Kjører du tohjuling – da kan dette bli din siste sommer …

Det kan bli din siste sommer om du kjører firhjuling også, eller ikke beveger deg på veien i det hele tatt. Livet kan være skjørt. Dessverre er det alt for mange nordmenn som omkommer på norske veier, fordi de kjører motorsykkel. 

Alle de som sitter igjen etter å ha mistet noen i en ulykke på tohjuls, må ha det grusomt, smertefullt og kanskje irritere seg over – hvorfor noen ikke stoppet datteren, ektemannen, sønnen eller kona, før det var for sent. Man kan ikke forestille seg fortvilelsen disse menneskene sitter igjen med.

All statistikk viser at ulykker på norske veier går ned. Bilene blir tryggere, veiene sagt, men sikkert litt bedre, men statistikken for motorsykkel blir stadig mer skremmende. Tenker førerne av motorkjøretøy på to hjul, over konsekvensene av en ulykke? Uavhengig av skyld?

Kjører du tohjuling – da kan dette bli din siste sommer …

I fjor omkom 109 mennesker i trafikken, av disse var 20 motorsyklister

NRK.no

Kjører du tohjuling - da kan dette bli din siste sommer ...

Hvite liljer – til din begravelse? Foto: Pinterest

At 109 mennesker omkommer i trafikken, er svært gledelige tall og det laveste siden 2. verdenskrig. Likevel er det 109 familier som får livene sine snudd på hodet til bunnløs sorg og fortvilelse over å mistet det kjæreste man har. 20 familier fikk også en sønn eller en datter, revet fra seg grunnet ulykke med motorsykkel.

Motorsykler står for kun 5% kjøretøy parken i Norge, men står for hele 20% av dødsulykkene. Det er alarmerende tall og man må se på årsaken til alle ulykkene, og da bør føreren av motorsykkelen, vite hvilken risiko man setter seg i, hver gang.

Smale og svingete veier, ofte våt veibane og noe grus utgjør en viss risiko på norske veier, men det vill alltid være farligere for en fører på to – enn på fire hjul. Vi står i døren til sommeren 2018 – vil du komme deg gjennom?

De som setter seg på en motorisert tohjuling, er sikker på å komme til bestemmelsesstedet, men det er det dessverre ikke alle som gjør. Årsaken til de mange ulykkene viser at det ofte er andre enn føreren av motorsykkelen som har skyld eller er direkte årsaken til ulykken.

Noen ganger går det bra, men dessverre – krasjer man med kun hjelm og skinndress som beskyttelse – kan ulykkene ofte være fatale.

Du tenker kanskje ikke over hvor skjørt livet er? Tenker du noen ganger over konsekvensene av dine egne handlinger, og hva disse kan føre til om du ikke tar forhåndsregler? Når man er ung, og kanskje litt naiv – er det lett å tro at man er udødelig.

Det kan være en skjebnesvanger tanke. Samtidig er det en del av livet å gjøre ting som er både spennende, farlig, utfordrende og noen ganger lite gjennomtenkt.

Skal du være helt sikker på å komme trygg fram i sommer. Bruk bilen – eller toget. Parker tohjulingen for godt, om du har livet kjært.

Kilde: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trenger du en elsker?

Enten du er i et forhold, gift, singel, har en partner, er bifil, homo eller hetero, alle trenger litt oppmerksomhet...

Politiets melding til Russen – bruk hue!

Politiets melding til Russen - bruk hue! Her kommer en klar oppfordring fra politimannen, Jostein, operativ forebygger ved Ungdomsavsnittet Majorstuen...

Lukk