Alle reisende innen luftfart i Norge, har sine rettigheter når det kommer til forsinkelser eller enda verre, kanselleringer. Hos Norwegians er det selvsagt ikke noe unntak, men ikke alle reisende er klar over at de kan få refundert mye av reisens kostnad – om uforutsette ting skjer.

Skulle din reise, uansett destinasjon med et av selskapets maskiner bli kansellert, har du alltid krav å komme med, men disse må være i samsvar med forsinkede fly-rettigheter Norwegian har i sine offisielle strukturer.

Det kan være at man havner i trøbbel, man sitter askefast, på Island, kanskje er det streik på bakken eller blant bakkemannskapet i landet man reiser fra, eller uforutsett vær- og vindforhold som gjør det vanskelig for flyet å ta av.

Enten man skal på forretningsreise, bryllupsreise, fjelltur, eller charter-tur med svigermor og hele storfamilien, alle ønsker at flyet skal være i rute og komme fram i tide.

Dessverre vet vi at det ikke er tilfelle hver gang. Av og til skjer ting ingen er herredømme over – da er det viktig å vite om sine rettigheter.

Kjenner du dine rettigheter når du flyr med Norwegian?

Kjenner du dine rettigheter når du flyr med Norwegian?

Det mange ikke er klar over når de opplever forsinkelser eller kanselleringer, er at de bør søke erstatning eller kompensasjon, så raskt som mulig etter reisens slutt eller den dato du skulle ha vært på reise. Dette er helt gratis og det kan være snakk om å få hele beløpet refundert, derfor ganske viktig å få gjort.

Alle flyselskap med respekt for sine passasjer og dermed kunder, ønsker å gjøre opp for seg om uforutsette ting skjer. Du kan ha både behov og rettigheter til å få betalt overnatting med dertilhørende mat og drikke til alle reisende. Det kan bli en omfattende utgift – om du ikke kjenner dine rettigheter.

I Norge er det faktisk strenge lover og regler for alle selskap som frakter passasjer, det være seg om bord i båt, bane, buss eller fly. Man har krav på å få refundert deler av, eller hele reisen om forsinkelsen er unormalt stor eller det handler om en kansellering.

I tillegg kommer all kompensasjonen du har krav på, om du velger å fortsette reisen til tross for forsinkelsene.

Ved en kansellering vil Norwegian forsøke å skaffe deg en flybillett med et annet fly, så nær avreisedato som mulig, de kan komme til å bruke et annet flyselskap også, om det lar seg gjøre. I alle tilfeller vil du få refunder hele reisen, om selskapet må kansellere og du ikke kommer deg av gårde.

Lest? Destinasjon; sommerferie!

Så er flyreisen din forsinket i timevis, vit at du har visse krav å stille. Du kan få både mat og drikke på selskapets regning og du har krav på å få dekket overnatting framfor å måtte tilbringe en helt natt på flyplassen.

Setter du deg inn i de faktiske krav du har som reisende med Norwegian, vil du få en mer behagelig reise og du får dekket alle utgifter, samt dekket hele reisen – om du ikke får byttet om på billetten.

Hos AirHelp service er det profesjonelle aktører som sitter klare til å bistå deg, når flyreisen din ikke går som planlagt av ulike årsaker. Selv en kort forsinkelse kan skape problemer for deg, selv da vil du få hjelp, om du må omrokkere på den videre reisen.

Visste du at om din reise er forsinket med fem timer eller mer, har du lovpålagt rett til å få hele beløp på din flygning refundert? Visste du at forsinkede flyreiser som har mindre enn 1500 km flydistanse, har du krav på €250 per person?

Som reisende med Norwegian blir du tatt vare på av et strengt regelverk som du med fordel bør sette deg inn i. Ikke minst for å ivareta din egen økonomi og ditt eget velvære i form av forskjellige kompensasjoner.

God reise!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ytrer du deg i kommentarfelt i sosiale medier?

Har du sterke meninger og ønsker å ytre deg i sosiale medier, i kommentarfelt og i sosiale sammenhenger? Bør du...

Lukk