Kjønnsrolledebatten raser videre- har du funnet din rolle? Kvinner vil ha mer likestilling, mens de fleste menn vil ha tilbake makta. Kvinners inntog i yrkeslivet har gjort mange menn mo i knærne, langt flere menn enn kvinner sliter og de takler motgang mindre bra enn mange kvinner. 

– Norske kvinner nekter å være mannens private slave som skal stå ved kjøkkenbenken å lage mat, for deretter å gå til køys for å gjøre seg klar til mannens ve og vell. Forståelig nok. Norske kvinner gjorde nemlig det før i tiden, for ca 50 år siden gjorde hun det med glede, fordi hun trodde det skulle være slik. Nå er stadig flere i arbeid, de tjener sine egen penger, shopper klær med den ene hånden og sex-leketøy med den andre.

Norske kvinner vet hva de vil ha og tar det.

Nå har fisen fått en annen lys. Norske kvinner har tatt makta, de velger å stå på egne lekre ben til stor irritasjon for mange menn, som fortsatt mener at kvinner hører til på kjøkkenet. Dessverre for de samme mennene har verden gått kraftig videre. Jenter i den norske skole er langt bedre i de fleste fag, enn sin jevnaldrende medelever. Stadig flere unge menn velger verst mulig utvei på problemene og utfordringene.

De tar sitt eget liv.

– Kvinner får fortsatt ikke likt betalt som menn for samme type utført arbeid, men det vil de få i framtiden. Norske kvinner er villig til å ta krevende jobber også lederstillinger mange menn ikke har baller nok til å ta. Kjønnsrolledebatten raser videre i favør av norske kvinner. På de fleste felt i samfunnet.

Kjønnsrolledebatten raser videre- har du funnet din rolle?

– Du kjenner helt sikkert flere menn, hvem er det som bestemmer hjemme hos disse? Et tips går i retning av de fleste kvinnene. Menn er fortsatt både større og sterkere, men om 100 år er også dette utlignet. Ikke det at norske kvinner vil bli så maskuline og muskuløse i framtiden. Nei, det er mennene som blir mer og mer feminine. Det er ikke bare mennenes egen skyld.

Kjønnsrolledebatten raser videre- har du funnet din rolle?

Vårt moderne samfunn krever ikke den fysiske forutsetningen for menn til å lykkes i arbeidslivet og i livet forøvrig som de gjorde tidligere.

Itillegg så er det akseptert i samfunnet at også menn kan sminke seg, gå med veske og pynte seg med både smykker og skjerf i halsen. Mange menns oldefedre ville ha grint sine modige tårer av blod om de så hvor lite mann det var igjen av hans oldebarn. Menn i ordets rette forstand er historie om et par hundre år, da er kvinner og menn likestilt, man må fortsatt være kvinne-og-mann får å få barn, men det er ingen betenkeligheter at man har sex med samme kjønn.

Vi vil få et fri-seksuelt samfunn der alle har sex med alle på tvers av kjønnene.

Homofile og lesbiske går mao en langt lysere framtid i møte, i hvert fall her i Norden. Lene Wikander, en av Norges tøffeste kvinner, går så langt som å påstå at mange menn trenger en egen homsepatrulje, man kan bare ikke være uenig i det. Menn som ikke liker homser er meget opptatt av eget kjønn, derunder pikk generelt.

– Noen menn tenner på å se to kvinner som koser med hverandre, du skal ikke se bort i fra at disse ikke vil innrømme at de også tenner på å se to menn kose med hverandre. En kjønnsrolledebatt må ikke handle om sex, men den bør det nettopp fordi det er nettopp her de største endringene vil komme i framtiden.

– Nå er det på ingen måte vår intensjon å redusere mannen til en pikk, tvert i mot, det er et tappert forsøk på å berge stumpene, det lille som er igjen av den norske mannen. I stadig flere forholdet er det kvinnene som styrer det meste. Økonomi, hus, hjem, unger, fødsel av disse, vask av klær og jobben på kjøkkenet. Mulig det er en viss likestilling i arbeidsoppgaver der det er flere småbarn, men da er det ho mor sjøl som delegerer oppgavene.

Stadig flere menn får beskjed av kona eller samboeren hva hans skal gjøre gjennom store deler av dagen. Slikt blir det ikke menn av, menn blir sutrete mamma-dalter som ikke klarer seg selv. Noen norske menn er også egoister. I en rekk tilfeller de siste 20 årene har vi opplevd partnerdrap- der mannen i forholdet har valgt å drepe sin kjæreste eller ektefelle.

Årsak i de fleste tilfellene, hun har ønsket skilsmisse eller ut av forholdet. Det har kostet kvinnen livet.

Norske menn har utvilsomt en jobb å gjøre, ikke minst i å holde på de få kjønnsforskjellene vi har i samfunnet og i hjemmet. Samarbeide er bra, men det betyr ikke at menn ikke skal ha egen ryggrad. Rett deg opp da mann!

Foto: Flickr/ AndyToad

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Din største frykt?

Hva er du virkelig redd for? Å miste dine nærmeste i ulykker, krig eller naturkatastrofer? Når man tenker seg om...

Skråblikk på VM i Brasil 2014

Et fotball-VM er mer enn bare fotballturneringen. I et land som Brasil så blir det en måneds folkefest for en...

Lukk