Langfredag. Påskens høydepunkt på mange måter. Kristendommens viktigste hendelse, bortsett fra Jesu fødsel.

Og Jesus sa: » Tilgi de Far, for de vet ikke hva de gjør «.

Langfredag markerer i kristen  tradisjon dagen da Jesus Kristus døde på korset. Den markeres fredag før påske. Navnet kommer av at det var Jesu lengste dag. På engelsk kalles dagen Good Friday, som egentlig betyr «hellig fredag».

I Norge betraktes langfredag fremdeles som en viktig helligdag, en av de tre årlige som blant annet markeres med reklamefrie sendinger i kommersielle radio- og TV-kanaler.

Sammen med ham korsfestet de to røvere, en på høyre og en på venstre side av ham. Og det skriftordet ble oppfylt som sier: Han ble regnet blant lovbrytere. De som gikk forbi, ristet på hodet og spottet ham: «Se nå, du som river ned tempelet og bygger det opp igjen på tre dager! Frels deg selv og stig ned fra korset!»

Folkemengden var rasende på Jesus fordi de så på han som en av de andre kjeltringene som han der-

I timene før Jesus- jødenes konge- ble tatt av soldater i Getsemane hagen, så bad han til sin far, og ba disiplene holde vakt og holde seg våkne. Da Jesus kom tilbake så lå alle disiplene og sov. Han gikk tilbake til haven for å fortsette sin bønn. Jesus visste hva som skulle skje og skalv av frykt.

Han ba igjen til Gud. » Himmelske Far » Spar meg.

Men Jesus forstod at den tyngste børen for alle mennesker var på hans skuldre. Og skulle alle troende komme til himmelen etter deres død, så var det nå Jesus sin innsats som lå til grunn.

I Getsemane sviktet disiplene igjen og det var en lett oppgave for Herodes Antipas og landshøvdingen Pontius Pilatus å ta Jesus- uten kamp fra de sovende disipler.


Johannes 5.24  Sannelig, sannelig sier jeg eder: Den som hører mitt ord og tror ham som har sendt mig, han har evig liv og kommer ikke til dom, men er gått over fra døden til livet.

Dette alene er den viktigste setning i bibelen fordi det forteller alle hva det betyr å tro på Gud. Tror man så får man evig liv.

Jesus sine ord på korset: » Eli, Eli, lema sabachtani?» Som betyr: «Min Gud! Min Gud! hvorfor har du forlatt mig?»

Og senere sier han » Det er fullbragt » og «Fader! i dine hender overgir jeg min ånd!»

Mange mennesker verden over har en kristen tro der de har valgt å tro på Gud som den himmelske Far og Jesus Kristus som sin sønn.


Jesus fra Nasaret, jødenes konge- Foto: NRK.no

Mange mennesker mener kristendommen generelt er roten til mye vondt. Både kriger og terror er utløst av troende mennesker som ikke mener det samme. Hellig krig? Og å dø martyr døden? Hva er det og hva betyr det?

Dette ligger ikke til vår norske tro, men hører til de som tror på en annen Gud enn vår. For mange er ALLAH en Gud. For andre er Buddha også hellig-

– For alle de som leser Koranen, står det der at man skal slakte andre som ikke har din tro? Står det at kvinner er søppel og de bør behandles deretter? Står det i Koranen at du skal sprenge deg selv i fillebiter og få evig liv, hvis du greier å ta med deg så mange som mulig i døden?

Hvorfor er det så mange muslimer som har Koranen som sin favoritt bok når det står så mye flott i den kristne Bibelen?

Man må selv velge hvilken sti man skal gå i livet. Men velger man å være åpen og gi det gode muligheten til å gro i sitt hjerte, så kan man en dag få en følelse av å bli overvåket, sett på og beskyttet.

Får du en varm og god følelse i magen og du får en indre ro, samtidig som du ser alt krystallklart for deg. Så har du sannsynligvis besøk…

Jesus ser deg!

Foto: NRK.no

Vargas


http://www.vl.no/folk/article126252.zrm

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Curves is there to love

Italienske forskere mener «plus size»-modeller gjør kvinner tjukkere. Flere har ønsket å fjerne magre modeller fra catwalken, men forskerne mener at...

Skjebne tid for WOLVES

  Kun 5 kamper gjenstår av Premier League sesongen og Wolves- mitt Wolves- verdens deiligste fotballklubb ligger rock bottom- 1-7...

Lukk