Prins Daniel- prinsen som fikk sin prinsesse Victoria, halve kongeriket og alle svenske hjerter etter det fantastiske sommerbryllupet i Stockholm.

Daniel Westling stod fram som sikkerheten selv, øste av flotte ord til sin vakre Victoria i en tale som har gitt ettermæle som en av de mest rørende og romantiske på svensk jord.

http://svtplay.se/v/2048659/det_kungliga_brollopet/prins_daniels_tal

 Mens prins Daniel (36) og kronprinsesse Victoria (33) av Sverige fortsatt er på sin bryllupsreise, har det kongelige hoff ved det svenske slottet allerede begynt planleggingen for Daniels arbeidsdager når paret kommer tilbake-

I det øyeblikk hvor Daniel Westling giftet seg med Victoria, fikk han også navnet prins Daniel av Sverige.

Med den tittelen følger et stort ansvar og mange plikter. En av disse pliktene er offisielle oppdrag.

Prins Daniels første offisielle oppdrag blir 21. august i år. Da skal den nyslåtte prinsen dra til Örebro sammen med kongefamilien. Anledningen er 200-årsmarkeringen for at Jean Baptiste Bernadotte ble valgt til svensk tronfølger av den svenske riksdagen.

En knapp uke senere, fredag 27. august, skal prinsen være tilstede ved 200-årsjublieet til Karolinska Institutet i Stadshuset i Stockholm. Prins Daniel skal også til Helsingborg i oktober for enda et oppdrag for kongehuset, en høytidelig markering av tronfølgerens ilandstigning i Helsingborg på samme dagen i 1810.

De har krysset Atlanterhavet, slappet av på båt i Stillehavet og danset til svenske Robyn i Boston. Kronprinsesseparet har rukket mye på sin seks uker lange drømmereise.

Bryllupsreisen startet da ekteparet i all hemmelighet snek seg unna bryllupsfesten på morgenkvisten 20. juni. Turen gikk til Tahiti og den vulkanske øya Bora Bora. Her tilbrakte de nygifte ti dager på luksusbåten til sin venn, milliardær Bertil Hults. Dagene bestod av snorkling, bading, soling – det å bare koble av i hverandres selskap.

Fra Stockholm gikk turen direkte til Fransk Polynesia med Hults private jetfly, som også brakte Victoria og Daniel tilbake til Sverige i går kveld. I Tahiti-området var det Hults luksusyacht som tok ekteparet til de forskjellige-

– Her har vi kunnet prate sammen om hva vi skal gjøre til høsten, og hvordan vi ser på framtiden vår sammen, sa Kronprinsessen til Aftonbladet på Bora Bora.

Bryllupsreisen gikk også innom USA, før de ankom Sverige i går kveld, etter seks uker på reisefot.

Prins Daniel må være en av sommerens store samtale emner både i Sverige og i Europa forøvrig, med sin overraskende stoiske ro, sitt meget rolige, flotte og mandige vesen. Og for ikke å snakke om hans tale, som helt sikkert blir en «snakkis» i lang tid.

Jeg er royalist på min hals og håper og tror at det svenske kronprinsesseparet vil få en lykkelig tid og bli en verdig representant for det svenske kongehus.

Jeg er helt sikker på at prins Daniel vil gjøre en flott figur og gjøre sin Victoria lykkelig, og ikke minst stå støtt ved hennes side den dagen hun tar over den svenske trone som Sveriges dronning.

Dronning Victoria og prins Daniel-

kilde Nettavisen

http://www.side2.no/underholdning/article2947107.ece

VG.no

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10043954

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10017204

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norsk filmhøst uten like

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=toWARMFeMn0[/youtube] Hele 15 norske filmer har premiere denne høsten noe som må være tett opp mot rekord innen Norsk film....

VISA-kort surr

  Bank- og kredittkortet har tatt fullstendig over som betalingsmiddel når nordmenn drar på ferie. Det er imidlertid ikke likegyldig...

Lukk