Lite fungerer for Liverpool om dagen. Manager Jurgen Klopp er fortsatt populær, faktisk er det lavere odds for at Mourinho får sparken i Manchester United – enn Klopp i Liverpool.

Men det varer neppe særlig lengre, om de forventede resultatene uteblir. Fotball er og blir en resultatorientert bransje, det vet Klopp. Han har enda tid til å gjøre denne sesongen til godkjent, men det haster nå.

I januar i år spilte Liverpool uavgjort mot Chelsea, tapte mot Wolves i FA-Cupen, tapte mot Southampton i Liga-Cupen både borte og hjemme, og tapte mot Swansea i ligaen, uavgjort mot Manchester United og bunnlaget Sunderland. Problemet for Klopp er at det har ikke blitt så veldig mye bedre siden.

Liverpool er for ujevne i stil og resultat, men noen ganger spiller de også fantastisk god fotball, men for sjeldent.

 Philippe Coutinho klar for innsats for Liverpool foto: Getty Images

Etter et mareritt overgangsvindu i sommer, der Liverpool henvendte seg til førstevalget, Virgil van Dijk, i stedet for klubben Southampton, gikk hele overgangen i vasken. Klopp endte opp med Andrew Robertson fra Hull, en god spiller, men to hakk ned fra nederlenderens kvaliteter.

Som fotballkommentator Øyvind Alsaker legger vekt på i sin blogg, det er forsvaret og strukturen bak som har vært Klopps Akilles hele veien. Nivået på de spillerne Klopp har å velge blant, er også viktig å nevne – fordi framover er det ikke så verst. Det er bakover det brenner mest. Særlig nye Mohamed Salah har vært som en frisk pust. Alex «The Ox» Chamberlain har vel tilgode å vinne etter han signerte for £40 mill fra Arsenal i sommer. En god spiller som må få tid til å tilpasse seg.

Sammenligner man kjøpene til de nærmeste konkurrentene, er det Liverpool som har investert dårligst – hva forsvaret angår. Også på keeperplass lugger the hos «The Reds». Hverken Mignolet eller Karius har imponert mange. En god keeper sies å berge 15-20 poeng gjennom en sesong i Premier League. Klopps keepere er delvis skyldig i at laget ligger på en 8. plass og vunnet bare to av fem.

For en spiller som Lovren er det selvfølgelig ubehagelig å ha en villmann som Moreno ved sin side.

Øyvind Alsaker

Liverpool har mye ballen, men makter ikke å omsette store målsjanser til scoringer, som jo er viktig i fotball. Liverpool har svært gode spillere i sin stall, men stadig flere eksperter stiller spørsmålstegn om kaptein, Jordan Henderson er rett mann på rett plass. Han er ikke engang en skygge av sin forgjenger Steven Gerrard, og det er kanskje en sjef på midtbanen Liverpool trenger, som kan styre de store kanonene foran seg. Det er nemlig ikke bare ræva på Anfield, lyset kan skimtes i tunnelen for fansen.

Philippe Couthino er i Liverpool, til tross for at han aller helst ville ha vært i Barcelona. Klopp har satt en strek over det hele, nå må klubben se opp og fram. Ja, det er svakt å tape for Leicester i Carabao Cup, men det er vel det trofeet Klopp mer enn gjerne bytter bort med et annet. FA-Cupen vil nok heller ikke være mye å kjempe for, Klopp kjemper nemlig for sin karriere i Liverpool, og da er det ligaen og Champions League som gjelder.

En Karriere som var på stjernetoppen da han kom fra Borussia Dortmund. Flaggene og bannerne «Danke Jürgen!» vaiet i vinden over Westfalen stadion (nå omdøpt til Signal Iduna Park) da Klopp forlot den tyske storklubben i 2015. Etter å vunnet 179 kamper, 69 uavgjorte og 70 tap på syv sesonger. Noe som gir Klopp et vinner-snitt på 55%.

Som den typiske ironien i den engelske fotballen, er det selvsagt Leicester borte, som venter Liverpool i neste kamp. Vinner Klopp og hans menn den kampen, er tapet i Liga Cupen glemt. Vinnes også Champions League kampen mot Spartak Moskva i midtuken og bortekampen mot Newcastle i neste – vil Liverpool være på skinner igjen. Så sniker den innpå oss igjen, denne usikkerheten om at det neppe skjer. Litt fordi neste hjemmekamp, som ikke spilles før 14. oktober, for da er det Manchester United som venter på motsatt side. Den kampen vil få mye fokus, og da bør Anfield støtte sitt lag og sin manager som aldri før.

Kanskje 50-åringens viktigste kamp som sjef.

Jürgen Klopp må tette forsvaret og få sine offensive stjerner til å ha tro på hans vinnerfilosofi, ellers vil flaggene vaie i vinden over Anfield, med teksten «bye, bye Jürgen!» innen sesongen er over.

Det blåser som kjent mest på toppene.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Barn tar selvmord! Årsak: mobbing!

Barn tar selvmord! Årsak: mobbing! Tenk deg å leve med angst, redsel og uttrygghet uten å bli sett eller hørt....

Ingen OL-sendinger på NRK eller TV2

I februar er det endelig klart for vinter-OL i Pyeongchang i Sør- Korea. Det 23. i rekken, men det aller...

Lukk