Kommentarfeltets pingle. Du som beskytter deg selv bak anonymitetens tastatur og skriver til verden via alle mulige kommentarfelt, bak lukkede gardiner. Du tror du er smart hva? Du er ikke det, tvert i mot. Du er en pingle …

Les også: Dagbladet tapte kampen mot nett-trollene! 

Heldigvis er det ytringsfrihet her i landet, men det krever og ender også med høy temperatur i de kommentarfeltene som er åpen for alle – også de som ikke tør å stå for sine meninger i sosiale medier.

Det er forskjell på stor takhøyde, heftig debatt mot mobbing og trusler. Man skal tåle og diskutere uten å falle for fristelsen til å sjikanere den man er i ferd med å tape diskusjonen med.

Det er alt for lett å snu en diskusjon rundt, med å kalle den man er uenig med, med ukvemsord og bruke hersketeknikker i et forsøk på å skjule sine svake argumenter.

Kommentarfeltets pingle ...

Selvsagt kan det også være kvinner som kommer med usaklige meldinger, mobbing og trusler via kommentarfeltet, men i de aller fleste tilfeller er det menn.

Kommentarfeltets pingle …

Menn i alle aldre, også fedre og tungt utdannede slike, som ikke får utløp for sin frustrasjon på enn annen måte, enn å måtte bruke nær sagt alle midler for å ytre seg. Helst anonymt.

De bruker tiden sin på å finne offer, gjerne kjente kvinner som de har lagt sitt hat på.

I Sverige, er nett-trollene mange og de går langt for å stoppe sitt offer. Her, i Sveriges forskjellige kommentarfelt, enten det er hos nettavisene eller på Facebook, ender det noen ganger med drapstrusler.

Så ille har det blitt at journalisten Robert Aschberg, gjorde sin egen etterforskning i programmet “Trolljegerne” for å stille pinglene til veggs. De fleste som fikk kamera og mikrofon opp i ansiktet beklaget, men andre gikk enda lengre og fortsatte sin sjikane og sine trusler – til tross for at de var avslørt som nettopp nett-troll.

Les også: Fete hvite menn som pusher femti!

Fra filmens verden, ble vi kjent med hackeren “Lisbeth Salander” i trilogien “Millenium” hvor hun hadde sin måte å takle menn som hatet kvinner på. Heldigvis er det et stykke fram fra fiksjon til virkelighet, men det blir verre og verre i Norge også. 

Kvinner som tør å stikke hodet fram i offentligheten, det være seg forfattere, journalister eller programledere i TV, kan risikere å få trusler for å ytre sin mening, til mange menns store frustrasjon.

I det norske samfunnet, har vi fått et stigende antall menn, som hater kvinner i det offentlige rom. Mange menn sliter med at dyktige kvinner tar over i viktige lederstillinger, tør å ytre seg offentlig via media, om innvandring, politikk og om menn.

Da skjer det noe med noen menn. Noe som pirrer dem til å måtte ta til motmæle, men det er samtidig redde. Redde for å havne i en duell, en debatt – der de selv står igjen som den tapende part.

Som en liten pingle …

Øyvind Teige for

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vårens viktigste målsetning …

Vårens viktigste målsetning, få en bedre hverdag med deg selv. Hvordan gjør du det? Ta grep. Sliter du på jobben,...

Lukk