Valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011 er mandag 12. september 2011.

Men du kan allerede nå forehåndsstemme på Internett, og valglokalene er åpne søndag 11. september i noen kommuner.

* På valgdagen 12. september kan du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du var registrert i folkeregisteret som bosatt pr. 30. juni i valgåret.

* Valgloven sier at en velger som er ukjent for stemmemottaker skal legitimere seg. Ta derfor med legitimasjon når du skal stemme, det er ikke nok å oppgi navn og fødselsdato.

* Alle velgere får tilsendt valgkort fra sin kommune. På valgkortet finner du informasjon om åpningstid og hvilket valglokale du skal bruke på valgdagen. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det går raskere for deg å stemme dersom du tar det med.

* Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Hvis du vil være med på å påvirke hvem av kandidatene som blir valgt inn for partiet eller gruppen, må du endre på stemmeseddelen.

Bruker du stemmeretten din så er du med på å forme samfunnet slik du vil ha det.

– Du vil kanskje si at du ikke er interessert i politikk, så av den grunn velger du ikke å stemme. I din kommune er det politiske partier som bestemmer det aller meste av alt man foretar seg i et demokratisk samfunn. Også i din by eller tettsted er det dine lokale politikere som bestemmer.

– Om du har barnehageplass, om bussene går hver time eller en gang om dagen, om det er kinotilbud, eller det mangler tilbud til barn og unge i din by og kommune. Alt dette kan du og din politiske stemme være med på å påvirke, hvis du bruker ditt valgkort som du har fått eller får i posten de nærmeste dagene.

Det er mye å tenke på når du skal stemme i et valg. Og det er viktig å bestemme seg. Du synes kanskje ikke at du vet nok om hva de ulike partiene står for? Eller kanskje du ikke synes politikerne snakker om saker du er opptatt av? Kanskje synes du det er vanskelig å finne ut av hvilket parti du skal stemme på?

 Akkurat slik er det nok for veldig mange, men du har god tid og kan få masse info gjennom hvert enkelt partis valgprogram. Og du vil få masse info gjennom å følge med på politiske debatter i radio, TV og på «stands» rundt om kring i din kommune.

– Siden politikerne må prioritere, så er det lurt at også du gjør det. Tenk igjennom hva som er viktig for deg og hva som ikke er så viktig. Kanskje har du et par saker som du bryr deg ekstra mye om? Da er det lurt å spørre politikere fra de ulike partiene om hva de synes i de sakene du er mest opptatt av. Finn ut hvilket parti som gir de mest fornuftige svarene på dine spørsmål.

Uansett hva du ender opp med, eller er i sterk tvil helt fram til valgdagen. BRUK STEMMERETTEN DIN!

Godt valg.

Vargas

Kilde

http://www.stem1209.no/hva-skal-jeg-stemme

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Øya festivalen er endelig her!

  Endelig er det noe å glede seg over i Oslo regionen. Øya festivalen er et pusterom fra sorg, terror...

Spiller du om penger på nettet?

Hvis man er glad i å gamble så trenger man ikke bruke lang tid på internett før man finner fristende...

Lukk