du billigere TV-underholdning! Ved å saumfare de respektive distributørene av TV-pakker, rett og slett.

gjør enn innsats, sammenligne priser og se ditt behov med distributørenes tilbud. De vil gjerne ha deg som kunde, men trenger du egentlig TV som underholdning?

Kanskje er det live-reiser til planeten Mars, muligheten for å reise fram i tid eller tilbake i tid, la oss si for et par hundre tusen kroner i året. Som er greia. Vi vet ikke hva framtiden har å tilby. Og slik situasjonen er i dag, både her hjemme og der ute – så er det kanskje en fordel. Å ikke vite hva morgendagen bringer på godt og vondt.

SKAM

Alle har sett SKAM, produsert av NRKP3. Elsket av millioner. Det er nettopp en slik “snakkis” som skal til for å revolusjonere en hel generasjon i flere land, nesten samtidig. Da kan du også kalle det ok underholdning, all den tid det er neste bare positiv omtale, slik SKAM har fått – over alt. Ikke bare for de unge, som serien var ment for, men også en serie for voksne og eldre.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Serien om Eva, Noora, Even, William, Chris, Sana og Vilde på Hartvig Nissen Videregående i Oslo.

Vi kommer vel ikke til å glemme dem med det første. Men din underholdning behøver selvsagt ikke være viet underholdning fra en flatskjerm. Allikevel tar vi for oss alternativene og til slutt det tilbudet du kanskje bør velge for å spare noen kroner. Det liker du vel?

Det er rart med det. Når høstmørket faller på, kjæresten din har dumpa deg, du har mistet jobben og lommeboka tillater ikke de helt store skrumspringene. Da er det greit å ha minst én venn i bloggosfæren – velkommen til Vargas12.com, vi skriver for deg! Og vi gir deg tips og råd om å spare penger. Det gjør du også, om du velger vårt alternativ for valg av TV-underholdning.

Slik får du billigere TV-underholdning!
Hva er god underholdning for deg?

Netflix

Om du liker filmer og serier, enten du ser Disney-filmer med ungene eller eller har blitt hekta på “Homeland“, “Breaking Bad” eller “The Americans” alle tre klassiske spenningsserier du se. Netflix er et must, fordi du går glipp av så mye, om du lar være å se hva som finnes her.

Noen velger heller HBO, men vi er ikke tvil om at Netflix har et bedre tilbud.

Prisen er den samme over hele fjøla. I underkant av 200 kroner per måned. Du kan velge billedkvalitet på Netflix, men ikke hos HBO. Du som har ny fin TV, som kan ta 4K og HDR- kvalitet, sørger for å ha det beste abonnementet for beste bilde, selvsagt. Hvis ikke hadde du ikke behøvd den nye dyre TV’n, ikke sant?

Ikke glem at HDMI-kabelen også skal være i 4K-kvalitet, før du kan drømme om det aller beste bilde å oppnå i Norge i dag. Du tenker kanskje at 8K er bedre, og det er for såvidt riktig. Men i 2020 er det ingen TV-kanaler eller distributører av underholdning som sender noe som helst i 8K. Spar de pengene. ikke kjøp deg 8K TV, ennå.

I tillegg krever det betydelig mer hastighet om du skal strømme TV-bilde i 8K-format i framtiden.

Apple og Netflix opererer for eksempel med 25 Mbps (megabit per sekund) om du skal se 4K-film, og med en oppløsning som er fire ganger så høy snakker vi brått opp mot 100 megabit om du vil strømme i 8K.

DinSide.no
Slik får du billigere TV-underholdning!

Pest eller Kolera

Slik får du billigere TV-underholdning! Velg det som er best for deg, hva du ønsker å ha i din TV-hverdag. Ser du ikke TV eller ikke bruker strømmetjenestene, er du prisgitt annen type underholdning. Du har kanskje ikke TV engang, og da er det du ikke her og leser dette tipset heller. Ære være deg for det.

Av de mest kjente distributørene, er det utvilsomt Altibox som kommer best ut på kundeservice og billedkvalitet. Altibox leverer TV-bilde via fiber, enten i bakken eller i luften. Dette er en god måte å få et bra TV-bilde på. Men om Altibox er billigst? Neppe.

GET bør du styre unna først som sist. Get scorer lavest av alle norske selskaper på norsk kundebarometer for 2020. Jevnt med konkurrentene på pris, men en helt fraværende kundeservice og elendig GET BOX, som virker når det passer seg selv. At ansatte ber deg ryke å reise må du regne med om du er kunde her. Styr unna.

Canal Digital leverer TV-bilde via parabol. Hallo, 1980 ringte og ønsker å få tilbake Hockeysveisen sin. Ærlig talt. Får du tak i vannseng fortsatt i møbelforretningene? Skal man le eller gråte når man må velge mellom Pest eller Kolera? Canal Digital får nye kunder fordi de kaster “tallerkenene” etter kundene med lovnad om gratis montering. Ikke gjør det.

4K betyr fantastisk billedkvalitet

Noen hevder å vite at man får like godt TV-bilde og at det blir rimeligere å kjøpe en så kalt “Dreamboks” og at det er det beste alternativet. Vi tror ikke det er det beste for Ola og Kari Nordmann, fordi det krever endel jobb med oppdateringer. Og du risikerer å miste kanaler om disse blir kodet for Dreamboks-brukere. Hvem skal du ringe og klage til da? Styr unna.

Apple TV er løsningen

Vi tror du kan komme billigere ut av det om du ‘styrer butikken’ selv. Du bør investere i en Apple TV, som leverer 4K og HDR-kvalitet. Og femte generasjon Apple TV er det beste du får for penger i dag. Du betaler drøyt 2000 kroner for denne lille skjønnheten. Det en liten boks, litt større enn en snusboks, den gir deg et sylskarpt TV-bilde via apper – du behøver ingen dekoder.

Framtidens TV, i hvert fall de ti neste årene, vil være via apper. Enten du styrer disse via de innebygde appene på TV’n, eller via Apple TV-boksen. Slik får du billigere TV-underholdning! Vil man ha den beste TV-kvaliteten, beste pris og best teknologi, er det å velge en ekstern løsning, svaret. Apple-TV blir vårt valg og tips til deg.

Fordelen med Apple TV er enkle menyer. Fantastisk tv-bilde og lyd, enkel og god fjernkontroll, og godt app-utvalg.

Ulempen er at man ikke får gjøre opptak, men innholdet ligger jo lenge i appen, bortsett fra i live-sendinger. Og du får ikke sappe mellom kanalene like raskt og enkelt som på en lineær-TV med kanaler. Du må ut av en app og inn i den neste, men det nok en vane det er lett å bli vant til.

Billigere TV-underholdning

Tar du kontakt med TV2 Sumo og får det beste tilbudene de kan gi deg, vil svaret være 379 kr per måned, inkludert Premier League. Samt Viaplay for 790 kroner for ett år, for å få like mange kanaler du hadde før du ikke gadd å ha GET eller andre distributører mer.

Da har du de samme kanalene du hadde på lineær-TV-abonnementet ditt. Men du havner på ca tusen kroner per måned – isteden for 2000 kroner. Og vi gjentar, dette er inkludert Premier League-kanalene hos via TV2 Sumo.

Vær obs på at du i alle fulle fall, uansett hva du velger, så må du ha internett-tilkobling for å bruke alle disse alternativene. Dette må du betale mellom 600 og 800 kroner per måned for. Da får du nok hastighet til å strømme filmer og serier. I vår pris har vi valgt totalpakken for TV2 Sumo.

Husk også at du må investere i 4K-HDMI-kabel, ja, den flate. Den kan være merket 4K High Speed, da er du sikker på at det er riktig kvalitet. For at du skal kunne få denne billedkvaliteten vi refererer til, som du faktisk ser forskjell på TV-bildet – om du har en 4K-TV.

Har du spørsmål, er det bare å bruke kommentarfeltet.

Ikke glem å abonnere på vårt nyhetsbrev. Vi skriver gratis for deg. Velkommen skal du være.

Lykke til!

Vargas

Begynner du å bli tynn i hyssingen?

Begynner du å bli tynn i hyssingen? Ikke sant det kan gå på selvtilliten løs å miste håret? Vi snakker om egne erfaringer, dessverre. Det er nemlig ganske vanlig å bli tynn i luggen når årene har satt sine spor. Det gjelder både kvinner og menn, men flest menn. Det å få måne, altså at håret forsvinner midt i krona på toppen av hode – er nådeløst.

Kvinner med et stort mammahjertet kan klare å si at det er både maskulint å sexy å være skallet. Dem om det. Det er vel ikke mer sexy å miste håret enn drit fulle, godt voksne kvinner. Det er som kjent verken sexy eller sjarmerende.

Du som er så smart å lese denne bloggen, vet at vi ofte kommer med gode råd, så også denne gangen. Begynner du å bli tynn i hyssingen – Er du fortvilet over situasjon, der selvtilliten allerede har slått sprekker over tid, jo tynnere luggen blir? Da bør du absolutt lese videre.

Endelig håp

Det er nemlig et håp for oss som har levd en stund, men som mister gradvis håret, eller får det til å se ut som vi har levd et langt og hardt liv. Nå kan du få hjelp til å skjule skavankene, dekke over den blanke issen eller faktisk få helt nytt hår som ser flott og naturlig ut. Les mer om hårtransplantasjon her.

Noe av det mange menn, men også kvinner ser på hos en potensiell partner, er nemlig frisyren. Mangler man hår er jo frisyren deretter. Fraværende. Dermed kan man måle selvtilliten hos mange med riktig frisyre, tykkelsen eller strukturen på håret. Slik har det vært i årevis, men nå er det endelig håp for alle med for lite hår.

Det legges jo merke til når en flott ung mann på nitten år, kommer med hentesveis og manglende selvtillit. Heldigvis er det endelig håp for å gjøre noe med dette. Så langt har alle disse med litt for lite hår – opplevd dette som et problem. Det problemet finnes det nå en løsning for.

Begynner du å bli tynn i hyssingen?

Selvtillit kommer innenfra

Selvtilliten kommer som kjent innenfra. Fordi det er hvordan man føler seg blant andre som er avgjørende for hvordan man har det. Det være seg blant venner, på jobben, på skolen eller hjemme. De fleste liker å se bra ut sammen med andre, enten man er søkende etter en potensiell kjæreste eller har vært gift i årevis.

Man vil se bra ut uten å måtte sprenge banken eller bruke opp alle sparepengene på fiksfakserier som ikke virker. Nå er det faktisk håp for alle med en hårtap-utfordring. Fordi det ikke er magiske formler, med vanskelige ord man ikke kan uttale – som er svaret.

Men kirurgiske inngrep som å fjerne hår fra ett sted på kroppen til det stedet man mangler hår. Sikkert, effektivt og utført av fagfolk. Tryggere blir det neppe. Begynner du å bli tynn i hyssingen vil du gjerne få hjelp av de som kan gjøre noe med det?

Vi kan være med på at menn med en passende rund og eggeformet isse, kan se hot ut, med et passende tredagers-skjegg i tillegg. Men har man en skjeggvekst som en middels fjortis, må man vente i ukevis på det skjegget. Da er jo poenget borte.

Ikke ta håret forgitt

Kvinner med strie buster uten noen form for fall, betaler i dyrt for permanent, krøller eller noen bølger i håret. De som er så heldig eller uheldig, alt etter hvem man spør, og er født med noe struktur i håret – betaler for det motsatte. Eller kjøper seg rettetang og annet dyrt utstyr, for å berge stumpene.

Man skal ikke ta håret for gitt, men faktisk sette pris på det lille man har. Er det tomt på toppen så finnes det faktisk råd. Strip/FUT og FUE-metodene er en ny teknologier, som brukes med suksess. Det er jo en viss forskjell på folk, også når det kommer til hår. Noen trenger en større transplantasjon, andre behøver kun å justere hårlinjen. Alt dette utføres slik du forventer å få det.

Man skal ikke ta håret forgitt, men tenk deg nå litt om. Siden det finnes svært gode alternativer for å få endret på en skavank som plager deg – er det vel ikke så mye mer å tenke på, men bare få det gjort? Først som sist. Begynner du å bli tynn i hyssingen og det plager deg, vet du nå at det finnes hjelp å få.

Vargas

WordPress-hjelp på norsk!

WordPress-hjelp på norsk! Din nettside for din bedrift er noe du lever og ånder for. Nå er det heldigvis noen norske eksperter som er litt bedre enn de fleste andre. Her er det rask hjelp å få når du må gi opp selv. Hvor mange timer har du ikke sittet og slitt deg gjennom koding og feilmeldinger? Nå er den tiden over. WPologi – hjelper deg!

Vi anbefaler også den norske Facebook-siden til WordPress-Norge. Her kan å søke etter råd og veiledning, det var her vi var så heldige å treffe på WPologi sin representant. Som hjalp oss med å rydde opp i Redirection-plugin, som hadde laget trøbbel i lang tid.

Behøver du hjelp med SEO på din nettside, har vi skrevet en god artikkel om dette her.

Vi fikk fantastisk hjelp

Hva kan WPologi hjelpe meg med, tenker du kanskje, som jeg ikke klarer selv? Det er det bare du som kan svare på ved å sjekke deres kunnskaper ved å ta kontakt. Vi har skrevet 6500 bloggartikler på Vargas12.com de siste ti årene, og trodde vi kunne mye. Der tok vi grundig feil.

Vi kan lite om alt det teknologiske, men vi er ganske gode på å skrive. Men hos WPologi, fikk vi altså helt fantastisk hjelp. Anbefaler dette nettstedet så langt det er mulig med ord.

Bare det å lage en profesjonell og funksjonell nettside, kan være både krevende og vanskelig.

Mulig du klarer å få siden til å være synlig for deg selv, men hvis ingen andre finner den i myldre av andre nettsider, spiller det mindre rolle. Ved å ta kontakt med de dyktige folkene bak WPologi – er du i trygge hender. Vi kan garantere for topp service og rask hjelp.

WordPress.org

Wordpress-hjelp på norsk!

WordPress er det jo amerikaneren Matthew Mullenweg som står bak. Derfor er det åpenbart at de fleste menyene og hovedspråket i Wordress.com pg WordPress.org, er på engelsk. WordPress-hjelp på norsk! Er den viktigste årsaken til at du bør søke hjelp hos WPologi. Du forstå alt de sier, forklarer eller skriver til deg, og de gir deg løsningene på ditt språk.

Enklere kan det vel ikke bli?

WordPress.org er den plattformen vi mener du bør gå for. Fordi da styrer du alt selv, på eget domene. Om du velger WordPress.com, blir alt styrt av WordPress og du kan blant annet ikke ha reklame eller annonser på siden din. På wp.org er du din egen sjef. På WP.com må du forholde deg til regler kontrollert av WordPress.

Når det er sagt, bør du uansett velge WordPress i den ene eller andre utgaven. Fordi det er den beste måten å drive en nettside fra. WordPress er verdens ledende på nettside-markedet i verden, om det er noe som heter det. Og det er strengt tatt det beste alternativet uten særlig konkurranse.

Dette kan WPologi bidra med

 • Sette opp din egen nettside
 • Hjelpe deg med å sette opp e-postadresse
 • Hjelpe deg med å installere Google Search Console og Google Analytics
 • Hjelpe deg med å plukke ut de viktigste (plugins) utvidelsene – du trenger flere
 • Lærer deg å gjøre siden trygg for hacking
 • Lærer deg å skrive gode artikler
 • Lærer deg å sette opp egen nettbutikk
 • Lærer deg å operere nettsiden trygt uten at den går ned
 • Gir deg råd om bruk av bilder
 • Gir deg råd om hvordan utseende (Theme) skal være
 • Gir deg råd om hvilket Webhotell du bør velge til ditt formål

Å ha gode fagfolk i ryggen som hjelper deg med det du ikke kan, ikke har tid til eller ikke vil bruke tid – er gull verdt. Tid er penger i de fleste bransjer. Lar du folkene bak nettsiden WPologi ta seg av din nettside. Har du faktisk en del tid til overs, en bekymringsfri hverdag. Er det ikke deilig? WordPress-hjelp på norsk!

Du trenger hjelp

I teknologiens uutgrunnelige verden er det selvsagt enorme muligheter til å nå ut til din potensielle kunder. Da behøver du dette riktige verktøyet, men du må også kunne bruke det. For å bli en fullblods WordPress.org-kjenner, må du like å lære koding. Du bør kunne engelsk og sette deg inn i alle detaljene hvor en nettside fungerer og hva som ikke fungerer. Det er endel jobb.

Alt du behøver å gjøre, er å ta kontakt med gjengen i WPologi, som lærer deg og hjelper deg med WordPress. Vi vet du ikke vil angre på det, og vi kan love at du faktisk får all den hjelpen du behøver. Alle nett-bekymringer du har hatt med din nettside og nettbutikk – kan forsvinne i dag.

Før eller siden vil du behøve hjelp rundt din egen nettside – da er det greit å kunne snakke norsk med de som skal bidra. Enig?

Vargas

Slik ser du TV2-kanalene med GET

Slik ser du TV2-kanalene med GET-abonnement. Teliaeide GET har valgt å ikke la kunden sine se TV2, fordi de ikke synes det fortjener det. Eller fordi GET ikke skjønner hva kundene betyr for dem. GET ligger sist på Norges kundebarometer for tredje året på rad. GET drives av svenske Telia, som åpenbart synes det er viktig å spare noen kroner, enn å yte god service.

Faktum er at nordmenn i hopetall nå sier opp sine avtaler med TV og internett-leverandøren GET, med meget god grunn.

Siden du er så smart å følger bloggen Vargas12.com, får du er flere måter å unngå GET. Og allikevel få alle av TV2 sine tilbud. Enten det være seg via TV eller internett. Du bruker TV2 Sumo sine direktesendinger, eller velger TV2 Sumo sine andre tilbud via appen på nettet. Om du har en smart-TV, har du appen lett tilgjengelig på TV´n. Slik ser du TV2-kanalene med GET.

Styr unna GET

Om du fortsatt er GET-kunde, bør du selvsagt si opp abonnementet i protest mot dårlig kundebehandling. Ingen bør godta 45 poeng som “trøst” for å kunne laste ned Viaplay som erstatning for TV2. I det som er et latterlig dårlig poengsystem hos GET.

Viaplay kommer aldri til å være i nærheten av verken TV2, NRK eller Netflix. Sistnevnte er verdens største strømmetjeneste. Noe som holder om du liker film og serier.

Lest? GET-kunder har mer trøbbel i vente!

Om du ikke får tilgang til TV2 Sumo, fordi GET har stengt tilgangen din, er det likevel håp. Du snakker med et klokt hode, som ikke har valgt å ha GET som sin TV-distributør. En nabo, venn eller familiemedlem. Tilbyr deg å betale 129 kroner per måned for TV2 Sumo abonnementet deres.

Dette kan deles mellom flere brukere, inntil fire per gang, samtidig. Ergo kan du se så mye TV2 du ønsker. Og la GET steke i sitt eget grådige fett. De fortjener verke deg eller oss som kunder. Hadde GET tatt kunde på alvor, ville de kunne tilby TV2 – som er Norges største kommersielle tv-kanal til sine kunder.

Mulig du får TV2 selv også, om du har SUMO-abonnement, det har vi ikke rukket å sjekke. Men ikke si det til noen.

Slik ser du TV2-kanalene med GET

Si opp GET!

Om du går og venter på Premier League-kampene, må du kontakte din nettleverandør. For å være sikker på at abonnementet ditt er åpent før fotballen sparkes i gang 17. juni. Er du GET-kundene, må du dessverre betale for kampene via TV2 SUMO-appen. Enten per sesong (billigst), per måned eller per kamp. Den regningen bør du selvsagt sende til GET.

Helt nederst på jumboplass finner vi dagligvarekjeden Joker (58,8). Bedriftene som gjør det marginalt bedre enn sisteplassen er Get (TV) (59,8), Get (Bredbånd) (60,5), Bunnpris (60,9), D-play (61,2) og HBO Nordic (62,1).

BI.no

GET er dårligst i Norge på kundeservice, på leveranse av bredbånd og TV-bilde. GET suger balle og du bør si opp ditt abonnement i dag. Så slipper du mer irritasjon. Slik at eieren Telia skjønner at de har dummet seg loddrett ut ved å stjele TV2 fra en halv million nordmenn. Det er både skammelig og frekt, det bør folk flest gi beskjed om ved å velge en bedre TV-distributør.

Her er noen gode alternativer til GET:

 • Altibox
 • Viasat
 • RiksTV
 • CanalDigital
 • NextGenTel
 • Telenor / T-We
 • GET

For å velge en seriøs aktør, som kan gi deg kvalitet og hastighet for framtiden. Da bør du velge en distributør som leverer fibernett. Raskest mulig hastighet av både lyd, bilde og bredbånd. Mange tror at Altibox kun kan levere TV og internett gjennom fiberkabel i bakken, men det er feil. Altibox levere også kabel gjennom lufta, som gjør at du slipper å grave selv.

Tålmodigheten har vært slutt, lenge

Ta kontakt med Vikenfiber, som er Norges største leverandør av fibernet i Norge. Vi tror de kan levere en langt bedre og sikrere TV- og internett opplevelse enn GET. Det skal heller ikke mye til.

Makan til drittpakke, skal man lete lenge etter. Ingenting virker.

Så sier samtlige av operatørene vi endelig får tak i etter jævlig mye venting, sier at de skal ringe tilbake. Ingen, absolutt ingen av de seks vi har snakket med, ringte tilbake. Takk skal du faen meg ha, GET! Er det en policy? Å fortelle kunden at dere skal tinge tilbake? For å avslutte samtalen raskest mulig?

Vi har forsøkt å være tålmodige med GET i lang tid. Nå er tålmodigheten slutt. De siste nyeste og “beste” GET-boxene klarer ikke å leve opp til forventningene. Det er dårlig bildekvalitet, boksen stopper opp ved bytte av TV-kanal appene og radiokanalene. GET har levert et produkt som rett og slett ikke er operativt til å kunne brukes.

I tillegg kommer alt det dette surret med å ikke bli enige med TV-kanalene, først var Discovery, så var det TV2, hvem blir den neste? Styr unna GET, og du slipper masse unødige problemer. Slik ser du TV2-kanalene med GET.

Bare alle de telefonene vi har brukt til å diskutere feile faktura med GET, ville ha gitt oss gratis fibernett i flere måneder i brukt arbeidstid. Har du forsøkt å ringe GET? her er telefon nr: 21 54 54 54, vi kan garantere at du ikke får svar, før du ikke gidder å vente lengre.

Aldri mer GET. Aldri.

Vargas

Verdens beste verktøy du bør bruke

Verdens beste verktøy du bør bruke så ofte du har behov for det. Dette verktøyet kan brukes til neste alt. Enten du ønsker å lære hvordan du baker en kake du aldri ha bakt før. Eller du skal skifte et lysstoffrør for første gang.

Kanskje behøver du et verktøy til å lære deg et språk? Du kan til og med bruke dette til ren og skjær underholdning.

Hva vi snakker om? Vi snakker selvsagt om verdens største videonettsted, YouTube. YouTube er helt fantastisk, som du sikkert allerede vet. I denne vanskelige tiden vi er inne i nå. Med mye hjemmetid grunnet den globale pandemien, har mange brukt nettopp YouTube til ren underholdning. Mang en konsert er sendt live, til stor glede for mange. Både artister og fans.

Alternativet er biblioteket

Du synes sikkert det er rart å tenke på, men det finnes mange mennesker på kloden som ikke vet hva YouTube er. Og dermed går glipp av denne fantastiske muligheten for læring. Disse har ofte ikke tilgang til internett, som er det eneste du behøver til elektrisitet, selvsagt.

Om du er lærer, er vi sikre på at du ved flere anledninger, har måttet søke YouTube for hjelp. For å finne svar du ikke kan finne så mange andre steder. Verdens beste verktøy du bør bruke. Er du elev har du også valgt å bruke det samme nettstedet som hjelpemiddel. Ikke sant?

Lest? Slik lever nordmenn hjemme i Coronatiden

Selvsagt kan man under normale omstendigheter, gå på biblioteket å låne en bok og lese seg opp.

Forskjellen på å lese seg opp på et tema, og finne svaret via en video, er at du får se framgangsmåtene dette gjøres på. En betydelig enklere måte å lære på, å se hvordan andre forklarer i detaljer hvordan en oppgave skal løses – uansett vanskelighetsgrad. Enn å lese om det.

Verdens beste verktøy du bør bruke

Verktøy, musikk og underholdning

Nå på sommeren skal folk flest pusse båt, male hus, male terrassegulv, slipe stein og vaske bil. Alt dette er ikke like enkelt om du ikke har gjort det før. Da er en brukermanual på video, et perfekt verktøy du bør bruke så ofte du kan. YouTube er ikke bare et verktøy, med kilde til fantastisk underholdning.

Om du velger å se kattevideoer, bilkrasj fra live-dash kamera eller du ønsker å se live konserter fra store deler av verden.

YouTube er en global oppfinnelse til hjelp for liten og stor. Det er faktisk verdens største og beste nettsted for opplastning, visning og deling – av private videoer. Grunnlagt 14. februar 2005. Før 2005, måtte du altså gå på biblioteket å lese seg opp på alt du lurte på – det er helt uvirkelig.

Ikke overraskende er det musikkvideoer som er blant de mest populære videoene på det berømte videonettstedet, YouTube.

I 2019 hadde giganten YouTube $15 milliarder i omsetning, som tilsvarer ca 150 milliarder norske kroner. Alt er som kjent digert over there, og det er selvsagt i USA, nærmere bestemt i San Bruno i California, basen for YouTube ligger. Eid av enda større Google, siden 2006. Verdens beste verktøy du bør bruke.

Om du sitter på kunnskap du mener kan være nyttig for andre, er det bare å sette smarttelefonen din på opptak og begynne å snakke. Du vil bli overrasket over hvor gira du blir i det øyeblikket du ser hvor mange som får øye på din video. Og er den morsom i tillegg vil den bli raskt delt av veldig mange. Brått er det du som er den neste YouTube stjernen i sosiale medier.

Populære musikkvideoer

Despecito som i 2020 topper et par lister over mest viste videoer, har per dato sånn ca 6,77 milliarder avspillinger. Vi gjentar: 6,777.937.000 visninger. Det gir selvsagt penger i kassen til arrangør og artist. Men det forteller litt om YOUtubes makt i en voksende bransje. Despecito ble publisert i januar 2017, emn har altså på drøye tre år, fått verdensherredømme.

Tenk om du kan lage videoer som brødrene Ylvisåker? Og vil lage video som “What Does The Fox Says” som har pene 933 millioner avspillinger. Da vil du utvilsomt bli lagt merke til. Du blir nemlig ikke fryktelig rik bare av å få mange visninger på YouTube. Til det er det for dårlig betalt. Det er gjennom reklame og annonsering de store pengene ligger.

Har du f.eks en Influnecer du liker, og som du ønsker å føle så ofte du kan. Bør du husk på å klikke på den røde bjella og dermed få beskjed når neste video er ute. Smart? Vi har vår helt egen fan, og vi anbefaler deg å følge henne på YouTube.

Verktøyet YouTube

Men det er altså verktøyet YouTube vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på i denne artikkelen.

Du har kjør den siste Apple Watch-modellen, men er ikke sikker på hvordan denne skal settes opp mot din Apple smarttelefon. En kjent problemstilling, ikke sant? Da finner du en video av en person som har filmet dette, når han gjorde denne operasjon. Dermed får du hjelp, på ditt eget språk i de fleste tilfeller, og du slipper å gå irritere deg over å ikke få klokken til virke.

YouTube kan være det verktøyet du behøver i langt flere situasjoner enn du kan tenke deg. Det finnes milliarder av videoer om neste alle tema du kan tenke deg. Eventuelt, du med Apple Watch, kan selvsagt spørre Siri, men det er ikke alt hun kan bidra med, dessverre.

Vi har notert oss at vi bruker videonettstedet stadig oftere for å få nødvendig assistanse og både råd. Prøv det ut selv og se hva du kan få hjelp med – du også.

Bruk YouTube for alt det er verdt.

Vargas

Norges minst fornøyde kunder sliter med …

Norges minst fornøyde kunder sliter med TV-distribusjons-leverandørene. Der særlig ett selskap sliter mer enn alle andre. Kanskje forståelig nok. GET, som eies av Telia, har mange svært misfornøyde kunder. Noe som kommer tydelig fram hos Norsk Kundebarometer for 2020.

Det som forundrer oss, er at misfornøyde kunder i langt større grad – lar være å endre sitt kunderforhold. Om de er så misfornøyde som de uttaler seg for å være. GET har minst seks konkurrenter som leverer det samme, eller sannsynligvis et langt bedre produkt. Da er det jo bare å bytte leverandør. Er det ikke det, da?

Dårlig kundebehandling hos GET

Ok. Det er noen ulemper. Du har av og til gjort en en tabbe ved å takke ja til bindingstid, men det er jo bare et midlertidig problem. Andre klager og klager, og er fornøyd med det, men sier ikke opp abonnementet for det. Og andre igjen, vet ikke at de har et jævlig dårlig produkt og går rundt og tror at det er slik det skal være.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Hva er det som er så galt med GET, som leverer et samlet TV, bredbånd, brannvarsling og telefoni? Spør du kanskje? I disse corona-tider, er det begrenset telefontilbud om du vil snakke med en service-operatør.

Mulig det er slik hos GET sine konkurrenter også, men det gadd vi ikke sjekke. Norges minst fornøyde kunder sliter med … trege operasjoner i GET BOX-en. Til og med å bytte kanal, går alt for tregt.

Norsk Kundebarometer 2020 omfatter til sammen 153 virksomheter fra rundt 30 bransjer. Mer enn 6300 forbrukere har fortalt hvor fornøyde de er med bedriftene de kjøper varer og tjenester fra. Til sammen har de avlagt nesten 16.000 vurderinger av de ulike bedriftene som måles.

Norsk Kundebarometer

Velg fiber

Norges minst fornøyde kunder sliter med ...

Vi har sjekket utskjelte GET, og det er lett å forstå misnøyen. Vår GET BOX, som skal være siste av det siste, moderne og raskt. Er så tregt, at vi kunne rekke å koke kaffe, i kjele – før TV-kanalene vi ønsket, skulle bli ferdig lastet. Vi opplever GET som svært lite kundevennlig og gammeldags.

Når man har montert boksen, skulle TV-bildene kommet som perler på en snor. Det kan du bare glemme. Enten du må vente på å bytte kanal, bruke de forskjellige appene. Bruke Netflix eller andre strømmetjenester eller radiokanalene – du må være tålmodig. Hver gang.

Ulempen med å få fiberkabel, som mange helst sverger til nå. Er at du må grave ned kabelen (30 cm ned i bakken. For å få lynraskt og deilig TV-bilde, samt internett til boligen. Men når den jobben er gjort, har du et bedre og raskere bilde. Og sannsynligvis raskere internett enn naboen, som fortsatt sliter med GET BOX-en.

FIBER framfor GET

Årsaken til tregheten vet ikke GET sikkert selv. Det er selvsagt løgn. GET er klar over at de bruker det analoge-nettsystemet som går via det gamle TV-nettet, som går på kabler av kobber. Altså du kobler en antennekabel fra den utskjelte GET BOX-en, til uttaket i veggen.

Det er tjue år siden det var den beste løsningen. Det du engang i tiden kalte, kabel-TV.

Siden den gang er markedet forbedret og endret en rekke ganger – til det bedre. Da er det snakk om FIBER. Forskjellen på fiber og det gamle analoge nettet, er først og fremst hastighet, men også pris. Det er dyrere å bruke fibernettet, usikker av hvilken grunn.

De mest fornøyde kundene i Norge, hyller Vinmonopolet, som får hele 85 poeng. FINN.no får 83,2 poeng og S-banken får 82 poeng. Også Toyota, “One Call” og BMW – kommer høyt oppe på listen. Hvor mange poeng GET fikk på Norsk Kundebarometer? 59,8 skarve poeng.

Mange synes god billedkvalitet er viktig når man ser underholdning på TV. Enten det er tradisjonelle kanaler, såkalt lineær-TV. Eller det er via Apple TV eller via appen der man kan finne en rekke tilbud. Strømmetjenester som HBO, Viaplay og o.a. Som jo koster penger. Vi har tross alt 4K TV, TIL 30.000 kroner, og vil derfor ha 4K bilde.

4K-HDMI-kabel og 4K-TV for best kvalitet

Du bør ha minimum 25 Mbps nedlastningshastighet, for å kunne ta inn 4K og HDR-kvalitet på din 4K-TV. Men ikke engang det er nok. Du skal også ha en HDMI-kabel som er av samme kvalitet, nemlig merket 4K. Om du ikke har det, er det faktisk bortkastet å ha en så dyr TV.

Den leverer ikke det 4K-bildet du hadde forventet når du kjøpte den nye TV´n, automatisk. Du kan trøste deg med at stadig flere kanaler og strømmetjenester som vil levere HDR-kvalitet, men ikke alle.

Så er det enda et kriterie, som du ikke kan gjøre så mye med selv. Nemlig hva den respektive TV-kanal eller strømmetjeneste leverer av i 4K-kvalitet. Det er det faktisk kun noen få distributører som gjør, deriblant Netflix.

HDR, betyr High Dynamic Range, som er en fototeknikk som gir flere eksponeringer. Av samme motiv, men settes sammen til ett enkelt bilde. Som gir deg et krystallklart TV-bilde, forutsatt at du har de nødvendige kvalitetene på HDMI-kabel og TV.

Skal du ha godt nok TV-bilde, raske og god dekning av TV-kanaler og internett, styr unna GET. Du vil irritere deg ihjel. Det finnes en rekke andre og langt bedre TV-distributører på markedet.

Om du kommer gjennom til GET, kan du risikere at service-medarbeideren forteller deg at de skal ringe deg tilbake. Når de vet litt mer om dine utfordringer med nettopp din GET BOX. Da vil du komme til å vente lenge.

Kilde: Norsk Kundebarometer

Vargas

Slik stopper du alle uønskede eposter

Slik stopper du alle uønskede eposter du får i innboksen. Enten du har forsøkt å blokkere eller avregistrere deg, så kommer de samme mailene opp. Med alt fra Bitcoin-tilbud, barberblader, tabletter og vitaminer, Viagra og grønn te. Det finnes ingen grenser for hva du skal måtte lese om i elektronisk brev – du ikke vil ha. Kjenner du deg igjen?

La oss ta det enkleste først.

Om du har abonnert på et ukeblad, magasin, en avis eller andre produkter. Vil du for en tid tilbake krysset av for å motta ny info om det produktet du bestilte. Uten å vite at det skulle komme eposter et par ganger i uka. Det blir slitsomt i lengden, det er all grunn til å stoppe maset, da. De seriøse aktørene lar deg avmelde og de sender deg ikke mer post. Ofte står en klikkbar link, Unsubscribe, helt nederst i mailen.

Lest? Snart vet du hva TikTok er!

SPAM er noe skikkelig dritt og det er noe de fleste ikke ønsker seg i innboksen eller via sosiale medier forøvrig.

Søppelpost, eller SPAM er en betegnelse på uønsket masse-utsendt reklame eller unyttig informasjon for mottaker på Internett, og blir særlig brukt om uønsket reklame på e-post. Søppelpost utgjør i dag et stort problem både for brukere og tilbydere, da så mye som 90-95 % av all e-post er uønsket søppelpost.

Wikipedia.org

Halvparten av alle eposter er SPAM

Dessverre finnes det mange måter å motta ønsket kontakt med omverden, men vi gjør det vi kan for å hjelpe våre kloke lesere. Her får du inngående tips, hjelp og råd – slik at innboksen fylles av de mailene du faktisk vil lese. Det være seg privat eller jobbrelatert post.

Slik stopper du alle uønskede eposter

Eksperter mener å vite at nær halvparten av alle eposter som sendes i løpet av ett døgn, er SPAM. Og det er kanskje en tapt kamp, globalt sett.

Fordi det finnes så mange aktører som driver med forretninger som kan spres elektronisk. Din adresse finnes tilgjengelig for mange, og mailinglister er svært god business. Havner din adresse på en slik liste, vil du få SPAM. Vi skal gi deg et par tips – slik at du slipper å irritere deg over det mer.

De fleste som har en aktiv epostadresse, mottar mer enn 5000 SPAM-mail per år. Det er sånn ca 5000 for mange. Enig?

Tjener store beløp på SPAM

Kyniske forretningsrivende og selgere ser på SPAM som en gylden måte å tjene penger på. Slik gjør de det: De sender ut SPAM til ca 1 million forskjellige eposter. De fleste sletter bare mailen, men noen biter på, kjøper produktet på nett. Derfor vil det heller aldri stoppe å komme SPAM til din elektroniske postkasse.

Er det god fortjeneste, sender de samme folka ut 2 millioner eller 10 millioner SPAM-mail ved neste anledning.

Hadde 100 prosent av mottakerne slettet eposten, ville denne type “forretningsformer” stoppet av seg selv. Det er aldri et marked for noe som ikke gir inntekt.

Om du har G-mail, hotmail hos Outlook, online.no eller andre adresser som din operative epost, spiller ikke stor rolle. Så vidt vi vet, er det like muligheter til å stanse dritten som kommer elektronisk. Dessverre er det stadig ikke nok å blokkere avsenderen. Fordi kjeltringene endrer kun litt på avsenderadressen, slik at du mottar SPAM – uansett.

Stop SPAM

Vi tar for oss hotmail hos Outlook, steg for steg – Slik stopper du alle uønskede eposter:

 • Åpne mottatt epost
 • Oppe til høyre finner du tre prikker, som betyr flere handlinger, trykk her
 • Opprett regel finner du blant en rekke alternativ, trykk her
 • Flere alternativer, trykk her
 • Under REGLER, er det magiske du utfører, som skal til for å ikke motta mer SPAM
 • Fyll ut minimum tre ordre, husk å trykke lagre nederst når du har fyllt inn alt

Her kan du legge til hele eller deler av e-posten fra avsenderen du ikke lenger ønsker skal spamme ned din innboks.

Men det som er enda litt smartere, for å ta flere avsendere på én gang. Fyll inn ord som barberblader, Bitcoin eller Viagra i feltet Legg til en betingelse, meldingsteksten inkluderer. Deretter i feltet under: Velg en handling, trykker du merk som søppelpost.

Om du som oss, mottar SPAM fra en epostadresse som begynner med tallet 5, det har skjedd ofte, helt fram til vi tok grep. Eller et annet vilkårlig tall, kan du faktisk under Legge til en handling, og meldingsteksten inkluderer, inkludere alle tallene fra 0-9. Så slipper du alle mail som har ett tall i sin adresse. Her er det nok å sette inn tallene med komma i mellom.

Lag egne regler

Du vil neppe ha post fra noen, som er så idiotisk at velger bevisst å ha ett tall i sin epostadresse. Og hvis de bevisst har gjort det, kan de skylde seg selv, hvorfor de ikke får svar fra deg. Er du med?

Jo flere epostadresser, handlinger og tekster du har inn under REGLER, jo færre SPAM-mailer mottar du. Garantert. Det kan være noen avvik i de diverse menyene for hvilken epost-vert du har. Men det skal være mulig å stoppe SPAM hos alle.

Alt man kan er enkelt og greit. Ikke sant? Det man ikke kan, kan være komplisert og vanskelig når man ikke vet hvor man skal begynne. Dette med å stoppe SPAM er verken vanskelig eller komplisert, kanskje litt uryddig å finne fram. Derfor ønsker vi å hjelpe våre lesere – når vi kan.

Nå kan du også stoppe irriterende eposter som stjeler av din dyrebare tid. Bare hyggelig å være til hjelp.

Skulle det være noe du lurer på vedrørende SPAM eller e-post, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg. Bruk kommentarfeltet. Også om du har egne tips og god råd til å stoppe uønsket SPAM, kan du selvsagt fritt skrive en kommentar.

Ønsker du våre daglige brev i din innboks, kan du melde deg på her. Vi garanterer ingen SPAM, kun glimrende artikler. Helt gratis. Hva vi skriver om? Det finner du ut ved å melde deg på, eller klikke deg fram i vårt rikholdige arkiv til høyre i hovedmenyen. Her finner du mer enn 6000 blogginnlegg i en rekke forskjellig sjangre. Vi kan neste garantere noe for enhver smak.

Vargas

Snart vet du hva TikTok er!

Snart vet du hva Tik Tok er! TikTok er en ny verden i sosiale medier, som kan sees på som underholdning for alle. Der kreative mennesker lager video av seg selv. TikTok er god underholdning, særlig for barn.

TikTok byr på mange forskjellige videoer av andre som byr på seg selv og det de kan best. En video hvor de byr på egne ferdigheter, med sang, miming, dans eller andre ting. I skrivende stund, er TikTok verdens mest populære applikasjon.

Svært mange norske voksne har sikkert ikke engang hørt om denne meget populære appen.

Stor konkurranse i sosiale medier

Bloggerne begynner å få endel andre plattformer å konkurrere med i sosiale medier. Ikke bare strømmetjenestene, et titalls gode TV-kanaler, YouTube, Snapchat, Instagram eller Facebook. Men også i aller høyeste grad podcastene, som er mer populær enn noen gang.

De dukker opp som paddehatter, og det er langt flere som starter podcast – enn blogg.

Lest? Fra hest og kjerre til Tesla

Og når altså en dundrende populær app, som alene er lastet ned langt oftere enn alle andre apper på kloden. TikTok. Lær deg navnet, først som sist. Dette ser ut til å ikke bli en farsott som forsvinner like raskt som den kom.

Hvem eier og hvem har laget TikTok, sør du kanskje? Kineserne, selvsagt. Selskapet som står bak heter, ByteDance.

Snart vet du hva TikTok er!
Foto: TikTok
Snart vet du hva TikTok er!

Gøy for barn

Det spesielle med denne applikasjonen, er at den brukes av så mange, barn helt ned i 9 års alder. Fordi norske barn enkelt kan produsere og publisere egne videoer og dele disse med vennene sine. Dermed kan de også få nye venner verden over – fordi barn liker å se hva andre barn driver med.

Appen består av to Snapchat-lignende feeder. Den ene er fylt opp av 15 sekunder lange videoer fra amatører fra hele verden (For You), mens den andre (Following) består av deg, vennene dine og de av «stjernene» du aktivt har fulgt. 

Aftenposten.no

Man må registrere seg og godkjenne regelverket før man tar i bruk appen. Men barn under 13 år, kan bruke, se og laste ned eget og andres materiale, med samtykke fra en voksen. Fordelen med TikTok er at man kan lukke nettverket man lager, slik at man har bare sine egne venner tilgjengelig. Slik man kjenner med hemmelige og private bilder fra Instagram.

Snart vet du hva Tik Tok er! TikTok er en ny verden i sosiale medier, som kan sees på som underholdning for alle. Der kreative mennesker lager video av seg selv. Men for å vite hva det er, må du sette deg inn i det, sammen med barna. For å vite hvordan det fungerer.

I disse Corona-tider har de fleste bedre tid enn før pandemien. Det gir mange gode muligheter til å bruke mobilkameraet flittig. Filme seg selv eller et søsken, kanskje blir pappa og mamma med. Kle seg ut og finne på noe man kan – som er underholdning for alle.

Lest? Slik kan du bruke tiden i Pandemi-krisen

Det er viktig å vite at man aldri, under noen omstendigheter skal ta opp film av noen som ikke gir samtykke. Altså som sier at det er ok, at du filmer og publiserer videoen på TikTok.

Vit hvem barna kommuniserer med

Dessverre finne det ulemper med alt som foregår på internett, uansett om det foregår på en åpen applikasjon. Her har alle tilgang, og da kan man få henvendelser fra mange. Der det oppholder seg barn, er det også ofte – uærlige voksne. Man kan oppleve at barn får negative henvendelser som mobbing eller seksualisert innhold.

Som foreldre, bør du vite hva barna driver med og hvem de har kontakt med – på sosiale medier. Snart vet du hva TikTok er, men det er også viktig, som voksen, å vite hva det brukes til.

Ønsker du å slette din egen profil på TikTok, må du først slette profilen med alt innhold, før du sletter selve applikasjonen. Trenger du hjelp, kan “Slett meg.no” hjelpe deg.

Vi anbefaler alle å bruke TikTok, som du snart vet hva er, og som er et verktøy for deg selv.

Strekk grenser, øv og bli best i noe du er god på fra før. Her kan du raskt få en stor fanbase i inn- og utland. Du lærer i tillegg å lage gode videoer som kan gjøre deg til en stjerne etterhvert.

Kanskje er du den neste vinneren av Big Brother, Farmen eller “Norske talenter?”

Nå vet du litt mer om TikTok, på tide å laste ned appen?

Vargas

Gambling på nett: psykologiske forskjeller

Gambling på nett: psykologiske forskjeller mellom kjønn. Er det store forskjeller mellom kvinner og menn når det kommer til gambling? En sosial konstruksjon er noe som eksisterer, og som alltid har eksistert. Den får oss til å dømme mennesker basert på en spesifikk karakter, tittel eller til og med kjønn. 

Selv om kjønnskonstruksjonen i samfunnet vårt sakte, men sikkert, har begynt å endre seg, kan man gjøre seg flere interessante observasjoner likevel.

Det finnes felt hvor kvinner ikke engang har blitt ansett som en likeverdig del, som for eksempel ved gambling. Før i tiden tenkte man at gambling ikke var noe for kvinner, men nå til dags viser tall fra Storbritannia at 56,2 % av menn og 43,8 % av kvinner har gamblet minst en gang i løpet av livet. 

Denne undersøkelsen ble gjort i 2016, hvor 1 000 respondenter deltok. Deltakerne ble valgt ut tilfeldig fra forskjellige regioner i Storbritannia, for å få et så nøyaktig og representativt utvalg av befolkningen som mulig. 

Vi skal se nærmere på 7 faktorer, som vil vise forskjellene, eller likhetene, mellom kvinnelige og mannlige gamblere. 

Foretrukne spill 

73 % av mennene som deltok i undersøkelsen foretrakk oddsspill når de spilte på nett. På andreplass kom nettpoker med 29,18 %, og på sisteplass bingo – noe 28,65 % av menn spiller på nett. 

Gambling på nett: psykologiske forskjeller

Når det gjelder kvinner er bingo soleklart på førsteplass – over 60 % av kvinner foretrakk denne typen spill. Andreplassen gikk til oddsspill, noe som betyr at også kvinner er opptatt av konkurranse. Sisteplassen gikk til spilleautomater, som 34 % av kvinner spiller på nettet. Nesten 30 % av menn spiller poker på nett, men kun 20 % av kvinnene. 

Hvorfor spiller de? 

Da spørsmålet “hvorfor spiller du?” ble spurt var svarene stort sett de samme. Flesteparten av spillerne er der for en av tre grunner, som er enten penger, underholdning eller drømmen om å vinne. 

Hvis vi går på tallene, så svarte 54,9 % av kvinnene og 56,6 % av mennene at de spilte for å tjene penger. 51,8 % av kvinnene og 54,4 % av mennene sa at de spilte for å vinne i lengden. 22,5 % av kvinner og 19,4 % av menn sa at de spilte fordi de kjedet seg.

Så det betyr ikke så mye om du har to X-kromosomer, eller et par med XY – begge kjønn gambler av stort sett samme årsaker. Men likevel har kvinner en helt egen psykologi når det kommer til gambling, og den skiller seg veldig ut fra den mannfolkene har. 

Hva om? 

Det finnes alltid en liten mulighet for å vinne mye penger, eller i hvert fall en god del penger. Samtidig er det også en mulighet for å tape masse penger, med mindre man velger spillsider som tilbyr bonus uten innskudd. I dette tilfellet ble respondentene spurt om hva de ville gjøre hvis de vant £500 (rundt 6 000 norske kroner) 

Svarene viste at kvinnene var mer forsiktige enn mannfolkene. 72,3 % av kvinnene ville tatt ut pengene umiddelbart, mens kun 61% av mannfolkene ville gjort det samme. Kun 9 % av kvinnene ville brukt pengene til å forsøke å vinne enda mer penger, mot 13 % av mennene. 

“Jeg har aldri spilt”-leken 

Dersom du i leken “Jeg har aldri spilt” kan svare “på badet”, “toalettet”, “foran TV-en”, “i bilen” eller “på familiesammenkomster”, så vil du vinne. Dette er de vanligste stedene folk har gamblet. Resultatet for begge kjønn er omtrent helt like. 34 % har gamblet foran TV-en, 15 % på do, 11 % sammen med familie – inkludert både bryllup og begravelser – og 8 % i bilen mens de kjørte! 

En gambler er en gambler, uansett hvor de er – de trenger bare en enhet og internett. 

Er du utro?

Med større lojalitet til spillsidene de vanligvis bruker, viste det seg at kvinner var litt mer lojale enn mannfolkene. Resultatene viste at flere kvinner var lojale til kun en spillside (over 35 %), mens kvinner som byttet mellom to sider kom på andreplass (31 %). Tallene var byttet om for menn; 33 % av mannfolkene spilte på to sider, mens kun 29 % spilte på bare én side. 

Alt handler om penger 

Til slutt var det interessant å se hvor mye mannlige og kvinnelige gamblere brukte på nettet daglig. Undersøkelsen viste at det ikke var noen særlig stor forskjell her per uke. 51,8 % av kvinner bruker mellom £1 og £10 i uka, mot 35,9% av mennene. Likevel var det langt flere menn enn kvinner som var villige til å satse store engangsbeløp. 

Noen interessante forskjeller, og likheter, ble altså identifisert i undersøkelsen. En ting begge kjønnene har til felles er i alle fall dette: begge er gamblere! 

Vargas

Pin It on Pinterest