I vår tid er det frivillig å velge om man vil konfirmere seg. Og dette kan være et vanskelig valg for mange unge mennesker. Skal man velge kristelig eller human-etisk?
Dette er et valg hver enkelt må finne svar på ut ifra sine verdier eller tros overbevisninger.

– Om man velger å konfirmere seg kristelig, må man gjennomføre en undervisning i kirkens regi. Denne undervisningen tar konfirmantene i 9. klasse og går gjerne over et skolesemester.
– I tillegg til undervisningen hos presten, må konfirmantene møte opp i kirken på gudstjenester. De må møte på minimum 8 gudstjenester i løpet av konfirmasjonstiden.

– Det er tid for konfirmasjoner over det ganske land. Ungdommer i hele landet venter i spenning på den store dagen som forhåpentligvis gir noen ekstra kroner i en alltid tom pengepung. Det vil si ingen bruker vel pung lengre. Nå er det kort som gjelder. VISA kort.

– Konfirmasjon er for de unge en stor dag, og det er på mange måter selve springbrettet inn i voksen livet, og man får lov til å disponere en større pengesum for første gang. Bare det er jo stas i seg selv.

– Noen har planene klare og skal ha moped. Noen ønsker å spare hverdt eneste øre til senere. Andre vil bruke mye penger på klær, PC, nu mobil eller på kjæresten.

– Konfirmasjon betyr jo en videreføring og fortsettelse av dåpen, men det er ikke sikkert det er av så stor betydning for de fleste konfirmanter, en naturlig del av hva som har mest betydning er totalsummen man får i form av gaver.

Å gjennomføre selve konfirmasjonsdagen, er en dyr affære for de foresatte. Det er den viktigste dagen i et ungt liv, så de fleste foreldre vil selvsagt at alt skal bli perfekt.

Selskapslokalet, klær, mat, drikke, kaker, pynt, og gaver. Det er mye som koster penger.  Derfor er det smart å begynne planleggingen mht konfirmasjon i svært god tid.

Konfirmantforeldrene vil i snitt ha utlegg til konfirmasjonen på rundt 30.000 kroner, viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMi på vegne av DNB.

I tillegg skal de bruke mellom 3000 og 6000 kroner på gaver til andre konfirmanter.

Konfirmantene får i snitt gaver for 9.520 kroner av sine foreldre. Samtidig bruker foreldrene 2.660 kroner på klær og sko hvis det er en gutt og 14.200 kroner hvis det er en jente.

9.400 kroner brukes på mat og drikke til den store dagen.

Er DU konfirmant i 2013 vil jeg ønske lykke til og gratulerer med din store dag!

 

Kilde: E24.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sliter du med depresjon, nedstemthet og selvmordstanker?

I løpet av et langt liv kan mange oppleve å få negative tanker, nedstemthet og bli deprimert av ulike grunner....

Lukk