Det er blitt kjent at en gruppe personer har truet Kongehuset og sentrale norske politiker og håper at Allah vil straffe dem, I en video på YouTube. Sannsynligvis har dette med den norske kontingenten i Afghanistan og gjøre, samt våre nærmeste allierte USA som fortsatt har soldater i Afghanistan. Det ble nylig avdekket en video der amerikanske soldater urinerte på drepte Taliban soldater. 

At amerikanske soldater har dårlige manérer og oppfører seg som idioter og villmenn er velkjent fra før. Det hjelper sikkert ikke norske soldater på jobb i Afghanistan at videoen av de amerikanske er blitt offentlig kjent.

Allikevel vil denne andre videoen som går direkte på trusler mot norske myndigheter og kongehuset være en stor utfordring for PST. Sannsynligvis er det flere enn en video som har et truende innhold mot det norske demokratiet.

Hvordan kan man forholde seg til noe sånt? Er det en person som er hypp på oppmerksomhet, eller må det hele taes på alvor? Politiets sikkerhetstjeneste er allerede involvert i denne meget alvorlige saken.

Det skal holdes en demonstrasjon utenfor stortinget fredag 20. januar- «Norske soldater ut av Afghanistan».

Denne videoen kan også ha en sammenheng med denne, for å få så mange som mulig til demonstrasjonen som Mohyeldeen Mohammad, en irakisk- norsk politisk aktivist og den tidligere terroritlatle Arfan Batthi,  kan stå bak.

Er Norge og de sterkeste symbolene på vårt demokrati, kongehuset og representanter for den sittende regjeringen et terrormål for høyreekstreme grupper og eller muslimer?

PSTs etterforskere vurderer nå om budskapet om «Guds straff» koblet opp mot videoen kan tolkes som en oppfordring til vold.

Skremselspropaganda finner man over alt om man ønsker, men det er ikke dagligdags at vårt kongehus og politikere er direkte involvert som i denne videoen.

Videoen, med arabisk musikk i bakgrunnen, viser bilder av blant annet statsministeren stigende ut av tanks, utenriksministeren i møte med norske soldater samt Kronprins Haakon mens han hilser på norske militære.

Er PST godt nok forberedt på eventuell terror fra  i de ekstreme islamistiske nettverkene og fremmedfiendtlige grupper med base i Norge? Neppe.

Det er grunn til å tro at en eventuell terror aksjon vill komme like overraskende på PST som det 22. juli terroren gjorde. Hadde Politiets sikkerhetstjeneste vært på banen tidligere ville en eventuell sovende terrorcelle i Norge vært uskadeliggjort. Det er ikke kjent at noe slikt har skjedd.

Denne videoen kan selvsagt være tomme trusler, men det kan også være signaler om at det snart smeller igjen på norsk jord dessverre. Vi kan ikke være like naive som vi var før 22. juli. Det er all grunn til å være på vakt.

Ondskapen lever i beste velgående.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Plugins hjelper deg til en stødig og sikker blogg

  Vær forsiktig når du skal laste ned de forskjellige plugins. Det anbefales ikke å ta det første og beste...

Bare du kan avgjøre om du skal klare å slutte å røyke

  - Det hjelper så lite med skremselspropaganda for de som allerede røyker. Mulig kan disse TV reklamene og skremselspropaganda plakatene med...

Lukk