Kjærlighetssorg – kan du dø av det? Nei du kan ikke dø av kjærlighetssorg, men du kan føle på smerten som om det ikke er noen grunn til å leve mer, akkurat i de første timene, dagene og ukene du har fått ditt livs verste beskjed.

Det er slutt. Det er over, den du trodde du skulle leve med resten av livet, har valgt en annen vei. 

Den følelsen er det ingen som unner engang sin verste fiende. Kjærlighetssorg er og blir smertefullt, men det går over etterhvert. Noen trenger måneder andre år for å komme over bruddet med sitt livs store kjærlighet.

– Tankene handler ofte om årsaken og veien videre i eks-kjæresten, og eget liv. Hva gjør du om du ser vedkommende med en annen? Hva skjer om du konfronterer henne eller han med bruddet og du sier det rett ut at du ønsker å prøve igjen?

Du gråter dine salte tårer, du kjenner lukten på puta, minnene strømmer på. Hvorfor gikk det så galt? Du lover at det skal bli store endringer og det til det bedre- kan du leve med å krype for å få det som du vil? Kan du være i et forhold på nåde?

Mange er kanskje villig til å gjøre alt for å unngå et brudd.

Kjærlighetssorg – kan du dø av det?
Foto: Copyright Lars Waage

– Noen er villig til å strekke seg veldig langt for å holde fasaden og ikke framstå som et offer som har blitt dumpet. For noen er det nemlig like ille som det å se sin elskede med en annen.

Kjærlighetssorg – kan du dø av det?

Å være den som sitter igjen alene uten å få en forklaring, men bare være forlatt med en grusom kjærlighetssorg.

Du ser for deg de fantastiske øyeblikkene da hun smilende kom helt overraskende hjem til deg sent på kvelden fordi hun savnet deg så inderlig.

Eller de magiske øyeblikkene da han kom med både blomster og gave på skolen din, slik at alle vennene dine kunne se hvor forelsket dere var i hverandre, ikke minst du i ham.

– Minnene om det som var så fint er kanskje den største smerten i et brudd, tanken om at den du elsket og fortsatt elsker, heller elsker en annen enn deg- er uutholdelig og du tenker tanken på at du vil dø, men bare for et øyeblikk.

Fordi du vet innerst inne, det er en der ute for deg, som kan gi deg de samme sommerfuglene i magen, den samme sitrende følelsen av guddommelig forelskelse som den du hadde den gangen, da alt fortsatt var som i en perfekt drøm.

Forelskelsens rus er den beste av dem alle, nettopp derfor skal du alltid jakte på kjærligheten, den er tross alt det viktigste mellom to mennesker.

Du fortjener å elske, du fortjener å bli elsket.

Vargas

Pin It on Pinterest