En av de store kildene til bråk i hjemmet er diskusjoner rundt hvem skal gjøre hva, og husarbeid er og blir en av de store kildene til kranglig. Går du i strupen på samboeren om du får beskjed om å støvsuge?

 Tenk over en ting. Det er stor forskjell på å spørre og å gi beskjed om…

» Kan du støvsuge her så vasker jeg badet?» I forhold til: » Jeg vasket badet i går, nå er det din tur til å støvsuge!!»

Du kan like godt kaste bensin på bålet. Det gjør samme susen mht krangling-

 

– For noen par kan konfliktene rundt husarbeid og praktisk arbeidsfordeling bli som store, svarte hull som tiltrekker seg alt annet. Plutselig handler alt om det, sier psykolog Frode Thuen.

Løsningen på konflikten er ikke opplagt, men Thuen mener det viktigste er å ta et skritt tilbake.

– Man slår hverandre i hodet med argumenter. Du sa og du gjorde sånn og slik. Diskusjonene blir ofte fastlåste og gjentakende, og de hjelper ingenting, sier Thuen.

Når noe som så uviktig som husarbeide kan bli til en konflikt, så bør man stikke fingeren i jorda og tenke seg litt om. Sette det i et større perspektiv. Hva er egentlig viktig?

Skriv gjerne ned  oppgaver man skal ha utført i løpet av en uke, og bli enig om hvem som skal gjøre hva. Dritten går jo ikke ut av huset av seg selv, så noen må gjøre det.

Men, må det gjøres når sola skinner ute, eller midt i fotballkampen, eller midt i «sex and the city»?

Gjør ting til riktig tid, og gjør det sammen-

Bli enig, fordel ansvaret, og husk at begge MÅ ta sin del av kaka. For du har ikke blitt sammen med kjæresten din fordi mora di synes du er for gammel til å bo hjemme?

Husarbeide kan bli hyggelig om man gjør det til faste tider, og man gjør det til et samarbeidsprosjekt. Når dere er ferdig kan dere sette dere ned å se dere rundt, og si, jaggu er vi flinke.

Og vi har jo faktisk et riktig så koselig hjem-

Ikke bruk tid på å krangle om bagateller!

 

Vargas

 

Kilde

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7501420

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Menn som selger sex

Menn selger også sex. Et meget tabubelagt område som det skrives lite om og sies enda mindre om. Selvsagt er...

Venter du på FARMEN 2011? Her er de som er med!

Alle reality serier med respekt for seg selv har selvsagt egen Facebook side: http://www.facebook.com/farmennorge   I år legges «Farmen» til...

Lukk