Antonio Conte og Chelsea åpnet med tap hjemme mot lille Burnley, og lå under 3-0 etter kort tid. Med to reduseringer og sjanser til å utligne, maktet London-klubben å pynte på resultatet, men 3-2 mot et lag som er tippet på nedre halvdel av tabellen, er ikke godt nok.

Et slikt resultat alene, gir ingen krise for noen. Det er alt som har skjedd etter at Chelsea vant på imponerende vis forrige sesong, at man kan begynne å se konturene av fiasko for Conte og hans luftslott denne sesongen. Alle forsøk på å gjøre laget bedre og klare til en ny suksess har falt til jorden som en fiasko.

Til og med en ny og forbedret kontrakt med eieren, Roman Abramovich lot vente på seg.

Chelsea coach Antonio Conte, ALBERTO PIZZOLI/AFP/ (Getty Images)

Måten Diego Costa, fjorårets toppscorer i Premier League, er behandlet på, og mangelen på å hente de spillerne han har på blokka, gjør alle eksperter oppmerksom på at Antonio Conte er i ferd med å grave sin egen grav i Chelsea. Det kom tydelig fram i den første kampen som var alt annet enn godkjent.

Den målrettede og nådeløse eieren, mangemilliardæren Roman Abramovich er i jævlig dårlig humør fra før, grunnet problemer på hjemmebane. Da bør ikke Conte plundre så alt for mye med hobbyen hans, Chelsea, før han ryker på dør. Om det ikke brenner på dass for Conte, så bør han få orden på spillergruppa før det er for sent.

Salget av Matic til Manchester United, jakten som slo feil på den tidligere spiss-reserven, Romelu Lukaku, valgte Manchester United framfor Chelsea og gjorde to mål i serieåpningen for sin nye arbeidsgiver. I tillegg lar Conte Diego Costa, som tjener flere millioner kroner per uke, gå for lut og kalt vann – beordret til å trene med reservelaget, uten tilgang til A-lags garderoben.

Antonio Conte har fantastiske resultater å vise til både som spiller og trener i Juventus. Italieneren vant på første forsøk med Chelsea på engelsk jord, men svært få om noen managere hos Abramovich reiser fra London med sportslig suksess, etter å ha fått sparken.

Ifølge Costa skal manageren hans ha sendt ham en tekstmelding der det tydelig kom fram at han ikke var med i de videre planene til Antonio Conte, han sto dermed fritt til å forlate Chelsea.

Problemet for Costa, er at hans eneste klubb han vil spille for, Atletico Madrid, ikke kan signere spillere pga overtredelse av reglementet om å signere spillere under 18 år. Costa er villig til å streike gjennom hele sesongen, for å tvinge gjennom et salg, tilbake til Atletico Madrid. Spanjolen føler seg behandlet som en kriminell av sin manager.

Chelsea vant ligaen forrige sesong med stil, de kan vinne dennes sesongen også, enda slikt skjer heller sjeldent, men da må Antonio Conte hente forsterkninger for de spillerne som er borte og kanskje enda viktigere, forsterke laget ytterligere, siden de skal sloss om fire viktige trofeer.

Manchester United har lykkes med denne bragden hele fire ganger, å vinne to sesonger på rad, alle under Sir Alex Fergusons æra, og nettopp Chelsea under Mourinhos første periode.

Slik Chelsea framstår i dag, med en manager vingeklipt, frustrert og rådløs kan Antonio Conte være en av de første managerne som får sparken i Premier League. Bare Shakespeare i Leicester, Benitez i Newcastle og Hughes i Stoke er foran på listen hos odds setterne – på hvilken manager som må gå først. Akkurat her bruker ekspertene å ha  rett.

Om ikke Conte får orden på Chelsea-skuta innen overgangsvinduet stenger – kan han være borte før det første høstløvet faller. Neste hinder for Antonio Conte i ligaen; Tottenham borte, søndag 20. august.

Hvem sa at det skal være enkelt å forbli på toppen?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lyver du for partneren din?

Lyver du for partneren din? Å bli tatt i en real løgn mot den man deler seng med, kan være...

Stjernespiller tapt for Liverpool!

Philippe Coutinho (25) skal ha levert inn transfer request, som betyr at han ønsker å forlate klubben og heller spille...

Lukk