The Beast From the East – stopper en rekke viktige fotballkamper i England. Noe som faktisk skjer svært sjelden – særlig i de to øverste divisjonene.

Snø, is og sprengkulde er ikke forenelig med grønt gress og titusenvis av tilskuere på tribunene, rundt omkring på enkelte stadioner. En hel haug med kamper er allerede avlyst – og flere vil det bli jo nærmere avspark man kommer denne weekenden på balløya.

Heldigvis brukes «katastrofen» til noe nyttig når det først ikke blir spilt fotball som forventet.

Exeter City har også måttet avlyse sin kamp mot Chesterfield Foto: Exeter.com

Villa Park, hjemmebanen til Aston Villa i Birmingham og Stadium of Light i Sunderland, brukes i disse dager til mottakssenter for hjemløse, all den tid det ikke lar seg gjøre å spille fotball. En gest som mottas med jubel i sosiale medier og for de trengende som sliter i kulden i Nord og Midt-England.

I Premier League ser alle kamper til å overleve kulden, foreløpig, i League One er syv kamper avlyst eller utsatt til en senere dato, og i League Two, er ni kamper rammet av kulde, snø og is – ifølge BBC.

For de fleste lagene som rammes av været, er det ikke flere kamper igjen av sesongen, enn at det lar seg gjøre å spille kampen på ny – en annen dato. Hadde kulden rammet de beste i Premier League, hvor de største kanonene har både FA-cup og Champions League å tenke på. Ville det være en belastning å flytte seriekamper i tillegg.

Som vi har skrevet om tidligere, vil det fra neste sesong, altså sesongen for 2019/20 bli endringer i kampprogrammet for Premier League, der en lenge etterlengtet vinterpause skal prøves ut. Den vil komme tidlig i februar 2020.

Også «Mesterfinalen»mellom Lillestrøm og Rosenborg, som skulle spilles på Åråsen 5. mars, er avlyst. Denne skal spilles 25. april i stedet, om forholdene tillater det.

Denne fotball-helgen vil gå over i å hjelpe de svakeste i samfunnet, framfor underholdning, noe som er et langt større problem i England, enn her hjemme. Ikke så galt at det er godt for noe – at fotballkamper blir utsatt til fordel for at hjemløse får en seng å sove og noen varme måltider.

Brått er ikke fotballen så viktig, likevel.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvilken skjerm styrer ditt liv?

Teknologien er i ferd med å nå et metningspunkt for vår fatteevne, og snart har vi en skjerm på netthinnen...

Priskrigen for påsken 2018 er i gang!

KIWI, Rema 1000, COOP Extra og alle andre kjeder, ønsker at du handler dine dagligvarer hos dem – hver gang....

Lukk