Hvis du som 16 år gammel jente kom hjem til dine foreldre og sa: «Hei, hils på Muhammed, det er den nye kjæresten min, han er muslim». 

Hva hadde skjedd da? Hva hadde dine foreldre sagt?

Selvsagt burde de sagt gratulerer og gitt dere begge en klem, men sannsynligheten er større for at de hadde blitt sjokkert og forundret.

Er det egentlig noe grunn til det?

Selv kjenner jeg flere muslimer, de er skikkelige folk, og minst like gode venner som de som ikke er muslimer.

Foto: VG.no

De fleste nordmenn trodde det var muslimske fundamentalistiske terrorister som gikk løs på Oslo denne sommeren. Det vet alle i ettertid at så ikke var tilfelle. Hva hadde skjedd om det faktisk var en selvmordsbomber slik som den unge irakeren som sprengte seg selv i Stockholm i desember 2010?

Jeg er redd vi ville hatt et farligere samfunn med et sterkt skille mellom nordmenn og ikke vestlige borgere i landet.

Noen muslimer er farlige fordi de tror på en hellig krig. Og dermed er villig til å gå i døden selv som martyr.

Det er også mange farlige ikke- muslimer i verden, det som er så fryktelig feil er at så mange bra muslimer blir tatt for å være farlige når de faktisk er minst like bra folk som deg og meg.

De jobber ofte langt flere timer enn de 37,5 timene vi har pr uke. Mange muslimer i Norge snakker språket og vil gjøre så godt de kan for seg og sine.

Islam er den nest største religionen i Norge. I 2008 bodde det iflg. SSB ca. 163 000 med muslimsk bakgrunn i Norge. Dette utgjorde ca. 3.3% av totalbefolkningen. Pr. 2010 var der 98 953 medlemmer i registrerte muslimske trossamfunn.

De fleste muslimer i Norge har innvandrerbakgrunn, dvs at de selv eller begge foreldrene er født utenfor Norge. Landene flest har bakgrunn fra er Pakistan, Irak, Somalia, Iran, Bosnia,  og Tyrkia.

Det islamske miljøet i Norge er sterkt fragmentert, men mange moskéer er organisert i paraplyorganisasjonen Islams Råd i Norge.

Kunnskapsløshet er blant de farligste grunnene til fremmedhat, frykt og vold blant flerkulturelle nasjoner.

– Noen muslimer kan virke skremmende på nordmenn fordi de går annerledes kledd enn oss, noen bruker hijab, andre kan gå i tradisjonelle muslimske antrekk som Salvar kamíz som er det mest utbredte antrekket for både kvinner og menn i Pakistan.

Gi en muslim en sjanse, jeg tror du kan bli svært positivt overrasket.

Skulle din sønn eller datter få muligheten til å bli kjent med en muslimsk jevnaldrende, så gi de sjansen til å bygge tillit og vennskap.

Det er på den måten at verden går videre, det er på den måten vi kan skape fred mellom mennesker med ulik bakgrunn, religion og tro.

Gjør verden til et bedre sted, bli venn med en muslim du også.

 

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Årets mobil ble som forventet

Lenge har det foregått en durabelig fight mellom Samsung og Apples iPhone. Denne kampen er det foreløpig Samsung som leder...

Her er beviset på at det er vann på Jupiter

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=np5BzecHky4[/youtube] Forskere verden over har lett lenge etter planeter det kan være muligheter for organisk liv. Der det er...

Lukk