Du og din partner som elsker hverandre og ønsker å bare være sammen har grunn til å være glad over å bli elsket. Dere har funnet den rette for hverandre. Oddsen er dessverre lav på at forholdet ryker etter noe tid. 

Hvordan dere kommuniserer med hverandre, hvordan dere respekterer hverandre i hverdagen og hvordan dere planlegger livene deres avgjør om forholdet lykkes.

Ung eller gammel, gutt møter jente, noen forelsker seg i det samme kjønn og andre blir sammen i voksen alder. Fellesnevneren er kjærligheten. Kanskje den viktigste følelsen vi kan ha.

Et vellykket forhold som varer lenge, har to personer i hovedrollen der begge bestemmer like mye og forholdet er et samarbeidsprosjekt uten sluttdato.

Vargas

Man elsker sin partner, sine foreldre og sine barn via kjærligheten, men på forskjellig måte. Det å miste den man elsker på en eller annen måte, er det verste som kan ramme oss rent følelsesmessig.

Kjærlighetssorg kan som kjent ikke beskrives med ord.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lWsO41YkYpY[/youtube]

Et forhold vil aldri overleve om ikke tre svært viktige elementer er på plass.

Kjærligheten, kommunikasjon, respekt

– Alle disse punktene, og helt sikkert fler, må være til stede om du og din partner skal klare hverdagen år ut og år inn. Kjærligheten er så kraftfull og uutgrunnelig, ingen har lovfestet grunn til å bli elsket, man må være villig til å elske tilbake og gi av seg selv for kunne beholde en partner.

  • Det handler om å sette den andre foran seg selv og være mindre selvopptatt.
  • Gi trygghet på at dere er knyttet sammen og bekrefte at den andre er bra.
  • Vite hva den andre ønsker seg og gjøre det.
  • Det handler om omsorg, om å ville den andre vel, ikke bare tenke på meg og mitt, mine følelser, min fritid, min jobb.
  • Det handler om at begge vil prøve å forstå den andre parten og hjelpe den andre til å få det godt, men uten å miste seg selv.
  • Å utvikle både selvforståelse og toleranse og slutte å misforstå hverandre.
  • Og det handler ikke minst om å ville klare både gode og vonde dager sammen.

For å lykkes i et forhold der det meste ligger til rette for at man skal kunne leve lenge sammen, så må man kun klare å bite seg sinne ved å si at “Nå er jeg sint, og ønsker å være alene”. Eller, “Nå gjør du meg sint, dette vil jeg snakke om”. I stedet for å knuse glass, skrike og være hysterisk.

Følelser bør ikke stenges inne verken gode eller onde.

– Det er allikevel svært viktig med god kommunikasjon der begge får gi uttrykk for hva man mener og hva man tenker og ikke minst hva man vil. Man må klare en motbakke eller to gjennom et forhold som varer over tid. Alt annet er unormalt.

– Selvstendige, kloke, og modige kvinner må av og til si til sin partner – “Nå trenger jeg at du holder rundt meg og sier at du er glad i meg”. Eller feks: “Jeg har det ikke noe bra for tiden, jeg trenger din støtte, og din omsorg, trøst meg er du snill”.

Selvsagt må tøffe og barske menn ta seg selv i nakken og faktisk si det samme til sin partner.

Om man har evnen til å sette sin partner foran egne behov ofte nok, så vil også forholdet ha en mulighet til å vare. Ingen egoister har lange forhold.

Sett av god tid, ha nok levende lys, fyr på peisen- vær til stede for hverandre, nyt en god rødvin og S N A K K med hverandre. Det alene gir drivstoff for forholdet deres.

Selvsagt finnes kjærligheten- ellers ville vi ha vært fortapt.

Størst av alt er tross alt kjærligheten.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skryter du av deg selv, og pynter på sannheten for å bli likt?

Alle mennesker har behov for anerkjennelse, nærhet, kjærlighet fra de man er glad i og et godt vennskap til sine...

Lukk