Kina, verdens eldste befolkede sivilisasjon, Folkerepublikken, som ikke alle har noe annet forhold enn de er mange og farlige. Mer enn 1,4 milliard mennesker, med et helt annet levesett og tradisjoner enn vi er kjent med.

Vi vet også at vi ikke skal kødde med landets politiske ledelse. De ble nemlig skikkelig grinete, der borte, da Norge gav Nobels fredspris til en forrykt kjeltring, slik de så på Liu Xiaobo i 2008. Norge ble svartelistet og Kina slutter å forhandle – og handle med oss om noe som helst.

Langsinte er de også, situasjonen er ikke merkbart bedre åtte år senere. Jo, kanskje litt. Men den æren må smidig norsk diplomati få. Stakkars Liu Xiaobo er det få som vet så mye om. En frittalende kritiker av regimet og dets manglende evne til å lempe på det strenge diktaturet. Prisvinneren har blant annet doktorgrad i litteratur.

Alle kritiske stemmer blir dysset ned – der alle midler blir tatt i bruk. Jaggu godt dette er en anonym blogg. Man kunne ha mistet nattesøvn av mindre, vell vitende om at en hel drøss med kinesere, mer enn gjerne skulle sett undertegnede, kokt i en jerngryte. De spiser nemlig nesten hva som helst.

Den vanlige kineser, ikke alle kanskje, men veldig mange blir fryktelig gamle i Kina. Om det skyldes kostholdet, er jeg ikke sikker på. De spiser nemlig, både hund og katt i Kina. Det som mange nordmenn ser på som sine kjæreste kjæledegger, er altså mat der borte i Østen.

You're the Apple of Eye.

Rusty Liu via Compfight 

Ondsinnede rykter kanskje, men verdt å nevne om du hadde tenkt deg den veien.

Egg, kokes i urin, i mer enn 12 timer, fra gutter under 10 år. En delikatesse i følge gammel kinesisk (over)tro. Med ekstrem helsebringende effekt.

Farlig, er landet i den forstand at de er venner med våre uvenner, sånn stort sett. Nord-Korea f.esk, er slett ikke noe yndet reisemål for folk flest. Men kinesiske myndigheter ser på Kim Jong-un som en knakende kjekk kar og landet som en alliert. Felles fiende gir tvilsomme tanker tenker du kanskje? Jeg tror du har rett.

Visste du forresten, at i Kina, har de ikke bare en streng familie-politikk, der gifte bare kan får et barn? Jepp. De må også ha en offisielle sertifisering, tre måneder før eller rett etter graviditet. Myndighetene vil vite hva gifte driver med på fritiden må vite.

Noe mer liberalt har det faktisk blitt i Kina. Den noe mer normale vestlige verden tvinger seg på galskapen.

McDonalds er nemlig å finne i flere av de store kinesiske byene. Ikke alle de tusenvis av fraflyttede spøkelsesbyene som står tomme. Nei, det ville være dårlig butikk. Byer som Beijing f.eks, der er det Mc-ærn, men etter å kjøpt Big Mac, på Drive In, parkerer raringene bilen for så å gå inn å spise. Merkelig?

https://www.youtube.com/watch?v=2r_84fnKQco

«AS Kina» har gått bra i en årrekke, faktisk er det den kinesiske økonomien som holdt verden unna en økonomisk kollaps, da finanskrisen slo inn over store deler av verden for få år siden. Men, økonomien har bremset opp og den antatte finansielle suksess – der Kina skulle bli den neste stormakt, er ikke like sannsynlig.

Som en militær stormakt, er Kina helt nede på en tredjeplass. Bak både USA og Russland. Foreløpig.

Kineserne er heller ikke spesielt opptatt av naturvern. I hvert fall ikke på lik linje med oss nordmenn som kjøper CO2-kvote, bare vi skal til København for å drikke oss dritings ei helg. Neida. I Bejing f.eks – har du røkt en 20 pakning sigaretter, om du går en hel dag uten oksygenmaske eller annen beskyttelse. Den kinesiske hovedstaden er blant de aller verst forurensede byene i verden. Dessverre. Der mer enn 20. millioner mennesker har kastet sykkelen for godt og heller begynt å kjøre bil.

Men verst av alt, hvis man spør handleglade nordmenn – er de tomme byene med de tomme butikkene.

I byen Donggan, ligger verdens største handlesenter, «The New South China Moll«. Dette er 99% tomt. Sentret ble bygget i 2005 og hadde mer enn 100.000 kunder per dag. Sakte, men sikkert ble store deler av byen og butikkene fraflyttet. Kinas enorme byggeboom har slått feil. Faktisk står mer enn 70% av boligblokkene tomme i flere byer, grunnet en feilslått infrastruktur og bygge-politikk.

Det faktum at kineserne spiser både hun og katt, er ikke så ille når vi kan fortelle at de også har en grotesk måte å behandle kvinner som har nedkommet. For, i henhold til tradisjonell kinesisk medisin, er det beste for den nybakte mor, å ligge 30 døgn i senga. Bokstavlig talt. Uten å gå badet, eller få så mye som en kattevask.

Herved er du advart.

Kilde: Wapredspeed.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Walters Zenga’s Wolves – new revolution!

The former Italian goalkeeper, actually the best in the World in the nineties, is the new boss at the mighty...

Har du ikke hørt om Mathea Lødemel? Det vil du nok snart …

TV2 er glad i å tirre sine TV-seere med underholdning der musikk og sang er en viktig del av konseptet....

Lukk