Sex er viktig i et hvert forhold. Men om lysten forsvinner for en av partene vil det kunne få store konsekvenser for forholdet. Sex med egen partner er liksom limet i et hvert partnerskap. Den som ikke har lyst føler at den svikter den andre.

Det er svært mange grunner til at lysten kan forsvinne, og det må ikke alltid være kvinnen som ikke har nok lyst.

Et stressende samfunn, mange bekymringer, dårlig økonomi, liten tid til hverandre og dyrking av kjærligheten er bare noen få grunner til at en eller begge ikke har lyst på sex.

Det kan selvsagt også være fysiske problemer eller sykdom som gjør at tenningen uteblir. Stadig flere menn har ereksjons-problemer. Allikevel kan mye av problemene rundt besværlig sex være psykisk.

For å lykkes hos det annet kjønn, bør man si at man er impotent. Enhver kvinne blir da straks grepet av en uimotståelig trang til å motbevise det.

– Det er ikke lett å tenke på positive ting og glede seg over å ha det deilig om man tenker på mange forskjellige problemer eller utfordringer. Enten på jobb eller privat. Årsakene kan være mange og kompliserte.

– Vår største erogene sone er hjernen (og huden). Våre tanker må være på seksuellrelaterte emner får å kunne nyte sex. En mann kan sjelden få erigert penis om han har tankene på alt annet enn sex og nytelse. En kvinne med de samme tankene har ingen glede av sex heller.

Den beste løsningen på slike problemer er å snakke om de. Ved å ikke å prøve å gjøre noe med det, kan konsekvensen bli at man mister sex appetitten veldig lenge.

Det er hjelp å få. Det kan være nok å snakke med fastlegen eller sin bedre halv del om hvor skoen trykker. Det kan være nok med et avbrekk fra hverdagen for å gjøre noe helt annet for en liten periode.

Det er også viktig at den som er «frisk» gjør så mye som mulig for å være forståelsesfull i en slik periode. Psykiske problemer kan ta tid å få ordnet opp i.

– Er sexen blitt et hverdagslig slit så sprit det opp med å gjøre deilige ting som du vet den andre liker. Vær kreativ og bruk fantasien. Sex skal være en positiv formel som skal få begge til å tenne og begge til gjøre fine ting for hverandre. God sex får man bare ved å være villig til å by på seg selv til den man har kjær.

Dyrker man kjærlighet og passer på å sette av tid til hverandre så er det stor sjanse for at begge er fornøyde. Det gir dessverre ingen garanti for at det blir full klaff med sexen.

– Snakk om problemene på et så tidlig stadie som mulig. Da kan man få ryddet de av veien slik at det på ny blir sus i serken. Gi hverandre tid til å finne ut av det. En romantisk tur på et bra hotell en lang weekend, eller en uke kan også være et smart trekk hvis batteriene er flate og gnisten borte.

Minner man hverandre på den tiden da forholdet var nytt, hva dere gjorde sammen og hvorfor dere falt for hverandre så kan det gi begge en ny giv. Gresset er som kjent ikke så veldig mye grønnere på andre siden av gjerdet, når alt kommer til alt.

Du kan trøste deg med at lysten faktisk kommer med årene. Om det er fordi man da kan ha mindre bekymringer fordi man har fått erfaring og muligens er litt klokere, vites ikke.

 

Vargas

 

Foto:/ Flickr/  palmdoc_mmr

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva skjedde egentlig med Sigrid?

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra sitt hjem i Oslo i august i fjor, hun ble meldt savnet kort tid etter at hun...

Premier League snart i gang, ventetiden er over!

TV2 skal sende mer enn 400 kamper fra engelsk fotball, fra Premier League til League Two. Kun TV2 har alle...

Lukk