KRIPOS advarer mot grov vold mot barn. Vi har alle et ansvar for at små barn, som ikke er i stand til å varsle om vold, blir beskyttet mot overgripere – som egentlig skulle beskytte barna.

Kripos advarer alle som jobber med barn, om å se etter røde “varselflagg” når det angår de minste, som utsettes for grov og dødelig vold.

Lest? Ikke alle hemmeligheter skal holdes …

Om det er på helsestasjon, barnehage eller i omgangskretsen til barnet, må alle bli flinkere til å se etter tegn på mishandling. Vi ser ofte at barn kommer inn med flere alvorlige skader som er påført over tid, og som kunne vært oppdaget tidligere, sier etterforskningsleder Kåre Svang ved Kripos.

KRIPOS advarer mot grov vold mot barn.

KRIPOS advarer mot grov vold mot barn

Hva som får mor og far til å bruke grov vold, som kan få fatale følger for barnet som rammes, er sammensatt og komplisert for helsepersonell å svare godt på. Noen ganger får man ikke svar heller.

Terskelen for å øve vold mot barn, kanskje særlig mindre barn, ser ut til å være lavere hos mange. Sosiale medier tar mye av tiden til allerede stressede og slitne foreldre – et gråtende barn kan oppfattes som en forstyrrende og svært irriterende faktor. Da kan det komme slag, risting og spark, som i verte fall kan ende med drap.

Jeg tror ikke lenger at alle foreldre vil barna sine vel

Anne Lindboe, Barneombud

Anne Lindboe har kjempet for barnas rettigheter som barneombud i seks år. Nå skal hun gjøre noe annet, men vil fortsette å snakke barnas sak. De svakeste som ofte blir oversett og aldri hørt, grunnet tungvint byråkrati og foreldre som rett og slett ikke bryr seg. Det avtroppende barneombudet blir administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund.

Nytt barneombud fra 1. juli 2018 blir Inga Bejer Engh, som var aktor under 22. juli rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Du som er prest, barnelege, lærer, SFO-ansatt trener eller bare venn av familien – har en plikt til å varsle, om du har mistanke om vold. Alle har også et ansvar for å avverge vold, og avvergingsplikten i straffeloven opphever taushetsplikten. Hvis du har mistanke om at et barn utsettes for vold har du en selvstendig plikt til å melde i fra til politiet eller barnevernet i din kommune.

Pressetelefon: tlf 23226080
E-post: kripos.info@politiet.no

Kilde: KRIPOS.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er VM-favorittene!

Her er VM-favorittene! Snart braker folkefesten løs. Vi kan ikke med beste mening, se andre enn de fem største favorittene...

Lukk