Tilbakeblikk på 2018!

Hva skrev vi om i året som gikk, hva opptok oss, og hva delte Vargas12.com med sine lesere? Her kommer et kort lite tilbakeblikk på 2018.

Foruten Nora Mørk, slanking, fotball og overgangsvinduet, var vi innom økonomi, sex og politikk, var vi også opptatt av Metoo i januar for ett år siden.

I februar var det kulda som aldri slapp taket som det ble skrevet om, media kalte fenomenet for The Beast from East. Sibirkulden gav oss minusgrader vi lett kunne klart oss foruten. Vi var også innom vakre Iskra, litt om sex og litt om fotball.

I mars skrev Vargas12.com om NRKs nysatsing «Lovleg» som var en oppfølger til SKAM, uten at NRK ville kalle serien for det. Dessverre ble den heller aldri den samme suksessen som fenomenet SKAM ble. Vi var også opptatt av våren, som seg hør og bør denne deilige måneden.

Lest? Nyttårsforsetter 2019? Like greit å la være?

April ble en travel måned hvor sommerkroppen og Wolves’ opprykk til Premier League ble behørig omtalt. Vi skrev også om Klæbo og dama hans, om grensehandelen, om trening og enda mer fotball. Vi er også stolte av våre økonomiske tipsene og gode rådene vi skriver om hver eneste måned. Du finner alle våre artikler i arkivet, eller under kategorier, og du kan sortere etter måned og år, i menyen til høyre.

Ikke mindre enn 6100 artikler har du å velge mellom.

I mai 2018 var vi opptatt av utroskap, The FML Show, nedtellingen til VM i fotball som arrangert i Russland. Vargas12.com skrev også om Blondinbellas forelskelse, orgasmejakt samt lekser i skolen. Denne bloggen, som du kan følge på Facebook, skriver om forskjellige ting som opptar oss, deriblant tabubelagte tema som også opptar andre, men som de færreste tør snakke om.

I juni handlet flere av blogginnleggene våre om sex, sommertid = orgasmetid, Oslo-Pride, mer om økonomi og selvsagt enda mer fotball da overgangsvinduet alltid er spennende sommerstid. Vi skrem og Farmen, Farmen-kjendis og SKAM, dessuten måtte vi innom pornoen og deres tabubelagte onani valg.

I juli skrev vi faktisk hele 29 artikler, midt i sommerferien, en sommer som viste seg fra sin aller varmeste side. Sommeren 2018 vil gå over i historien som den flotteste, kanskje ikke rart vi holdt oss i skyggen ved tastaturet? Blogginnleggene handlet om Wolves, spenning, livet og priskrigen i dagligvarebransjen.

I august måtte det bli endel engelsk fotball, DeadlineDay og Premier League er vår store interesse, men vi rakk også denne måneden å sjokkere dere med artikler om sex, vi skrev om TV-programmer, om flaks eller uflaks, og om naive nordmenn, som er et yndet objekt for de nett-kriminelle.

I september slet vi med tekniske problemer, men vi fikk publisert noen få artikler, hvor vi hedret Kim Larsen som døde av kreft, vi skrev om Funkygines pupper, mer om The FML Show (de kjente YouTuberne du vet) om å faste, som kan være bra for kroppen og om Farmen igjen. Vi elsker Farmen!

I oktober var det også få innlegg, mye fordi de tekniske problemene fortsatte og nettportalen Google, som gjør som de vil med oss bloggere, noe som er innmari trist, men som vi ikke får gjort en dritt med. Likevel skrev vi om både Halloween, Rema 1000 som taper terreng til sine konkurrenter, og om hva som faktisk skal til – for å bli antatt som forfatter.

I november var vi tilbake for fult, med et normalt antall artikler, derfor satte vi fokus på det vi kan best. Økonomi, sex og fotball, men ikke nødvendigvis i nevnte rekkefølge, det blir litt opp til våre lesere å bedømme. Blogglisten ble lagt ned, våre venner, The FML Show vokser på YouTube, og vi fortsetter å irriterer oss over at Rema 1000 ikke lenger er billigst i Norge.

I desember ble det som vanlig mye jul, litt vær, litt om mat, vi skrev om Solskjærs hjemkomst og Mourinhos avsettelse, som vi spådde, ville skje før jul. Du fikk også artikler om Farmen, og om økonomi, vi skrev lite om sex, men det lover vi å bli enda bedre på i 2019.

Vi lover å være blant dine blogg-favoritt i det nye året også, bloggosfæren er i endring, mange legger ned sine nettsider, men vi har så mange baller i lufta og jern i ilden at vi simpelthen ikke kan la være skrive for dere.

Takk for 2018 og Godt Nyttår!

Vargas

Maktskifte i Premier League?

Juleprogrammet for alle fotball-lag i England, er under debatt hvert eneste år, men avgjørelsen er allerede tatt. Neste sesong, vil det bli vinterpause, i hvert fall for lagene i Premier League.

Det betyr at kampprogrammet fortsetter for fult denne julen, som igjen har ført til et aldri så lite maktskifte på toppen av tabellen. Liverpool ser ut til å kunne gå på vannet – de vinner med mange mål i hver kamp, da blir forskjellene store når konkurrentene Manchester City plutselig begynner å tape flere kamper på rad.

Premier League-tittelen står mellom tre lag Foto: Sky Sports

Når Tottenham da nektet å tape, men også vinner med store sifre stadig oftere, er det brått tre lag som har stukket fra i tet, hvor det nå skiller syv poeng ned til Manchester City på tredjeplass. Brått skulle det bli en spennende sesong likevel, når Spurs har inntatt andre plassen på tabellen.

Vi er ikke kommet lengre enn halvveis i sesongen, fortsatt er det mange poeng å sloss om for alle lag. Konturene av hvor de tjue respektive lag havner, er derimot satt etter 19 spilte kamper. De seks beste er blant seks, at Cardiff, Burnley, Fulham og Huddersfield er blant de fire siste lagene, er vel heller ingen stor overraskelse.

Det vil alltid være størst interesse for hvem som vinner, og hvem som rykker ned fra Premier League, når man setter strek i mai, og 38 kamper er unnagjort. Det er prestige og enorme summer i omløp for de som gjør det best, det er en aldri så liten krise for de tre som ikke får være med på leken mer, ikke minst økonomisk. I skrivende øyeblikk ser det unektelig lyst ut for Liverpool, men det gjenstår flere kamper enn det som er spilt av sesongen, totalt.

I januar kommer FA-cupen i gang, i februar er det igjen klart for Champions League-sluttspillet, hvor både Liverpool, Manchester City, Tottenham og Manchester United fortsatt er med. Lagene som skal ta med seg trofeer må holde koken oppe, vinne kamp for kamp, uke inn og uke ut. Selvsagt er det krevende og til stor slitasje på spillerne.

Man bør være heldige og unngå skader, alle lag vil før eller siden få en form-dipp, og det er da managerens styrke kommer inn som et viktig element – hvilke spillere kan komme inn og gjøre en god nok jobb, eller er det på tide med en formasjonsendring.

Overgangsvinduet åpner som kjent 1. januar, noe som alltid kan være med å berge stumpene for lag med store utfordringer i spillergruppa. Dog er det langt større aktivitet i overgangsvinduet mellom sesongene, enn de 31 dagene i januar-vinduet.

Jürgen Klopp, Pep Guardiola eller Mauricio Pochettino er de managerne som halvveis, ligger best an til å vinne ligaen. Om det blir Manchester City igjen eller Liverpool, eller Tottenham for aller første gang, vil vi sakte, men sikkert, få svar på utover våren 2019.

Spillerstall, antall kamper, kampplan, kjøp og salg, og managerens evne til å tenke kortsiktig og langsiktig, samtidig, blir avgjørende. Så langt må vi innrømme at Klopp har vært både god og heldig, han har spillere som tåler det krevende kampprogrammet godt, men vi vet hva Pep og City kan, på gode dager. Tottenham er outsideren den sjeldent snakkes høyt om. Men det er en god grunn til at Manchester United er villig til å sprenge banken, for å hente Mauricio Pochettino i sommer.

Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart, med spillere som er totalt forvandlet etter at Mourinho fikk fyken. Vi tror derimot at hverdagen kommer, og at kristiansunderen blir veid og funner for lett, når oppgjørets time kommer ved sesongslutt. Men, all ære til Solskjær for å forsøke å berge det synkende skipet. Vi tror Manchester United skal slite med å holde 6. plassen på tabellen.

Andre lag som kan sloss om ligagullet inneværende sesong spør du kanskje? Nei, vi kan ikke se at verken Chelsea, Arsenal eller nevnte United, kan ta igjen de tre beste. Til det er prestasjonene for ujevne og spillerstallene for svake.

Etter 19 spilte kamper har Liverpool sluppet inn skarve 7 mål, vunnet 16, de har 0 tap og holdt nullen i imponerende 12 kamper. Klopp har funnet vinnerformen, og vi tror det kan holde helt inn denne gangen. På samme tid i fjor, hadde Liverpool scoret 43, men sluppet inn 23. Derfor leder de tabellen klart, denne sesongen – halvveis.

Alt tyder på at maktskifte vi er vitne til i Premier League, går mot Liverpool-suksess og trofé løfting, det aller første i Premier League, noe de aller fleste vil påstå – var på høy tid. Sjeldent har det vært mer spennende i toppen av verdens deiligste liga.

Hvem tror du vinner Premier League?

Vargas

Petter Northug legger opp!

Der er kalt inn til en omfattende pressekonferanse onsdag 12. desember, det er Skiforbundet som melder dette til TV2, og det hele skal foregå i Trondheim. Her vil Petter selv fortelle årsaken til at han velger førjulstiden til å publisere sin avgang som skikonge. 

Petter Northug har gjennom en årrekke vært Skiforbundets gullkalv, men det har gått svært lenge siden mosvikingen har vært i storform. 

Skiesset som har vært like populær i Sverige som i Norge, har hele 13 VM-gull og to OL-gull, samt sammenlagtseier i Tour de Ski fra 2014/2015-sesongen, samt at han vant verdenscupen 2009/2010 og 2012/2013. Men det er først og fremst markedsprisen til den svært populære Northug som har gjort ham til en rik mann. 

220px-Petter_Northug_-_Ski_WM_2011

Petter Northug legger opp Foto: Wikipedia.org

COOP bladde opp 20 millioner kroner for en avtale som tvang Petter til å ta et valg, som i ettertid, kan ha kostet ham noen sesonger uten viktige triumfer. Landslaget ville ikke ha en sponsoplakqat i skiløypene, de ønsket at Petter fulgte de strenge retningslinjene som gjorde det enkelt for ham å stå utenfor landslaget i flere sesonger. Og heller velge sine egne folk i eget team. Det ble aldri noen suksess.

Ekspertene mener Petter Northug innehar stemplet som en av de aller største langrennsløperne gjennom tidene. I OL gikk det ikke alltid hans vei, men i verdenscupen og særlig i VM, er allerede navnet hans skrevet inn med gullskrift i alle historiebøker. Petter Northug har imponerende 38 enkeltseire i verdenscupen.  Men det er altså rent kommersielt man mener at han har gjort seg bemerket.

Noen mener å vite at Petter Northug i form og som deltager i Tour di Ski, ville vært mer verdt, enn hele det norske landslaget og dets støtteapparat – til sammen. For når Petter prikket formen, var det tre ganger så mange journalister, før under og etter arrangementet. 

Petter Northug er kongen, han er sjefen over all langrenn så fram til nå, dessverre ble det noen platte forsøk de siste årene, men du verden – for en mann, for en fyr, for en vinner, for en svenske-gjøgler og for en skiløper. 

Vi har ikke annet valg enn å si takk, Petter, Takk for alle kommentarene, takk for alle medaljene, for alle stuntene, for all øyeblikkene du gav oss som elsker skisport.

Marit Bjørgen er størst, men Petter Northug vil for all framtid ha en helt spesiell plass i minneboka, og i hjertet til alle som har fulgt med mosvikingen, siden han slo gjennom som ungt stortalent i 2006.   

Norsk langrenn blir åpenbart ikke det samme igjen, noen gang. Nå må vi leve på kommentarene og gledene han gav oss. Petter Northug vil bli husket som en vinner før noe annet.

Takk, Petter!

Kilde: TV2.no

Vargas

Julenissen lukter alkohol …

Verdt år er det kampanjer som florerer i sosiale medier, rundt misbruk av alkohol i julehøytiden – barn bør spares for dritings foreldre, og julenissen, denne ene dagen han er på jobb, bør kanskje ikke stinke alkohol?

Statistikken lyver ikke, Ola og Kari Nordmann drikker med veggen hender gjennom hele desember, det må føre til at noen barn, gruer seg til jul. Mange norske barn merker denne lille forandring alkoholen gjør med oss voksne. Det skal ikke mange drinkene eller ølflaskene til, før mor snakker litt mer, far snakker litt høyere, eller at alkoholinntaket fører til langvarige krangler mellom voksne, som ofte skremmer barna.

Det er og blir vanskelig og traumatisk for barn som opplever dette, tett på kroppen. At sine nærmeste og tryggeste, blir utrygge ved en personlighetsforandring gjennom alkoholinntak. Derfor er det ikke helt usannsynlig at barna har kontroll på hvor mange enheter far eller mor drikker per dag, gjennom julen. 

5278390150_3bc11ee198_o

Noen synes det er irriterende, andre synes det er på sin plass, at man blir påminnet at julen er barnas høytid, at barn burde få slippe å være redde, denne ene dagen i året, som burde være en fest for hele familien.

De fleste barn har sikkert greit også, men det er i de tilfellene foreldrene tror de har kontroll, tror barna ikke ser at det blir konsumert noen få glass, og at både humøret og stemningen er hyggelig, men alle disse tar feil. Barna merker det, de føler det og ser det, når foreldrene endre seg til en utgave de ikke kjenner. 

Derfor bør kanskje juleakevitten spares til en passende anledning, når det ikke er barn til stede, ja, for når er det nok for deg som må ha alkohol på julaften, vel vitende om barnet ditt frykter situasjon, og kanskje deg som person? 

Man kan skrive tusenvis av slike artikler, og publisere disse hver dag gjennom året, i tidsskrifter, i magasiner, i aviser og på blogger, uten at det hjelper. Likefullt blir politi og barnevern tilkalt til hjem, der voksne «omsorgspersoner» har tisset og bæsjet på seg, fordi alkohol inntaket gikk over alle grenser. De trodde sikkert de hadde kontroll på situasjonen. Det blir en stund til de får se barna sine igjen, disse foreldrene, som inntil videre – får barna plassert i beredskapshjem. Kan du som eller far, leve med det?

Vi har ikke familiepoliti i dette landet, men i visse tilfeller, burde det ha vært på sin plass. Det finnes ganske mange årsaker til at vi klemmer i oss mengder med alkohol, spesielt i julen. Men det hjelper så lite at man har fri, at man har råd og muligheten til å nippe til en treliter, endelig i julen, når barna dine tar skade av det. 

Måtehold er en dyd, alt for mange drikker for mye alt for ofte, da blir det alkoholmisbruk i stedet for kos og hygge. Derfor bør du først og fremst for barnas skyld, korke flasken(e) i julen. Velg alkoholfritt, og du kan gå julen trygt i møte, vel-vitende om at også barna gleder seg oppriktig til jul.

Vis at du bryr deg om de minste, som ikke har noe valg, men det har du. 

Vargas

Betalingsmetoder på nettcasino

Få industrier kan skryte av å føye seg så nøye etter hva kundene vil ha som nettcasinoindustrien. Du kan være den mest kresne, særinteresserte og spesialiserte spilleren, og sannsynligheten for at et helt vanlig casino vil ha løsningene i orden for akkurat deg, er høy.

Betalingsmetoder er et område som spesielt belyser dette. Det store utvalget av betalingsmetoder gjør det også nødvendig med en liten innføring for å skjønne hva det hele handler om.

Betalingsmetoder casino tilbyr spillere 

De aller fleste metodene du finner på et hvilket som helst nettcasino kan grupperes under: Kort, e-lommebøker og bankoverføringer samt mobilbetaling. Sistnevnte kan egentlig høre inn under de andre kategoriene på forskjellige måter, og er på vei til å finne seg til rette i casinomarkedet – på samme måte som tjenester som Apple Pay og Google Pay. De fleste betalingsmetoder på casinoene er tjenester du allerede er kjent med.

Kort 

Kort kan være både standard kreditt- og debetkort, og forhåndsbetalte kort du kan kjøpe på nett eller på nærmeste kiosk. Visa og Mastercard er så godt som universalt tilgjengelig på nettcasinoer.
Paysafecard er et av de mest brukte forhåndsbetalte kortene, og er sikkert noe du har sett på nærbutikken. Forskjellen på vanlige og forhåndsbetalte kort er at sistnevnte ikke kan brukes til uttak.

casino-betalingsmetode

E-lommebøker

De fleste har allerede skaffet seg en PayPal konto i forbindelse med kjøp på nettbutikk. For de som aldri har brukt e-lommebøker er det enkelt forklart en egen konto, som når du bruker nettbanken, bare at den kun finnes på internett. Få nettcasinoer har PayPal tilgjengelig, men Neteller og Skrill
er tjenester du vil finne overalt. E-lommebøker kan brukes til innskudd og uttak, og overføringen skjer på et blunk!

Bankoverføringer 

Enten du bruker e-lommebøker eller kort, er bankkontoen din sannsynligvis involvert på et tidspunkt. Bankoverføringer direkte til casinoet betyr ofte lengre ventetid, og foretrekkes for større overføringer. Dessverre er det ikke lovlig for norske banker å gjøre direkte transaksjoner med nettcasinoene – har du en utenlandsk bankkonto, derimot, er dette noe du kan benytte deg av.
Men du kan benytte deg av Trustly, som tar seg av transaksjonen på vegne av deg. Dette kalles ofte «instant banking».

Mobiltjenester

Mobiltjenestene er som sagt litt varierte akkurat nå, men målet er nok å få en tjeneste som Vipps.
For øyeblikket er Siru og Zimpler noe du vil finne på forskjellige nettcasinoer. Siru kan overføre små beløp, som deretter kommer opp på telefonregningen din. Zimpler er litt nærmere det spillere
ofte er ute etter, og har en app som gjør transaksjoner på vegne av andre tjenester, enkelt og greit.

Sikkerhet

Sikkerhet kan ses på to måter i forhold til betalingsmetoder. Rent teknisk er det minst sjanse for identitetstyveri med bankkontoen din, med bankID og bankens egen kryptering. Med en gang du kobler denne til en annen tjeneste, faller sikkerheten et hakk uansett hvor god krypteringen er.
Samtidig føler mange spillere at å isolere bankkontoen fra transaksjonen til nettcasinoet er et sikrere valg.
Sikkerhet kan også bety forsikring, og her kommer Visa og Mastercard godt ut – i tillegg til den generelle sikkerheten de gir. Er det noe kluss med nettcasinoet, kan du ringe korttjenesten og få kortet sperret, for eksempel. Derfor er kortene ansett som et av de sikreste valgene.

Hastighet 

På nettcasinoene kan du se en oversikt over hvor lang behandlingstid de tar for de forskjellige tjenestene, og her kommer e-lommebøkene alltid best ut. Både fra og til nettcasinoet er transaksjonen ofte øyeblikkelig, selv om en overføring fra casinoet på større summer ofte krever noen timer. Sammenlignet med en kortoverføring, som kan ta flere dager, er dette best.

Pris

Det vanskeligste å beregne er prisen på tjenestene. Dersom du går gjennom flere forskjellige tjenester – for eksempel fra banken til e-lommebok til nettcasinoet og tilbake igjen – kan avgifter på både transaksjon og veksling forekomme. Mellom nettcasino og e-lommebøker er det som regel få
eller ingen gebyrer. Har du e-lommebok, nettcasino og bank i samme valuta, ender du opp med færrest gebyrer.
Dersom det viser seg at det blir for mange ledd til å lønne seg, kan kort komme godt ut her også.
Har du en bra kortavtale, vil det kun komme an på hvorvidt nettcasinoet legger på noen avgifter.

Vargas

Din tur til å vinne Farmen?

Overskriftene er mange og digre, Farmen-kaoset ser ut til å legge seg med at en av finalistene går ut som en meget dårlig taper, all den til produksjonsselskapet Strix, ikke har noen uærlige sjeler i sine rekker.

Kjetil som sammen med Tonje stod igjen som én av to finalister, påstår nemlig at han fikk vite om flere spørsmål, før finalen – noe som er tilbakevist av TV2.

Meld deg på Farmen 2019, her!

Dermed er det Tonje som står igjen som vinner av Farmen 2018. Hun visste nemlig når første verdenskrig ble avsluttet, prikk på dato. 11. 11. 1918. Jeg visste det ikke, gjorde du?

Kudos til Tonje for kunnskap, kløkt og sikkert litt flaks. Det er lov å ha det.

images-58

Foto: TV2 Underholdning

Selvsagt ønsker man å vinne når man kommer til en finale hvor premier er på 1,3 millioner kroner. Det ligger i menneskets natur, såpass egoister er vi, men å dumme seg ut foran mange hundre tusen mennesker på TV, der utfallet sannsynligvis blir værende som det er, at man har tapt, det er både dumt og idiotisk. Kjetil vinner ikke annet enn et dårlig omdømme, han framstår som dårlig taper og som grådig. 

Vennskapet med den andre finalisten, Tonje, framsto som både ekte og genuint gjennom hele Farmen-sesongen, der begge var oppriktige venner og sto stort sett på samme lag, med få unntak. Da blir det flaut, platt og dustete – og ikke innse tapet, ved å glede seg over at det var hans nærmeste allierte som faktisk vant. Vi tror mer på programlederen, Gaute Grøtta Grav, enn vi tror på stormannsgale Kjetil. Strix, som produserer Farmen for TV2, kan på ingen måte risikere hele Farmen-konseptet på å ha uærlige medarbeidere som visker og tisker i buskene. 

Gaute forteller også til TV2, at alt er gjort for å sjekke om det kunne ha vært gjort feil underveis, men kommet fram til at det er Tonje som er den rettmessige vinneren av TV2s største og viktigste reality-satsing, nemlig Farmen. 

I disse dager rulles Farmen kjendis i gang. Da er det all grunn til å håpe på enda mer god underholdning, da en hel haug med mer eller mindre kjente ansikter, skal leve som de gjorde for hundre år tilbake i tid. En uvant situasjon for de aller fleste, å kjempe for kampen om tilværelsen uten strøm, innlagt vann i pakt med sine konkurrenter, tett på dyr og vakker natur. 

Du som liker Farmen som underholdning, har kanskje sett for deg hvordan det ville være å bo på en gård, tett på 13 andre deltagere, med begrenset mat, lite søvn, hardt arbeide og mye baksnakking i opptil 11 uker? I så fall, bør du endelig ta motet til deg og sende inn en søknad. Husk at du kan også melde på andre, som du mener ville ha passet inn på Farmen, men da må du være sikker på at vedkommende vil takke ja til tilbudet, om dette skulle komme. 

Du kan også melde på mamma, pappa, bror, søster, kollega eller venninner, men ikke nøl med å skrive en forrykende søknad for deg selv. Det er nå du har sjansen til å bli rik, berømt og få oppleve hendelser du aldri kunne ha drømt om, og kanskje få venner for livet. Mulig du får uvenner også, for alt kan nemlig skje når premier dere sloss om – er på langt over én million kroner. 

Send inn din søknad allerede i dag!

Her er litt om det du bør vite før du søker: 

Svar ærlig og utfyllende på spørsmålene, og ikke vær redd for å by på deg selv!

Før du begynner, pass på at du har bilder av deg selv klare; bilde av ansikt, helfigur og et valgfritt. Vi anbefaler deg også å lage en kort og enkel videopresentasjon. Denne kan du filme med mobilkamera. 

Farmen spilles inn over 11 uker sensommer/høst 2019.

Søknadsfrist er 01. april

Her er søknadsskjema for Farmen 2019! 

Kilde: TV2.no

Vargas

Selvmordstallene øker!

Dessverre øker tallene for selvmord blant unge, og i følge NRK.no, er det særlig unge jenter som velger å forkorte livet. I Brønnøysund, har tre unge valgt den verste veien ut av sine personlige problemer på kort tid, og på landsbasis vil mer enn 600 mennesker ha tatt sine liv, når vi går inn i 2019. 

Tallene på verdensbasis er voldsomme én million mennesker per år. 

Hun tar båtførerbeviset, jobber som frivillig, får seg sommerjobb og skal kjøpe motorsykkel for pengene. 15-åringen skal snart begynne på videregående. Elektronikklinja i Brønnøysund er førstevalget, og hun gleder seg. Etterhvert vil hun bli flymekaniker.

Hvorfor? Hvorfor tar hun sitt eget liv?

NRK.no 

stop-children-suicide-2678612_960_720

Foto: Pixbay

Å velge å dø fordi man ikke klarer å leve, er nesten umulig for andre å vite, om det ikke blir snakket om. For de aller fleste foreldre, er det den absolutt største skrekk og sorg, å miste sitt barn, som selv har ønsket og dø, og som har valgt å ende livet sitt.

Normale, friske oppegående mennesker, kan ikke begripe hva som foregår når noen velger å ta selvmord. Noen vil kalle det feigt, andre vil si det er egoistisk og lite gjennomtenkt. Dessverre er det så veldig endelig. Å dø er livets punktum. For de som står tilbake, uten svar, havner livet på vent i lange tider. Sorgen, smertene og spørsmålene er for mange en lidelse, nesten ulevelig.

I følge en sterk reportasje på NRK.no, du absolutt bør lese, er det mange unge som faktisk lever et dobbeltliv, et liv foreldrene ikke kjenner til og som kan se ut til å være en indirekte årsak til selvmordene i Brønnøysund. Via skjulte profiler i sosiale medier, der bare enkelte medlemer har tilgang til den respektives profil, er det et mørke som råder, som ikke er bra for noen. Kanskje særlig ikke for unge jenter, som har mer enn nok å takle hverdagen, om man ikke skal leve et liv med destruktive tanker i et forum, der man heier på hverandre rundt tema selvmord. 

Går man med slike tanker, bør man, ja, må man ikke søke råd hos noen som bryr seg? En lærer, en forelder, en helsesøster, politiet eller et søsken. Selvmord angår ikke bare deg som offer, men alle som elsker deg, slik du er. Du som er mor eller far til en tenåring, bør du ta opp tema selvmord med ditt barn? Selvsagt bør du det. Selvsagt bør alle barn få vite hvilke konsekvenser det får, både for barnet selv og alle rundt, ikke bare dere som sønderknuste foreldre.

Alle foreldre bør også vite hva barna faktisk leser, skriver og søker etter på internett, samtidig er det en vanskelig oppgave, fordi man skal gi barna et privatliv også. Snakker man om temaer som er vanskelige, kan det hende de unge selv velger å åpne seg rundt noe så tabubelagt og vanskelig, som selvmord. Det er etter vårt syn verdt et forsøk, ser rett ut, om ditt barn vet hva det betyr å dø. 

Dessverre er selvmord et tema som leses av få lesere, faktisk er tema selvmord det tema hvor vi får færrest besøk på, på vår blogg, med mer enn 6500 artikler har vi en lang rekke temaer, men vi synes selvmord er så viktig å ta opp, at vi nekter å stoppe å skrive om det.  Tabubelagt ja, men desto viktigere å belyse.

Kan vi få en ungdom til å la være å dø for eget grep, har vi lykkes med jobben vi gjør på sosiale medier. Du som forelder bør likevel snakke med ditt barn hvilke tanker de faktisk gjør seg i sitt liv, og om tema selvmord har vært på agendaen i vennekretsen. Sannsynligvis vil du ikke få noe svar, men du er faktisk forpliktet til å spørre.

Sliter du med tunge tanker, depresjon og selvmordstanker, bør du vite at det faktisk finnes god hjelp, du må bare ta det første skrittet selv, si det til noen du mener kan være til hjelp, deretter er det flere som går sammen med deg, de neste stegene. 

Har du behov for å snakke med noen etter å ha lest denne saken?

  • Kirkens SOS hjelpetelefon: 22 40 00 40
  • Mental helses hjelpetelefon: 116 123
  • Del gjerne!

Kilde: NRK.no

Vargas

På tide med trekant?

Man vet ikke hvem man blir sammen med, før man har blitt kjent på ordentlig. Når man velger en partner, er det en tiltrekningskraft som gjør at du velger å møte vedkommende igjen og igjen, kall det kjemi, seksuell tiltrekning eller en magefølelse – som forteller deg at du har funnet den rette. En forelskelse blir til kjærlighet og dere har blitt et par.

Noen ganger stemmer det, andre ganger er det en tabbe.

Noen forhold varer livet ut, enda det begynner å bli sjeldent for de fleste av oss, vi velger å heller bytte partner enn å fire våre egne krav. Bare du finner en ny partner, en ny kjæreste eller ektefelle, vil alt bli bra, tenker noen. Ofte er også det en tabbe.

Å ha et godt forhold over tid, er aldri noen selvfølge, tvert i mot, er det faktisk hardt arbeide, hver eneste dag, kall det gjerne et samarbeidsprosjekt som skal fungere år ut og år inn. Da bør også sexlivet fungere, om gnisten skal leve  videre. Kjærligheten er drivstoffet til denne flammen som må brenne hos både han og henne, eller hos begge, om man er lesbisk eller homofil.

Når sexlivet fungerer, er det meste i orden hos de fleste. Selvsagt er det mange andre aspekter i forholdet som også bør være på plass. Man bør samarbeide om de fleste oppgaver som hører med en husholdning. Respektere hverandre, være snill, raus og vise omsorg. Ofte er partnere, hverandres beste venn, er man ikke venn med sin kjæreste, er det ofte starten på slutten.

1627400-12-1426175635795

Om hun er fornøyd i senga, skal det mye til for at han klager, men det kan være unntak. Mulig han tenner på venninnen hennes, eller andre kvinner, men vil ikke gjøre det slutt og foreslår trekant. Det er jo bare sex, sier han. 

Bare sex er nok for noen, andre makter ikke sex, for sexens skyld, men må ha ektefølte følelser, ofte kalt kjærlighet som vi var inne på. Da har paret en utfordring det kan være vanskelig å komme vekk i fra. Om den ene kan og vil ha sex med andre, når den kjæresten eller ektefellen ikke kunne tenke seg å gå den veien i det hele tatt.

Hvem skal da fire? Den som vil ha sex med andre enn sin partner, helt åpenbart, fordi man skal, og må respektere et nei, rundt tema trekant, partnerbytte eller å være aktiv som swingers. Hvis ikke er det utroskap, og det er jo ikke pent.

Mulig er dette et tema som foreløpig ikke har vært på banen, hjemme hos dere, fordi man ikke tør å snakke om slike tabuer, som trekant-sex, swingers eller partnerbytte. Men når du får vite at flere i din bekjentskapskrets driver å knuller hverandre, er det lettere for dere å ta opp tråden også. 

Å leve sammen som rette ektefolk, uten tanke for andre enn denne ene – er for stadig flere, en utenkelig oppgave. Stadig flere lar partneren ha en elsker på si, med full aksept. Andre får det ikke til, grunnet sjalusi og usikkerhet. Andre igjen, er åpne som swingers, og bytter partnere flere ganger per måned. Det er faktisk vanligere enn mange tror. 

Uansett hvilken vei man velger å gå i sitt forhold, er det kjærlighet mellom dere, bør det selvsagt bli værende i forholdet, men snakke om temaer som opptar dere. Også hva angår sex, nytelse og spenning. Er begge enige om at trekant-sex ikke er av interesse, blir det aldri noen diskusjon heller. Men vær ærlig rundt hva som tenner deg, hva som gjør det deilig for deg, kan ingen vite om du ikke forteller det, slik er det også med fantasier. 

Du har en fetisj som er tabubelagt, men tør ikke åpne deg til partner, som gjør at du vil brenne inne med en tenning du aldri vil få utløp for. Mulig er det enkelt å få gjort noe med det, fordi partneren din er både klok og voksen nok til å akseptere at det er slik du er, derfor er det kanskje på tide å fortelle om det.

Spør rett ut, kanskje med en fleip for å sjekke reaksjonen. 

Mulig er det verdt det og sexlivet dere blir aldri det samme igjen, fordi det blir en reise dere aldri kunne forutse eksistere. 

Lykke til!

Vargas

Med varmen kommer tørsten …

Du vet det kanskje selv, men skjuler det med gode argumenter om at man blir tørst i varmen, eller fortjener en øl når du har gjort en innsats. Selv det minste belønnes med alkohol. Andre dikker bevisst aldri midt i uken, men tviholder på helgefylla.

Alkoholkonsumet øker med gradestokken, hos nordmenn.

Lest? Drikker svigermor? 

Unge som drikker for mye for tidlig i livet, kan få alvorlige skader på vitale organer. Da menes ikke en six-pack med øl eller et par rusbrus for mye, men mengder med drinker av sprit – over lang tid. Menneskekroppen er motstandsdyktig mot mye, men alkohol er noe av det som ødelegger mer enn mange er klare over.

Er du typen som blir utilpass på sommerfesten på jobben, fordi drikkepresset er formidabelt og vanskelig å håndtere? Alkoholen flommer i Norge gjennom sommeren. For noen blir det for mye.

 Sol inviterer til kos  Foto: Wikipedia.org

Continue reading «Med varmen kommer tørsten …»

Vet du hva plogging er?

Du har sett skrekkvideoene i nyheten, om all plasten som finnes i havet. Fisk fulle av søppel, en hval smekk full av forskjellig plast. En av våre viktigste matressurser er i ferd med å forsvinne. Tester viser at mye fisk inneholder mikroplast i store deler av verden.

Lest? Vi nordmenn kaster mest mat-avfall i verden

Havene må berges, vi er forpliktet til å gjøre noe, og ‘plogging’ er en viktig og riktig måte å gjøre det på. Og å gjøre godt for andre – i dette tilfelle naturen, er for mange den beste følelsen man kan få. kanskje du også vil forsøke?

Plast finnes over alt, tonnevis – over hele kloden  Foto: LYNNE CAMERON/PA
Continue reading «Vet du hva plogging er?»

Hvorfor søker du etter hijab-sex på nettet?

Bortsett fra Kim Kardashian, er det kvinner med hijab som tenner nordmenn aller mest. Og får nordmenn det som de vil, er det nemlig smellvakre Mia Khalifa det klikkes aller mest på.

Lest? Trenger ikke fake orgasmer mer …

Kvinnen, modellen og den tidligere pornostjernen er bosatt i USA etter å ha flyttet dit i år 2000, hun er født og oppvokst i Libanon, og er fortsatt et yndet objekt på pornonettstedet, Porhub. Etter å ha lagt «karrieren» på hylla.

Som en muslimsk kvinne, ville det aldri gå upåaktet hen at hun kunne få fortsette, uten at noen med makt satte ned benet og truet henne til å avvikle denne typen arbeid. Terrororganisasjonen, IS kom med dødstrusler, og det var da Mia skjønte at det hele var over – før det hele hadde begynt på ordentlig, karrieren ble bare tre måneder gammel.

Mia Khalifa, jobbet som pornostjerne med hijab, da IS fikk nok Foto: wikipedia.org

Continue reading «Hvorfor søker du etter hijab-sex på nettet?»

Jeger-tvillingene fikk med røyk på Farmen

Farmen kjendis er endelig her, merkbare forskjeller til tross – populariteten forventes å fortsette etter at Lothepus tok Norge med storm.

Se video av deltagerne i denne linken fra TV2.no

Jeger-tvillingene, Kristine og Johanne Thybo-Hansen, som hater sitt kallenavnet basert på TV-serien om dem,  fikk lov til å ta med tobakk og røyke med pipe, som en del av avtalen for å delta på Farmen kjendis. Frank Løke fikk ta med seg joggesko og kompresjonsstrømper.

Lest? Send Farmen søknaden nå!

Lothepus, er kallenavnet på artisten Leif Einar Lothe, som var med og vant Farmen kjendis 2017. Hans direkte stil, kameratskapet med Petter Pilgaard og lidenskap for Vendela Kirsebom, ble svært populært. TV2 slo alle rekorder og ville smi mens jernet var varmt, ved å lage en påfølgende sesong.

Continue reading «Jeger-tvillingene fikk med røyk på Farmen»