Det er tid for konfirmasjoner over det ganske land. Ungdommer i hele landet venter i spenning på den store dagen som forhåpentligvis gir noen ekstra kroner i en alltid tom pengepung. Det vil si ingen bruker vel pung lengre. Nå er det kort som gjelder. VISA kort.

– Det er mange foreldre som ikke har all verdens økonomi og da kommer konfirmasjonen som en byrde, spesielt hvis man er alene forelder. Selvsagt skal begge foreldrene betale hver sin part til felles barns konfirmasjon. Men det er ikke en selvfølge at begge foreldre kan bidra. Det kan være alt fra sykdom, uførhet eller død. Det er ikke alle ungdommer som har kontakt med begge sine foreldre heller, dessverre.

Og at det koster – det vet man. Ikke bare konfirmasjons festen, lysene, kakene, blomstene, maten, leie av lokalet og drikke til alle som kommer. Men  det er bukse, sko, bluse, bunad og sølv til både liten og stor i tillegg.

– For ikke å snakke om gave. Konfirmant er man tross alt bare en gang, så konfirmanten må jo bli satt skikkelig pris på må vite. De fleste konfirmanter jeg kjenner, og det er en hel del- ønsker seg penger alle som en. Jeg har ikke fått det bekreftet, men det er en stor sjanse for at det er stor konkurranse i vennegjengen om å få mest penger, og her er det nok veldig lett å legge på noen «høvdinger», for å nå litt ekstra høyt på lista.


Foto: Kirken.no

– Jeg mener det ikke er noen unnskyldning for å ikke ha penger til å la de håpefulle 15 åringene få konfirmere seg, fordi man vet sånn ca når sin egen sønn eller datter skal stå til konfirmasjon, og da er det litt struktur og planlegging som skal til og legge til side nok penger så ikke banken blir siste utvei, eller i enda verre fall, forbrukslån til 25 % rente for å få endene til å møtes. Joda, det skjer faktisk.

– Konfirmasjon er for de unge en stor dag, og det er på mange måter selve springbrettet inn i voksen livet, og man får lov til å disponere en større pengesum for første gang. Bare det er jo stas i seg selv. Noen har planene klare og skal ha moped. Noen ønsker å spare hverdt eneste øre til senere. Andre vil bruke mye penger på klær, PC, nu mobil eller på kjæresten. 

Det florerer av tilbud til konfirmantene, og kjedene vet veldig godt om at det er store summer i sving når 15 åringer anno 2011 konfirmeres.


– Summene er selvsagt svært variable, men det er nok snakk om fra 10.000 kroner og opp til 100.000 kroner. Og alt i mellom. Men det er viktig at foreldre gir de unge håpefulle forståelsen av og verdien av penger. Man kan ikke måle kjærligheten til sine barn i kroner og øre. Og de fleste er helt sikkert fornøyd med gavene og pengene de får, uansett om det ikke blir «seier» i konkurransen i vennegjengen.

Konfirmasjon betyr jo en videreføring og fortsettelse av dåpen, men det er ikke sikkert det er av så stor betydning for de fleste konfirmanter- Heldigvis så skal man i kirken og få en velsignelse før gavedrysset starter-

Skal du konfirmeres denne våren, og i så fall hvor mye forventer du å håve inn?

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10093468


Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvilke typer mail får du i innboksen din?

  - Jeg er en flittig bruker av mail og får mange hver eneste dag. Og det kommer mange som...

Kåthet snakker vi ikke om – gjør vi vel?

Kåthet snakker vi ikke om - gjør vi vel? Hvorfor er det så tabubelagt å snakke om sex og kåthet?...

Lukk