Kvier du deg for å handle på nett? Stadig flere velger å handel på internett, men det er fortsatt endel som synes det er skummelt å taste inn kortnummer, konto nummer og kortkoden hos nettbutikker – ofte helt uten grunn. 

Lest? Dagligvarekjedene taper mot Sverige

Handler du hos seriøse netbutikker, er det ingenting å frykte, bruker du i tillegg kredittkort når du handler, er du forsikret mot svindel fra bankens side. For det finnes useriøse aktører som forsøker på lure sine kunder. Dessverre. Heldigvis er det enkelt å sile ut de som ikke tar deg som kunde seriøst, og hvor du bør la være å handle.

I 2017 handlet vi på nettet for 21 milliarder kroner, en vekst på 13,5 % sammelignet med året før. Tallene vil trolig øke mer i år. Folk flest, velger enkleste løsninger, det er å handle mye på nettet.

Kvier du deg for å handle på nett?

Kvier du deg for å handle på nett?
Shopping online Photograph by John Lamb — Getty Images

Lest: Norsk sjokolade og cola på nett fra Sverige!  

Det er alltid lov å bruke sunn fornuft, bruk kjente merkenavn og seriøse aktører. Betal aldri på forhånd, og se etter sertifisering fra nettbutikken.

Lar du deg lokke av annonser for billige merkevarer på sosiale medier og andre nettsteder? Da risikerer du falske merkevarer, skadelig programvare på datamaskinen din eller at varene ikke dukker opp.

Du bør alltid være skeptisk før du handler på ukjente nettbutikker. Husk at det er enkelt å opprette en nettside som ser relativt profesjonell ut. Les Forbrukerombudets sjekkliste før du handler, samt se deres svindelgalleri.

Trygg E-handel

Fordelene er mange når det kommer til å handle f.eks julegaver- eller bursdaggaver på nettet. Du får også gratis frakt hos de aller fleste, og du sparer både tid og penger. Med et godt kredittkort får du også femti dagers betalingsutsettelse, som gjør at du kan planlegge kjøpene din over tid.

En vellykket netthandel oppleves som verdifull fordi du sparer tid og penger, men du får også handle når det passer deg selv, fra sofakroken. Nettbutikkene har ingen åpningstid. Derfor skal du ikke vente med å sende din bestilling, det være seg godteri fra Sverige, sexleketøy til han og henne, eller gode høretelefoner fra Komplett.no.

Du er i trygge hender med riktig kredittkort.

Se denne listen over useriøse nettbutikker med et frynsete rykte.   

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Steven Gerrard tar over gigant-lag!

Steven Gerrard tar over gigant-lag! Mr. Captain Fantastic, selveste number eight, 'Stevie G' altså, Steven Gerrard, en av de viktigste...

Er du en særing? Melde deg på Farmen!

Er du en særing? Melde deg på Farmen! Gaute Grøtta Grav, ønsker et annerledes Farmen 2018. Derfor søker TV2 og...

Lukk