Argumentene er like enkle som de er geniale. Mannen som har scoret de viktigste målene for det norske landslaget bør innen rimelig tid ta over etter Drillo, det er faktisk mulig siden Kjetil Siem er nyansatt Generalsekretær i NFF.

Ideelt sett burde det skjedd allerede før første kvalifiseringskamp 7. september mot Island borte. Det er dessverre tvilsomt. 

Tiden etter Drillo-

– Semb og Rekdal er ikke akkurat perlevenner, og det er heller ikke Drillo og Rekdal lengre. Ålesund treneren har ved gjentatte anledninger kritisert Drill, Semb og NFF for å ikke satse mer på de unge spillerne, spillesystem og en for defensiv holdning i kamper, spesielt på hjemmebane.

Etter at Ståle Solbakken fikk kalde føtter og heller ville prøve seg i Tyskland og FC Köln, er det snart 70 år gamle Egil Olsen, best kjent som Drillo som er sjef for Norges viktigste landslag. Det er ingen hemmelighet at østfoldingen vil gi seg snart.

Han har kontrakt som går fram til etter VM 2014, om Norge klarer å nå sluttspillet.

Norge ligger på 24. plass på FIFAs Internasjonale liste for landslag.

I glansdagene, under den første perioden til Egil Olsen lå Norges flaggskip på 3. plass på FIFA listen. Det er dessverre lenge siden, og det kan bli tøft for enhver ny landslagssjef. Min mening er at Kjetil Rekdal er tøff nok til å ta oppgaven, og løfte Norge tilbake i verdens toppen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WS4sz6lRBhg[/youtube]

Kjetil Rekdal er mannen som kan  få A-landslaget opp og fram mot nye høyder.

Norge i en enkel kval. gruppe?

Drillo, Semb og Ståle Solbakken er en og samme alen. De har samme fotballfaglige forståelse og er tre hender i samme ræv, excuse my norwegian. Derfor er det viktig å fjerne Semb når Drillo tar over. De har prøvd og på mange måter mislyktes i sitt arbeide med det norske landslaget. Uten å ta fra Drillo hans suksess i sin første periode som landslagssjef. Den var eventyrlig. Men nok er nok.

Man må dra lasset sammen som en enhet og ikke dra i hver sin retning. Ellers blir det bare rot, som det er under Yngve Hallén i NFF.

Norge skal spille tre treningskamper før VM kvalifiseringen til VM i Brasil 2014 tar til.

26. mai Norge- England,  2. juni Norge Kroatia, og 15. august Norge- Hellas. Alle disse kampene spilles på Ullevaal Stadion.

Norge er i gruppe E i denne VM-kvalifiseringen og skal møte Slovenia, Sveits, Albania, Kypros og Island. En lett gruppe? Feil! Det finnes ingen lette grupper i internasjonal landslagsfotball når VM trofeet er gulroten.

Sembs vurdering etter sesongen 2011: «Dessverre ble vi et ”nesten-lag” igjen, og det er vi skuffet over. 16 poeng var bra, men ikke bra nok. Samtidig skal vi ta med oss at vi spilte oss opp i øverste seedingsnivå forut for VM-trekningen. Det er en sterk prestasjon som gjorde at vi styrte unna de tøffeste nasjonene i VM-kvaliken.»

– Så lenge det er Nils Johan Semb som sitter som toppfotball sjef vil ikke Norge utvikle seg i riktig retning. Han har forsøkt i mange år uten å lykkes, vi kan ikke lenger sitte å se på at Norge blir akterutseilt av andre lag i Europa.

Semb Hadde også ansvaret under Åge Hareide, da gikk det et helt kalenderår uten en seier. Med andre ord fiasko!

-Faktum er at vi er milevis unna land vi liker å sammenligne oss med i andre sammenhenger. Både Danmark og Sverige er milevis foran Norge på det meste. Både i spillerutvikling, fotballforståelse, fart og teknikk henger Norge ikke med over hodet.

Nye hoder må få slippe til-

Dessverre så har utviklingen vært i denne negative spiralen i flere år allerede. Noe den norske Tippeligaen er et tydelig bevis på. Her er nivået skremmende dårlig, og kvaliteten og formkurvene er dalende også her.

Mange ønsker å mene noe om norsk fotballs mest omtalte landslag. Drillos var et begrep på  nittitallet, og alle elsket suksessen med seire mot England, Brasil og Italia. Men det var da.

Nå er det viktig å få nye hoder som kan tenke nye tanker.

Kjetil Rekdal tør å si NFF midt i mot og har gjort det mange ganger. Han er kompis med en av Norges skarpeste diplomater, Kjetil Siem. Som har vært direktør i Vålerenga, sjef for det sør afrikanske landslaget under VM nettopp der. Han er også journalist og har skrevet flere fotballrelaterte bøker.

Han er mannen bak Norsk fotballs framtid.

Drillo er pop hos spillerne, stiller ikke tøffe nok krav-

-Har du hørt om Yngve Hallén? Nei, det er det ikke som mange som har. Men han er faktisk  Fotballpresident i Norges fotballforbund. En mann som utelukkende har skapt uro, intriger og interne konflikter som har fått flere av medlemmene i styret i NFF til å trekke seg.

En slik mann må selvsagt fjernes om norsk toppfotball skal komme noen vei.

– Det er utelukkende positivt for alt som har med landslaget å gjøre at Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft har takket ja til en rolle i NFF som internasjonale ambassadører, foreløpig deltidsstillinger. Generalsekretær Siem er nok mannen som ligger bak dette trekket.

Begge med bred erfaring med landslaget og med internasjonal klubbfotball.

Egil Olsen sa dette da han takket ja til to nye år i sjefsstolen på Ullevaal:

«Troen på at vi kan kvalifisere oss til sluttspill nå og naturligvis en gang til med tanke på VM i Brasil. Det eventuelt å avslutte karrieren med VM-sluttspill i Brasil skjønner alle at er en gulrot».

– Drillo er for mye kompis og for lite fotball trener. Norge trenger en markant lederskikkelse som forlanger intensitet, konsentrasjon, treningsiver og ikke minst disiplin i sitt lag. Drillo mangler alt dette.

– For meg virker mange av spillerne som blaserte millionærer som ser på landslaget som et «fristed» hvor man møter gamle kjente. Det bør stilles knallharde krav til alle spillerne med flagget på brystet, slik feks Kjetil Rekdal gjør med sine spillere i Ålesund.

Dessverre er jeg bare en av mange som ikke har tro på at Norge kan komme seg til VM-sluttspillet i Brasil.

Ikke under Drillo og Semb.

VM i fotball 2014 er det 20. verdensmesterskapet i fotball, og avholdes i Brasil fra 13. juni til 13. juli. Sannsynligheten er stor for at Norge ikke er med der heller, om det ikke kommer drastiske endringer, og det raskt.

Taper Norge mot Island i september så er diskusjonen i full gang igjen. Om ikke det burde vært gjort endringer før «kvaliken» startet opp.

 Tror du Norge kvalifiserer seg til VM i Brasil i 2014?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt, våt og villig- våren kommer og det gjør du også

Kåt, våt og villig- våren kommer og det gjør du også. Endelig går det mot vår. Den tiden har mange...

Ida Wulff, Fotballfrue og Linnie Meister i reklametrøbbel

  I følge VG er det flere av de mest besøkte bloggerne som sliter med å merke sine annonser på...

Lukk