Kahoot – aksjen som er elsket og hatet

Kahoot – aksjen som er elsket og hatet på børsen. Det norske selskapet, appen og aksjen som er eid av mange tusen nordmenn, har falt som en stein i et år. Den spillbaserte læringsplattformen som ble etablert i 2013, steg fra 14 kroner i 2019 til 124 kroner per aksje i januar 2021.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Tapt penger

Så begynte aksjen å falle og falle, helt til den nådde bunnen i juli 2021, da kostet aksjen 39 kroner.

Kahoot er blant de aller mest omsatte aksjene på Oslo børs, flere år på rad. Det har dog ikke stoppet aksjen med å falle som en stein. Her har mange norske investorer tapt penger, men de som kjøpte mye, tidlig, kan også ha tjent mye.

Lest denne? Slik blir din privatøkonomi i år

Kahoot – aksjen som er elsket og hatet ble omtalt som kjendis-aksjen, som mange kjendiser gjorde seg rike på. Det kan selvsagt være årsaken til at så mange småsparere kjøpte seg inn i nettopp denne aksjen. Men da var mye av oppgangen allerede en realitet. Kjøperne kom inn for sent og har så langt bare tapt penger i aksjen.

Jan Haudemann-Andersen har lenge vært blant de større investorene på Oslo Børs og har i det siste markert seg som storeier i quizspillselskapet Kahoot.

E24.no

Eilert Giertsen Hanoa

Det er Softbank, en stor japansk investorbank som er største eier i Kahoot, med 17 prosent av aksjene i selskapet. Men det er nordmannen Eilert Giertsen Hanoa (52) som er daglig leder og sjef i Kahoot. Han eier også drøyt 41 millioner aksjer, som er ca 9% av selskapet.

Kahoot - aksjen som er elsket og hatet

Lest denne? Du vile eie Bitcoin

Hanoa startet sitt første IT-selskap som 15-åringen i 1986, og har siden bygd stein på stein og er i dag en av Norges viktigste næringslivsledere. Han er fetter av komiker, skuespiller og investor Thomas Giertsen som også er tungt inne i Kahoot-aksjen.

Eilert Hanoa har vært direktør i Kahoot siden 2019.

Potensialet

Kahoot – aksjen som er elsket og hatet blant titusenvis av nordmenn, har åpenbart potensiale til å stige tilbake til nye høyder. Slik er det jo med alle aksjer også innen teknologiens verden. Kahoot har en unik plattform og svært mange brukere verden over. Og en mulighet til å bli enerådende i sitt marked. Det vil aksjekursen påvirkes av.

Det er ikke enkelt å tjene penger på aksjer eller andre instrumenter. Du konkurrerer mot mange smarte mennesker. Og du vil erfare at det er svært vanskelig å gjennomføre en plan når pengene dine er i spill.

Fra boken: “Trading på 1-2-3, Strategier og metoder” – av Oddmund Grøtte

Selskapet Kahoot er såpass ferskt på det internasjonale markedet, at det ikke har begynt å tjene de store pengene. Ennå.

Dermed påvirkes selskapet direkte av høyere renter og økt inflasjon. Penger som skal tjenes engang i framtiden, hjelper lite når utgiftene er her i dag. Dette er en av årsakene til at Kahoot-aksjen har falt mye det siste året.

Utvikling

Kahoot som selskap utvikler seg i riktig retning og har per november 2021 mer enn 1 millioner betalende brukere. Dette viktige tallet, altså selskapets betalende kunder, er ventet å stige mye i årene som kommer. Kahoot brukes av private, skoler, høgskoler, universitet og arbeidsplasser over hele verden.

Lest denne? Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™

At Kahoot har kjøpt opp andre teknologiselskap, gjør at selskapet innhenter ekstrem kunnskap om det de driver med. Og lære, underholde og dele kunnskap med sine brukere, og kunder world wide. I 2021 kjøpte Kahoot det amerikanske e-læringseslakpet Clever, for 500 millioner dollar.

Utviklingen er endeløs om mulighetene enorme for Kahoot. Og om få år er kanskje den verdenskjente appen, et selskap som mange millioner brukere – vil være i besittelse av. Det er ingen hemmelighet at USA er Kahoots største markede og det er her grunnlaget for videre oppbygging, og utvikling av selskapet legges.

Vi gjør oppmerksom på at artikkelen ikke må sees på som noen kjøpsanbefaling, men kun som informasjon om aksjen og selskapet Kahoot. Admin og eier av Vargas12.com, Øyvind Teige, eier en liten post i aksjen, Kahoot.

Så langt i 2022 har Kahoot-aksjen falt 6 prosent.

Vargas

Røkke gjør suksess med falleferdig aksje

Røkke gjør suksess med falleferdig aksje. REC Silicon ble kjøpt for småpenger da det måtte stenge ned fabrikker i både USA og Kina. Polysilisium-produsenten, den gang eid av Finansmannen og investoren Jens Ulltveit-Moe, havnet på Røkkes hender. Endelig får selskapet vind i seilene igjen.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Hanwha Solutions

At REC Silicon lenge har hatt et voldsomt potensiale har vært klart for norske aksjonærer, gjennom flere år. Derfor har det også vært blant norske investorers mest populære og mest omsatte aksje, veldig lenge. Men daytradere, altså investorer som kjøper og selger aksjer på kort tidsintervall har elsket REC Silicon. Grunnet dens volatilitet.

Aksjekursen til det norske selskapet har gått opp og ned som en jojo i flere år. Men 18. november kom en nyhet mange ikke hadde sett for seg. Ny samarbeidspartnere kommer inn, Aker Horizons selger seg ned i REC Silicon. Kjell Inge Røkke går av som styreformann, men inn kommer hans sønn, Kristian Røkke. Som også er CEO i Aker Horizons.

Bakgrunnen for alt dette er et samarbeidsprosjekt med Hanwha Solutions. Et stort sørkoreansk solselskap, med god erfaring med produksjon av solcellepaneler.

Nyheten gjør at REC Silicon steg med 23 prosent på Oslo børs.

Det er sannsynligvis bare starten på et vellykket prosjekt som skal foregå i mange tiår. Og som skal forsyne elbilprodusenter i USA og Europa med Polysilisium, som brukes i elbil-batterier. Røkke gjør suksess med falleferdig aksje, som stiger mye på børs etter milliardavtale.

Røkke gjør suksess med falleferdig aksje

Samtidig selger storaksjonær Aker Horizons, som er kontrollert av Kjell Inge Røkkes Aker, om lag 21,9 millioner aksjer til Hanwha Solutions til en kurs på 20 kroner per aksje. Det sørkoreanske selskapet og Aker Horizons vil etter transaksjonen sitte på drøye 16,67 prosent av aksjekapitalen hver

DN.no

Moses Lake

Nå skal i hvert fall én av REC Silicons fabrikker, den i Moses Lake i Washington åpnes opp igjen.

Røkke gjør suksess med falleferdig aksje
REC Silicon i Moses Lake (Foto: Pressebilde/Rec Silicon)

REC Silicon har altså flere ben å stå på. Det Røkke-eide selskapet produserer Polysilicon til bruk i solcellepaneler som er svært interessant for alle typer solenergiselskaper, verden over. Røkke gjør suksess med falleferdig aksje – som nordmenn elsker å hate.

REC provides a wide variety of solar grade polysilicon for various solar applications including granular polysilicon, Siemens rod sections, chunks and chips. The highest quality polysilicon in the world.

REC Silicon

Fabrikken i Moses Lake har vært stengt siden 2019 da mer enn 100 ansatte mistet jobben. Det er dette digre anrettet som nå åpnes igjen, etter den viktige kontrakten med Hanwha Solutions er klar. Dette er en av verdens største produsenter av solcellepaneler, med en kapasitet på 10 Gigawatt.

USA

Joe Biden (78) og demokratene har satt seg som et hårete mål å få amerikanerne til å droppe fossilt drivstoff. Og heller velge elbil når de skal krysse det gigantiske landet. Det er selvsagt ikke gjort over natten, men Biden har håp om at pengene som skal til, for å gjøre disse endringene, skal bli tilgjengelig.

Democrats are closer than we’ve ever been to finalizing and passing legislation to achieve President Biden’s Build Back Better agenda.”

Meritalk.com

En mulighet til å bygge opp landets infrastruktur og skape nye arbeidsplasser ved å gi nok penger til grønne selskap. Deriblant REC Silicon, med fabrikk Moses Lake i Washington. Røkke gjør suksess med falleferdig aksje, men går selv av som styreformann og blir erstattet av sin egen sønn, Kristian.

BBB

Gjennom sitt enorme prosjekt, The Build Back Better Framework, (BBB) skal USA bli et foregangsland i det grønne skifte. Joe Biden ønsker også å gi alle nasjonale- og internasjonale selskap, som kan dra lasset sammen med nasjonen.

Før jul skal (BBB) stemmes gjennom, mellom demokrater og republikanere. Blir Biden gigantiske miljøpakke vedtatt å gjennomføres, vil det fri gi 1750 milliarder dollar. Smak litt på det tallet. Selvsagt vil det gagne norske bedrifter som REC Silicon, når så mye penger skal brukes i det grønne skiftet, internasjonalt.

Det er alltid vanskelig å spå inn i framtiden, men at det skal satses mer på miljøvennlig produksjon, uansett bransje – er hevet over tvil. At Norge, Aker og Røkke er foregangsland og selskap som viser vei, er også denne nyheten et meget godt bevis på.

Disclaimer: (Admin, Øyvind Teige har aksjer i REC Silicon, dette er ikke ment som noen kjøpsanbefaling. Du kan risikere å tape penger ved å invitere i REC Silicon spesielt eller i aksjer generelt.)

Kilde: Dagens Næringsliv

Vargas

Hva internett skriver om akkurat nå

Hva internett skriver om akkurat nå, er veldig interessant for oss. Vi er i den digitale tiden, vi er den digitale generasjonen. Og barna vår kjenner ikke til noen tiden som ikke hadde internett. 8-åringene har egne iPhone og chatte med hele verden, skrive Twitter meldinger til Trump.

Estimated reading time: 3 minutes

DWAC

Nei, det var et dårlig eksempel den tidligere presidenten er som kjent utestengt fra sosiale medier – med god grunn. Trump har i stedet startet sitt helt eget selskap som ble børsnotert på Wall Street nylig. Navnet er det ironiske, “TRUTH Social“. Og aksjene, som er brennhete fra start heter: DWAC, en forkortelse for Digital World Asquisition Corp.

Lest denne? 10 år med Vargas12.com – følg utviklingen

Her frir han til QAnon og andre tilhengere, som fortsatt tror at Donald Trump var den rette vinneren av presidentvalget. Og at valget ble stjålet fra republikanerne. Som selvsagt er sludder og vås og det vet Trump godt.

Hva internett skriver om akkurat nå, ville ha sjokkert deg, om du havnet på de sidene som har svært mange lesere. Blant andre Reddit.com som er “førstesiden” av internettet, slik amerikanerne som eier nettstedet, hevder. Eller Digg.com som hevder å vite hva internettet skriver om akkurat nå. Det er særlig bloggere, av internasjonal kvalitet og nettaviser, også disse med hundretusenvis av lesere daglig.

Hva internett skriver om akkurat nå

Ottar

Det skal litt til for å sjokkere oss, rundt hva vi faktisk finner på nettet. Vi har, uten kanskje å vite det selv, blitt blaserte og hardhudet. Vi tåler mer nå enn da internettet kom på tidlig nittitallet, vi skyver de vanskelig følelsene under teppet eller scroll vekk krig, vold og barnedrap.

Det var ikke det vi hadde tenkt å bruke tid på, på nettet nå. Takke oss til et par solide meldinger i forumet til Kvinneguiden.no, Resett.no eller Document.no, slik at vi kan spy ut edder og galle mot et politisk parti.

Mot politikere eller andre udugelig som gjør en ræva jobb. Kjenner du deg igjen, du som er medlem av manngruppa Ottar på Facebook? Der en hel haug idioter samles på ett og samme sted. Hva skrives det om her, spør du, kanskje? Sannsynligvis, sex, kvinner, kjendiser og politikere.

Heldigvis har det kommet et langt strengere lovverk til bruk av ord som påvirker andre. Det er forbudt å true noen verbalt gjennom skrift, og det er forbudt å dele bilder av andre uten samtykke. Brudd på disse lovene har ført til strenge dommer og bøter.

Sosiale medier

Sosiale medier er endel av hverdagen vår. Enten vi er barn, voksne eller pensjonister, bruker vi internettet daglig. Et fantastisk verktøy som gjør at vi kan kommunisere med folk som bor langt unna. Vi betaler regninger i nettbanken. Skriver foredrag, taler, blogg-artikler, manus eller sanger.

Lest denne? Sosiale medier – til alle over førti

Det å være sosial under pandemien var livsviktig for mange. Da var internettet veldig fint å ha, særlig de mest ensomme enslige. Pasienter fjernopereres, NASA snakker med mennesker i verdensrommet og vi produseres vaksiner som berger menneskeheten, ved hjelp av nettverk som går digitalt.

Kutter vi helt den dyre strømmen, sitter vi med skjegget smekk full av postkasser, hele gjengen. Vi må ha lys, varme og være online. Slik overlever vi framtiden. For dagene som kommer må vi være på internettet, ja, til og med på skolen er elevene online.

Dessverre er det ikke bare lutter glede på internettet. Det brukes også av kriminelle i stor stil. Vær på vakt.

Det er ulemper og et “ris bak speilet”, når det kommer til bruken av vår tids mest revolusjonerende elektroniske verktøy. Man kan bli svindlet, lurt for penger, frastjålet identitet eller bilder, og bilder av noen som står oss nær – kan bil misbrukt av andre.

Lær deg og dine, viktig nettvett. Respektere andres meninger og slutt å være en bølle i anonyme forum.

God helg.

Vargas

Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™

Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™. Norges mest populære aksje har i flere år vært Kahoot. Spillselskapet som først var en spille-app, men som har blitt til en svært viktig spillbasert læringsplattform, basert på flervalgsoppgaver. Som nå brukes på en rekke skoler, Høgskoler og universitet – verden over.

Estimated reading time: 4 minutes

Kahoot-aksjen

En aksje som har vært velkjent for mange nordmenn fordi den ha tiltrukket seg en rekke kjendiser. Kahoot! som aksje har dog fått en smell siden nyttår, hvor den har falt som en stein fra 132 kroner per aksje til 37 kroner, før den begynte å stige igjen i august. I skrivende stund er Kahoot-aksjen verdt 62 kroner, men er forventet å stige mye i tiden som kommer.

Disclaimer: Vi gjør oppmerksom på at admin på denne bloggen eier aksjer i Kahoot, men artikkelen er ikke ment som en kjøpsanbefaling. Du må selv bestemme og avgjøre hvilke aksjer du investerer i.

Lest denne? Slik sparer du penger på strøm

Ikke bare fordi Kahoot! skal samarbeide med Star Wars, men fordi selskapet har gjort en del viktige oppkjøp, deriblant av det amerikanske selskapet Clever. Men aksjer som går svært mye ned over tid, vil på et gitt tidspunkt få en rekyl, all den tid det er verdi i selskapet. Og det er det åpenbart i Kahoot.

At Kahoot har gjort meglerne rundt om i landet grå i håret, fordi den har falt voldsomt i flere måneder i strekk. Ingen kunne forutse et så markant fall som Kahoot har fått på dette siste halvåret.

Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™ vil snart være tilbake som Norges mest populære aksje, tipper vi. Flere av de største aksjonærene er allerede mangemillionærer grunnet investeringer i Kahoot. Flere av disse har nok hatt søvnløse netter gjennom nedgangstidene.

Kahoot og Star Wars™

Meglerne i de forskjellige meglerhusene velger som alltid å anbefale kjøp av aksjen, men setter de forskjellige kursmålene ned fra både 90 og 100 kroner til både 60 og 70 kroner. Den aller siste er vel fra Pareto som tror kursen skal mot 90 kroner igjen. Om samarbeidet med Star Wars™ vil hjelpe aksjen tilbake til nye høyder, vil tiden vise.

The partnership will offer free learning content on the Kahoot! Academy platform featuring fan-favorite Star Wars characters from the light and dark side of the Force

Kahoot.com
Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™

I dag kunngjør Kahoot, som nå altså er en global læringsplattform, at de vil jobbe tett med selveste, Star Wars. Det nye partnerskapet skal tilby samlinger av Kahoots samlede verker, som skal fungerer som et Academy. Med de fleste av de populære figurene og droidene fra Star Wars-serien.

Du husker de selvsagt alle sammen, Yoda, Luke Skywalker, Princess Leia, C-3PO, BB-8 og selvsagt Chewbacca.

Kahoot kjøper amerikansk e-læringsselskap for inntil 4,2 milliarder kroner. Det er selskapets største oppkjøp noensinne. Toppsjef Eilert Hanoa i Kahoot, bekrefter kjøpet av det amerikanske e-læringsselskapet Clever for 435–500 millioner dollar.

E24.no

Kahoot-brukere og Star Wars-fans verden over, vil kunne forbedre læringsopplevelsen ved å bruke denne nye plattformen som nå blir tilgjengelig. Utvilsomt noe som gjør opplevelsen med læring langt mer oppslukende, interaktiv og engasjerende med sine kjære karakterer fra Star Wars-universet, tilgjengelig. Både for voksne og barn, tror vi. Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™, som gjør læring litt mer engasjerende.

Rivende utvikling

Ikke minst alle de ikoniske scenene og øyeblikk fra Star Wars-filmsagaen man finner i alle filmene. Samlingene av læringsspill – som vil telle noen få hundre i løpet av dette partnerskapets levetid. Og vil være tilgjengelig gratis for alle Kahoot-brukere og Star Wars-fans.

Lest denne? Slik kan du bli rik online

Dette engasjerende innholdet er designet for lærere og elever på skoler, også for høyere utdanning, samt inkludert i arbeidsmiljøer – der behovet finnes. Den første samlingen av Star Wars-spill er fokusert på læring av vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk, også kjent som, stem. Nettopp slik du er vant til å bruke Kahoot fra før.

I Teknologiens verden, de neste ti årene, er det all grunn til å se for seg en ekstrem utvikling.

Vil vi slutte helt å bruke kontanter, vil det komme øyesensorer på t-bane og annen kollektivtrafikk? Og vil vi klare oss uten olje, og gass? Vil vi kjøre bilen selv eller får vi både fly, tog og bane –helt uten sjåfør? Teknologien er i en rivende utvikling og snart vil du eie Bitcoin, er ikke det litt skremmende?

Vargas

USA vil satse på Røkke-selskap

USA vil satse på Røkke-selskap gjennom et allerede godkjent rekord-budsjett i det amerikanske senatet. Det grønne skifte er jo blant president Joe Bidens kjepphester, nå skal USA endre bilproduksjonen for alltid. USA vil ha mindre utslipp og vil nå satse på elbiler og dermed elbilbatteri-produksjon.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Det grønne skifte

Det første president Joe Biden gjorde som innsatt president etter Donald Trump, var å signere den viktige Paris-avtalen. En avtale Trump kansellerte med et pennestrøk. Joe Biden er 78 år og har det travelt på mange måter. Presidenten har fått gjennom en rekke forslag i senatet som gjør ham handlekraftig og troverdig.

USA vil satse på Røkke-selskap gjennom å satse tungt på elbil-produksjon, blant annet.

Lest denne? 7 grunner til å investere i aksjer

Nå er det et samlet flertall for å gjennomføre det såkalte grønne skifte i USA. USA vil satse på Røkke-selskap, nemlig REC Silicon som lager avansert og rent silisium, til bruk i elbilbatterier. Det grønne skiftet er på vei i USA, gjennom president Joe Bidens knallharde satsning på å få ned CO2-utslippene.

Joe Biden vil skape inntekter for USA som gagner miljøet. På den måten er den sittende Commander in Chief, verdens mektigste mann, den rake motsetningen av den forrige presidenten. Biden er en intellektuell mann som vet hva han snakker om, både når det gjelder miljø, internasjonalt samarbeid og å bygge landet for framtiden. I motsetning til Trump som løy om alt – for å mele sin egen kake.

Klimamål

Polysilisium- og silisiumanode-markedet vil eksplodere i nær framtid, all den tid store nasjoner som USA, vil satse på elbil-produksjon framfor biler som går på fossilt drivstoff. USA skal ha ned CO2-utslippet, og det nå.

Og i samarbeide med det amerikanske selskapet Group14 Technologies, vil REC Silicon åpne sin dyre fabrikk i Washington, Moses Lake – så snart som mulig. USA vil satse på Røkke-selskap, som produserer en råvare til batteri-produksjon, nemlig polysilisium.

USA og Biden vil gjøre det de kan, og da skal det ikke stå på penger, for å nå sine klimamål. Ved å satse tungt på å revolusjonere bilbransjen, ved å satse mye på elbiler og gjennom denne satsningen – samarbeide med Europa. Deriblant norske bedrifter. Biden kaller arbeidsordre for “America’s Supply Chains“.

Og det er i denne sammenheng, blant andre, det norske selskapet til Kjell Inge Røkke, REC Silicon er direkte involvert. Mange eksperter både hjemme og i USA reise øyenbryn når Joe Biden kom med sine tall for hvor mye USA skulle bruke på det grønne skrifte. 20 billioner dollar vil det koste å gjøre USA grønt nok.

REC Silicon

REC Silicon ASA er et selskap under Aker Horizons-paraplyen, som eies av Kjell Inge Røkke, og drives av hans sønn, Kristian Røkke. REC Silicon er verdensledende på polysilisium, som brukes til produksjon av elbil-batterier. Konsernsjef er nordmannen, Tore Torvund og selskapets hovedkontor er på Fornebu, Lysaker.

Kjell Inge Røkke er blant Norges rikeste menn, han er en forretningsmann som har lykkes med flere store investeringer. Blant annet gjennom sin oppbygning av Aker-konsernet og trålfiske i USA. Men et samarbeide med USA om å få i gang en elbil-revolusjon kan være Røkkes største bragd, om han lykkes.

REC Silicon ASA OSE: REC, tidligere Renewable Energy Corporation ASA, er et norsk allmennaksjeselskap innen fornybar energi med hovedkontor i Sandvika i Bærum. Selskapets markedsverdi var 6,8 milliarder kroner per 7. november 2013. REC Silicon produserer silisium til solcelleindustrien.

Wikipedia.org

Rec Silicon har to fabrikker i USA. Den ene ligger i Butte, Montana og produserer silisiumgass, og den andre ligger i Moses Lake, Washington, og silisium. I tillegg er Rec medeier i en relativt ny fabrikk i Kina. Produktene til Rec kan brukes på flere områder, inkludert solceller og batterier.

E24.no
USA vil satse på Røkke-selskap
Joe Biden (78) tegnet av Victoria Borodinova Pixabay.com

Fra bensin til batteri

USA skal ifølge Joe Biden, halvere landets klimagassutslipp innen 2030, og presidenten vil forsøk å bli klimanøytrale innen 2050. Det er langt fram, men se for deg at konservative amerikanere som er vant til store, tunge kjøretøy. Som alltid har brukt bensin og diesel, plutselig skal være lydløse og gå på strøm. Det er ikke gjort over natten. Og innsatsen vil koste enorme summer.

At USA skal gå fra bensin- og dieselbiler til elbiler over natten er bare å glemme. Men med denne enorme satsning fra Biden-administrasjonen, vil det ikke gå lang tid før det blir produsert flere elbiler enn fossile, også i USA.

Vi er ikke sikker, men det kan umulig være særlig ofte et norsk selskap, uansett bransje, blir nevnt i et dokument, utsett av en sittende amerikansk president. Selvsagt er det et stykke fram fra ord til handling, men dette bør være ei fjær i hatten til norske miljøforkjempere generelt og polysilisium-produsenter spesielt.

There are several manufacturers of electronics-grade polysilicon with manufacturing in the United States, including Hemlock Semiconductor (Michigan), Norway-based REC Silicon, Germany-based Wacker Polysilicon, and Japan-based Mitsubishi Materials America. (s. 45)

TheWhiteHouse.gov.

Kamp mot Kina

President Joe Biden har innledet et strengt regime mot Kina og dermed videreført samme kutyme som sin forgjenger Donald Trump. Det er enighet i senatet på tvers av partiene, om å forsøke å knuse Kina på teknologi, forskning og utvikling.

USA vil satse på Røkke-selskap – som produserer silisium, et produkt verden ikke kan få nok av i uoverskuelig framtid.

Det er ingen hemmelighet at Kina har vært langt bedre på avansert teknologi enn USA. Det er dette gapet Biden ønsker å tette nå, ved å gjøre sine allierte en handelspartner over landegrensene, for å få USA på teknologi-kartet for alvor. Og det er her blant andre det norske selskap med REC Silicon i spissen, kommer inn.

After months of political jockeying and procedural hurdles, the Senate approved a massive science and technology bill Tuesday to boost US competitiveness with China. The bill invests billions into emerging technology industries like artificial intelligence, semiconductors, and quantum computing in the US.

The Verge

Det er heller ingen hemmelighet at solcelle- og batterierproduksjonen i USA – har ligget brakk lenge. Det er Kina som har verdensmarkedet og hatt det lenge. Moses Lake-anlegget i USA har måtte stenge grunnet høye tollsatser inn i Kina. Det er noe President Biden har tenkt å gjøre noe med nå, gjennom å samarbeide med blant andre norske REC Silicon.

Vargas12.com gjør oppmerksom på at admin, Øyvind Teige, har både Aker Horizons og REC Silicon i sin portefølje.

Vargas

Ditt neste hjem – planeten Mars

Ditt neste hjem – planeten Mars. Det var den avdøde forskeren, forfatteren, fysikeren, matematikeren og professoren Stephen Hawking som i 2017 fortalte verden den uvirkelig og skremmende sannheten. Vi er tvunget til å kolonisere oss, vi kan ikke stole på at planeten Tellus, altså jorden, er den eneste planeten det bor mennesker på i framtiden.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Ingen Star Wars

Vi hadde i 2017 mindre enn hundre år på oss, ifølge Stephen Hawking. Mars og kanskje månen er andre og nærmeste alternativer. Verden og dets mektigste ledere har gjennom pandemien forstått alvoret i Hawkings budskap. Forskningen har allerede pågått lenge, men det er ganske nylig at Elon Musk og hans SpaceX-program har seriøse planer om å reise til planeten Mars – og bli der. For all framtid.

Lest denne? Rikere enn noen gang

USA og romfartsorganisasjonen NASA lykkes i 2004 å lande to kjøretøy på den røde planeten. Det var tvillingeroverne, Spirit og Opportunity som gav oss overflatebilder av en annen planet for første gang. Vårt nye hjem? Men dette var ikke første gang mennesker har sendt noe i retning Mars, det har vi gjort siden 60-tallet.

Nå har også Kina kastet seg på ansvaret med å finne ut mer om planeten, som kan hjelpe oss menneskeheten til faktisk å overleve som rase. Så alvorlig stilt er vi. Sovjetunionen hadde også en vellykket landing tilbake i 1971, men kjøretøyet den gang sluttet å sende signaler hjem, kort tid etter.

Ditt neste hjem – planeten Mars, om verden vi lever i i dag blir for farlig må vi finne alternativer og det haster.

Mars One 2023

Det er åpenbart et kommersielt og internasjonalt konkurranseaspekt, uten at det kan bli kalt stjernekrig av den grunn. Kun prestisje. Men at Elon Musk og hans SpaceX-planer må anses som å ligge i førersetet i skrivende stund er ingen understatement. Til tross for at Kina rasler med sablene med å lande overens sin, Zhurong, på mars nylig.

Ditt neste hjem – planeten Mars, er du forberedt på reisen? Og enda mer krevende, er du klar for å aldri kunne reise tilbake til jorden? Det er faktisk planlagt at den første besetningen kunne måtte spise døde kollegaer på reisen eller de som dør på planeten for å overleve. Allerede i 2023 skal Mars One etter planen ta den lange bemannede reisen, som er 50 millioner kilometer lengre enn reisen til månen. Uten å kunne reise tilbake.

Mars er den fjerde planeten fra solen i vårt solsystem og er oppkalt etter den romerske krigsguden Mars. Planeten blir ofte beskrevet som den «røde planeten» på grunn av sitt rustrøde utseende, forårsaket av jern(III)oksid på overflaten. Mars er en steinplanet med en tynn atmosfære.

Wikipedia.org
Ditt neste hjem - planeten Mars
Roveren Opportunity gav oss mange svar om Mars Foto: Pixabay.com

Truslene

Stephen Hawking ble ansett som et av de klokeste mennesker på kloden som det ble lyttet til av forskere over landegrensene. Det er ingen krig i verdensrommet som kan vinnes, det er et fellesprosjekt som må lykkes. Om vi som art skal overleve i framtiden. Menneskeskapt ødeleggelser er med på å gjøre Tellus ubeboelig om vi ikke tar grep. Men likefullt må vi ha alternative planeter å kunne flykte til.

Pandemier, atomkrig, klimatrusler, overbefolkning og sammentreff med asteroider er bare noen av mange trusler som vi står ovenfor i framtiden. Uansett hvor vi flykter, vil det være en utfordring og ikke ta med seg disse farene til neste destinasjon. Ditt neste hjem – planeten Mars.

Lest denne? Adresse: Mars!

Med økte trusler mot menneskeheten er det et vrient og krevende scenario man ser for seg. Enorme romskip som skal frata tusenvis av mennesker, vanlige kvinner og menn som deg og oss. Til et evig liv i fare for våre omgivelser. Det er nemlig ikke returbillett og vi kan ikke gå i butikken for å kjøpe ny lyspære om lyset går, på Mars.

Disse reiser først

Det er sannsynligvis disse menneskene som tar første reis. De er den nye ledende generasjon med forskere, flygere, teknikkere og geologer, med den felles målsetningen – å nå Mars. Håndplukket elite, kan man nok kalle dem. Flere av disse vil være med å lede denne reisen når tiden er inne. Men om det er sivile med på den første reisen er for tidlig å si mye om.

Mars er den fjerde planeten regnet fra Sola. Den er den syvende største planeten i solsystemet og har litt over halvparten så stor omkrets som Jorda. Den er i likhet med Merkur, Venus og Jorda en steinplanet. Planetens avstand fra Sola er rundt 1,5 ganger Jordas avstand. Mars er den planeten i solsystemet vi har utforsket med flest romfartøy.

StoreNorskeLeksikon.no

Å lykkes med å nå Mars, etablere et fungerende samfunn og leve der – er ifølge eksperter, helt avgjørende for menneskehetens eksistens. Punktum. Ikke i dag eller i morgen, men før eller siden. Det gir oss god nok til å begynne å forberede oss på reisen. Ditt neste hjem – planeten Mars.

I følge NASA, skal det også forskes, og bygges på vår nærmeste planet månen, som egentlig skal kalles en satellitt, i årene som kommer. Det er også disse representantene for den amerikanske romfartsorganisasjonen, som skal gjøre den litt mindre krevende jobben.

Elon Musk og hans SpaceX og hans ITS-transportsystem, ligger lengst framme i forskningen.

Norge representert

I skrivende stund er det et lite helikopter som flyr rundt rett over overflaten på den rødeplaneten. Bak joysticken sitter en nordmann. Håvard Fjær Grip og hans team, NASA JLP landet i april med et drone-helikopteret “Ingenuity” for å utforske overflaten ytterligere.

Den første flygningen i historien på en fremmed planet.

Det lykkes Grip å få drone-helikopteret tre meter over den støvete bakken på Mars, snu det rundt 96 grader og holde det i ro i 20 sekunder og så lande på samme sted. Jobben har i følge Grip tatt mer enn seks år å få til. Endelig lykkes operasjonen.

“Ingenuity” var med roveren “Perseverance”, som landet på mars for tre måneder siden og er endel av et nytt forskningsprosjekt på Mars. Dermed er altså Norge representert på den røde planeten, på sin måte. Roveren “Perseverance” skal lete etter forhistorisk eller nytt liv i det som sannsynligvis har vært en gammel innse på mars.

Vargas

Slik kommer kundene til din nettside

Slik kommer kundene til din nettside, ved å tilby det kundene dine faktisk behøver. Uansett hva du selger, er det viktig at nettsiden, bloggen, nettavisen eller bedriftens presentasjon, finnes på Googles aller første sider. Hvis ikke er det nemlig dine konkurrenter som får besøk isteden. Det er jo unødvendig og dumt?

Bergenet lesetid: 6 minutter

Nettbutikk

For å komme høyt i verdens viktigste søkemotor, Google, må du enten du vil eller ei, ha en rask nettside. Du bør tilby unik tilbud som ikke er for like andre nettsider. Og den må være søkemotor-optimalisert. En nettside med god SEO er avgjørende for å få nok trafikk og nok kunder. Sånn er det bare.

Lest? Hvilke planer har du for gjenåpningen?

I disse usikre tider med delvis nedstengt samfunn, er det faktisk viktigere enn noen gang å ha en god nok nettside. En blogg eller en nettbutikk som skiller seg ut i mengende. Du vet jo hvor irriterende det er, når du søker på et produkt du ønsker å kjøpe, så er nettsiden nede eller uten de produktene du ønsker å kjøpe.

å skille seg ut betyr at nettsiden bør være oppdatert med de faktiske prisene som gjelder per dato. Den bør ha åpningstidene for henting av varer, “klikk og hent” er kommet for å bli. Selv om samfunnet åpner opp fullstendig i løpet av året. Det er nemlig tidsbesparende for alle parter, å kunne bestille på nett for så hente våren en time etterpå.

Å skrive gode artikler til din blogg er en god metode for å skaffe flere relevante leads. Gode blogginnlegg kan gjøre leseren mer interessert i det du selger, og gir du dem verdifullt innhold kan du konvertere dem fra besøkende til leads. 

Tenkdigitalt.no
Slik kommer kundene til din nettside

Google

For å komme høyt i verdens viktigste søkemotor, Google, må du enten du vil eller ei, ha en rask nettside. Du bør tilby unik tilbud som ikke er for like andre nettsider. Og den må være søkemotor-optimalisert. En nettside med god SEO er avgjørende for å få nok trafikk og nok kunder. Sånn er det bare.

Slik kommer kundene til din nettside – om du vil vinne den viktige kampen om kundene. Du må være litt smartere enn dine konkurrenter som er i samme bransje. Og du må ha kvalitet over det du presenterer på nettet. Hver eneste dag. Alt for mange er useriøse når de presenterer sin nettbutikk. Det er ikke bare respektløst, det er dårlig butikk.

For å bli funnet på Google og andre søkemotorer, bør du sørge for å ha et godt nok innhold.

Du må vite hva du skriver om og du bør ha et lærerikt innhold. Jo mer viktig info for kundene og leserne, jo flere vil søke opp din artikkel. Du bør ha en søkemotor-optimalisert side. SEO er den viktigste faktoren for å bli lest av mange.

Google er utvilsomt verdens viktigste og største søkemotor-tjeneste for alle verdens nettsider. Scorer du høyt her, vil du bli lest av mange nye kunder – hver eneste dag. Google er sjefen på nettet og luker ut nettsider som ikke holder kvalitetsmålene.

Tips

 • Jo mer unik info om produktene du selger – jo bedre
 • Bruk egne unike bilder
 • Bruk godt språk
 • Bruk premium plugins for god hastighet og bra SEO
 • Sørg for at nettsiden er god nok til bruk via mobil
 • Sørg for at nettsiden din er sikker og trygg
 • Sørg for at innholdet på nettsiden er 100% unikt og ditt eget
 • Presenter gjerne nettsiden din via Facebook og andre sosiale medier
 • Følg årstidene og trendene – sørg for å være nyskapende
 • Tenk stort og sats deretter – du bør ha den aller beste nettsiden i din bransje
 • La andre skrive artiklene for deg – det er rimeligere enn du kanskje tror

Slik kommer kundene til din nettside, når de vet at du kan levere de beste produktene. Enten de sendes ut via eget lager, kan bli plukket opp i butikk. Eller om du har en faktisk forretning hvor kundene kan handle.

Tidene endrer seg rask fordi vi har stadig nye utfordringer i samfunnet. Så også i Norge. Derfor bør du som nettstedseier gjøre det som skal til for å få opp en god nettside. Utseende har betydning, men brukervennligheten kommer først. At nettsiden er lett å finner er helt avgjørende, derfor kan vi ikke få sagt det ofte nok. Du må ha god SEO.

Framtiden ser lys ut for norske bedrifter, til tross for stengte dører i mange uker denne våren. Sørg for å være tilstede via nettet når dine potensielle kunder søker etter bedrifter i din kategori. Det kan være vanskelig uten en god og informativ nettside som hjelper dine potensielle kunder å finne fram til nettopp dine produkter.

Vargas12.com

Om du søker på verdens mest populære TV-serie på Netflix, som ikke har engelsk som originalspråk. “Papirhuset” selvsagt på Google, vil du oppdage at Vargas12.com er på den aller første Google-siden, med artikkelen: “Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?“. Fordi denne artikkelen har alt en god artikkel behøver, blant annet perfekt SEO. 

Ikke mer enn 8 ord (6-8 ord i overskriften er optimalt.) Artikkelen er passe lang og inneholder endel kunnskap om serien. Hva den heter på engelsk (Money Heist) på norsk og på spansk: “La Casa de Papel“. Å score høyt hos Google kommer ikke av seg selv, men lykkes du, vil det bety svært god trafikk. 

Vargas12.com er en blogg som ble startet i 2010 og som siden har publisert nær 7000 artikler. Vi har en nettside som du bør oppfatter som lynrask, den har god SEO og artiklene finnes ikke andre steder enn kun på denne bloggen.

Tenk hvor stor trafikk, antall klikk og godt besøk det gir oss, bare fra denne ene artikkelen.

Slik kommer kundene til din nettside, om du opprettholder godt innhold og unik kvalitet på det som presenteres. Vis kundene dine den respekten de fortjener ved å ha høy SEO på alle artikler.

Vil du se en perfekt nettside med en god nettbutikk, besøk Norges beste konditor, Sverre Sætre sin unike side. Her finner du faktisk det du trenger, om du er glad i søtsaker, kaker og bær.

WordPress

Derfor har vi en rekke gode kunder som ønsker å bruke Vargas12.com som plattform for sine egne produkter. Det er faktisk betydelige billigere enn å annonsere i papiraviser og det når et langt større publikum.

Dette er altså bare én av veldig mange innlegg som er høyt oppe på Google-søkene. Her deler vi hemmeligheten med våre lesere for å gi et innblikk i hva som betyr mest for å bli lest av mange. Våre venner i YOAST, sørger for at SEO er optimal på hvert innlegg.

YOAST er den mest populære plugins du finner – om du bruker WordPress som publiseringssystem for nettsider. Vi bruker og anbefaler premium-utgaven.

Om du ønsker at vi skriver gode artikler for deg eller du vil bruke vår nettside for dine artikler – kan vi love god avtale til svært gode priser. Ja, for du vet at all markedsføring koster penger, ikke sant? Særlig om man kan nå ut til mange tusen, kun på én artikkel.

Sliter du med å finne vår e-postadresse, skriv noen ord i kommentarfeltet, her kan du være anonym om det er ønskelig. Vi lover å ta kontakt så snart som mulig.

Vargas

Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport

Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport. Selvsagt er det den berømte manageren i Manchester United vi skriver om her. Ole Gunnar Solskjær skriver snart under en ny kontrakt med storklubben og vil bruk deler av formuen på e-sport. Sammen med agent og samarbeidspartner, Jim Solbakken, selvsagt.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Ulti Agency

Kristiansunderen og Stavanger-mannen har jobbet sammen i mange år og går nå i hop med hver sin millionsum i e-sport-selskapet, Ulti Agency, som ble startet av kristiansunderen, Asgeir Kvalvik. E-sport er på trappene til å bli milliardindustri, derfor er det naturlig at rikinger som Solskjær og Solbakken bruker litt av formuen i denne bransjen.

Lest? Slik blir du millionær på aksjer

Hva er e-sport, tenker du kanskje? E-sport er profesjonell spillutøvere. De beste som driver med dette tjener like mye som de beste profesjonelle fotballspillerne. Den beste i verden heter Emil “Nyhrox” Bergquist Pedersen, nordmannen ble verdensmester i Fortnite i 2019 som 16-åring. Budskapet er at dette følges live over hele verden, av millioner av tilhengere som elsker sine helter. Nettopp slik som det er innen fotballen.

E-sport er elektronisk konkurransespilling der utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike dataspill på datamaskiner eller spillkonsoller. Noen konkurranser har pengepremier til de beste utøverne.

Store Norske Leksikon

Lakseoppdrett

Ole Gunnar Solskjær har også investert endel millioner kroner i aksjer. Det er innen næringen lakseoppdrett på land i selskapet, Atlantic Sapphire, kristiansunderen har puttet deler av sparepengene sine. Et landbasert oppdrettsanlegg i Vikebukt i Møre og Romsdal. Også her er agent og samarbeidspartner, Jim Solbakken medinvestor.

Det er Bjørn-Vegard Løvik som er grunder og storaksjonær i lakseoppdrettseslakpet som har fått med seg investorduoen på laget. Solskjærs investorselskap heter Grip Management. Grip er en liten ubebodd øy 1 times båttur fra Kristiansund. Solskjærs familie skal ha eiendommer på den lille øya ute i havgapet.

Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport

Lakselus og annet styggedom er årsaken til at flere oppdrettere velger å satse på landbaserte mærer, for å unngå tap av yngel og fisk. Atlantic Sapphire slaktet 721.000 tonn fisk nylig – og går med stort overskudd. Er du interessert i gjøre samme investering som Solskjær og Solbakken, bruk aksjebanken Nordnet, det gjør vi.

Solskjær og Solbakken

Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport fordi han ser et stort potensiale i selskapet. Solbakken og Solskjær har kjøpt 12,5 prosent hver i selskapet Ulti Agency, for det som i følge TV2, skal være betydelige millionbeløp.

Noen ivrige Manchester United-fans rynker sannsynligvis på nesen over denne nyheten og skulle heller ønske Solskjær hadde fokus på ekte fotballspillere enn på e-sport. Faktum er at Solskjær har flere ben å stå på allerede som investor. Kristiansunderen har kjøpt flere eiendom i hjembyen, som endel av sin langsiktige investeringer.

Daglig leder i Ulti Agency Asgeir Kvalvik, kjenner Solskjær fra tiden som ansatt i Kristiansund ballklubb, og er stolt av å ha fått så kjente navn som Manchester Uniteds manager og hans agent som investorer i selskapet. I følge TV2 sier Kvalvik at det er en anerkjennelse for sporten, at Solskjær og Solbakken har blitt med på laget.

Manchester United

Også i en av verdens største fotballklubber, følger de to kompisene hverandre tett. Jim Solbakken er fotballagent, men også Solskjærs private agent. Det har ikke alltid bare vært enkelt, særlig for mannen fra Stavanger, som noen ganger har for mange hatter på seg samtidig. I hvert fall i følge fotball-magasinet, Josimar.

Manchester United vil gjøre store endringer denne sommeren og det er grunn til å tro at flere etablerte spillere forsvinner. Da kan det fort være Solbakken og hans selskap, Dynamic Solution som kan ta på seg den jobben. Det kommer litt an på spillerens agent, selvsagt. Men det er ingen hemmelighet at Solbakken har hentet et betydelig antall spillere for Solskjær i historiens løp. Både i Molde, Cardiff og Manchester United.

Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport. Spillere på PC og spillere av kjøtt og blod.

Overgangsvinduet denne sommeren åpner 1. juli, men det en viktig ting Solskjær og Manchester United må være på vakt for. Grunnet Brexit kan ikke lenger engelske lag kjøpe spillere fritt fra EU, uten en overgangsavtale som omhandler arbeidstillatelse landene i mellom. Det fikser nok Solbakken lett, han som er vant til å gå gjennom ild og vann for sin venn, Ole Gunner Solskjær.

Vargas

Slik blir du millionær på aksjer

Slik blir du millionær på aksjer i løpet av noen år. Ja, det høres kanskje for godt ut til å være sant, men vi er faktisk rimelig sikker på at vi har hold i vår påstand. Vi er nok ikke alene om å mene dette heller, det er mange nordmenn som har kastet seg på aksje-bølgen. Noen har allerede blitt veldig rike.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Tesla

Du kunne ha brukt så mye du kan på Bitcoin, men vi anser ikke det som sikkert nok til å tørre å anbefale våre lesere kryptovaluta ennå. Du kan selvsagt bli millionær på Bitcoin, men du kan bli raskt blakk også, fordi denne svinger voldsomt i kurs. Og bitcoin kan faktisk i teorien forsvinne over natten.

LEST DENNE? Vår aksjeportefølje og hvorfor

Vi anbefaler heller å investere i Tesla, det er en aksje som vil kunne gå mot stjernene i framtiden, faktisk så høyt at du vil kunne bli mangemillionær, om du handler nok. Når det er sagt, så ønsker vi at du setter deg godt inn i selskapet Tesla og hva eieren, Elon Musk, verdens rikeste mann – faktisk driver med. For Tesla er ikke bare elbil, det er så veldig mye mer.

Slik blir du millionær på aksjer – om du treffer markedet riktig, investerer nok og har tålmodighet.

Tesla, Inc. er et amerikansk bil, programvare og energiselskap. Selskapet er oppkalt etter Nikola Tesla. Tesla produserer elbiler, solcellepaneler, og batteripakker til kommersiell og privat bruk. De utvikler også programvare til biler og solcellepaneler.

Wikipedia.org
Slik blir du millionær
Tesla er framtiden Foto: Joseph Mucira

I 2021 vil Tesla kunne doble sin verdi og bli verdensledende produsent på sikt. Foreløpig ligger Volkswagen et stykke foran. Men det blir neppe lenge. Slik blir du millionær på aksjer, om du handler i den amerikanske elbil-produsenten, Tesla.

Allerede i år vil Tesla produsere opp i mot én million elbiler. I tillegg åpnes det stadig nye bilfabrikker som gjør produksjonen enda mer lønnsom og effektiv. Og det kommer nye modeller som rulles ut fortløpende.

Aksjer

Hvorfor skal du tømme sparegrisene og sette ALT på Tesla-aksjer? Jo fordi aksjekursen er lav nå, sammenlignet med hva den kan være om kort tid. Tesla har alt et selskap kan ønske seg, inkludert god likviditet gjennom god inntjening i mange år. Tesla har faktisk litt større verdi enn norske Equinor (gamle Statoil).

Du kan kjøpe Tesla-aksjer gjennom Nordnet.no, som oss, via din egen bank eller hos etoro.com, som veldig mange andre. I denne nettbaserte banken er menyene på engelsk og her får du også kjøpt Bitcoin, om du skulle bli fristet. Men det var altså disse aksjene som vil kunne gjøre deg til millionær.

I april i fjor kostet 1 aksje i Tesla $90 som tilsvarte ca 800 norske kroner. I dag er kursen litt bedre mht NOK. Men nå, ett år senere, koster altså den samme aksjen $620, som er ca 5350 norske kroner, som igjen er en pen økning. Og kursen skal videre opp, mye opp. Kanskje vil den nå $1000 per aksje, før jul?

Hva som skjer i framtiden i aksjemarkedet, er vanskelig å spå, men litt enklere med Tesla-aksjen fordi selskapet er i den spede begynnelse av noe stort. Slik blir du millionær på aksjer – om du kaster deg på denne rivende utviklingen i en meget spennende bransje.

Tesla modell S Plaid Foto: Tesla.com

Elon Musk

Elon Musk er en entreprenør som tør å satse stort og vil være mannen bak prosjektet som sender de første menneskene mot mars i en av sine Spacex romfartøy – om ikke så veldig mange år. Alt Musk foretar seg er framtidsrettet og innovativt, og han er ikke redd for å feile på veien.

I slutten av fjoråret vant Tesla pris for å være verdens mest lønnsomme og verdifulle bilprodusent. Med en markedsverdi på nær $300 milliarder. Men det var altså i fjor. I løpet av 2021 har markedsverdien vært innom $800 milliarder, for så å falle litt tilbake til $600 milliarder. Men dette er så svimlende summer at det er litt uvirkelig å ta inn over seg.

Alle piler peker uansett riktig vei for verdens rikeste mann og han kan gjøre deg styrtrik om du tør å satse.

Om få år, kjører vi hybrid- eller elbil alle i Norge. Og på dette feltet er Tesla overlegen alle andre bilprodusenter. Nesten alle som har Tesla ønsker å investere i en nyere modell når tiden er inne, man går ikke til en annen elbil-produsent etter å ha eid en Tesla. Virkelig ikke.

Model S Plaid

I den nye Model S Plaid som snart er på markedet, blir det ikke firkantet ratt, som i reklamen, det blir ikke tillatt i Norge. Men det blir en helt ok bil for det. Den gjør null til hundre på 2,1 sekunder. Du kan jo forsøke på din nåværende bil. Se hvor lang tid du behøver. I tillegg har denne modellen en toppfart på 322 km/t.

Så kommer Tesla med folke-Teslaen, modell Y, som koster kun en halv million og har en rekkevidde på 505 km.

Eirik Bakke (24) investerte 300.000 kr og ble millionær på aksjer.

Det er så mange gode argumenter for at Tesla skal fortsette å vokse, all den tid Musk sitter ved roret og styrer butikken, vil det satses stort i årevis. Tesla produserer ikke for masse-salg ennå, men lager din bil i det øyeblikket du bestiller. Også batteriene lages av Tesla.

Solenergi og elbil

Tesla er også snart verdensledende på solenergi gjennom selskapet, Solar Roof. Et selskap som tilfører strøm til hjemmet ditt, med et fullt integrert solsystem. Strømmen du ikke bruker selv, kan du selge til strømselskapet.

I desember 2020 ble det omsatt for en halv milliard kroner i Tesla-aksjer hos aksjebanken Nordnet.

Hvis du klarer å legge vekk egoet, visjonene og massesuggesjon som er rundt alt Elon Musk tar i. Og bare ser på hva du får i en Tesla og ikke minst i aksjen. Du får være med å eventyrlig reise som allerede har ført de første kloke investorene til 1000% fortjeneste.

Det er nemlig ikke umulig at nettopp Tesla-aksjen går flere tusen prosent til. Mange vi har snakket med tror det.

Da er det faktisk opp til deg å avgjøre hvor mye du vil satse. Satser du nok, vil du bli rik. Slik blir du millionær på aksjer, å tørre å satse alt på den aller beste aksjen. Kjøp Tesla-aksjer i dag. Du kan takke oss senere.

Lykke til!

Vargas

Slik blir nettsiden din funnet på Google

Slik blir nettsiden din funnet på Google og andre søkemotorer. Du må sørge for å ha et godt nok innhold. Du må vite hva du skriver om og du bør ha et lærerikt innhold. Jo mer viktig info, jo mer lærer dine lesere og jo flere vil søke opp din artikkel. Du bør ha en søkemotor-optimalisert side. SEO er den viktigste faktoren for å bli lest av mange. La oss ta et eksempel.

Papirhuset

Om du søker på verdens mest populære TV-serie på Netflix, som ikke har engelsk som originalspråk. “Papirhuset” på Google, vil du oppdage at Vargas12.com er på den aller første Google-siden, med artikkelen: “Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?“. Fordi denne artikkelen har alt en god artikkel behøver, blant annet perfekt SEO.

Ikke mer enn 8 ord (6-8 ord i overskriften er optimalt.) Og den er passe lang og inneholder endel kunnskap om serien. Hva den heter på engelsk (Money Heist) på norsk og på spansk: “La Casa de Papel“. Å score høyt hos Google kommer ikke av seg selv, men lykkes du, vil det bety svært god trafikk.

Tenk hvor stor trafikk, klikk og besøk det gir oss fra bare denne ene artikkelen.

Dette er altså bare én av veldig mange innlegg som er høyt oppe på Google-søkene. Her deler vi hemmeligheten med våre lesere for å gi et innblikk i hva som betyr mest for å bli lest av mange. Våre venner i YOAST, sørger for at SEO er optimal på hvert innlegg. YOAST er den mest populære plugins du finner om du bruker WordPress.

Du bør ha mange bilder, langt flere enn det vi har på våre innlegg. Artikkelen bør også være mellom 1500 og 2000 ord. Du bør også ha interne og eksterne linker, samt video. Jo mer faktabasert innhold du har om det tema du skriver om, jo bedre er det.

YOAST og WP Rocket

Det er helt avgjørende å ha riktige plugins for å få nettsiden til å fungere som den skal. Men du bør ikke ha for mange heller, for det gjør nettsiden treg og lite leservennlig. En rask nettside er faktisk like viktig som å ha en som er søkemotor-optimalisert. Slik blir nettsiden din funnet på Google, ved å være nøye med innholdet når du publiserer en artikkel.

Har du ingenting å skrive om, la være å publisere tull ball. Ha en agenda, et buskap eller en nyhet. Jo mer nytte flere har av din tekst, jo mer populær blir den hos Google. Jo flere lesere får du. Slik blir nettsiden din funnet på Google, ved å ta leserne dine på alvor.

Slik blir nettsiden din funnet på Google

Vargas12.com har skrevet mer enn 6500 artikler på ti år. Vi kan SEO og derfor har vi svært god trafikk på de fleste innleggene vi publisere. Både de artiklene vi skriver for våre kunder, men ikke minst alle de gode blogginnleggene vi skriver for dere. Enten de handler om fotball, sex, mat, teknologi, politikk eller underholdning.

Apropos plugins: Vi har kun 19 stk. Fordi vi har slettet minst seks som vi følte ikke fungerte for vårt bruk. Faktisk ble nettsiden betydelige raskere ved at vi slettet disse, som ikke behøver å nevnes med navn. Men vi velger å ha to plugins som er premium-utgaver, som vi betaler for. Det er for YOAST og WP Rocket.

Ikke for mange plugins

YOAST hjelper oss å gjøre artiklene perfekt mht SEO, hvor vi får grønne smilefjes ved riktig bruk av overskrift, god tekst og riktig innhold. WP Rocket gjør vår nettside blant de aller raskeste bloggene som også gir betydelig bedre plassering i Google. Har du en treg nettside, vil den automatisk falle nedover blant konkurrerende nettsider i hos teknologiselskapet.

Vi har også fått god hjelp av det norske selskapet WPologi, som har saumfart nettsiden for at den skal bli så rask som mulig. Her fikk vi også gode råd om å slette endel plugins som gjorde nettsiden dårligere. Du bør faktisk velge dine plugins med omhu – lærte vi da. Vær helt sikker på at du behøver hver plugins og hvilken funksjon den har, før den installeres. Den bør være oppdatert ganske nylig og være kompatibel med din nettside.

Behøver du hjelp til å komme i gang med din egne nettside, kan du ta kontakt med eksperten hos WPologi. Eller ønsker du å bli lest via denne populære bloggen, hvor vi poster dine artikler med din nettside, bør du ta kontakt via vår link oppe til høyre. Vi skriver for deg.

Slik blir nettsiden din funnet på Google, om du forbereder siden og gjør deg flid med tekstens innhold. Slurv gjør det langt vanskelige å bli godtatt av de største søkemotorene.

Vargas

Pin It on Pinterest