Etter kjedelige landskamper, trilles den engelske fotballen igjen. Liverpool mot Manchester United blant mange andre kamper. Sett av mandag 17. oktober. For fansen, den viktigste kampen – å ikke tape. 

[poll id=”36″]

Tusenvis av skandinaviske anglofile fans, valfarter til balløya til nettopp denne kampen. Klopp mot Mourinho, langt mer prestisje står på spill enn bare de tre poengene. Dette er kampen det er viktigst å vinne. For fansen.

Who is the greatest Liverpool or Manchester United player of the Premier League era? 

SkySports.com

Etter syv kamper, ligger Liverpool tre poeng foran sin argeste konkurrent, med seier på Anfield, vil det allerede være seks poengs forskjell på åtte kamper. Det er mye. Skulle Manchester United vinne, vil de være helt likt. Men, mye mer enn poengene står på spill.

Les også: Hvem bør at over landslaget etter Høgmo?

Er det én kamp spillerne ser det som en ære å bli utvist i, er det denne. Gigantoppgjøret mellom de to mestvinnende lagene i engelsk fotball. Kanskje den kampen som skaper mest debatt og sees av flest tilhengere, verden over i løpet av en lang sesong.

José Mourinho sliter med å finne den rette formasjonen. Ikke overraskende har det gått bedre for United – uten Wayne Rooney. Usikkert av hvilken grunn, men landslagskapteinen er upopulær for tiden. Pepet ut, også for “Three Lions” nylig. Alt tyder på at han ikke starter mot Liverpool heller. 117 kamper for England er imponerende, men det er ikke sikkert det blir så mange fler.

20151020_klopp_mourinho Klopp vs Mourinho Foto: Bild: EQ Images

Manchester United

.sanden. via Compfight

https://www.youtube.com/watch?v=-ZL-ePP6VbY

Jurgen Klopp har fått sving på Liverpool, men slipper fortsatt inn for mye mål. Har nå fire seire på rad og vunnet fem av sju kamper. Liverpool har en stor fordel av å ikke spille europacup-kamper denne sesongen. Kan kun konsentrere seg om serien og de nasjonale cupene.

En gåte på en måte, at selveste Liverpool – ikke, har vunnet Premier League. Om det skjer denne sesongen? Vel, fansen verden over, til den kjente Merseyside-klubben venter fortsatt i spenning. Også den norske. Skal man vinne trofeer, må man helst slå rivalen. På den andre banehalvdelen venter Zlatan og Pogba. Det skal ikke være lett å løfte trofeer.

Manchester United med José Mourinho ved roret gikk høyt ut fra start. Ingenting annet enn seriegull er bra nok.

Vunnet kun én av de fire siste kampene i Premier League, fire av syv totalt og ligger på en sjetteplass, tidlig i sesongen. Men, Manchester United har gjort fem mål mindre enn både serieleder Manchester City og Liverpool. Zlatan har vært av og på, Wayne Rooney en skygge av gammel storhet, og Paul Pogba har ikke slått ut i full blomst ennå.

Begge disse lagene har brede staller med mange gode spillere. Spillere som kan gå inn og erstatte de med dalende formkurve. Daniel Sturridge, Danny Ings og Emre Can er tilbake for Liverpool, Karius ser ut til å ha kapret keeperplassen. Brassene Roberto Firmino og Philippe Coutinho har sammen med Sadio Mané vært effektive og levert varene i det siste.

Hos Manchester United varieres det spesielt på midtbanen der Marouane Fellaini og Juan Mata kommer ut og inn av laget. Spilleren som har imponert mest hos Mourinho’s utvalgte, er kanskje unge Marcus Rashford som har gjort tre mål på seks kamper. Og Jesse Lingard, en annen unggutt United vil få stor glede av. Debuterte for England med bravur mot Malta. Spiller nok fra start mot Liverpool.

En kuriositet det er verdt å nevne. I Englands kamp mot Malta, ble det oppskriftsmessig seier til Gareth Southgate’s menn. Men, det var også Jordan Henderson som ‘vant’ midtbane-duellen med Wayne Rooney, ifølge Dailymail.co.uk.

39406a3300000578-0-image-a-119_1476047331969 Foto: Dailymail.co.uk

Liverpool’s fem neste kamper, etter Manchester United-kampen 17. oktober:

  • 22.10 Liverpool – West Brom
  • 29.10 Crystal Palace – Liverpool
  •   6.11  Liverpool – Watford
  • 19.11 Southampton – Liverpool
  • 26.11 Liverpool – Sunderland

Manchester United’s fem neste kamper, etter Liverpool-kampen 17. oktober:

  • 23.10 Chelsea – Manchester United
  • 29.10 Manchester United – Burnley
  •   6.11  Swansea – Manchester United
  • 19.11 Manchester United – Arsenal
  • 27.11 Manchester United – West Ham

Ingenting avgjøres mandag 17. oktober. Men for det laget som vinner denne kampen, vil det være en vitamininnsprøytning til stor inspirasjon – til å kjempe videre gjennom sesongen, mot seriegullet. Avspark er 21:00 norsk tid. Kampen ser du på TV2sport Premium.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Annonsering på internett – bloggerne tar potten

Annonsering på internett - bloggerne tar potten. Sitter du i markedsavdelingen for en større- eller mindre bedrift, du har fortsatt...

Lukk