Det hadde tatt seg ut at Jens og Jonas hadde sprunget rundt halvnaken i korridorene på Stortinget for å fått seg et nummer med Erna, Siv og Halvorsen-

Vel, det er vel ikke det største problemet hos politikerne på løvebakken, og norsk politikk er heldigvis forskånet for den slags. Men i Europa forøvrig så er det et voksende problem dessverre.

IMF-toppsjef Dominique Strauss-Kahn ble lørdag arrestert og siktet for voldtektsforsøk, frihetsberøvelse og seksuelt overgrep mot en hotellansatt i New York.

Strauss-Kahn risikerer å få inntil 26 års fengselsstraff hvis han blir dømt ut fra denne siktelsen, melder Le Point.

 

Dominique Strauss-Kahn (61) Foto: dailynews.com

Fakta:

Det internasjonale pengefondet (IMF)

IMF (International Monetary Fund) jobber for å fremme internasjonalt pengesamarbeid, ordnede valutaforhold, stabil økonomisk vekst, høy sysselsetting og for å gi finansiell bistand til fattige land.

Organisasjonen har 185 medlemsland.

IMF ble grunnlagt samtidig med Verdensbanken i 1945

 

– Dette er altså ikke hvem- som- helst.  Strauss- Kahn er en meget mektig mann. Det vil si han var det. Som øverste sjef for det internasjonale pengefondet så hadde han makt og innflytelse langt inn i president palasset i Paris, og det hadde fram til denne politiske katastrofen inntraff, vært Strauss- Kahns overordnede mål, å bli president i Frankrike.

– Den drømmen er selvsagt lagt i grus nå. Enda de franske presidenter har for vane og lage overskrifter med samme tema som Strauss- Kahn har gjort nå. Franske menn er kjent for sitt temperament og virilitet, men det er kan være smart å tenke med riktig hode når man har en så framtredende stilling, og en så viktig politisk posisjon.

Voldtektsforsøk er uansett svært lite lurt-

Den 32 år gamle kvinnen som beskylder Strauss-Kahn for å ha forgrepet seg på henne, jobber som stuepike på luksushotellet Sofitel i New York.

Hun har forklart at hun befant seg i IMF-sjefens suite da han plutselig kom naken ut fra badet.

– Han tvang henne til å utføre en seksuell handling på ham, sier en talsmann for politiet til nyhetsbyrået AFP.

IMF har fått en kraftig ripe i lakken som det vil ta tid å reparere, og denne fadesen kom på det verst tenkelige tidspunkt fordi det rammer land i økonomisk krise, og de er det mange av.

Hellas er på stupet av konkurs, og Strauss- Kahn han vært en av de viktigste støttespillerne til den tidligere så stolte nasjon som nå er i alvorlig problemer. Regjeringen i Hellas har derfor fått muligheten til nødlån fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) på 110 milliarder euro (nesten 900 mrd. kr) over tre år.

Strauss-Kahn har vært sett på som en støttespiller for grekerne, og en sterk pådriver for at EU og IMF skal hjelpe landet gjennom krisen. IMF-sjefen har også vært ansett som en venn av Hellas’ statsminister George Papandreou, som han har gitt mye støtte i det siste årets reformarbeid.

Kåte politikere burde selvsagt fått hjelp lenge før de kommer på tanken på å forgripe seg på uskyldige hotell ansatte.

Men det er ikke så lett å forutsi hvem som skal være den potensielle overgriperen når mektige menn som Strauss- Kahn er i stand til det. Man kan sammenligne dette med at det var den norske finansminister, Sigbjørn Johnsen ble arrestert for overfall. Ikke særlig sannsynlig selvsagt.

Men det var det vel heller ikke at en tidligere fransk finansminister skulle bli heller…

 


Vargas

 

Kilde


http://www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4122334.ece


Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
WE SHALL NOT BE MOVED!

  Jeg leste et sted at man kan få monster -krefter når man kommer i en ulykke eller opplever å være i livsfare. At man plutselig greier å løfte en bil og å få et menneske unna hjulet, spesielt hvis det mennesket er ditt eget barn. Krefter man selvsagt ikke er klar over at man har. I mars 2008 så hadde Sylvan Ebanks Blake slike krefter, men han hadde også trua på seg selv. Det har ikke jeg sett mange spillere har hatt siste del av inneværende sesong. Bortsett...

Vil du vite hvem som vinner Farmen?

  Ja da må du nesten se etter på TV2 i løpet av 15. mai- Jeg har ikke peiling...  ...

Lukk