Forskningsavdelingen til verdens største bankgruppe HSBC sier Kina vil toppe verdensøkonomien i 2050, tett fulgt av USA. Norge vil ikke følge denne utviklingen pga av mangel på olje og gass utvinning. 

Utfordringene for verdensøkonomien om 50 til 100 år er urovekkende. Det er ikke krig og terror som vil koste flest mennesker livet i framtiden. Det er sannsynligvis matmangel og dårlig økonomi.

Vi brenner lyset i begge ender, og har tre viktige ting å sette fokus på i årene som kommer. Natur-katastrofer, pandemier og mangel på mat.

Problemene vil om få år tårne seg opp for mennesker over hele kloden. Matmangelen vil bli prekær. Millioner av mennesker kan komme til å dø. Verdens-ressursene forsvinner for fort, og krisene kommer raskt.

Photo: Himmelens farger

  Foto: Copyright Morten Pettersen

– Mennesker bruker opp verdens ressurser, og truer dermed sin egen og andre arters eksistens. Vi er en pest for planeten, og det kommer til å treffe oss i løpet av 50 år. Og det er ikke bare klimaforandringer, det handler rett og slett om plassmangel. Vi kommer ikke til å ha plass til å dyrke all maten vi trenger, påstår TV-personligheten Sir David Attenborough (86).

En mann som har reist over hele kloden i mer enn 60 år bør man lytte til.

Han setter fokus på klimaforholdene rundt polene, og menneskers måte å behandle planet på.

Allikevel er det et punkt han mener kan bli verre tidligere enn antatt. Antall mennesker på kloden øker for hver fag som går i for stor skala. Vi lever lengre i stadig større deler av kloden, og det dør færre.

Befolkningsveksten øker på vært kontinent. Slik kan det ikke fortsette. Hvilke tiltak som må til en det siviliserte samfunnets største utfordringer om noen få tiår.

Kilde NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Petter Northug vil på ny banke svenskene i VM denne gang

Da Sjur Røthe (24) stengte Hellner i stafetten nylig og vant, fikk Røthe en gratulasjons SMS fra Petter Northug (25).  - Svenskene...

Bruddet- Ikke gå, bli litt til vær så snill!?

Bruddet, det mest smertefulle av dem alle. Det som ikke gror, det du ikke kommer over noen gang. - Du husker øynene...

Lukk