http://www.youtube.com/watch?v=yuDRFWPmSCs

Nord Koreas gale leder 29 år gamle Kim Jong Un var sanseløs dritings når han beordret drapet på sin egen onkel,  67 år gamle Jang Song-Theak. Drapet skal i følge New York Times ha blitt utført av Uns menn med anti-fly maskingevær, altså våpen man bruker til å skyte ned fly med, en såkalt 12-7.

En maktkamp mellom den unge lederen og hans onkel skal ha pågått over noe tid. Det er ingenting som tyder på at andre ledere i den innerste sirkelen rundt Kim Jong Un ønsker å ta opp kampen om tronene i det skakk kjørte landet.

Nord-Korea opptar den nordlige halvdelen av den koreanske halvøy i det østlige Asia. Nord-Korea grenser mot Sør-Korea i sør, og mot Kina og Russland i nord. Nordkoreanere refererer til sitt eget land som Pukchosŏn.

Verdens mest lukkede land, styrt av en gal despot som ikke skyr noen midler for å få det som han vil. Nord- Koreanere som har klart å flykte fra landet, forteller om regimets maktbruk, tortur, fangeleire og hvordan folket sliter med å leve sine liv. Mangel på mat medisiner og en evig frykt for å bli tatt av regimets mange soldater er hvordan de fleste lever.


De 25 millioner menneskene som lever sine stakkarslige liv i Nord Korea har ingen politisk opposisjon. Enhver liten kritisk røst blir knust før den får rotfeste. Mer enn 200.000 mennesker sitter i fangeleire for å ha ytret seg kritisk til regimet.

De tidligere lederne valgte en filosofi der «selvberging» har vært mottoet, den nye lederen, unge Kim Jong Un har et valgspråk som heter «Militæret først». Etter at Sovjetunionen, senere Russland- ikke lenger støttet Nord Korea med forsyninger tidlig på 90-tallet, har landet slitt med landbruksproduksjonen og dermed ikke klart å forsyne sine innbyggere med mat.

– Noe som igjen har ført til langvarig sult i landet. Rystende rapporter har påvist kannibalisme, der foreldre i ren desperasjon har valgt å spise sine egne barn for å slippe å ha så mange munner å mette på et svært begrenset budsjett. Avhoppere forteller om grusomme scener der kriminelle blir torturert og drept.

Kriminelle som i – mødre som stjeler mat- til sine barn. I de verste tilfellene har barna blitt tatt av dage mens mødrene ble tvunget til å bevitne drapene.

Nord Korea er helvete på jord for alle de millionene som bor der. Hadde de valgt å organisere seg på et eller annet vis, ville de før eller siden ha klart å styrte den gale lederen som styrer landet med jern hånd. Ikke alene, men med hjelp fra andre nasjoner. Verden sitter med hendene i fanget og gjør ingenting mot den urett som skjer med befolkningen.

Verdens ledere burde ha blitt tvunget til et felles samarbeide,  der Kim Jong Un burde ha vært målet. Å styrte den sittende diktatoren med makt vil ikke skje før det er et alternativt styre i Nord Korea.

Framtiden er utvilsomt dyster for det Nord Koreanske folk, dessverre.

 

Foto: Flickr/  thanhtrungsg

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåte eldre kvinner velger yngre menn og får napp

Modne kvinner vet hva de vil ha. Se ønsker først og fremst oppmerksomhet, sex og menn som holder ut så...

God jul og godt nyttår til alle våre lesere!

Uansett hvor i verden du måtte befinne deg, så håper vi så inderlig at du får en riktig fin jul...

Lukk