Hele verden ser mot Japan og alle ber for det tapre japanske folket. Etter jordskjelv og Tsunami har de nå enorme problemer med atomreaktorene. Dette har skremt andre nasjoner med atomkraftverk. Og nå stenges stadig flere av disse. Dette fører til tap av energi, og dette igjen presser prisen på strøm rett til vers.

Strømprisene i Norden stiger kraftig etter at Angela Merkel annonserte stengingen av flere tyske kjernekraftverk.

– En av hoveddriverne for prisoppgangen skal være at forbundskansler Angela Merkel tidligere i uken annonserte at Tyskland stenger syv kjernekraftverk åpnet før 1980, etter at jordskjelvet i Japan førte til økt motstand mot kjernekraft i opinionen.

Dermed kan jordskjelvet i Japan nå indirekte føre til høyere strømpriser for norske forbrukere.

Rekord lite vann i kraftmagasinene tvinger Norge til å importere kraft. Dermed slår verdens ulykker, opptøyer og naturkatastrofer rett inn på strømregningen.

Det er ikke bare tomme vannmagasin i Norge som gjør at du må stå flere minutter kortere i dusjen for å spare strøm.

Hentet fra Aftenposten:

Magasinene er tappet ned til et historisk lavt nivå, til tross for høy import av strøm fra våre naboland hittil i vinter.

Foto: Nasjonen.no

 

 

I januar ble det satt rekord i import i løpet av en måned med en netto import på 2,3 milliarder kilowattimer (TWh).

– Etter sprengkulde i november og desember ble situasjonen vurdert til å være stram i Midt- og Sør-Norge, situasjonen ble noe forbedret i januar, men utvikling i februar og mars har gjort at magasinene er blitt tappet ned mer enn forventet.

Kilde: Statnett

Uansett må Norge importere relativt store mengder strøm fra våre naboer i Europa. Dermed importerer vi også høye, europeiske strømpriser, takket være de mange dramatiske hendelsene rundt om i verden.

– En ulykke kommer sjelden alene, sier senioranalytiker Olav Johan Botnen i analyseselskapetMarkedskraft.

– Han sier markedet nå priser strøm i Norge i april til cirka 57 øre pr. kilowattime. Det er nesten 15 øre mer enn med en tilnærmet normalsituasjon i vannmagasinene og råvaremarkedene. For en familie i enebolig med normalt strømforbruk tilsvarer en slik prisøkning 3000 kroner på årsbasis – før avgifter.

Men, fortvil ikke- det er mange tiltak du kan gjøre for å spare strøm i egen bolig. Uansett skal ingen være nødt til å sitte å fryse. Bruk av strøm til oppvarming av bolig er kun en liten del av strømforbruket. Det går langt mer strøm til oppvarming av vann.

Kutt ned på antall dusjer i uken, kort ned på antall minutter du dusjer, bruk klærne en dag eller to ekstra, man må ikke vaske klær hver eneste dag. Og bruk kopper og kar en gang til før du setter dem i oppvaskmaskinen.

-Bruk ved. Det er den billigste måten å varme opp boligen på. Men stopp og fyre minst to timer før du legger deg, varme i peisen/ ovnen varer lenge etter du slutter å fyre. Bytt til sparepærer, eller LED-lamper om du har spotter.

Trøst deg med at det går mot varmere tider, og da kan du slå av alle ovnene uten å fryse.

Vargas

Kilde

http://e24.no/energi/merkel-sender-stroemprisene-rett-til-vaers/20035774

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rihanna- the most beautiful woman in the world

  Foto: Stelle Pictures Etter min mening er Rihanna et meget flott forbilde for alle unge kvinner, og da tenker...

Noen ord og toner får større betydning enn andre

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N1wg9jyvfN0[/youtube] - Jeg mener venner har stor betydning i menneskers liv. Og gode venner skal man ta godt vare...

Lukk