Jarl Robert Christensen mistet sin 16 år gamle datter på Utøya. Han mener justisminister Knut Storberget er en belastning fordi han har gjort en for dårlige jobb over tid, og er etter hans mening skyld i at for mange barn har dødd på Utøya.

Det er grunn til å stille spørsmålet fordi:

 

* Storberget bruker et så billig argument som at han ikke erindrer å ha sagt det andre husker godt han har sagt. Norge kan ikke ha en minster på post som ikke husker hva han holder på med.

* Storberget har ansvaret som øverste politimyndighet, og det er liten tvil om at politiet har gjort mange graverende feil før og spesielt etter 22. juli

* Storberget har vært i telefonkontakt med bistandsadvokat for de etterlatte, Mette Yvonne Larsen og skal ha bedt henne dempe kritikken mot politiet etter terrorangrepene 22 juli.

Larsen er ikke i tvil om at det var et forsøk på å presse henne til stillhet.

– Han må skjønne rollen sin. Han må skjønne at når justisministeren ringer og kommer med en kommentar til hvordan en advokat utfører jobben sin, så blir det oppfattet som kritikk og som et press.

– Jeg kan ikke huske en tilsvarende sak, sier professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo Henning Jackhelln.

– Hvem som helst kan selvfølgelig ringe til hvem de vil for å oppklare misforståelser. Men hvis det i dette ligger en antydning om negative reaksjoner eller press, så har vi passert en grense. Dette kan tolkes som påtrykk for å hindre at kritikk kommer frem eller dreie innholdet i den offentlige debatten. Det er i så fall meget uheldig, sier Jackhelln.

* Statsminister Jens Stoltenberg har ved flere anledninger fungert som brannslukker for justisministerens gjøren, laden og utsagn. I tillegg vært klokke klar på at bistandsadvokatene må få jobbe uhindret.

* Tar man med andre utspill fra Storberget om bla hvor fantastisk Oslo by er, og hvor mye politi det er i sentrum, i samme åndedrag  må han beklage alle voldtektene i samme by.

Politiets manglende innsats, den manglende beskyttelse rundt  statsminister Stoltenbergs bolig rett etter at bomben gikk av,  samt Storbergets manglende respekt for de dreptes familier og etterlatt burde ha fått varsellampene til å ringe.

Det er helt åpenbart en minister med manglende kompetanse, menneskelig forståelse og empati for mennesker i sin dypeste fortvilelse og sorg som er øverste leder for det norske politi.

 

 

Justisminister Knut Storberget Foto: Nettavisen.no

Knut Storberget har en meget vanskelig jobb etter alt som skjedde etter 22. juli. Men det er allikevel gjort så mange graverende og alvorlige feil at det er grunn til å spørre hvorfor det ikke taes grep.

Justisministeren sier at han forstå kritikken, han forstår at folk er sinte på han og den jobben han har gjort. Allikevel bruker han ved gjentatte anledninger begrep som «Ikke kan erindre» å ha sagt og gjort.

Norge trenger en handlekraftig og stødig justisminister som så absolutt husker både hva han sier og hva han gjør. Politikere i Norge er valgt av folket, vi kan ikke ha politikere, enda mindre ministere som sitter på post på tross av folkets ønske.

Det norske folk er ikke tjent med å ha en justisminister som er en belastning.

Å ha opplevd 22. juli og mistet sin kjære sønn eller datter er belastning nok.

Kan Norge leve godt med en minister som ikke gjør en tilfredsstillende jobb?

 

Vargas

 

 

Kilde

 

TV2.no

Aftenposten.no

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Amerikanske demonstranter på Wall Street

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cG_TKAJyV6k[/youtube] De økonomiske problemene i USA blir kraftig fokusert i fra media, nyheter og private demonstranter fra Zuccotti Park på Manhattan...

Big Brother deltager kollapset på direkten

  Det var en av de mest populære deltagerne i  Big Brother huset i Stockholm, Joakim Myhre Eik som ble akutt...

Lukk