Kuttet kringkastingsavgiften og Get – sparer tusener. I møte med mennesker vi setter pris på – er dyktige bloggere noen av disse. En av de dyktigste innen WordPress heter Knut Sparhell, han skriver på bloggen, Nytt-nettsted.

Vi har vært så heldige å få dele ett av hans innlegg som kan være nyttig info, også for våre lesere. 

I 2015 er kringkastingsavgiften (også feilaktig kalt NRK-lisens) på kr 2 756,-. Den betaler jeg nå ikke lenger, ei heller abonnement på Get, men ser like mye TV som før, utmerket TV med HD-kvalitet. Ja, det er mulig!

Jeg har en 38-tommer TV (HD) fra 2007 som er helt grei. Get-boksen, som leverte signaler til den, er nå levert inn til Get og abonnementet der oppsagt, likeså NRK.

– Jeg har skaffet meg en liten sak (ca 4×10 cm) som heter ChromeCast. Den har jeg plugget inn i skjermens HDMI-utgang. Så styrer jeg hva jeg vil se via mobiltelefonen. I stedet for å be telefonen vise videoen i egen fullskjerm ber jeg den sende til Chromecast og det er det hele.

Kuttet kringkastingsavgiften og Get – sparer tusener.

Det eneste som kreves av den er at du har et trådløst nettverk hjemme. Jeg plugget den inn, installerte «ChromeCast» fra Google Play på min Android (Samsung) telefon og var i gang på kun fem minutter.

Nå ser jeg Broadchurch, Fortitude, Nytt på Nytt, Skavlan, Lindmo, Mesternes Mester, Hvem tror du at du er, og alt hva NRK kan tilby, samt Netflix og Youtube. TV2, Viasta og HBO støtter også dette, via sine app-er, eller via nettleseren Chrome på en PC eller mobil. Lokale bilder kan jeg også vise. Se etter støtte for ChromeCast og du kan vise hva du vil på egen skjerm, helt uten kabel!

Jeg er sjelden så imponert av teknologi, men dette imponerer. Dette er virkelig «disruptiv» teknologi. Så enkelt!

Jeg setter pris på hva NRK produserer. Gi meg en konto jeg kan sette inn litt penger på for NRK, som støtte. «NRK-lisens» er en saga blott. De får finne på en annen finansiering, og det fort.

Hva en liten ChromeCast-dings koster? Det er det morsomste! Den koster kun kr 279, (Lefdal) – én gang, og det er det hele. Sjekk elektroforhandlerne og le hele veien hjem.

 Dette innlegget er skrevet av Knut Sparhell. 

Trenger du assistanse med din WordPress-blogg, annen type hjemmeside eller spisskompetanse rundt din bedrift-side, er dette rett mann å snakke med!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vellykket eller mislykket slanking- sitter mellom ørene!

Vellykket eller mislykket slanking- sitter mellom ørene! For å lykkes med å slanke deg, eller for å i det hele...

Oscar 2015- And the Oscar goes to…

Oscar 2015- And the Oscar goes to. Film er best på kino het det før i tiden, det er selvsagt...

Lukk