VM i Brasil- Tyskland vant finalen etter dommer-skandale!

Mario Götze vil få sitt navn risset inn i gull-skrift i de tyske historiebøkene til evig tid, etter å ha scoret det avgjørende målet i finalen i VM i Brasil. Tyskland ble verdensmester etter å slått Argentina 1-0 da alle trodde kampen skulle avgjøres på straffespark.

Kun få minutter før slutt fikk Götze et innlegg han dempet vakkert ned fra brystkassa og satte ballen bak Argentinas keeper, dermed var VM over med de tyske «der manchaft» som fortjente vinnere.

Det de aller fleste andre vil sitte igjen med etter denne kampen er dommertabben som kunne ha gitt et helt annet utfall på kampen.

Manuel Neuer, som også fikk prisen for VMs beste keeper taklet Argentinas Gonzalo Higuain rett utenfor 16 meteren. En takling som minnet veldig om Harald Schumacer´s horible takling på stakkars Patrick Battiston på Frankrike i VM i 1982.  Mer et overgrep enn en takling, en takling som vill ha ført til lang fengselstraff om den hadde skjedd utenfor en fotballbane.  Continue reading «VM i Brasil- Tyskland vant finalen etter dommer-skandale!»

VM i Brasil- Lionel Messis viktigste kamp!

Fotballhistorier har en tendens til å gjenta seg og i VM er det lett å sammenligne historier. VM Mexico i 1986, Diego Armando Maradona (53) brukte «Guds hånd» for å slå ut England. Argentina skulle møte Vest Tyskland i finalen. Maradona ble VMs beste og viktigste spiller og Argentina vant 3-2. 

Carlos Bilardo var sjef for det Argentinske landslaget som vant det gjeve trofeet for 28 år siden.

– Året etter triumfen i Mexico ble en liten gutt født 24. juni i Rosario, den største byen i provinsen Santa Fe i Argentina. 1 år og fire dager etter at Maradona løftet VM-trofeet. Han ble døpt Lionel Andrés Messi. Også senere kalt Leo, Messias eller EL Mágico. Gutten forble liten, kun 1,69 m høy, men han var en lovende fotballspiller. Faktisk så lovende at storklubben Barcelona ville ha ham.

Som 13 åring flyttet Lionel fra Argentina til Spania sammen med sine foreldre.

1242731481_a1dc1208e8.jpg

Continue reading «VM i Brasil- Lionel Messis viktigste kamp!»

VM i Brasil- Kan Argentina tukte Tyskland i finalen?

Argentina, landet som har fostret de aller beste fotballspillerne i verden og som har en befolkning der fotballen betyr mer for enn de fleste andre. Kanskje er det nettopp bare brasilianerne som kan måle seg som like fotball-gale i ordets mest positive forstand. 

Vinner Argentina VM-finalen, vil dette hardt prøvede folket leve på rosa skyer langt inn i framtiden. Sjansen er kanskje 70- 30 i argentinernes diss-favør. Så gode er nemlig Tyskland. «Der mannschaft», Löws fantastiske lag-maskin som så langt i VM har sett utrolig solid ut, har selvsagt svakere sider også, som alle andre lag har. 

Det er nettopp her Argentina må sette inn sitt støt. De må overraske tyskerne på kontringer og på å presse høyt fra start, slik Brasil gjorde de første minuttene i den utrolige semifinalen som endte med slakt og tap med 1-7. Tyskland er gode, de er favoritter, men slett ikke uslåelig. Mulig er det en riktig vinner også, om Tyskland skulle få løfte det gjeve trofeet, men Argentina vil nok prøve å gjøre sitt for å hindre nettopp det.

5095991215_7c9e205d2f.jpg

Continue reading «VM i Brasil- Kan Argentina tukte Tyskland i finalen?»

VM i Brasil- Tyskland møter Argentina i finalen!

Etter at Brasil ble sendt ut av sitt eget VM som slakt med 1-7 tap mot Tyskland, var det til dels store forventninger til den andre semifinalen. Det ble et lite anti-klimaks mht mål og underholdning. Argentina mot Nederland ble aldri den fantastiske kampen det kunne ha blitt. 

14281758691_075df9b05e.jpg

Kampen endte 0-0 etter ekstraomganger og da går det som alle vet til straffespark-konkurranse. Den vant Argentina etter at målvakt Romero reddet to av straffene fra Nederland. I følge ham selv ren og skjær flaks. Man kan godt være både ærlig og god, det viktigste for Monaco-keeperen er de enorme konsekvensene redningene hans gav.

VM-finale mot Tyskland i Brasil. Slikt skapes ekte helter.

Continue reading «VM i Brasil- Tyskland møter Argentina i finalen!»

Adeus Brasil! Tyskland knuste Brasil!

Før det var gått 20 minutter av semifinalen mellom Brasil og Tyskland, var det noe galt som ikke var riktig. Brasil-spillerne så ikke ut som de hadde trua, de var på etterskudd fra første spark på ballen.

Etter 2-0 så det ut som om den lille lufta som var igjen i laget ble blåst bort. Målene bare rant inn bak et elendig brasiliansk forsvar. Ved halvtid visste statistikken at de tyske spilleren hadde løpt mange kilometer mer enn statistene hos Brasil. Til Pause stod det 5-0 til et fantastisk tysk lag.

Continue reading «Adeus Brasil! Tyskland knuste Brasil!»

Brasil VM- Tidenes semifinale, Tyskland kan ødelegge festen!

Man skal ikke kunne et ord portugisisk for å ha blitt engasjert og glad i den glede og entusiasme, som det brasilianske folk har vist på tribunene i tidenes beste VM. Nå kan festen være over for arrangøren og dets publikum. Tyskland har ikke for vane å tape noe som helst. 

Når det er sagt, så har heller ikke Brasil tapt på hjemmebane siden Neymar, lagets kjæledegge som ikke får være med å leke mer grunnet en skade i ryggen- var 12 år gammel. Det var i 2002. Da tapte Brasil en ubetydelig privatlandskamp mot Paraguay.

Samme år ble VM arrangert i Sør Korea/ Japan. Og finalen gikk mellom de to lagene som nå skal kjempe om finaleplass. Brasil vant 2-0 mot Tyskland. Dette er bare et av svært få oppgjør mellom to av fotballverdens største giganter i VM-sammenheng.

Neymars skade og kaptein Thiago Sivas karantene har gått så hardt inn på Luiz Felipe Scolaris gutter, at de har nå i følge brasiliansk presse fått psykologisk assistanse- for å gi spillerne hjelp til å forstå at de kan klare seg uten de to viktige spilleren. Om dette stemmer får vi vite om få timer.

Continue reading «Brasil VM- Tidenes semifinale, Tyskland kan ødelegge festen!»

VM i Brasil – Kun 4 lag igjen!

VM i Brasil er allerede kåret til tidenes VM. De fleste er enige i det, men brasilianerne er nok ikke enige før de står igjen med verdens gjeveste fotball-trofé. Det samme gjør nok heller ikke de tre andre semifinalistene, Nederland, Argentina og Tyskland. 

– Det faktum at flere av de beste nasjonene er videre, til tross for svært mange overraskelser gjennom hele mesterskapet- er med på gjøre VM i Brasil til et av de mest minnerike noen gang. Ikke minst har også det fantastiske brasilianske publikumet bidratt til en eventyrlig stemning rundt om på de 12 forskjellige arenaene.

Brasil gikk videre med seier over et meg godt og spennende Colombia som gikk ut med flagget til topps. Ikke alle er like glade i Zaniga som kvestet vertsnasjonens wonderboy, Neymar. Kapteinen Silva må sone karantene etter å ha fått et gult kort for mye. Skulle Brasil gå til finalen vil Thiago Silva kunne spille denne da de gule kortene blir strøket etter semifinalene.

Manuel Neuer (28) Tyskland

Continue reading «VM i Brasil – Kun 4 lag igjen!»

Brasil VM- Tyskland møter Brasil i semifinale- Neymar ferdig!

Et fyrverkeri av en fotballkamp der Brasil slo et meget godt og hardtkjempende Colombia 2-1. Ett scoringer fra de to midtstopperne, kapteinen Thiago Silva, så dentidligere Chelsea-spilleren David Luiz med et frispark fra en annen verden. Colombia kom farlig nær utligning etter å ha scoret på straffe sent i kampen.

– Colombia har fått mange nye tilhengere langt uten for landets grenser med sitt forrykende spill og fantastiske scoringer, nå er eventyret over for denne gang. Mange fotball-elskere har begynt å glede seg allerede til VM i 2018 i Russland. Det er nemlig lag som Colombia som gjør et VM verdig.

– Seieren kostet dog vertsnasjonen dyrt. Både laget store stjerne, spiller nummer 10, unggutten Neymar og kapteinen Silva som pådro seg et gult kort som gir ham karantene i neste kamp.  Neymar mister resten av VM etter å ha blitt skadet i kampen mot Colombia. Juna Zaniga satte kneet midt i ryggen på den dribleglade Barcelona-spilleren slik at han lå urørlig igjen på banen.

Continue reading «Brasil VM- Tyskland møter Brasil i semifinale- Neymar ferdig!»

VM i Brasil- Her er kvartfinalene!

Dramaet vil ingen ende ta og det vil komme mer. Brasil- VM ser ut til bli som forventet, et av tidenes beste mesterskap. Det er all grunn til å glede seg til fortsettelsen. Alle de store kanonene er fortsatt med, men de fleste har måttet slite for å avansere.


Argentina hadde trøbbel mot Sveits i åttendedelsfinalen, men Ángel Di Maria satte inn det meget viktige og eneste målet 2 minutter før straffespark-konkurranse var et faktum. En spennende og jevn kamp der Sveits var helt på høyde med de store favorittene, uten å skape de helt store sjansene.

Mange hadde unnet et kjempende Sveits i å få oppleve straffespark-konkurranse da de satte ballen i stanga helt i slutten av kampen, men nå er drømmen om avansement over for denne gangen for klokke-landet.

Continue reading «VM i Brasil- Her er kvartfinalene!»

Louis van Gaal – en hissigpropp som vil få trøbbel med britiske journalister?

https://www.youtube.com/watch?v=2dUvpMyZi1Q

Nederlands landslagssjef, Louis van Gaal (62) tar over den meget krevende jobben som sjef på Old Trafford for Manchester United etter VM. Det kan bli en eventyrlig suksess for den meritterte nederlenderen, men det kan også bli en av de vanskeligste oppgavene så langt i karrieren for den hissige hollenderen.


– Ved en rekke ganger bare siden han takket ja til jobben som manager for Manchester United, har han måtte ta seg kraftig sammen for å ikke gå i strupen på britiske og nederlandske journalister. Flere ganger har han vært så sint at han har dirret, grunnet kritiske spørsmål rundt både det nederlandske landslaget og jobben han skal til etter VM i Brasil.

– Spesielt kritisk er nederlandske journalister til van Gaals noe defensive måte å spille på i VM. På en pressekonferanse nylig glefset 62-åringen tilbake til journalisten som lurte på hvorfor Nederland lå så lavt med sin back-firer mot Chile.  «Det må jo være lett for deg å svare på som stiller så kloke spørsmål» sa van Gaal.

På et spørsmål om hva han vet om Manchester United var han heller ikke blid. «For et dumt spørsmål», var et av van Gaals svar.

Louis van Gaal manager for Manchester United Foto: Flickr/ Henk_Willems

Continue reading «Louis van Gaal – en hissigpropp som vil få trøbbel med britiske journalister?»

VM i Brasil- Her er åttendedelsfinalene- 16 lag igjen!

https://twitter.com/GeniusFootball/status/481508694719352832

Luis Suarez kommer i overskriftene med overbittet først, etter å på ny ha mistet fullstendig kontrollen over egne handlinger. Det man ikke trodde skulle være mulig har dessverre skjedd igjen.

I kampen mellom Uruguay og Italia, presterte Liverpool-spilleren på ny å sette tennene i en motspiller. Det var Italias Giorgio Chiellini skulder det gikk utover denne gang. Uruguay vant forøvrig kampen 1-0 mot «Azurri» etter scoring av kaptein Diego Godín.

https://www.youtube.com/watch?v=KdNDPCO9hKE

VM er over for Luis Suarez, mange eksperter tror også at karrieren i Liverpool er over. Når det er sagt, skulle Barcelona være villig til å betale mye penger for 27 åringens tjenester, men det var før Uruguay-spissen satte tennene i en motspiller for tredje gang i sin karriere, noe som selvsagt må få etterspill.

Continue reading «VM i Brasil- Her er åttendedelsfinalene- 16 lag igjen!»

Luis Suarez på vei til Barcelona!

27 åringen ble toppscorer i Premier League for Liverpool med 31 mål. Han har spilt fantastisk for Uruguay i Brasil VM, nå ser det ut til at Barcelona blir neste stoppested for den kontroversielle spissen.

  Luiz Suarez skrev under på en gullkantet fornyet kontrakt med Merseyside-klubben i desember, som skulle vare i 4 og et halvt år. Kontrakten gir han en ukelønn på døye 1.7 millioner kroner. En av verdens beste spillere har med det den best betalte kontrakt i klubbens 121 år lange historie. Fortjent?

Allerede nå ser det ut til at årets spiller i Premier League forlater engelsk fotball for denne gang, hvis klubbene blir enige.

Continue reading «Luis Suarez på vei til Barcelona!»