[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EuknlXKnev4[/youtube] 

Hva ønsker Florida prest  Terry Jones å oppnå med en slik markering? Eneste han oppnår er enda større splittelse mellom muslimer og Vesten- Og muslimer som bor i USA og andre vestlige land synes sikkert ikke det er noe kult at favoritt boka deres brennes. Dette kan garantert skape et helvete Terry Jones ikke kan se for seg-

Terry Jones bør sperres inne på et galehus, kjores fast med stropper og remmer og ikke slippes ut igjen før 12. september- 

Basim Ghozlan, som er ansvarlig for nettstedet islam.no, mener koranbrenningen er helt uakseptabel. Han presiserer likevel at han ikke bekymrer seg for at selve Koranen blir satt fyr på.

– Det skader ingen muslim at de brenner den. Vi har den uansett i våre hjerter. Det som bekymrer meg er at de forsøker å skape hat. Dette skader brobyggingen mellom religioner, kulturer og etnisiteter, sier Ghozlan.

Han viser til at det finnes uromomenter som ønsker å skape bråk, skille og konfrontasjon i alle religioner.

Menigheten ledes av pastor Terry Jones, som tidligere har markert seg med sine sterkt antiislamske holdninger. I et intervju på programmet AC360 på CNN sier Jones at de tar bekymringene, som har kommet fra flere hold, blant disse er utenriksminister Hillary Clinton og USAs toppgeneral i Afghanistan, David Petraeus, mot å gjennomføre koranbrenningen seriøst. Samtidig sier han at de også har andre bekymringer.

– Hvor langt går vi som amerikanere? Når trekker vi oss? Når bestemmer vi oss for å stå opp? Hvor lenge bøyer vi av for frykt og trusler? Eller når kommer det faktisk til et punkt der vi snakker til radikale islamister og forteller dem at vi ikke lenger vil bli bøllet med, og ikke lenger vil gi etter for deres trusler? spør Jones.

Kirken hans sier at demonstrasjonen er ment som en advarsel mot det de kaller «islams trusler».

Bot

Det finnes likevel én måte lokale myndigheter kan forsøke å stanse koranbålet på. Den måten er sågar tatt i bruk. Florida-menigheten har nemlig fått avslag på søknaden om å tenne bål. Dette avslaget blir gitt uavhengig av bakgrunnen for bålet, og begrunnes med sikkerhetshensyn.

– Å nekte ham tillatelse til å tenne opp bålet har ingenting med ytringene å gjøre. Jeg ville trolig fått samme svar dersom jeg hadde søkt om å tenne et stort bål i min hage, sier jusprofessor Lyrissa Lidsky ved University of Florida.

Men mens verden fordømmer planene, og alle fra president Obama, via paven til muslimer verden over advarer mot konsekvensene, sier pastor Jones selv at han ennå ikke er blitt kontaktet direkte av Det hvite hus, Pentagon eller USAs forsvarsdepartement.

– Men jeg vil absolutt tenke over saken dersom de tar kontakt med meg, sier han til avisen USA Today.

– Jeg tror ikke vi ville ignorere en henvendelse fra dem-

USA renner over av mentalt tilbakestående mennesker som gjør alt de kan for å komme i media, skape blest om sin sak, enten det er å tenne på kors, Koranen eller Bibelen.

 Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono frykter at koranbrenning kan true verdensfreden.

– Dette truer freden og den internasjonale sikkerheten. Det truer harmonien blant religiøse folk, sier Indonesias president fredag.

Indonesias president er ikke fornøyd med at Jones utsetter koranbrenningen.

– Jeg er selvfølgelig kjent med nyheten om at Terry Jones har innstilt denne forferdelige handlingen, men ingen av oss kan være tilfreds før en slik foraktelig idé er fullstendig utslettet, sier Susilo Bambang Yudhoyono ifølge AP.

Ifølge AP har Yudhoyono skrevet et brev til USAs president Barack Obama og bedt om at han gjør det han kan for å stoppe koran-brenningen. Yudhoyono tror at en slik handling kan skade USAs relasjoner med den muslimske verden.

I USA bor det ca 370 mill mennesker. Det er mange og ta av. Noen er fullstendig gale. Som f.eks Florida presten Terry Jones-

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10045009

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044950

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044794

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fra kåt til Orgasme

  Å  onanere er noe alle gjør, men veldig få snakker om. Kanskje spesielt i Norge der det ikke er...

Tar tidsklemma fra deg sexlysten?

Tidsklemma. Tiden strekker ikke til å kunne gjøre det vi måtte ønske lenger. Småbarnsforeldre sovner før ungene når de skal...

Lukk