Kjærligheten dreper. Unge virile, elskende og lykkelige mennesker nøt sommernatten da ren og skjær ondskap rammet dem. 50 uskyldige, skutt og drept da de skulle kose seg med likesinnede, lesbiske og homofile.

USA rammet av nok en skytetragedie. Er er det kjærligheten som dreper?

For kjærlighetens veier er uransakelige og gjennom et helt liv vil man finne den på de merkeligste steder.  Mange mener ordet er vanskelig å uttrykke. Andre mener ordet elsker, eller kjærlighet som er to ord av samme betydning- blir brukt for ofte.

Betydningen av K-ordet er av enorm betydning for de aller fleste, de som mener det ikke har noen betydning er enten i psykisk ubalanse eller en løgner. Alle trenger kjærlighet og vi mennesker er flokk-dyr som er hverandres glede. 

Du ser for deg det første møte med den nyfødte, eller hva du kjente i hjertet etter å ha våknet opp med den du forelsket deg i den først gangen.

Fysisk nærhet er en av kjærlighetens forutsetninger, og et av de viktigste argumentene mot at kjærlighet kan sies å være betingelsesløs. Den krever faktisk at en del betingelser er til stede før den kan blomstre. Den krever at de elskende deler samme tid og sted – at kroppene deres er innen rekkevidde av hverandres sanser. 

Her er noen gode eksempler på medmenneskelige relasjoner som vi mennesker, det tenkende mennesket (homo sapiens) er alene om å ha til en annen av samme art.

Kjærligheten dreper ...

Kjærligheten dreper …

Skal legning og religion være gjenstand for hvor farlig og lenge du får leve? Ja. Dessverre. I flere land er det slik. På bakgrunn av hvem du forelsker deg i og hvilken Gud du har, kan det være enten eller.

Omar Mateen hatet lesbiske og homofile, han gikk bevisst og målrettet til nattklubben “Pulse” og drepte så mange han maktet med sin automatvåpen. 50 mennesker, deriblant attentat-mannen selv, skutt av det lokale politiet i Orlando.

Hvordan kan en mann velge ut sine offer i ren og skjær ondskap, fordi de hadde en annen legning enn ham? Kjærligheten er størst av alt, men det er det vanskelig og forstå, når man hører om slike tragedier. Er kjærligheten svekket hos menneskeheten? Man kan ikke fatte den bunnløse sorgen hos venner og familie av de drepte.

En av verdens dyktigste forfattere, Barbara Fredrickson forteller på en usedvanlig god måte hva kjærlighet egentlig er. Hun definerer fasitsvaret på hva  kjærlighet faktisk er og hva som skjer med mennesker som får sterke følelser for hverandre, og som varer livet ut.

Slike eksempler finnes det naturligvis mange tusen av, hvor man kan finne øyeblikk der god kjemi, god kontakt og medmenneskelige følelser for andre. Godt kjent som empati, men det er i slekt med kjærligheten på et tidlig stadium. Våre blikk møtes, kroppsråket viser hva du vil, hud møter hud og kjemi mellom mennesker skapes.

Mange milliarder mennesker over hele verden opplever magiske øyeblikk hver eneste dag. Dessverre er det kanskje enda flere som opplever helvete på jord. Vi i vesten har større forutsetninger til å sette ord på det gode liv enn de som opplever fattigdom, sykdom, undertrykkelse, krig og drap på nært hold hver eneste dag.

Fellesnevneren for det som holder folk i livet og som hindrer folk i nød, i sorg eller i prekære livskriser er nettopp håpet om kjærlighet. Håp om rettferdighet og fred, håp om å få se sine nærmeste kjære igjen. Uten håpet stopper verden, uten kjærligheten er menneskehet fortapt for all framtid.

Når du er fylt av kjærlige følelser, legger du mindre vekt på forskjeller mellom deg selv og andre mennesker. Din evne til å se andre – å helhjertet virkelig se dem – åpnes. Kjærlighet kan gi deg en nesten håndfast følelse av å være ett med noe langt større enn deg selv.

I et nøtteskall er kjærlighet en midlertidig oppblomstring av tre tett sammenvevde hendelser. 

For det første, en eller flere positive følelser som oppstår mellom deg og en annen. For det andre, et samspill mellom din egen og denne andre personens biokjemi og oppførsel. Og for det tredje, at det oppstår et ønske om å bidra til hverandres velvære som fører til gjensidig omsorg.

Har du en gang i livet opplevd bunnløs og oppriktig kjærlighet, da vil vi mer enn gjerne høre i fra deg i kommentarfeltet i dette innlegget. Spesielt om din kjærlighet berører en person av samme kjønn. Kvinne eller mann.

Sammen må vi stå sammen, i kjærlighetens tegn, alltid. Vi må aldri tåle at vår kjærlighet til et annet menneske dreper oss.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Russiske fans forsøker å ødelegge EM – beviset ser du her

A flare is shot from the Russian end into the England end. #EURO2016 pic.twitter.com/i1cqtWNxSz — Euros & Transfers. (@_TransferReveal) June...

Lukk