Keplers hovedoppdrag  er utviklet for å kartlegge vår region av vår galakse, Melkeveien  for å oppdage planeter på størrelse med jorden i den beboelige sonen. Kepler er NASAs stolthet, et romteleskop og fotometer som skal lete etter planeter i vårt “nabolag” i vår galakse. 

– Teleskopet har fått navn etter den tyske astronomen Johannes Kepler. Prisen for denne letingen er omtrent 4,2 milliarder kroner. Kepler er en del av Discovery-programmet til NASA. Om Kepler klarer å finne planeter som er så lik vår planet, med potensialet til å ha menneskelignende intelligente vesener, vil det være det største gjennombruddet for den velkjente romorganisasjonen, i tillegg til en verdenssensasjon for menneskeheten.

Om det er smart å ta kontakt med disse om mulig, når det blir funnet vil bli diskutert grundig.

Kepler Horoskopet Foto: Wikipedia.org

– Sjansen for at det finnes planeter som kan ha menneskelignende liv er svært stor, om vi er i stand til å finne disse planetene er heller tvilsom, ihvertfall i vår levetid. Avstandene i universet er enorm, også i Melkeveien, vår egen galakse er det så store avstander at det vil ta lang tid å finne planeter som kan ha potensiale til intelligent liv.

Nylig ble det funnet en planet i melkeveien. Kepler 22-b.

Forskerne vet ennå ikke om Kepler-22b består hovedsakelig av stein, gass eller væske, men oppdagelsen er et skritt nærmere å finne jordlignende planeter, skriver NASA på sine hjemmesider. Dette er bare en av mer enn 1000 kandidater til en planet lik jorden, innenfor den nevnte nære sone.

Hvis man klarer å forstå jordens eksistens som et sandkorn i Sahara-ørkenen, så er det lettere å forstå at sannsynligheten for å finne et sandkorn som ligner på et annet. Jorden har mange “tvillinger”, der det garantert er et yrende liv av en eller annen form.

De tenker sannsynligvis det samme som oss- er det annet liv der ute?

Denne grafikken sammenligner Kepler-22b sitt solsystem med vårt eget. Kepler-22b har en radius 2,4 ganger jordens og fullfører sin bane rundt stjernen på 289 dager.

– Kepler-22b befinner seg 600 lysår fra jorden, mot stjernetegnene Lyren og Svanen på den nordlige himmelhvelving. Den er større enn vår egen planet, men bruker omtrent ett jordår på sine bane rundt solen, 289 dager, og har en overflatetemperatur på rundt 22 grader celsius.

Hvordan man skal forholde seg til andre planeter med potensielt liv, diskuteres internt  i NASA, og med President Obama og hans rådgivere. Man vet ikke om det kommer til å skje, men det finnes en hemmelig strategi. Ingen vet om andre livsformer på en annen planet i verdensrommet er fiendtlig eller ikke, men vil i utgangspunktet sett på som en trussel som må tas på alvor.

I følge NASA så skal det nylig være to planeter til som ligner enda mer på vår planet Tellus. De er kalt Kepler-62f, og  62e. De skal være de beste kandidatene funnet til nå, som kan ha rennende vann. Det er en forutsetning for å kunne ha liv på planeten. Begge disse går i bane rundt sin sol, Kepler-62. Disse stjerner og planeter ligger 1200 lysår unna oss.

Forskningen har gått raskt videre og med “Mars-landingen” friskt i minne, samt funnet av Kepler 62e og 62f som kan liv slik vi kjenner det- er det kun snakk om tid før neste gjennombrudd.

Hva skal budskapet til våre naboer være? Har du forslag til hvordan man skal henvende seg?

Om du er i tvil om det finnes andre planeter med en eller annen livsform, så bør du slutte med det, fordi all forskning viser at antall planeter enten i vår galakse, eller i andre galakser enda lengre unna oss- gir så stor sannsynlighet for liv at det bare er snakk om tid før en slik planet blir funnet. Det kan være i morgen- det kan være om 300 år.

Litt fascinerende, litt skremmende og veldig spennende!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Eirik Søfteland vinner IDOL 2013!

EN person har hatt en massiv progresjon i årets IDOL- konkurranse, enda var han en komplett artist da han møtte...

Lukk