Kjenner du din favorittvin? Nordmenn bøtter nedpå rød- og hvitvin som aldri før, og ikke er det bare de som misbruker alkohol heller. Livsnyterne har oppdaget vin, på flaske eller dunk.

Salget øker hvert eneste år, også for de som handler i Sverige.

Tenker du deg om, neste gang du går langs Akerbrygge, bryggen i Bergen, Tønsberg eller Fredrikstad, på en fredag eller lørdag formiddag, sitter det godt voksne kvinner, og noen menn, og drikker vin. Helst rødvin til maten, hvitvin til kosen. Og rekene. Livsnyterne vet hva de vil ha i glassene. De vil ha vin.Gjerne dyr vin, de har penger nok, de fleste.

Les gjerne: Priskrigen – hvem vinner påsken?

Endelig ser det ut til at nordmenn har oppdaget nytelsen på ny. For ganske lenge siden, hadde Vinmonopolet en bestselger som het: «Husets Rødvin. Pføy! Eddik på vinflaske med hvit etikett. Heldigvis har kvaliteten på utvalget steget med kvantiteten. Nå får man faktisk svært gode viner fra Italia, Frankrike, Spania og ikke minst Zew Zealand, på Vinmonopolet.

Jeg har fått mer ut av alkoholen enn alkoholen har fått ut av meg
          Winston Churchill
 
Kjenner du din favorittvin?

Ola og Kari Nordmann, yngre, middelaldrende og ikke minst eldre – elsker å nyte de edle dråpene av gjæring og druesaft, med alkohol. Til påske, skal det hamstres i de tusen hjem, men vet du hva du skal ha, på forhånd, eller tar du det på sparket?

Kjenner du din favorittvin?

Hva vet du egentlig om din vin når du går mellom reolene på Vinmonopolet eller Systembolaget i Sverige? Vet du hva du skal ha, og finner du nøyaktig hva du er ute etter – eller tar du bare en sjanse ut i fra pris, nasjon og etikett?

Les gjerne: Drikker dine aldrende foreldre for mye?

Mange velger nok det siste, for det er så stort utvalg, så mange kategorier, fra så mange forskjellige nasjoner, at det er vanskelig å holde styringen. Ikke husker man alltid hva man likte fra forrige gang heller. Trøste deg med at slik er det for de aller fleste som ikke tilegner seg mer kunnskap enn gjennomsnittet.

Heldigvis finnes det håp for den som er glad i ett glass med noe rødt i.

Via en app, kan du ta bilde av den flasken du likte, ta med mobilen inn i butikken når du handler, bruk appen for å spørre eventuelt lete etter riktig etikett og flaske. Verre er det ikke.

Det er som kjent sagt, skrevet, ropt og sunget utallige ord og uttrykk om vin spesielt og alkohol generelt. Det er viden kjent at mange en forfatter, kunstner, politiker eller skuespiller har blitt hektet av de alkoholholdige dråpene, ute, som hjemme. Vin eller sprit. Samme det – fyll er fyll for de som er tørste nok.

Vi nordmenn hører gjerne på naboen eller andre kjente og plukker i hyllene ut fra gode råd. Er det en flaske som omtales med positive fortegn, er det nettopp denne flasken vi plukker selv og anbefaler videre. Ikke det at vi er så kunnskapsløse kanskje, men vi har lett for å bli påvirket, både av rusen, men også av det som blir sagt.

Skal du serve vin til gjestene dine, men usikker på hva du skal servere? Spør fagfolkene som jobber der du handler. Mange av disse er svært kunnskapsrike og hyggelige servicemedarbeidere, som mer enn gjerne hjelper deg fram i myldret av utvalg.

Det er ikke lenger nok å vite at hvit passer til fisk og skalldyr, og rød passer til kjøtt. Det er en verden av kvalitet der ute, plukker du den riktige vinen til det perfekte måltidet, vil du få deg en svært behagelig overraskelse.

Husk at det er en dag, også etter denne.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hello World: This Is London Calling!

To the terrorist out there, we will not give in, we will always take the streets, the freedom, the democratic...

Slik risikerer du se ut, ved SMS bak rattet

Slik risikerer du se ut, ved SMS bak rattet. Dessverre er det lett å bli distrahert av en mobiltelefon, som...

Lukk