Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, og Produsent Aage Aaberge tenkte det kanskje et øyeblikk da de så det fantastiske sluttproduktet av en film de hadde laget. De kunne allikevel aldri vite om Oscar-juryen var begeistret. Det har de fått svar på nå. 

Nøyaktig på dagen 6 måneder etter premieren, kan Kon-Tiki vinne den gjeveste filmprisen av dem alle. Den er nominert i klassen beste utenlandske film.

Her konkurrerer den med fire andre filmer. Det er den franskspråklige «Amour», danske «En kongelig affære», chilenske «No» og kanadiske «War Witch».

Kon-Tiki var flåten som ble bygget og seilt under ledelse av Thor Heyerdahl i 1947 for å bekrefte hans teorier om folkevandringen i Stillehavet. Flåten ble bygget av balsatre. Det ble verken brukt spiker eller ståltråd for å sette den sammen, kun tau av hamp. Bambusrør, bananbladet og noen få furuplanker utgjorde det øvrige byggematerialet.

En hel verden fulgte med da Thor Heyerdahl i 1947 reiste 8.000 kilometer over Stillehavet på den primitive balsaflåten.

Kon-.Tiki vil gå over i i historien som en av de beste norske filmer uansett utfall på Oscarutdelingen.

Den filmen som er kandidat til å ta flest Oscar i år er på grunn av ei jente på ni år.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZF7i2n5NXLo[/youtube]

Ni år gamle Quvenzhane Wallis ble castet til rollen som Hushpuppy i «Beasts of the Southern Wild» allerede som femåring, og imponerer stort i sin filmdebut.

– Filmen «Beasts of the Southern Wild» med magiske Quvenzhane Wallis i hovedrollen er stor favoritt til å vinne mange priser.Unge Wallis er den yngste nominerte skuespiller noen gang, da hun ble nominert i klassen «beste kvinnelige hovedrolle». I tillegg er filmen nominert til de 4 av de viktigste prisene blant annet for beste film.

 – Filmens handlinger utfolder seg fra hennes synsvinkel, med et barns fantasifulle innlevelse. «Hushpuppy» aner virkeligheten som en blanding av fakta og fiksjon, og tolker situasjonene ut i fra sine evner. Mange vil nok si at hun ikke engang spiller, hun er bare et barn som er seg selv. Det gjør seg uansett veldig godt på film.

Du vil bli meget positivt overasket over hva man kan oppleve på film. Spesielt når det er et barn som er filmens viktigste brikke i et stort spill, der både udyr og naturkreftene prøver seg på vår helt.

En film du vil huske lenge. Produsert av Benh Zeitlin.

Vi heier selvsagt allikevel mest på Kon-Tiki!

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article16049264.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber fadder til Kim Kardashians baby?

Justin Bieber er en svært god venn av Kim Kardsahian som venter barn med kjæresten Kanye West. Han er også...

Marte Krogh- virkelighetsfjern, selvopptatt og naiv?

Noen ganger er jeg skikkelig fornøyd med å ha en godt etablert blogg så jeg kan fortelle nøyaktig hva jeg mener om...

Lukk