Premier League innfører to baller

Premier League innfører to baller til bruk i kampene. Det skulle ha tatt seg ut, eller hva? Vi skriver dette for å ta din oppmerksomhet og for å advare deg. Verden er i rask endring og du er i ferd med å kunne bli lurt – hele tiden.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Kunstig intelligens

Det du ser er ikke riktig. Alt du leser bør analyseres som Fake News, og bilder du synes er vakre, er sannsynligvis laget av en datamaskin. Overskrifter i media og nyhetene kan vær riktig, men også veldig feil.

Se for deg at nyhetsbildet du blir servert, ikke stemmer med virkeligheten.

Slik som i Israel, som ikke viser blodbadet den israleske hæren forårsaker i Gaza. At Dagsrevyen gjør det samme, altså gir oss usanne TV-bilder. Russland har ikke invadert Ukraina. Det er bare tull. Jordkloden er flat som en pannekake og Kong Harald er ikke Konge i Norge. Han er vært død i ti år. Heldigvis bare tull.

Les også: Kunstig intelligens er her allerede

Tenk litt på det. Hva VET vi egentlig, hva som er 100 prosent sikkert som fasit, av de nyhetene som kommer?

Det er kunstig intelligens i et nøtteskall. Vi kan ikke vite sikkert hva som er riktig og hva som er Fake News.

Kunstig intelligens har vært rundt oss en god stund. Men aldri har utviklingen gått raskere enn i dag.

Chat GPT og andre verktøy blir stadig mer avansert og nyttig for de som kan å bruke det. Men dessverre brukes også AI (artificial intelligence) for å lure kunder, brukere og andre som man kan dra nytte av å svindle.

Premier League innfører to baller i spill, samtidig, for å få fart på underholdningsverdien. Fake News!

Premier League innfører to baller

Bildet er tatt av Markus Winkler fra Pixabay

Donald

En større nyhet skal man lete lenge etter, om to baller ble brukt i engelsk fotball, men det er altså Fake News. Kun servert for at du skal forstå at du ikke må tro på alt du leser. Jo raskere du skjønner at det er viktig å tenke selv. Gjøre deg opp en mening om hva som er rett og faktisk bare tull – er viktigere enn noen gang.

Les også: Fake News

Når Donald Trump går til valg 5. november, for å igjen forsøke å bli president i USA, holder verden pusten. Og med det, bli den mektigste politiske lederen på kloden. Om han blir valgt, og få makt, vil verden være i sitt mest sårbare siden Andre Verdenskrig.

Det er ikke noe vi påstår for å skremme deg, men fordi det er og blir en situasjon som kan føre til mer krig, konflikter og usikkerhet. Allerede nå advarer eksperter verden over, hvilke konsekvenser det kan få. Om Trump igjen blir valgt til president.

«Trump – Der Diktator», skrev den tyske avisen Der Spiegel over hele førstesiden nylig. «Trump – trusselen mot Europa», advarte franske Le Point. Hva kan en valgseier for Trump innebære for USA og den øvrige verden?

Aftenposten.no

Om Donald igjen vil få makt, kan du være helt sikker på at det blir presentert fler usannheter enn sannheter av den amerikanske presidenten. Og det alene er farlig. Han kan si det nå, at USA ikke vil støtte NATO, om NATO-landene ikke betaler det beløpet de skal.

Men han bør ikke gjennomføre noe slik som presidenten FOR NATO-landet USA.

Russland

Som du sikkert forstår nå, er det ganske lite viktig, at Premier League innfører to baller i spill, som altså er Fake News.

Om så var, ville det kun ha innvirkning på verdens største idrett og de som er involvert.

At vi blir lurt til å tro at norsk politikk er viktig for andre enn oss nordmenn, og at Oslo børs er viktig for verdens økonomien. Er også Fake News om man zoomer ut og ser Norge utenfra.

Oslo børs omfatter kun 1 prosent av verdens børsnoterte selskap. Det er den amerikanske børsen som er viktigst for verdens økonomien.

Les også: 139 mennesker er drept på Grünerløkka

Ingen, ikke engang svenskene bryr seg nevneverdig om hva vi driver med i Norge. Ja, med få unntak, naturligvis. Petter Northug er fortsatt mer populær i Sverige enn i Norge, og det norske Kongehuset får noen overskrifter av Søta Bror, men ellers. Nope, nada.

Norge er en liten steinrøys, langt mot nord. Putin og Russland skulle ønske å ha tilgang til vår langstrakte kystlinje, men oss nordmenn – driter han åpenbart i.

Og er det noen som serverer Fake News, så er det Vladimir Putin selv. Han har gått til krig mot Ukraina for å stoppe nazistene i landet. Renspikket vrøvl, selvsagt. Og han er villig til å krige lenge for å få tilbake Russland som et stort og mektig rike, koste hva det koste vil.

Nettopp derfor er vi allerede på nippet til å måtte finne nærmete tilfluktsrom. I hvert fall vite hvor det befinner seg – i tilfelle russerne kommer.

Det farligste med Fake News, når mange nok server det til folket, vil vi til slutt se på det som fakta.

Da blir fotball på høyt nivå, fryktelig lite viktig. Heldigvis skal Premier League bruke kun én ball i framtiden også – får vi håpe. Men du er herved advart.

Vargas

Netflix-kodene du trenger

Netflix-kodene du trenger for å få se alle favoritt-seriene og filmene. Nå er det viden kjent at ved å skrive inn bestemte koder på Netflix, så får du helt bestemte genre. Elsker du Cowboy-serier eller filmer taster du inn koden 7700 og vipps – en ny verden åpenbarer seg. Du får alt som finnes på Netflix av indianer- og cowboy-serier.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Koder

Nå er ikke akkurat Netflix vår favoritt når det gjelder reality-apper. Men utvalget er kanskje størst. Innholdet derimot, er til dels ræva, all den tid Netflix selv produserer filmer og serier som ikke holder mål. Vi synes både Apple+ og Disney+, som også er rimeligere, har mye bedre kvalitet enn Netflix.

Les også: Sosiale medier – verktøy og fiende

Nå er det dog Netflix-kodene vi ønsker å dele med våre lesere, så her, hver så god. Her har du romjuls-underholdning for liten og stor og alle genre du måtte like, og kanskje ikke engang vite om.

Vi tar det sakte, men sikkert. Vi begynner med vår egen favoritt.

Koden for Action Comedies 43040 og for Action og Thriller er koden 43048, for krimdokumentarer taster du 9875 i søkefeltet. Og dermed kommer de opp alle som én. Filmer, serier og dokumentarer innen generen krim.

Koden for Anime er 7424, koden for Spy Action er 10702 og koden for Adventures 7442.

Netflix-kodene du trenger

Bildet er tatt av Jade fra Pixabay

Netflix

Om du ikke finner noe å se på Netflix, vil vi selvsagt hjelpe deg.

Her er ti utvalgte filmer vi synes holder et godt nivå. Netflix-kodene du trenger gjør at du får tilgang til absolutt alt som finnes i appen.

For bare noen få tiår siden, gikk vi glipp av Derrick om vi kom hjem litt etter sendetid. Ikke hørt om Derrick? Det var Detektimen, rundt 1960 – 1970, på NRK1. Den gang det var kun én TV-kanal. Men det var fargefjernsyn, altså. Vi er ikke hundre år heller, da. 

Nå kan vi vrake og velge mellom et tjuetalls kanaler med såkalt lineær-TV. I tillegg kommer HBO, Netflix og de andre store kanonene som serverer film og serier hele året gjennom. Underholdning er mer enn bare Netflix, er det ikke det, da?

Lest denne? Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen

Akkurat Netflix er kanskje et dårlig eksempel, fordi den største og rikeste strømmetjenesten har fått endel kritikk. Kritikk som går på manglende kvalitet på hva de produserer selv. Den koreanske suksessen “Squid Game” er vel unntaket som bekrefter regelen. 

Dalogna-utfordringen skal være et populært tema allerede, også blant norske skoleelever.

Underholdning

Den skal skrive god bøker den forfatteren som skal leve av sine tekster. Unge nordmenn velger vekk tekst, bøker, blader og blogger. De vil heller ha levende bilder som film og serier, podcaster og musikk. Da sliter vi som lever av å skrive, nå og i uoverskuelig framtid – om vi ikke klarer å bergta vårt publikum.

Hva er god underholdning for deg – om du tenker ordentlig etter? Neppe en film eller serie på Netflix, eller?

Å gå i operaen kanskje? Teater, Stand Up, konsert med Wienerfilharmonikerne? en god kinofilm som du kan sitte å sippe av på bakerste rad med popcorn på fingrene og FOX som sitter fast i jekslene?

Hva med fotball? En hel måned med Premier League, tre kamper per uke, koster litt mer enn en god krimroman. Jeg vet lett hva jeg hadde valgt om jeg ble spurt. 

Lest? Kjendiseri

Norges viktigste mediepersonlighet, spiller på mange strenger og tjener penger på alt hun gjør.

Hun er først og fremst en dyktig underholder. Hun skriver bøker, lager musikk, gjør foredrag, deltar i diverse reality-serier, skriver blogg, gjør vlogg og har blitt stjerne i sin egen podcast. Vi snakker selvsagt om styrtrike, Sophie Elise Isachsen (24).

Det beste eksemplet på hvordan man blir rik og berømt på egne erfaringer. Og derfor har hun 413.000 følgere på Instagram. Ikke rart hun tjener mye penger.

Barn og unge

Her er noen fler Netflix-koder: Barnefilmer for barn fra 0-2 år har kode 6796, 2 til 4 år, 6218, 5-7 år, kode 5455. Og kode 561 for barn fra 8-10 år, kode 6962, for aldersgruppen 11-12 er koden 6962.

Netflix-kodene du trenger finner du altså på Vargas12.com, husk nettsiden ved å følge vårt nyhetsbrev du også.

Netflix har også en avtale med Disney for å kunne vise filmer og serier for tegneserie-giganten. Koden for Disney 67673. Og for Education for Kids er koden 10659.

Kids Music har kode 52843, filmer basert på barnebøker har kode 10056.

Koden for generen Drama, er 5763.

Alt du behøver er altså et betalt abonnement på Netflix. Alle kodene ligger i dette abonnementet, du skriver inn kode i søkefeltet oppe til høyre i Netflix-appen.

God fornøyelse!

Vargas

Ex On The Beach – kommer!

Ex On The Beach – kommer! I 2024 er det kanskje din tur å delt på det mest populære reality-programmet som finnes. Elsket og hatet av tusenvis av nordmenn over hele landet. Alt du behøver er å ha levd til du ble 18 år og har et forhold bak deg. Enten du er dumpet eller har valgt å gå selv. Nå er hevnens time kommet.

Bergenet lesetid: 3 minutter

Kommentarfelt-tabber

Men det er en hake. Om du tror at du kan få delta, eller plukket ut til å være blant de aktuelle kandidatene, ved å kommentere i kommentarfeltet på denne bloggen, så er det 100 prosent feil. Ikke 110 prosent, som noen av deltagerne på “Ex On The Beach” lett kan tro. Men 100%.

Les også: Søknadsskjema for Ex On the Bech, her.

Ex on the Beach” er en norsk reality-TV-serie som har gått på FEM siden 2018. Den er en norsk versjon av den britiske serien med samme tittel. Beskrivelse fra Discovery: I Ex on the Beach Norge sendes åtte sexy single av gårde til en paradisstrand for å bade, feste og elske.

Wikipedia.org

Vi kan dokumentere et titals kommentarfelt-tabber, der gutter og jenter, kvinner og menn, som ønsker å være deltagere, bruker vårt kommentarfelt. I et desperat forsøk på å få lov til å delta på “Ex On The Beach.” Vi har ingenting med utvelgelsen av deltagere å gjøre. Drit i å smiske med oss, det er til ingen nytte.

Vi bare skriver masse piss om verdens dårligste TV-program. Fordi vi får svært mange lesere ved å gjøre det.

Ex On The Beach - kommer!

Bildet er tatt av romaneau fra Pixabay

Vargas12.com

Ex On The Beach – kommer! Ventetiden er snart over. Det er bare å glede seg.

Du blir verken vurdert eller plukket ut til deltagelse, uansett hvor mange damer eller menn du har knullet, hvor mange dater du har hatt, eller hvor mange damer eller menn du har dumpet. Du leser nå bloggen Vargas12.com, som har skrevet om TV-underholdning siden 2010.

Vi har ingenting med produksjonen av reality-serien å gjøre.

«Ex on the Beach» har lenge vært et av Norges mest omdiskuterte realityprogram – der høylytte krangler, sex på TV, nakenhet og festing har vært fremtredende.

VG.no

Ukjent

Du må smøre deg med en smule tålmodighet, fordi Warner Bros. Discovery, som har rettighetene og står for innspillingen av Norge deiligste rølpe TV, vet foreløpig ikke mer enn at det vil komme en syvende sesong.

Når sendestart blir er foreløpig ukjent, men brått åpnes det får å søke. Da vil vi, Vargas12.com – presentere søknadsskjema på vår blogg.

Om du synes det blir vanskelig å håndtere livet, når du ikke vet når “Ex On The Beach” ikke starter opp igjen. Bare vet at det vil komme engang, kan være tøft. Her er litt trøst, se tidligere episoder med noen som elsker å slarve med deg.

God fornøyelse. Og husk, ikke send søknaden din i kommentarfeltet, da vil vi oute deg, hvor teit du er.

Vargas

Slik melder du deg på Farmen

Slik melder du deg på Farmen for 2024. Du har ganske god tid, men vær nøye og ærlig. Skill deg ut blant de 4000 andre som ønsker å delta ved å levere en grundig søknad. En søknad som skiller seg ut i mengden, men som også er interessant nok, til ikke å bli lagt i den kjedelig “avslått-bunken.”

Bergenet lesetid: 4 minutter

Hvordan vinne Farmen?

Overskriftene er mange og digre, Farmen-kaoset ser ut til å legge seg med at en av finalistene går ut som en meget dårlig taper, all den til produksjonsselskapet Strix, ikke har noen uærlige sjeler i sine rekker.

Du som er så heldig og bli plukket ut som fullverdig deltager på Farmen og oppleve 11 uker på en eller annen gård. Vil neppe glemme det, på veldig lenge. Og du ønsker selvsagt å vinne, når du først har kommet deg med. Men det er som kjent lettere sagt enn gjort. 

Svar ærlig og utfyllende på spørsmålene og ikke vær redd for å by på deg selv.
For å komme til søknadsskjema må du lese og godkjenne personvernerklæring som du finner nederst. 

Du skal sende inn følgende bilder: 
bilde av ansikt, helfigur og gjerne et valgfritt.

Vi anbefaler deg også å laste opp en kort video av deg selv, så vi kan få enda bedre inntrykk av deg!

Hvis du søker sammen med noen, må dere fylle ut og sende inn hver deres søknad.
Hvis du søker på vegne av noen har du mulighet til å oppgi dette i søknadsskjemaet. Vi anbefaler at du informerer vedkommende.

Intervjuer i Oslo skjer jevnt uten våre, i tillegg besøker vi disse byene: 
Stavanger
Bergen
Tromsø
Alta
Trondheim
Kristiansand

TV2.no
Slik melder du deg på Farmen

Bildet er tatt av  Mabel Amber, fra Pixabay

Søknadsskjema

Hvilken strategi velger man? Bør man ligge lavt og skjule sine talenter, eller gå høyt ut og skremme de andre med at du faktisk er best? Slik Eirik gjorde med bravur forrige sesong? Eller er det smart å bygge allianser, sakte, men sikkert for å komme seg trygt til finalen? For da er det uansett alle mot alle, ikke sant? 

Vanskelig spørsmål å svare på, men som du kan finne ut av ved å melde deg på og bli en fullverdig deltager.

Du som liker Farmen som underholdning, har kanskje sett for deg hvordan det ville være å bo på en gård, tett på 13 andre deltagere. Med begrenset mat, lite søvn, hardt arbeide og mye baksnakking i opptil 11 uker? I så fall, bør du endelig ta motet til deg og sende inn en søknad.

Slik melder du deg på Farmen for 2024. Du er blant de 14 som skal være deltagere på Norges mest kjente reality-program. Vis hvilke kunnskaper du besitter, fortell om deg selv ved å fortelle om deg selv og hvorfor du kan vinne hele greia.

Husk at du kan også melde på andre, som du mener ville ha passet inn på Farmen, men da må du være sikker på at vedkommende vil takke ja til tilbudet, om dette skulle komme. 

Du kan også melde på mamma, pappa, bror, søster, kollega eller venninner, men ikke nøl med å skrive en forrykende søknad for deg selv.

Det er nå du har sjansen til å bli rik, berømt og få oppleve hendelser du aldri kunne ha drømt om, og kanskje få venner for livet. Mulig du får uvenner også, for alt kan nemlig skje når premier dere sloss om – er av stor betydning. 

Bjuda på

Send inn din søknad allerede i dag!

Farmen er populær underholdning, fordi det er krevende dager, som kan gi god underholdning om Strix og TV2 gjør jobben sin. Finne en gjeng mennesker som er såpass forskjellig at de har noe å by på, noe å komme med alene og i gruppa. 

Motsetninger tiltrekker hverandre sies det, men det kan også smelle noe så jævlig. Det er jo alltid gøy. 

Det er en vanskelige utfordring som TV2 og Strix har gjort svært vellykket – gjennom flere sesonger. Å finne de rette folkene. Det er og blir deltagerne som gjør Farmen. Man kan sette inn hvilken som helst regler og konkurranser. Men er ikke deltagerne villige til å bjuda på, er det ikke mye til underholdning å se på for seerne.

Farmen spilles inn over 11 uker fra slutten av juli og utover høsten 2024.

Kom igjen, meld deg på nå, så vil du kunne oppleve hendelser du aldri vil få et annet sted. Husk at du må ha fylt 18 år når opptakene starter.

Kilde: TV2.no

Vargas

Slik får du best TV-bildet

Slik får du best TV-bildet. Du bør ha tilgang til fiber som gir best hastighet på TV-bildet. Noen hevder at også moderne parabolantenner gir et helt ok bilde. Men her er vi litt skeptiske da dårlig vær og mye vind kan påvirke parabolantennen og dermed også TV-bildet. Uansett hva ekspertene sier.

Bergenet lesetid: 5 minutter

4K-Kvalitet

Alt du behøver er en god nok TV, som kan sende billedkvalitet i 4K. 4K betyr at TV-bildet skal ha omslag 3840 horisontale piksler og 216 vertikale piksler. Som totalt utgjør 4.3 millioner piksler, som igjen gir deg 4K-kvalitet i din stue.

Les også: Tradisjonene gjør julen for deg

Det er dessverre ikke nok. Du må ha en base, modem dekoder, eller TV-boks som du får TV-signalene fra. Vi har et modem fra Sagemcom, fra tidligere GET, nå eid av Telia, som gir oss internett og TV. TV-bildet får vi dog gjennom tredjegenerasjons Apple-TV. Denne gir oss 4K-kvalitet på vår LG OLED-TV.

Det siste vi behøver for å oppnå denne berømte kvaliteten som gir opp mot perfekt TV-bildet – er en 4K HDMI-kabel. Ja, vi vet, alt er relativt, men opp i mot hvilke kanaler som sender den aller beste kvaliteten, så er dette det beste som er å få i dag.

(Vi hadde nok fått ytterligere hastighet og et bedre TV-bildet med fiber, men det er ikke tilgjengelig i boligen.)

Slik får du best TV-bildet

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Kinofølelse

Om du ikke har sett den nye Avatar-filmen, er du ikke særlig opptatt av gode eventyr. Eventyr laget på fantastisk vis med eksepsjonelle farger og en uvirkelig billedkvalitet. Særlig vist på Disney+, men også de beste kinoene. 

Les også: Kunstig intelligens er her, allerede

Slik får du best TV-bildet – ved å velge det beste og riktige utstyret for å få din utvalgte underholdning.

Om du har 4K-kvalitet tilgjengelig, anbefaler vi på det sterkeste Netflix-serien “Our Planet” eller “Vårt Utrolige Hjem” som den heter på norsk. Kommentarene er lest av selveste Sir David Attenborough, som gjør det hele enda litt mer troverdig. 

Fargene i denne serien er noe av det klareste vi har sett i noen dokumentar noen gang. Og det er det som er så spesielt med 4K-kvalitet, man får fram fagene på en helt ny måte, der også det sorte i TV-bildet er helt sort. Ikke nyanser av sort. 

Du har selvsagt sett “Papirhuset“, “The Crown“, “Peaky Blinders“, “Breaking Bad” og “The Darkest Hour“.

Alt dette fantastisk underholdning, nettopp på Netflix. Men det er så mange andre gode måter å bli underholdt på og. Alle disse har det til felles at de sendes i nettopp 4K-kvalitet. Noe som gjør opplevelsen forsterket.

For å få best mulig lyd bør du investere i ordentlige høytalere som gir deg stereolyd, eller i de minste en lydplanke som gjør lyden bedre. Lyden i de fleste TV-ere, uansett pris og kvalitet er ikke bra nok for å få kinofølelsen.

Lineær-TV

For ti år siden visse du neppe hva en app var. Nå har de aller fleste apper for det aller meste. Inkludert TV, underholdning, som hjelpemidler på smarttelefon og for å bestille reiser, blant annet. Utviklingen innen teknologi har neppe vært større.

Les også: Nettsvindel kan ramme alle

Lineær-TV, altså typ NRK eller annet som vi er vant til å bruke som underholdning. Kanskje særlig i helgene, vil som sagt kunne overleve, fordi vi er sidrumpa treiginger, vi nordmenn. Vi vil ha det slik det alltid har vært, vi liker tradisjoner og vi liker å vite hva som skal skje.

En julaften uten “Tre Nøtter til Askepott” kl 11:00 ville ha skapt opptøyer og en gryende borgerkrig over det ganske land. Men vi vil også ha muligheten til å velge helt andre typer underholdning. 

Som f.eks nye prosramplattform som gjør at vi via VR-konseptet kan ta del i et univers som deltager.

Derrick

Vi vil få 4D-konseptet, som krever vår tilstedeværelse på en helt annen måte enn i dag.

Der de fleste sitter med potetgullposen på magen og ser sløvt på levende bilder. Slik som foreldrene våre gjorde på 80-tallet når Derrick kom på NRK, som eneste alternativ. 

Bare tenk på hvilket potensiale som ligger der, for den som klekker den ultimate planene for hva folk flest skal underholdes av, de neste femti årene.

Utfordringen er så stor, at sannsynligheten er heller liten for at det faktisk skjer. Underholdning for morgendagen, vil bli delt i flere kategorier, likt slik det er i dag, men vi vil ha enorme valgmuligheter både for barn, ungdom, unge voksne og for eldre.

Utvalget filmer, serier, live-programmer og sportsbegivenheter, kan bil så stort at noen vil måtte endre konsept eller stenge butikken.

Vargas

Nye norske casino for Champions League-fans

Utforsk de beste nye norske casino, hvor du kan kombinere spenningen fra Champions League med casinospill. Oppdag deres funksjoner og bonuser.

I dagens iGaming-verden blir det stadig vanligere at norske spillere er på jakt etter den perfekte kombinasjonen av casinospill og sportsbetting. Dette fører oss til noen spennende nye norske casino 2023 som gir Champions League-fans en unik mulighet til å spille og tippe på samme plattform.

La oss se nærmere på hva som gjør disse nye norske casino til de mest populære blant spillere. Forfatteren av denne artikkelen, ekspert NorskeCasinoPaNett, Lars Hansen har laget en gjennomgang av de tre beste casinoene.

Gjennomgang av nye norske сasino hvor du kan spille på Champions League.

Nye norske casino for Champions League-fans

Bildet er tatt av Frode fra Pixabay

I denne gjennomgangen vil vi utforske noen av de beste nye casinoer hvor du kan satse på Champions League. Disse plattformene gir ikke bare enestående underholdning, men de gir deg også sjansen til å vinne stort mens du følger dine favoritt fotballag.

Disse omfatter blant annet:

 • GreatWin
 • Ibet
 • FezBet

 La oss se nærmere på hva hvert av disse nye norske casino har å tilby.

3. GreatWin

Lisenser og tillatelser: Curacao

Velkomstbonus: 5000 Kr + 200 Free Spins

Minimum Innskudd: 200 kr

Tilbakebetalingsprosent: 95%

GreatWin tilbyr en spennende verden av sportsspill for spillere med lidenskap for sport, og spesielt Champions League. Alt fra basketball til cricket, rugby, fotball og tennis venter på deg på denne plattformen.

Nye spillere kan kickstarte reisen med en generøs velkomstbonus på 100 %, kombinert med 200 gratisspinn. Husk at en så stor velkomstbonus kun gjelder for det første innskuddet, men GreatWin casinoet er likevel opptatt av å belønne faste spillere.

Husk at alle deltakere må være 18 år eller eldre, ettersom plattformen håndhever strenge aldersbegrensninger. Nye norske casino for Champions League-fans.

Før du begir deg ut på et spilleventyr, oppfordrer vi deg til å lese nøye gjennom nytt casino vilkår og betingelser. Og når det gjelder å oppfylle omsetningskravene for bonusene dine, har du 10 dager på deg til å nyte turen. GreatWin nye norske casino, der sport og spenning møtes!

Ibet

Lisenser og tillatelser: Malta Gaming Authority

Velkomstbonus: 10 000 Kr

Minimum Innskudd: 100 kr

Tilbakebetalingsprosent: 96%

Nye norske casino iBet er din inngangsport til en verden av sport for enhver smak, fra populære idretter som internasjonal fotball, kan du plassere spill på Champions League-kamper direkte på kamptidspunktet. og NHL til mer spesialiserte idretter som snooker og vannpolo.

Denne siden drives av Betsson-plattformen og er enkel å navigere på for både nybegynnere og erfarne spillere. Selv om du nettopp har begynt å spille på sport, vil du ikke ha noen problemer med å finne de begivenhetene og spillene som interesserer deg.

For spillentusiaster tilbyr nye norske casino iBet omfattende sports statistikk fra SportRadar.

Dette er en uvurderlig ressurs for deg som liker å dykke dypt ned i data, analysere og legge strategier før du plasserer et spill. Statistikken oppdateres jevnlig, ofte i sanntid, noe som gjør den til et must for erfarne og motiverte spillere som ønsker å skaffe seg en matematisk fordel i forhold til bookmakerne.

FezBet

Lisenser og tillatelser: Curacao

Velkomstbonus: 5000 Kr + 200 Free Spins + 1 Bonus Crab

Minimum Innskudd: 200 kr

Tilbakebetalingsprosent: 95%

Nye norske casino for Champions League-fans

Bildet er tatt av meineresterampe fra Pixabay

FezBet ble etablert i 2021 og er et moderne norsk casino fokusert på sportsbetting.

Grensesnittet er ryddig og lett å navigere, både på desktop og mobil. FezBet aksepterer de fleste vanlige betalingsmetoder for norske spillere, som bankkort, Trustly og e-lommebøker. Transaksjoner er raskt prosessert. Når det kommer til sikkerhet har FezBet SSL-kryptering og lisens fra Malta Gaming Authority.

FezBet er et av de nye norske casino  som har satt en høy standard når det gjelder både casinospill og sportsveddemål. For fotballfans er dette stedet å være når Champions League ruller rundt. Her er noen av høydepunktene:

 • Variert utvalg av veddemål. FezBet tilbyr et bredt spekter av innsats alternativer for Champions League. Du kan satse på alt fra kampvinnere til over/under mål, første målscorer og mye mer. Uansett hva du foretrekker, finner du et veddemål som passer for deg.
 • Konkurransedyktige odds. Casinoet gir deg tilgang til konkurransedyktige odds, slik at du kan maksimere gevinsten din når favorittlaget vinner.
 • Live betting. Med live betting-alternativer kan du satse på Champions League-kampene mens de pågår. Dette gir deg en ekstra dose spenning og en sjanse til å tilpasse strategien din basert på hendelsene i kampen.
 • Bonuser og kampanjer. FezBet gir jevnlige bonuser og kampanjer, inkludert innskuddsbonuser og gratisspinn. Dette gir deg ekstra verdi for pengene og en sjanse til å vinne uten ekstra kostnad.
 • Det vakre spillet får frem det beste i oss alle. Når vi ser favorittlagene våre spille i Champions League, kan vi oppleve både seiersrusen og nederlagets smerte. Hvis du vil ha mer informasjon om disse og andre nye norske casinoer hos NorskeCasinoPaNett, kan du lese videre og alltid holde deg oppdatert.  Bruk intuisjonen, vinn stort, men vær alltid ansvarlig med slik underholdning.
 • “Så spill klokt, mine venner, og måtte fotballgudene smile til innsatsen deres!” – ekspert NorskeCasinoPaNett, Lars Hansen.

Betalingsmåter

De fleste norske casinoer aksepterer lignende betalingsalternativer, men det er noen forskjeller:

Spill på Champions League

Champions League er den gjeveste klubbturneringen i Europa. Millioner av fans følger spent med på de største stjernene og lagene. Dette gir gode muligheter for betting på kamper gjennom hele sesongen.

Hos nye norske casino  som FezBet, Ibet og GreatWin finner du et bredt utvalg av Champions League odds – fra vinneren til antall mål, kort og mye mer. Det er viktig å følge med på nyheter rundt lagoppstillinger og skader før du plasserer et spill.

Noen strategitips er å sammenligne odds på tvers av flere nye norske casino, utnytte tilbud som cashback og oddsboost, og ikke satse mer enn du har råd til å tape. Med research og analyse kan Champions League-betting være givende. Og når du forsker, vil du få hjelp av ny teknologi som kunstig intelligens, som du kan lese mer om i artikkelen på nettstedet EuropeanGaming.

Andre sportsbetting alternativer på Nye Norske Casino

I tillegg til fotball kan du også satse på mange andre populære sporter hos de  nye norske casino, som ishockey, håndball, motorsport og mer. De dekker både norske og internasjonale ligaer og turneringer.

Det er lurt å holde seg oppdatert på resultater, statistikk og skade-rapporter på tvers av idrettene du satser på. Ved å sette grenser for innsatsene dine kan du nyte sportbettingen samtidig som du administrerer risikoen.

Konklusjon 

De nye norske casino, FezBet, iBet og GreatWin, tilbyr Champions League-entusiaster den ideelle plattformen for å nyte både casinospill og sportsbetting. Uansett hvilken av disse plattformene du velger, kan du forvente en spennende opplevelse med en rekke spillalternativer og attraktive bonuser.

Enten du er en erfaren spiller eller en nybegynner, er disse casinoene verdt å utforske.

FAQ

Kan jeg satse på Champions League i sanntid?

Ja, både FezBet og iBet gir deg muligheten til å plassere live-spill på Champions League-kamper, slik at du kan følge med på hendelsene mens de skjer.

Hvordan kan jeg sette inn penger på disse casinoene?

Alle tre nye norske casino aksepterer vanlige betalingsmetoder, inkludert kredittkort, e-lommebøker og bankoverføringer, for enkel og praktisk innskudd.

Er disse nye norske casino lisensiert og regulert?

Ja, FezBet, iBet og GreatWin er lisensiert og regulert, noe som gir deg trygghet når du spiller. De følger strenge retningslinjer for rettferdig spill og pålitelighet.

Vargas

Slik blir du en god forfatter

Slik blir du en god forfatter. Du bør imponere leserne dine, men også irritere, provosere, sjokkere og overraske i ditt manus. Selv ikke engang da er det alltid nok å imponere forlagene som leser manuset ditt. Det skal svært mye til før redaktøren i forlaget sender deg positive tilbakemeldinger. En forsvinnende liten del av innsendte manus blir antatt, og dermed til en bok du finner i butikken eller på nettet.

Bergenet lesetid: 9 minutter

Jobben

Men den som gir seg har tapt. Det er faktisk bare én ting å gjøre om du vil bli en utgitt forfatter. Du må aldri slutte å skrive. Selv på tunge og vanskelige dager der ingenting kommer til deg, må du skrive noe. Mint én side. Så får du heller revurdere innholdet når du redigerer. Hemmeligheten for suksess, er nemlig å aldri gi seg, men fortsette å skrive, skrive og skrive. Hver dag.

Les også: Forfatterspire? Slik lykkes du!

Så er det mange ulike måter å skrive på til forskjellige genre. Å skrive en roman er selve livsprosjektet for de som ønsker å bli utgitt, sånn på ordentlig. Det krever mye av den som skriver. Tid, snørr, tårer og enda litt mer tid og tårer. Selv da, som sagt, er det ikke sikkert man blir utgitt. Det skal endel til for å imponere en god og erfaren redaktør som har lest og vurdert titusenvis av manus. Der de aller fleste har gått rett i søpla.

Men husk, noen blir antatt, om ikke hver dag, så i hvert fall flere ganger hver uke. Kan den neste være deg? Slik blir du en god forfatter, steg for steg.

Om du har andre motiver enn skriveglede, gjøre omfattende research i forkant og underveis i prosessen. Samt sette av tiden som behøves til å gjøre manuset korrekt grammatisk, uten skrive- og kommafeil. Samtidig som at innholdet og alle de løse trådene skal ende opp i en overraskende og spennende, ja, kanskje gripende slutt. Bør du faktisk la være å starte på prosessen.

Det kan fort bli bortkastet tid. Trist, men sant – det er ikke alle forunt å bli forfatter, dessverre.

Slik blir du en god forfatter

Image by Yerson Retamal from Pixabay

Skjønnlitterært

Skjønnlitterær forfatter. To ord som kan få hjertet til å hoppe av glede for noen, men også fylle andre med angst og tvil. Å bli en dyktig skjønnlitterær forfatter er en drøm for mange, men veien til å oppnå dette målet kan være utfordrende og krevende. Likevel, med dedikasjon, kunnskap og øvelse, er det fullt mulig å utvikle seg til en dyktig forfatter i skjønnlitteraturen.

Vi tar deg gjennom nøkkelen til litterær suksess og hva som kreves for å bli en god skjønnlitterær forfatter.

Les ofte, mye og variert. Den første skrittet på veien til å bli en god skjønnlitterær forfatter er å lese mye og variert. Litteratur er som næring for forfatteres sjel. Jo mer du leser, desto mer utvides din forståelse for språk, plotstrukturer, karakterutvikling, og ulike skrivestiler. Les både klassiske og moderne forfattere, både innenfor sjangeren du ønsker å skrive i og utenfor den.

Dette vil gi deg et bredt perspektiv og inspirasjon til din egen skriving. Det tar tid å bli god å lese mye, betydelig lengre tid å bli god til å skrive, godt nok.

Håndverket

Skriv litt hver dag. Uansett. Skriving er som en muskel – jo mer du trener den, desto sterkere blir den.

Sett av tid til å skrive regelmessig. Dette kan være daglig, ukentlig, eller etter en annen tidsplan som passer deg. Å etablere en skrivevanen er avgjørende for å utvikle dine ferdigheter som forfatter. Husk at det er i praksisen du finner din stemme og stil som forfatter.

Studer håndverket. Å være en god skjønnlitterær forfatter innebærer å mestre håndverket. Studer litteraturteori og skrivebøker for å forstå de grunnleggende konseptene bak god skjønnlitterær skriving. Lær om elementer som karakterutvikling, konflikt, dialog, beskrivelser og struktur. Jo mer du forstår håndverket, desto mer bevisst kan du bruke det i din egen skriving.

Les også: Refusert eller antatt?

Få konstruktive tilbakemeldinger fra din(e) pilotleser(e).

Å skrive er en ensom aktivitet, men å bli en god forfatter krever uten tvil ekstern innsikt. Del ditt arbeid med andre forfattere, skrivere, lesere eller skrivegrupper, og vær åpen for konstruktiv kritikk. Å motta tilbakemelding kan hjelpe deg med å identifisere svakheter i din skriving og gi deg muligheten til å forbedre deg. Det er viktig for alle skrivere og bruke tilbakemeldingene riktig.

Slik blir du en god forfatter

Image by Lukas Bieri from Pixabay

Hårete mål

Finn din egen stemme. En av de mest utfordrende oppgavene for enhver forfatter er å finne sin egen stemme. Dette er det som gjør din skriving unik og gjenkjennelig. Å eksperimentere med ulike stiler og sjangre kan hjelpe deg med å finne din stemme. Det handler om å skrive ærlig og autentisk, og la din personlige stemme skinne gjennom.

Sett deg hårete mål. For å bli en god skjønnlitterær forfatter, er det viktig å ha tydelige mål. Hva ønsker du å oppnå med din skriving? Vil du bli publisert forfatter, eller skriver du primært for ditt eget velvære? Å ha mål gir deg retning og motivasjon til å fortsette å utvikle deg som forfatter. Les manuset høyt for deg selv for å være sikker på at teksten “flyter”.

Rediger grundig og lær deg kommareglene ordentlig. Skriving er kun den første fasen av skaperprosessen. Etter at du har skrevet ditt manus, er det tid for grundig redigering. Les gjennom teksten flere ganger for å fange feil, forbedre språket, og stramme opp plottet. Redigering er der du gjør din skriving god, om du får teksten til virkelig å skinne.

Lykkes du her har du fått leseren på kroken og manuset er på vei til å bli bok. Du er i ferd med å bli antatt.

Jo Nesbø

Les nok og variert, også genre du normalt aldri tar i for å utvide din horisont. Lær av de beste, les heltene dine, les Jo Nesbø, for å se hvordan han bruker få ord for å fortelle mye på svært få linjer. Det er en grunn til at Jo Nesbø i særdeleshet er Norges, ja, kanskje verdens dyktigste krimforfatter. Hans bøker leses som kjent over hele verden.

At moldenseren skriver prisbelønnende barnebøker i tillegg til å være blant Norges beste artister, forteller litt om forfatterens uvirkelige kapasitet. At Nesbø i en alder av 60 år, også har blitt klatrer, på svært krevende nivå – er imponerende.

Vi som elsker Jo Nesbøs litteratur, kan nesten ikke vente på neste Harry Hole-krim. Og “Blodmåne“, “Politi” og “Kniv” er etter vår mening det ypperste som er å finne av norsk krim. Nesbø-krim blir brukt som manus får vår egen skriveglede.

Når du har fullført en skriveprosess og fått tilbakemelding, er det på tide å lese din egen skriving som en leser. Dette gir deg muligheten til å vurdere om teksten fungerer som du ønsker, om karakterene er engasjerende, og om historien er overbevisende. Å lese ditt eget arbeid med kritiske øyne er nøkkelen til å forbedre det. Slik blir du en god forfatter.

Antatt

Vær tålmodig. Å bli en god skjønnlitterær forfatter tar tid. Det er sjelden noen rask vei til suksess.

Vær forberedt på å møte avslag, motgang og perioder med skriving som føles som en kamp. Tålmodighet er en nøkkelkvalitet for enhver aspirerende forfatter. Og du kan bli avvist og refusert tjue ganger før du blir antatt. Selv J.K. Rowling, dronningen av fiction, ble refusert med det første Harry Potter-manuset, så det handler ikke om at manuset ditt ikke er bra nok.

Bli publisert ved å gjøre jobben møysommelig og ordentlig.

Å bli publisert er ofte en milepæl for mange forfattere. Det kan være en krevende prosess som krever tålmodighet, utholdenhet og vilje til å gjøre jobben som kreves.

Utforsk ulike publiseringsmuligheter, fra tradisjonelle forlag til selvpublisering, og velg den som passer best for din skriving. Selvpublisering kan være svært kostbart, så regn deg fram til om det er verdt det.

Å lese mye, skrive regelmessig, studere håndverket, få tilbakemelding, finne din egen stemme, sette deg mål, redigere grundig, lese mye mer, være tålmodig. Og til slutt – arbeide mot publisering, er avgjørende steg på veien til suksess.

Husk at hvert trinn i denne reisen vil bidra til å forme deg som forfatter og bringe deg nærmere ditt mål om å bli en dyktig skjønnlitterær forfatter.

Lykke til med din skriveprosess! Du kan bli Norges neste store forfatter. Vi heier på deg!

Vargas

Krim på tilbud – rett i postkassen

Krim på tilbud – rett i postkassen. Forfatteren Øyvind Teige sender nå ut siste rest av lageret til krimromanen “Mildred”. Pris: 199 kroner inkludert frakt. Ja, du leste riktig. I denne dyrtiden vi lever i, er det viktig å bidra med hyggelig opplevelser for folk flest.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Billig krim

Å lese er en begivenhet gjennom høsten og vinteren for mange – billigere krim er det vrient å finne. Du kan betale med VIPPS via 41274786 og selvsagt få signerte utgaver. Det er forfatteren som sender deg boken.

Du mottar boken i posten et par daget etter at du har bekreftet betaling og din adresse via Facebook.

Merk – dette er ingen barnebok, men krim for voksne, en krimroman om Mildred fra Nordmøre som arver milliarder av kroner. Boken kom ut rett før jul i 2015, men er ikke å finne andre steder enn hos forfatterens eget lager. Alle som ønsker får selvsagt signerte utgaver.

Skal du ha billige julegaver – bestill flere bøker, jo billigere blir det. Fem bøker 790 kr. inkludert frakt.

Om det kommer en direkte oppfølger av Mildred? Ja, det skal du ikke se bort fra. Jo flere bøker som selges nå før jul, jo mer har forfatteren å lage nye bøker for. No presure! Manuset til “Presten” er tilnærmet ferdig og det hadde vært en ny drøm om gikk i oppfyllelse å få gitt den ut, må innrømme det.

Her er litt mer om det som skjer i denne krimromanen som du får hjem i din postkasse for kun 199 kroner, inkludert frakt.

Utdrag fra prologen:

Drømmen er forvandlet til et mareritt, hun ser for seg låven, kyrne og luken i gulvet. Lukten er som den pleier, skarp og ubehagelig. Hun beveger seg sakte innover, en ku rauter, Mildred skvetter. Ansiktet er vått, svetten er synlig, hodet går fram og tilbake. Urolig. Frykten for å falle er ubeskrivelig, hun begynner å gråte, både i drømmen, i marerittet og i senga. Lemmen er fjernet, hun stirrer ned i den brune massen av avføring, møkk fra mer enn tjue kyr. Det syder, stanken er uutholdelig…

Fra Mildred, av Øyvind Teige

Populær krim

Første opplag ble utsolgt. Boken er solgt i mer enn 6000 eksemplar, noe som er overraskende bra for en nykommer og debutant i denne bransjen. Kanskje fordi mange kjøpte boken i tiden før jul, med aktivt salg via kjøpesenter og butikker.

Men også fordi “Mildred” som fersk, ny og lokal krim fra Nordmøre – var noe nytt og spennende i regionen. Alle som ønsker og bestiller – får selvsagt signerte utgaver.

Krim på tilbud - rett i postkassen

Foto: Copyright forfatter av Mildred, Øyvind Teige

Krim på tilbud - rett i postkassen

Som vist på Facebook:

Jeg har fått noen ønsker om kjøp av Mildred, siden den kun selges direkte fra meg – kommer siste tilbud nå, i god tid før jul. Alle kan få boken tilsendt. Merk at dette er Mildred fra 2015, men boken er like god for det. Selger ut siste rest nå, Kun 199,- inkludert frakt. Tar VIPPS på, 41274786. Husk å sende meg navn og full adresse. Alle som ønsker får selvsagt signert utgave. Billigere julegave skal man lete lenge etter.

Øyvind Teige via Facebook (merk at navnet skrives Oyvind Teige på Facebook)

Fra boken:

Hun slo på instinkt, uten å tenke på konsekvensene. Mildred følte hun sloss for livet og var lynraskt nede og plukket opp revolveren og snudde mannen rundt. Hun så rett inn i to livredde, smale øyne i et blodig ansikt. Hun skalv av redsel. «Hvem er du?! Svar for faen!» Det kom kun ubestemmelige stønn fra mannen.

Porolog:

Mildred Kanestraum arver betydelig beløp, penger andre vil gjøre mye for å få tak i. Mildred kommer fra en gård på Tingvoll på Nordmøre. Her bor hun sammen med sine foreldre og en yngre bror. En lenge planlagt ferie går ikke helt etter planen. En forretningsadvokat ønsker å hjelpe Mildred med å kontrollere verdiene, tilsynelatende. Historien ender opp i en jakt som endrer Mildreds liv. Sofie Larsen og Fredrik Bolsø fra Kripos får flere uventede, kompliserte og skremmende saker å nøste opp i. Ikke minst flere lik.

En fartsfylt og spennende bok om svik, sorg, vennskap, kjærlighet og grådighet.

Forfatteren Øyvind Teige kommer fra Nordmøre, men er siden 1990 bosatt i Fredrikstad.

Du er altså bare noen få tastetrykk unna å få et par bøker du kan gi bort i julegave, til prisen for én krim hos bokhandlere landet rundt. Og merk, du får den rett hjem i postkassen. Du trenger ikke kle på deg, engang.

Nevnte jeg at prisen for én krimroman rett i postkassen er kun 199 kroner – inkludert frakt? Og, ja, jeg tar vipps på 41274786. Krim på tilbud – rett i postkassen. Alle som ønsker og bestiller – får selvsagt signerte utgaver.

Boken selges ut billig for å få ned lageret og kanskje gjøre plass til den neste krimromanen om Mildred …

Spørsmål? Ta kontakt via Facebook eller på mail, Vargas12.com@gmail.com.

Øyvind Teige for

Vargas

Champions League rulles i gang

Champions League rulles i gang fra medio september. Et høsttegn like godt som noe. Endelig skal den europeiske toppfotballen spilles rundt om i Europa på de største arenaene. Og endelig får vi se fotball i 4K, igjen.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Engelske lag

TV2 som sitter på rettighetene til den viktigste turneringen innen moderne fotball – tar seerne på alvor. Ved å sende de fleste kampene i Champions League i den aller beste tv-kvaliteten som finnes, 4K.

Les også: Slik ender ikke Premier League-tabellen

Som vi skrev i februar da vårsesongen og sluttspillet tok til. Manchester City var favoritter og vant så fortjent så fortjent det gjeveste trofeet. Pep Guardiola og co tok også ligatittelen og det gjeve FA-cup-trofeet, de tok dermed “The Treble“. Noe som skjer svært sjeldent i England. Manchester United gjorde denne bragden i 1998-1999-sesongen.

Nå er det igjen høst og Champions League på TV. Newcastle er med for aller første gang. Arsenal og Manchester United er de to siste lagene av de engelske som får være med å leke med de aller best.

Newcastle åpner borte mot AC Milan i Milano tirsdag 19, september. Samme dag kommer Røde Stjerne til Etihad for å møte Haaland og City. Onsdag 20. september reiser Manchester United til München for å møte Bayern. Mens Martin Ødegaard tar med seg sine spillere til hjemmekamp for Arsenal mot PSV, samme dag.

Vi anglofile følger med på Premier League, men selvsagt også de engelske lagene i Champions League.

Beste spillerne

Den beste fotballen spilles som kjent i de gjeveste turneringene. Noen vil hevde at det er for mange gode spillere som har reist til Saudi-Arabia, og dermed svekket Champions League – noe som bare er sprøyt.

Champions League rulles i gang

Bildet er tatt av jorono fra Pixabay

Selvsagt er det alltid stas med de aller beste spillerne på den største scenen når Champions League rulles i gang. Men Karim Benzema ble fristet av skyhøy lønn i Saudi Arabia, Lionel Messi reiste til USA for å spille for David Beckham i Inter Miami.

Det betyr ikke at det ikke finnes profiler igjen i Champions League. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard gjør at mange nordmenn følger litt ekstra med denne sesongen. I tillegg har Bayern München, Napoli, Real Madrid og PSG fortsatt verdensstjerner, på hver eneste plass på laget.

Alle lag som har kommet så langt at de er kvalifisert til å spille i den gjeveste og mest innbringende europacupen, vil åpenbart komme så langt som mulig. Ikke tro et øyeblikk at lagene som spiller i Champions League, hviler spillere til disse kampene, for å gjøre det bedre i den hjemlige ligaen .

Tvert i mot – her vil det være full pupp fra første kamp. Det er all grunn å begynne å glede seg.

Gruppene

Gruppe A

 • Bayern München
 • Manchester United
 • FC København
 • Galatasaray

Gruppe B

 • Sevilla
 • Arsenal
 • PSV
 • RC Lens

Gruppe C

 • Napoli
 • Real Madrid
 • Braga
 • Union Berlin

Les også: Pep henter Wolves-stjerne

Gruppe D

 • Benfica
 • Inter
 • RB Salzburg
 • Real Sociedad

Gruppe E

 • Feyenoord
 • Atlético Madrid
 • Lazio
 • Celtic

Gruppe F

 • PSG
 • Dortmund
 • Milan
 • Newcastle

Gruppe G

 • Manchester City
 • RB Leipzig
 • Røde Stjerne
 • Young Boys

Gruppe H

 • Barcelona
 • Porto
 • Sjakhtar Donetsk
 • Antwerpen

Her finner du hele spilleprogrammet for kommende Champions League-turneringen.

God fornøyelse!

Vargas

Slik blir du forfatter

Slik blir du forfatter. Du må bare fortsette å skrive. Skrive mye og ofte. Følg hjertet og hjerne. Men du må ikke gi opp når det butter og får skrivesperre. Husk, det tar tid å bli god nok, selv da vil du kanskje ikke bli antatt på mange år, kanskje aldri. Det er nemlig ikke alle som blir forfatter, men du kan bli det.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Ditt verk

Å skrive skjønnlitterært er den ultimate skrivetesten.

Det er forfattere som skriver så du gråter, blir påvirket psykisk og fysisk. Blir redd og glad, nervøs og sorgtung. De beste skriverne gjør noe med oss, det er derfor de skriver og vi leser. Jo Nesbø, kanskje Norges dyktigste krimforfatter, skriver skjønnlitterært, men også barnebøker.

Les også: Forfatteren, deg!

Ikke forsøk å kopier de beste, men finn din egen penn, skriv fra eget hode, men la deg gjerne inspirere av de beste. Det kan gi deg både tips og vilje til å etterhvert levere fantastiske manus, så bunnsolide at forlagene ikke lenger kan overse din tekst. Da er du på god vei.

Vi som skriver, lærer av de beste hele tiden, noen av oss makter til slutt å gi ut egne verk. Andre forblir skrivere som bare skriver. Men der manuset blir liggende oppe på andre manus – langt inn i nederste skuff. For alle skal ikke bli forfattere. Slik er det bare.

Kun de som klarer å formidle godt nok, har disiplin og fortellerevne.

Evner gode nok til å bli antatt, har muligheten til å bli en forfatter leserne aldri glemmer. Å bli antatt av et forlag handler ikke om tilfeldigheter, men godt håndverk. Gode redaktør kan lese en halv side og forstå at teksten er bearbeidet nok til at vedkommende ønsker å lese mer.

Slik blir du forfatter

Bildet er tatt av Valerio Errani fra Pixabay

10.000 timer

Å bli en god skjønnlitterær forfatter krever tid, dedikasjon og praksis. Eller trening om du vil. En myte forteller oss at man blir aldri god nok med mindre man er villig til å trene eller øve i minst 10.000 timer eller mer. Heldigvis er det en myte, men når det kommer til å bli en god forfatter, stemmer det nok.

Les også: Til alle skrivere …

Skjønnlitteratur har en unik evne til å fange menneskets fantasi og føre leseren inn i en annen verden. Å bli en dyktig skjønnlitterær forfatter gir deg muligheten til å formidle dine historier og tanker på en måte som kan berøre og inspirere andre.

Her er noen trinn du kan følge for å utvikle dine skriveferdigheter og bli en god skjønnlitterær forfatter.

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å bli en bedre skjønnlitterær forfatter er å lese mye. Les romaner, noveller, poesi og andre former for skjønnlitteratur fra ulike sjangre og tidsperioder. Dette vil eksponere deg for ulike skrivestiler og perspektiver, og det kan bidra til å utvide din egen forståelse av litteratur.

Skriving er som enhver annen ferdighet – jo mer du øver, jo bedre blir du. Sett av tid hver dag til å skrive, selv om det bare er noen få setninger eller en kort historie. Øvelse er nøkkelen til å forbedre egne skriveferdigheter.

Det finnes en mengde bøker om skrivehåndverket som kan hjelpe deg med å forstå grunnleggende prinsipper som karakterutvikling, plotstruktur og dialog. Noen anbefalte bøker inkluderer “On Writing” av Stephen King og “The Elements of Style” av William Strunk Jr. og E.B. White.

Ja, eller bare det å lese god krim av Jo Nesbø, da. Gjør uansett noe med oss.

Eksperimentere

Det er viktig å få tilbakemelding på ditt skriftlige arbeid. Dette kan være fra venner, familie eller skrivegrupper. Å motta konstruktive tilbakemeldinger kan hjelpe deg med å identifisere styrker og svakheter i ditt arbeid og gi deg retningslinjer for forbedring.

Skriving er en prosess, og den første utkastet er sjelden perfekt. Ta deg tid til å redigere og revidere ditt arbeid grundig. Dette innebærer å se etter grammatikk- og stavefeil, samt å forbedre strukturen, karakterutviklingen og plottet.

En god skjønnlitterær forfatter må forstå mennesker og deres kultur. Les om psykologi, sosiologi, historie og andre fagområder som kan hjelpe deg med å skape troverdige karakterer og miljøer.

Ikke vær redd for å eksperimentere med dine skriveprosjekter. Vær original og våg å utfordre deg selv som forfatter. Det er ofte i de dristige valgene at ekte kreativitet blomstrer.

Til slutt er målet å dele dine historier med verden. Du kan publisere på nettet, sende inn til litterære tidsskrifter eller arbeide mot å få en bok utgitt.

Å dele ditt arbeid gir deg muligheten til å nå et bredere publikum og få tilbakemelding fra leserne.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest