Det mener ihvertfall eksperter som også påstår at katter dreper alt for mange andre dyr. Dette er et enormt problem verden over.

Og bare i Norge dreper norske katter mer enn 3,5 millioner fugl. Milliarder på verdensbasis.

– Du har sikkert det koselige lille nøstet selv i ditt eie, husk bare å få det sterilisert for å unngå uønskede mange nye katteunger. De er som kjent rovdyr og jakter på levende mat hele livet. Det går knallhardt utover blant annet småfugl.

Katter tar først og fremst mus, meis og ekorn som lever i nærheten av folk, og det er ingen av bestandene som er direkte trua i norsk natur.

Forlatt katt (Foto: Fredrikstad Dyrehospital)

Katteiere bør absolutt sterilisere sine katter for å unngå enda fler katter som jakter andre dyr. De kattene som får mat fra sine eiere er ikke det største problemet, men alle verdens vill katter som dreper smådyr.

Selv om katten har vært et populært husdyr i nesten 10 000 år, er den et rovdyr med rovdyrinstinkt.

Hvis fuglefaunaen forsvinner vil dette føre til forstyrrelser i økosystemet som vil få store konsekvenser for mennesker og dyr på kloden vår. Man skal ikke tukle med naturen, men katten kan være med på å ødelegge mer enn den gagner.

Ikke la din katt gjøre enda mer skade. Ta den med til dyrelegen for et lite snitt.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Den forbudte «frukten» frister alltid mest

Av bibelen kan man leste at djevelen ville friste Jesus med forskjellige fristelser. Jesus stod i mot alle de utfordrende...

Deadline Day for kjøp og salg av spillere i Europa

31. januar kan fax-maskinene gå varme på kontorene til svært mange fotball-lag rundt om i Europa. Spesielt er det spennende...

Lukk