Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press- kåret denne uken Diesel- reklamen «Sex-Sells» som den verste reklamen. 500 ungdommer avga stemme.

– Selv om vi har forståelse for at reklamen var ment ironisk, mener vi den er svært upassende for et klesmerke. Den var ikke rettet spesielt mot barn, men vår kåring viser at den er blitt lagt merke til av unge helt ned i 11-årsalderen, sier Lina Reyes, sentralstyremedlem i Press.

Ingen reklame bør inneholde ordet sex, og i hvertfall ikke rettet mot så unge mennesker som klærne Diesel produserer og selger for-

Den aktuelle reklamens hovedbudskap er i fete bokstavtyper og forteller at «Sex Sells» («Sex Selger»). Med mindre bokstaver slås det fast at Diesel «dessverre selger jeans».

Foto: Diesel

Når det kommer til klesreklame så er det flere produsenter som er villig til å gå langt for å få oppmerksomhet. Beneton er kjent for å bruke kontroversielle midler for å nå sine kunder. Både barn, døende menneksker og dyr er brukt i deres reklame.

Et så kjent klesmerke som Diesel bør holde seg for god til å bruke et så enkelt, velbrukt ord og symbol som sex, for å øke salget. Og det nærmer seg pinlig når de har tatt med i teksten at de kun selger Jeans( og ikke sex).

Vi vet at Diesel er et populært merke blant barn og unge, og mener at de skal få slippe seksuell eksponering når de er på jakt etter nye bukser, sier Reyes.

Hun mener det ikke er tilfeldig at 300 av de 1000 ordene en femåring kan er merkenavn.

– Vi tar alle henvendelser og reaksjoner alvorlig, og den aktuelle kampanjen fjernet vi altså til slutt. Når det er sagt, er dette en tullesak fordi vår kampanje spiller på humor og ironi. Dette virkemiddelet tror vi forbrukerne forstår, sier Thomas Ingebrigtsen, markedssjef i Diesel Norge.

Det oppfattes ikke som noen tullesak så lenge bildene med teksten Sex Selger er kommet på trykk. Kampanjen eksisterer på Internett, da hjelper det lite å «fjerne» kampanjen i Norge-

Jeg synes det er flott at Redd Barnas ungdomsorganisasjon tør å ta kloke og viktige valg, og sier i fra når det er reklamer som de finner upassende og ikke i tråd med ungdommens livssyn.

For de fleste ungdommer er sex veldig viktig, men det betyr ikke at de må eksponeres for det over alt…

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4055708.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lar du deg påvirke av reklame?

Selvsagt gjør du det. Alle gjør det i større eller mindre grad. Reklame-industrien er big business og det er store...

Her er Norges mest elskede blogg!

  http://passion4baking.com/ Passion 4 baking vant med god margin og fortjente dermed seieren. Manuela Kjeilen som eier vinner-bloggen har en fantastisk...

Lukk