BRUK KREDITT MED FORNUFT

Mange forretninger tilbyr 9 måneder betalingsutsettelse på kjøp over en viss sum. Dette er et glimrende tilbud der du betaler 475 NOK i et etableringsgebyr. Men betal innen  fristen på 9 måneder, ellers kan du måtte betale over 20% rente og da blir det veldig dyrt.

Det som kan være smart og som jeg selv har gjort ved flere anledninger er å betale inn en sum på 1000 pr mnd hvis jeg har et kjøp på feks 10.000 kr så venter jeg ikke hele perioden for så å betale. Et avdrag pr mnd og hele summen er betalt uten noen rente. Men her er det viktig å ha høy betalings moral. Betaler du ikke, eller lar være å legge unna pr måned kan det være knalltøft å legge ut hele summen når rentene løper etter 9 mndr.

Å betale med kredittkort gir deg en ekstra sikkerhet som følge av finansavtalelovens § 54 b.

Denne gir deg nemlig rett til å klage til kortselskapet dersom varen eller tjenesten du har kjøpt, har feil eller mangler, og du ikke får gjennomslag ved å klage til selgeren.

Samme krav til kredittyter
Loven sier at du kan «gjøre gjeldende de samme innsigelser og pengekrav på grunnlag av kjøpet som han kunne gjøre gjeldende mot selgeren».

Du kan ikke kreve mer tilbake enn beløpet du i utgangspunktet har blitt trukket for, og du må klage til kredittgiveren så snart det er rimelig anledning til å gjøre det.

Svært mange banker har en gunstig reiseforsikring i avtalen med bruk av kredittkort. Det vil si at du må betale hele reisens beløp med bankens kredittkort for at reiseforsikringen skal være gyldig. Sjekk med banken din hvilken avtale du og ditt kredittkort har for å få en gunstig reiseforsikring. Det er bortkastet penger å ha flere reiseforsikringer.

kilde dine penger (VG.no)

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United- starten på slutten?

Manchester United, et av verdens mest kjente og beste lag for tiden. Men ikke det rikeste lenger. På langt nær!...

Kort vei- deilig ferie

Jeg og min bedre halvdel ville ta en tur bare oss to etter en lang uke med tre unger, og...

Lukk