I mars 2012 var det varmere enn det foreløpig har vært i 2013, og det er bare få dager til vi skriver mai. Hvor blir våren av? Er du lei av kalde netter og få tegn til vår?

Mange hundretusen nordmenn har båt, mange av disse båtene koster mer enn en million kroner, og brukes kun på sommeren og når det ellers er godt vær. Dessverre så står både disse båtene og de som ikke koster fullt så mye, på land fortsatt.

– Der vil de stå en stund ennå. Ihvertfall til et godt stykke ut i mai. Samvittigheten gnager langt inn i de velfylte lommebøkene til de aller fleste rikingene med stor båt. De med litt mindre båt gnager det sannsynligvis enda litt mer. De har egentlig ikke råd til båt, ikke de heller.

– 23. juni er årets lyseste døgn. Fra da av går det bare en vei og det er mot mørkere og kaldere tider. Det betyr at båteierne og alle andre som setter pris på sol, varme, lys og sommer har jævlig dårlig tid.

Vi, min bedre halvdel og jeg tok ut syklene for første gang, det gav en liten følelese av vår. Men lukten rundt om i nabolaget minner om alt annet enn vår. Det minner om russetiden. En blanding av piss, spy og råtten mat.

Det er gresset og alt annet som spirer og gror under snøen på forskjellige steder som gir denne overraskende dårlig lukten over store deler av Norge.

– Planterøttene kan få frostskader når de ligger frosset under jorda, og at det da kan lekke ut stoffer som egentlig skulle holdt seg inne i planten. Når disse stoffene har brukt opp oksygenet under snøen, begynner de å gjære, og smørsyrebakterier dannes og dette lukter ikke bra. Men det er altså ikke ivrige og festglade russ, ikke ennå.

Du som vil på vannet, å kjenne etter at du lever i deilige stundene ombord i egen båt har det travelt. Det skal være minst 10 grader før du kan behandle båten etter beste evne. Du skal slipe vekk gelcoaten, gammelt bunnstoff, groe, skjell og møkk, så skal det på nytt bunnstoff osv.

Dagene går, bunaden skal strykes, det er snart mai- du har kanskje konfirmant eller du skal i konfirmasjon til en slektning i Bodø, akkurat den dagen da det ikke går tog den veien så du må kjøre og det er så langt at du må overnatte. Begge veier.

Drømmesommer etter en kort vår?

– Vel, du får vel ikke så mye tid til å nyte den. ihvertfall ikke på vannet. Svigermor har jo blitt lovet å være med de tre første ukene i juli, fordi hun ikke kan være med resten av sommeren, fordi da er hun jo på Gran Canaria. Visse hensyn må man jo kunne ta. Til svigermor.

Kanskje det er like greit å selge den båten? Du rekker jo knapt å få den på vannet.

Kjenner du deg igjen?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber vil bli stolt av Our Kidrauhl

Norske Beliebers har laget sin egen hyllest til verdens største pop-ikon. Det er bare timer igjen til Justin Bieber kommer...

Zara Larsson- merk deg navnet

Om du ikke har hørt om Zara så vil du nikke gjenkjennende til hennes meget populære låt som topper VG-lista...

Lukk