Vi velger å gjøre det allerede før jul, utnevne Manchester City som vinner av Premier League, og fantastiske Kevin De Bruyne som årets spiller. 

Alle eksperter mente det ville bli en spennende og jevn sesong, med de to Manchester lagene og Chelsea som de argeste konkurrentene. Så feil kan man altså ta. United er allerede 11 poeng bak, på kun 18 spilte kamper. Manchester City har avgitt kun to fattige poeng, med sitt uavgjort-resultat mot Everton i andre serierunde i august.

Vi vet selvsagt at det skal spilles 20 kamper til, men det er avgjort.

Manchester City will hold contract talks with manager Pep Guardiola in the summer as they aim to build a dynasty to rival that of Manchester United.

United won eight of the first 11 Premier Leagues titles under former manager Sir Alex Ferguson, and City would like to replicate that dominance

BBC Sport

Når andre tyngre og større nettaviser og bloggere kommer til å kåre sin vinner vet vi ikke, men spenningen i engelsk toppfotball, er allerede over. Pep Guardiola hadde kniven på strupen før sesongen ble sparket i gang, han har ikke sett seg tilbake siden, vunnet 16 kamper på rad – som er en fantastisk rekord i Premier League.

Mye av æren bør den 26 år gamle belgieren, Kevin De Bruyne få.

Kevin De Bruyne, verdens beste midtbanespiller foto: Wikipedia.org

 

Totalt skal det spilles 38 kamper gjennom en lang og tøff Premier League-sesong, men slik ligalederen har framstått, ser vi ikke noen som er i nærheten av å gjøre det like bra. Skader vil komme, formsvikt vil også ramme de beste. Men så lenge Kevin De Bruyne og  Manchester City framstår som bedre enn Barcelona på sitt beste, vil spenningen utebli. Punktum.

Et svakhetstegn for Premier League, at et lag stikker av flere måneder før sesongen er over? Nei, ikke så lenge det spilles en type fotball vi ikke har sett maken til. Manchester United under Sir Alex Ferguson var gode på sitt beste, men kan ikke måle seg med årets utgave av City.

Det eneste laget som ikke har sluppet inn mål mot Manchester City denne sesongen i ordinær spilletid, er Manchester City utgaven av et Championship-lag, nemlig Wolverhampton Wanderers. Det ble riktig nok seier til City på straffer til slutt i ligacupen, men Wolves gjør det imponerende bra i Championship, uten sammenligning forøvrig.

Pep og hans menn møter Leicester i kvartfinale i ligacupen, og Manchester City møter Basel i februar, for sluttspillet i Champions League. Skulle de gå hele veien i de fleste turneringene, vil det innbære mer enn 60 kamper i løpet av én sesong.

Manchester City har fantastiske spillere over hele fjøla.

Raheem Sterling, Agüero og Gabriel Jesus har totalt gjort 38 mål, legger man til Sanés 8 og De Bruynes 7 er det lett å forstå at City sitter med en målforskjell på 44 mål.

Den nyinnkjøpte keeperen Ederson, som kom fra Benfica i sommer, har sluppet inn kun 12 mål og må betegnes som et bra kjøp, til tross for prislappen på £35 millioner.

En av årsakene til at verdens beste midtbanespiller får den rosen han fortjener, er at han er assistkonge for sine medspillere. Hele 11 ganger har Kevin De Bruyne vært nest sist på ballen ved scoring, og han har hele 38 skuddforsøk på mål. Bare Agüero har mer.

Hva José Mourinho tenker, kan man bare gjette seg til. Han brukte belgieren for lite i sin tid i Chelsea. De Bruyne ville ha mer spilletid og reiste til Wolfsburg og gjorde en god figur med å bli årets spiller i Tyskland. Pep Guardiola hentet midtbanespilleren for £55 millioner, som var klubbrekord i 2015. Spanjolen angrer neppe på at han gav sin juvel 5-års kontrakt.

Storavisen The Telegraph følger Premier League tett, og gir Kevin De Bruyne ni av ti mulige poeng og bestemannsprisen mot Tottenham. Det som skulle bli et durabelig toppoppgjør mellom to av de beste, ble en maktdemonstrasjon av Manchester City, som vant lett 4-1.

Manchester City har vunnet mot alle sine argeste konkurrenter, og vil sannsynligvis fortsette å vinne kamper. Men intet tre vokser inn i himmelen uten nye utfordringer. Skader på sentrale spillere kan gjøre det vanskeligere å forbli så suverene. Viktige Aguero er misfornøyd med for lite spilltid, Alexis Chanchez kan være på vei fra Arsenal.

Man skal som kjent ikke forandre på noe som fungerer optimalt. Men i den moderne fotballen endres mye på kort tid. Hva som skjer i overgangsvinduet i januar kan påvirke resultatene. Citys konkurrenter makter dog ikke kjøpe spillere som kan gå utenpå Kevin De Bruyne og hans lagkamerater.

Takk for kampen, og gratulerer med ligagullet, Manchester City!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Billigst julemat!

Billigst julemat! Priskrigen gagner alle nordmenn, sliter ut bonden og stressede kjøpmenn. Billigst julemat får du ved å kjøpe klokt....

Lukk